Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
Powiem nawet że bardziej Juventinim jest (był) Vidal niż Verratti - nie załapaliście? Przykro mi - Vidal grał w Juventusie, Pogba gra w Juventusie - Verratti w Juventusie nie gra i stwierdził sam że byłby to krok w tył i gratulacje dla tych, którzy przez odejście Vidala, wyrokują odejście Pogby, ignorując przyczyny. Przecież gdyby nie wyskoki Arturo grałby u nas. Topowego klubu? Myślałem że takim jest Juventus. Gdyby Pogba miał odejść, to dawno by odszedł. Marotta zresztą sam mówił wielokrotnie że odrzucali oferty. Juventus to nie dostarczyciel talentów.lysy1983 pisze:Jestem ciekaw jak to będziesz odszczekiwał za rok góra dwa i płakał, że Pogba zdradził ukochany klub. Z Pogby taki Juventino jak i z Vidala- zwykły najemnik tylko lepiej prowadzony. Pojawi się świetna oferta z topowego klubu(Barca, Real, ewentualnie PSG) i już go nie będzie;)
No i tym się różni teoria od praktyki - Pogba może nie podkreślał, a kto dał więcej Juventusowi?panlider pisze:Z tego co kojarzę, to Veratti wielokrotnie podkreślał, że jest kibicem Juve...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
ForzaItanimulli3vujcm Chłopie odejdź od tego komputera chociaż na chwilę. Nie wiem przewietrz się, znajdź jakieś zajęcie, bo w jaki temat bym nie wszedł wszędzie Ty.
Takich zawodników jak Aurier nie potrzebujemy. Tez to zupełnie inna bajka.
Takich zawodników jak Aurier nie potrzebujemy. Tez to zupełnie inna bajka.
- Arbuzini
- Juventino
Sam bym na miejscu Verrattiego wybrał ofertę PSG, która była zdecydowanie lepsza od naszej. Dla piłkarzy futbol to w pierwszej kolejności praca.
Ostro pojechał Aurier, ciekawe co z nim w Paryżu zrobią. To spokojnie top 5 jeśli chodzi o prawych obrońców i Fabinho z Vrsaljko mu mogą buty czyścić. Nie wiedziałem tylko, że ma aż taki przeciąg między uszami...
Ostro pojechał Aurier, ciekawe co z nim w Paryżu zrobią. To spokojnie top 5 jeśli chodzi o prawych obrońców i Fabinho z Vrsaljko mu mogą buty czyścić. Nie wiedziałem tylko, że ma aż taki przeciąg między uszami...
- gucio_juve
- Juventino
LGdS: 20 milionów euro + Mario Mandzukić za Edisona Cavaniego. 

- CzeczenCZN
- Juventino
Włoskie media atakują dzisiaj doniesieniami o Cavanim Tak więc, Sportmediaset podaje że ma to wynieść 20 mln € plus Mandzukic. Największą przeszkodą ma być wynagrodzenie. Agnelli ponoć ma oferować 7 - według tego samego źródła. Wiele ma również zależeć od losu Moraty. Podobnego zdania o Edinsonie jest również LGDS 
Calciomercato podaje zaś, że nie jesteśmy zbyt zadowoleni z poczynań Berardiego w tym sezonie i mamy skupić się na.... Cavanim
Edit: Uprzedziłeś mnie trochę. No ale trochę źródeł podaje podobną informacje, coś na rzeczy musi być.

Calciomercato podaje zaś, że nie jesteśmy zbyt zadowoleni z poczynań Berardiego w tym sezonie i mamy skupić się na.... Cavanim

Edit: Uprzedziłeś mnie trochę. No ale trochę źródeł podaje podobną informacje, coś na rzeczy musi być.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A ogolnie to media donoszą że.. Cavani i Isco do Juve
a w odwrotne strony lecą Morata i Mandzu.
Zabawnie.
a w odwrotne strony lecą Morata i Mandzu.
Zabawnie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Coraz więcej źródeł podaje info o Mahrezie i Cavanim. Algierczyk miałby chyba grać na OPŚ w 4-3-1-2, a Urugwajczyk zastąpić Moratę/Mandżukica. Oba transfery wydają się mało prawdopodobne, no ale w końcu staliśmy się znowu na dobre Juventusem - poważną marką aspirującą do TOP-3 Europy.
W zeszłym roku na podobnym etapie sezonu najwięcej pisało się o Dybali i Khedirze i obaj grają dziś u nas
W zeszłym roku na podobnym etapie sezonu najwięcej pisało się o Dybali i Khedirze i obaj grają dziś u nas

- Virgil
- Juventino
Tak tylko Dybala to było nazwisko znane głównie w Serie A jedynie i też nie jakoś szczególnie.
A Khedira był wiecznie kontuzjowany i wielu chętnych nie było.
Mahrez to pójdzie za taką kasę na jaką nas nie stać, Cavani może ale to też dyskusyjne.
Raczej prędzej sprowadzimy Saponarę i ewentualnie kogoś za Moratę jak go Real weźmie jednak.
Już prędzej bym się Aurierem zainteresował, zachowanie skandaliczne, ale na pewno od kogoś dostanie drugą szansę, a nie takie rzeczy piłkarze robili (Tevez też miał sporo za uszami). Ktoś na pewno da mu szansę więc czemu nie Juve. Boki Aurier - Sandro to byłby niezły kosmos.
A Khedira był wiecznie kontuzjowany i wielu chętnych nie było.
Mahrez to pójdzie za taką kasę na jaką nas nie stać, Cavani może ale to też dyskusyjne.
Raczej prędzej sprowadzimy Saponarę i ewentualnie kogoś za Moratę jak go Real weźmie jednak.
Już prędzej bym się Aurierem zainteresował, zachowanie skandaliczne, ale na pewno od kogoś dostanie drugą szansę, a nie takie rzeczy piłkarze robili (Tevez też miał sporo za uszami). Ktoś na pewno da mu szansę więc czemu nie Juve. Boki Aurier - Sandro to byłby niezły kosmos.
- Arbuzini
- Juventino
A co ma jeden do drugiego?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Calciomercato podaje zaś, że nie jesteśmy zbyt zadowoleni z poczynań Berardiego w tym sezonie i mamy skupić się na.... Cavanim
Jeśli faktycznie PSG puści nam Urugwajczyka na takich warunkach to brałbym jak szalony. Lubię Moratę, ale coraz ciężej wierzyć mi, że odnajdzie się w przyszłym sezonie i zacznie regularnie punktować rywali. W tej chwili nasz atak potrzebuje killera, a Edinson to sprawdzona marka. Mimo wieku powinien pośmigać ze 3 sezony na pełnych obrotach.
Riyad Mahrez

- CzeczenCZN
- Juventino
Ich się spytaj. Przecież wiem że to inne pozycję. Chyba że chodzi o miejsca w kadrze.Arbuzini pisze:A co ma jeden do drugiego?
Wiesz, ja w sumie kieruje się sympatią często - Mandzukica i Moratę bardzo lubię, wierzę w nich i ściskam kciuki za ową dwójkę. No ale sport jest bezlitosny... Obiektywnie! To takie warunki są kapitalne, Edinson zna Serie A. Swoją drogą za czasów gry w Napoli był moim marzeniem... Wiesz, jestem przeciwny rozbijania banku na niego - typu 50 mln powiedzmy - wyłącznie! Z uwagi na wiek. No ale takie warunki, to są kapitalne. Jakoś przeżyje odejście Mandzu czy Moraty - bo przecież Juventus najważniejszy!Arbuzini pisze:Jeśli faktycznie PSG puści nam Urugwajczyka na takich warunkach to brałbym jak szalony. .

Podobnie mam w tym przypadku. Zresztą, nasze zainteresowanie nim to tylko ploty. Mnóstwo jest takich pogłosek o ofensywnych, wyróżniających się chłopakach z różnych lig, którymi rzekomo się interesujemy. Chociażby Boufal, Tielemans czy Bernardo Silva..Arbuzini pisze:Riyad MahrezŚwietny jest, ale gość ma 25 lat i na tę chwilę to jednosezonowiec
- panlider
- Juventino
Cavani to byłaby świetna opcja, ale po pierwsze, to nie jestem taki pewny, że Morata nas opuści po sezonie, a po drugie będzie mu trzeba dać taką kasę, że Pogba z miejsca będzie chciał wyższy kontrakt. I Bóg jeden wie, czy za nim nie pójdą inni piłkarze.
Mahrez to kompletne science fiction. Gość na 100% nie opuści Anglii, pójdzie za jakieś chore pieniądze do City, Chelsea albo United. Ewentualnie zostanie w Leicester, bo z tego co wiem, to po przedłużeniu kontrakt Vardy'ego, odnowienie umowy Algierczyka jest absolutnym priorytetem dla władz Lisów.
Mahrez to kompletne science fiction. Gość na 100% nie opuści Anglii, pójdzie za jakieś chore pieniądze do City, Chelsea albo United. Ewentualnie zostanie w Leicester, bo z tego co wiem, to po przedłużeniu kontrakt Vardy'ego, odnowienie umowy Algierczyka jest absolutnym priorytetem dla władz Lisów.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Kadziel
- Juventino
Cavani za 20 mln+Mandzur to świetny interes dla nas i wydaje mi się niemożliwy, do tego dochodzi jeszcze kwestia kontraktu. Czy jesteśmy w stanie zaoferować mu odpowiednie wynagrodzenie nie drażniąc przy tym pozostałych zawodników, którzy też chcieliby więcej zarabiać ?
Mahrez jakoś średnio mi się podoba i będzie piekielnie drogi znając angielskie ceny-odpada.
Isco to już w ogóle abstrakcja.
Według mnie realne cele na przyszłe okienko to właśnie Saponara może Gundogan (byłby idealny na registe), no i pewnie jakiś napastnik w razie odejścia Moraty/Zazy/Mandzura np: Embolo ?
Mahrez jakoś średnio mi się podoba i będzie piekielnie drogi znając angielskie ceny-odpada.
Isco to już w ogóle abstrakcja.
Według mnie realne cele na przyszłe okienko to właśnie Saponara może Gundogan (byłby idealny na registe), no i pewnie jakiś napastnik w razie odejścia Moraty/Zazy/Mandzura np: Embolo ?
- Arbuzini
- Juventino
Porównując nasz atak do Barcelony, czy Bayernu widać, że brakuje nam właśnie kogoś takiego jak Cavani. Dybala jak jest w formie to jest fantastyczny. Nabierze większej pewności siebie i regularności oraz wystruga sobie prawą nogę to może zamiatać jak Neymar. Zaza jako zadaniowiec wypada bardzo dobrze, ognisty i bardzo ambitny zawodnik, a do tego jest stosunkowo młody więc dalej możemy liczyć na jego rozwój.
Problem ofensywy leży w Mandzukiciu i Moracie. Chorwat docelowo spełnił swoją rolę, wniósł doświadczenie do ataku i strzelił kilka ważnych goli mając bardzo duży udział w naszej zwycięskiej serii. Lepszy model Llorente, ale tylko i aż tyle. Morata poza Ligą Mistrzów zalicza rozczarowujący sezon i szczerze wątpię żeby Real chciał go odkupić. Na jakiej podstawie? Absolutnie nie ma żadnych argumentów piłkarskich żeby najbogatszy klub zapragnął go w swoim składzie. Niby ma chłopak wszystko żeby stać się topową 9, nawet kimś na wzór Suareza, ale żeby to się stało musi najpierw zaliczyć rozwój mentalny na poziomie Bonucciego. Póki co mamy tylko człap, człap, człap i chlip, chlip, chlip. Od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie, że ta klauzula odkupu tylko mu ciąży, ale na dłuższą metę tak być nie może. Musi się w pełni skoncentrować na swojej postawie i grze dla Juventusu.
Przy takiej kadrze coraz ciężej wzmacniać zespół i nie tworzyć kominów płacowych. Tym bardziej, że napastnicy to przeważnie najdrożsi i najlepiej zarabiający piłkarze. Przydałby się też lifting naszej pomocy i nowy prawy obrońca, ale to już zadania zdecydowanie łatwiejsze do wykonania.
Na Auriera nie mamy chyba co liczyć, choć to świetny piłkarz. U nas za takie zachowanie jest już zapewne skreślony. Marotta to nie Lucek, który ściągnął Mutu. U nas obowiązuje specyficzna etyka pracy i daje ona świetne rezultaty. Ba, uważam, że to element naszej siły nawet jeśli nasz skład na papierze prezentuje się gorzej od rywala.
Problem ofensywy leży w Mandzukiciu i Moracie. Chorwat docelowo spełnił swoją rolę, wniósł doświadczenie do ataku i strzelił kilka ważnych goli mając bardzo duży udział w naszej zwycięskiej serii. Lepszy model Llorente, ale tylko i aż tyle. Morata poza Ligą Mistrzów zalicza rozczarowujący sezon i szczerze wątpię żeby Real chciał go odkupić. Na jakiej podstawie? Absolutnie nie ma żadnych argumentów piłkarskich żeby najbogatszy klub zapragnął go w swoim składzie. Niby ma chłopak wszystko żeby stać się topową 9, nawet kimś na wzór Suareza, ale żeby to się stało musi najpierw zaliczyć rozwój mentalny na poziomie Bonucciego. Póki co mamy tylko człap, człap, człap i chlip, chlip, chlip. Od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie, że ta klauzula odkupu tylko mu ciąży, ale na dłuższą metę tak być nie może. Musi się w pełni skoncentrować na swojej postawie i grze dla Juventusu.
Przy takiej kadrze coraz ciężej wzmacniać zespół i nie tworzyć kominów płacowych. Tym bardziej, że napastnicy to przeważnie najdrożsi i najlepiej zarabiający piłkarze. Przydałby się też lifting naszej pomocy i nowy prawy obrońca, ale to już zadania zdecydowanie łatwiejsze do wykonania.
Na Auriera nie mamy chyba co liczyć, choć to świetny piłkarz. U nas za takie zachowanie jest już zapewne skreślony. Marotta to nie Lucek, który ściągnął Mutu. U nas obowiązuje specyficzna etyka pracy i daje ona świetne rezultaty. Ba, uważam, że to element naszej siły nawet jeśli nasz skład na papierze prezentuje się gorzej od rywala.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
A Teveza to kton ściągnął swego czasu jednego z największych wariatów w świecie piłki? Aurier jedyne ci m zrobił to był mega krytyczny do bólu mocno przesadzajac. Ale piłkarzem jest wyśmienitym i jak ktoś napisał wcześniej boki Sandro Aurier to kosmos! Co do Cavaniego jeżeli faktycznie jest taka oferta imPSG pasuje to osobiście mogę pakować duet M&M. Mandzukic jest starszy od Urusa niech n zwiedza dalej świat był w Niemczech Hiszpanii m Włoszech teraz może czas na Francję. Atak marzenie było by kim postraszyc a w LM w półfinałach zagoscilibysmy na stałe! Do tego Gundo i lecimy ! Wymarzone mercato! Myślę że z Gundo na glugo zapomnieli byśmy o Verattim który lepszy od półniemca nie jest.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS