Massimiliano Allegri
- Cabrini_idol
- Juventino
Jaka Panika ? Napisałem, żeby Bóg miał nas w opiece bo zatrudnienie Allegriego to było ryzyko ale się opłaciło. Po prostu teraz Juventus już jest w takiej sytuacji i poziomie, że ryzyko musi minimalizować jeśli chodzi o wybory trenera.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
no i to by było na tyle jeśli chodzi o osławioną rotację Maksia ;] za 3 dni Barcelona a nasz atak w komplecie gra po 90 minut i Allegri nie wykorzystuje nawet wszystkich zmian... 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- wagner
- Juventino
A kim ma grać/rotować mistrzu logiki? Drużyna była przygotowywana pod taktykę 3-5-2. Rozpoczynając sezon mieliśmy po 3 wahadłowych (Evra, Sandro, Asamoah - Cuadrado, Lichtsteiner, Alves) z których tylko jeden nadaje się na bok skrzydła. Są zawodnicy do obrony i pomocy więc nimi szachuje. Wyżej nie ma kim. Omg.Maly pisze:no i to by było na tyle jeśli chodzi o osławioną rotację Maksia ;] za 3 dni Barcelona a nasz atak w komplecie gra po 90 minut i Allegri nie wykorzystuje nawet wszystkich zmian...
Przypomnę, że w meczu z Pescarą w porównaniu do składu z Barceloną dokonano 6 zmian, przypomnę że w piłkę gra 11 zawodników. Kolejny raz się przekonuje, że fakty wykorzystujesz na swój własny sposób.Maly pisze:osławioną rotację Maksia ;]
- ozob
- Juventino
Prawda jest taka, ze mozna bylo ten mecz olac grajac w pomocy Marchisio i Rinconem, na skrzydlach Lemina i Sturaro, a ze plecami Igly Pjaniciem, aby pozniej wpuscic na boisko Dybale, Cuadrado i Mandzukicia.
La fidanzata d'Italia
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Zdarzenie losowe jakiego nie unikniesz. Równie dobrze ktoś się może skontuzjować na treningu. Widocznie nasi ofensywni gracze są w gazie i sami chcieli grać więc Max ich wystawił (ciągłość w grze, rotować niby trzeba, ale niektórzy potrzebują też ciągłości, wszystkim nie dogodzisz bo i tak źle i tak niedorze). Dybala jest młody, w najgorszym wypadku nafaszerują go środkami przeciwbólowymi i będzie grał w środę.
- Maly
- Juventino
oczywiście, że tak, graliśmy z Pescarą a nie Lazio i było mnóstwo możliwości zmian, także jeśli chodzi o ustawienieozob pisze:Prawda jest taka, ze mozna bylo ten mecz olac grajac w pomocy Marchisio i Rinconem, na skrzydlach Lemina i Sturaro, a ze plecami Igly Pjaniciem, aby pozniej wpuscic na boisko Dybale, Cuadrado i Mandzukicia.
było 6 zmian tylko co z tego skoro to napad od miesięcy gra po 90 minut i zawsze jest tak że to ofensywni zawodnicy potrzebują najwięcej odpoczynku bo wykonują najwięcej sprintów... a później dziwota, że do kontry nie ma komu biegać i pressingu komu zakładać
no i ta jedna zmiana niewykorzystana a druga w 87 minucie...

a o kontuzji jak może zauważyłeś nic nie pisałem ;]
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Znalazłem coś ciekawego. Praca licencyjna, kiedy starał się o licencję trenera w 2004r 
http://documentslide.com/documents/char ... field.html
Po angielsku, ale i tak pewnie większość rozumie.

http://documentslide.com/documents/char ... field.html
Po angielsku, ale i tak pewnie większość rozumie.

- Maly
- Juventino
nie no przestań... w 2004 roku wpisał sobie, że wygra ISC w 2011 z Milanem? 
zresztą to nawet nie jest praca Maxa ale o Maxie o czym świadczy napisanie jej w trzeciej osobie, także być może i większość zrozumie ale tobie się to chyba do końca nie udało ;(
ps. super, że to znalazłeś ale w związku z powyższym może lepszym działem byłaby Taktyka?

zresztą to nawet nie jest praca Maxa ale o Maxie o czym świadczy napisanie jej w trzeciej osobie, także być może i większość zrozumie ale tobie się to chyba do końca nie udało ;(
ps. super, że to znalazłeś ale w związku z powyższym może lepszym działem byłaby Taktyka?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Może inaczej, to są fragmenty 18 stronicowej pracy Allegriego. Ktoś to zebrał w kupę i rozpisał najważniejsze fragmenty. Ale są to zapiski z pracy Allegriego. Ktoś to wykorzystał na potrzeby swojej pracy.
ps maly nie gorączkuj się tak, jakoś przeżyjesz, że Allegri wygra tryplet w tym sezonie i to bez pomocy Moraty
ps maly nie gorączkuj się tak, jakoś przeżyjesz, że Allegri wygra tryplet w tym sezonie i to bez pomocy Moraty

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wszystko spoko, ale ten fragment...
Starsi gracze rossonerich mniej lub bardziej otwarcie przyznawali potem, że mieli żal, iż przez niego odszedł z drużyny Andrea Pirlo. Allegri wymyślił bowiem, że Pirlo będzie registą, a więc cofniętym rozgrywającym. A doświadczony pomocnik nie chciał grać przed obrońcami i rozprowadzać ataków z tyłu. Był to jeden z powodów odejścia Pirlo z Milanu do... Juventusu
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy to nie są bzdury? Przecież registę z Pirlo zrobił Ancelotti i to na długo przed przybyciem na San Siro Allegrego. Nie było tak, że właśnie Andrea był niepocieszony bo Max kazał mu biegać po skrzydle? Ktoś powinien weryfikować to, co się upublicznia na stronie.
Starsi gracze rossonerich mniej lub bardziej otwarcie przyznawali potem, że mieli żal, iż przez niego odszedł z drużyny Andrea Pirlo. Allegri wymyślił bowiem, że Pirlo będzie registą, a więc cofniętym rozgrywającym. A doświadczony pomocnik nie chciał grać przed obrońcami i rozprowadzać ataków z tyłu. Był to jeden z powodów odejścia Pirlo z Milanu do... Juventusu
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy to nie są bzdury? Przecież registę z Pirlo zrobił Ancelotti i to na długo przed przybyciem na San Siro Allegrego. Nie było tak, że właśnie Andrea był niepocieszony bo Max kazał mu biegać po skrzydle? Ktoś powinien weryfikować to, co się upublicznia na stronie.
- Łukasz
- Juventino
To są bzdury. To, co pisze autor, trzeba odwrócić o 180 stopni.vitoo pisze:Wszystko spoko, ale ten fragment...