Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 11:48

ewerthon pisze:Może w tym roku udałoby się go ściągnąć? W końcu Juventus będzie miał dużo więcej do zaoferowania. Z Lassem nasza pomoc wyglądałaby naprawdę rewelacyjnie, na miarę dawnych czasów. A najlepsze jest to, że ten piłkarz nie jest typowym defensywnym pomocnikiem, potrafi grać na kilku pozycjach, tak samo jak Vidal.
Lass byłby świetnym uzupełnieniem środka pomocy i nie tylko. Nadałby się do roli bata dla obecnych pomocników, którego moim zdaniem tak bardzo brakuje.
ewerthon pisze:Obawiam się jednak, że pewnie skończy się na jakimś półśrodku.
Ja podobnie. Mamy Vidala, Marchisio, Pirlo, zmiennikiem jest Padoin i nie wydaje się, żeby ten miał w lecie opuścić Turyn. W takim razie chyba nie mamy co liczyć, że dostaniemy kogoś przynajmniej tak dobrego, jak nasza podstawowa trójka pomocników :/

Aha, mam nadzieję, że Conte z Marottą zrozumieją, iż determinacja i wybieganie to nie wszystko, równie ważne są umiejętności.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 12:16

Ostatnio modne było powtarzanie za Beppe że teraz nie potrzeba nam ilości a jakości.
Po tym co ostatnio widzę oglądając Juve to widzę że owszem potrzeba nam jakości ale w odpowiedniej ilości.
Tutaj jedna gwiazda nic nie zdziała. Takich gwiazd* potrzeba nam co najmniej po jednej na każda formację, w innym przypadku w każdym spotkaniu będziemy walić głową w mur w sytuacji gdy na tablicy wyników widniał będzie remis.
Nazwiska są tu zbędne, każdy sobie jakieś dopasuje wedle własnych preferencji.

A swoją droga w kwestii preferencji to ja jestem cholernie ciekaw jakich piłkarzy chciałbym mieć u siebie Conte :think: (tak czysto hipotetycznie, gdyby nie ograniczał nas budżet i gdyby każdy chciał u nas grać).

*gwiazda - w tym kontekście piłkarz który gwarantuje znaczny skok jakościowy tudzież potrafi sam wygrać mecz.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 12:34

Generalnie się zgadzam ale nie przesadzałbym , nie stać nas na 3 gwiazdy lub więcej.

Chociaż uwielbiam Jovetica to rozum mi podpowiada, że najlepszą dla nas opcją byłoby
a) sciągnięcie Giovnco z powrotem.
b) kupno Dzeko
c) kupno Hummelsa
d) jakieś uzupełnienie do środka pomocy

oczywiście zdaje sobie sprawę że będzie to wyjątkowo trudne ale jest to możliwe, szczególnie że wszystko wskazuje na to, że zagramy w LM w przyszłym sezonie i że zarobimy trochę kasy na sprzedażach.

Przydałby się jeszcze lewy obrońca ale kasy może zabraknąc a może Conte zacznie tam Caceresa wystawiać.

Skład
Buffon-Lichsteiner--Barzargli/Chellini-Hummels--Caceres, Marchisio-Vidal-Pirlo, Giovinco-Dzeko-Vucinic wydaje się bardzo sensowny.
ławka też : Storari, Chellini/Barzargli, De Ceglie, Padoin, Marrone, Giac, Pepe, Matri, Quagliarella.

OUT : Melo, Ziegler, Elia, Krasic, Esti, Bonucci, Pazienza.

Nadal będą braki w składzie (lewy obrońca, zmiennik dla Pirlo) ale wszystkiego nie załatamy w jednym okienku. No chyba że byłaby kasa jeszcze np. na Sahina. Ale w to wątpię.

Zawsze można się rozjerzeć za inną opcją, jeżeli nie możliwe byłoby sprowadzenie Dzeko i Hummelsa to byłbym zwolennikiem próby sciągnięcia właśnie Sahina, Jovetica i np. Zapaty, który Serie A był genialnym defensorem.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 12:35

O Higuainie raczej nie można nawet marzyć.

Jest pan odpowiedzialnym za pion sportowy klubu, więc czy ma pan listę piłkarzy nie na sprzedaż i czy znajduje się na niej Gonzalo Higuaín?
Jose Mourinho : Nie mam żadnej listy. A Gonzalo jest jednym z najlepszych napastników na świecie. Tylko głupi trener chciałby odejścia jednego z najlepszych graczy na świecie na swojej pozycji. Może nie grał dobrze w ostatnich tygodniach, nie strzelał bramek, ale nie przestał być jednym z najlepszych napastników. Gonzalo Higuaín nie przestał być dla mnie wyjątkowy. Dlatego nie mam żadnej intencji, żeby Gonzalo stąd odszedł.

Virgil - Barzagli i Chiellini dobrze grają, nie widzę powodu by wydawać kupę kasy na obrońcę, który posadzi jednego z nich na ławie.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2012, 12:39 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 12:38

UP^
Ciekawe. Więc kto, jak nie Higuain? Damiao również najprawdopodobniej odpada, bo już nie raz czytałem, że w wyścigu o tego zawodnika zdecydowanie prowadzi PSG.
Bylebyśmy nie skończyli z jakimś Denisopodobnym zawodnikiem.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 12:42

@pumex niepotrzebnie wspominałeś o Denisie, przecież teraz jak już strzelił kilka goli w tym sezonie to jest duże ryzyko że do nas trafi :|

@Ou_Je Mou kupił ostatnio dom w londynie, w związku z odejściem AVB wróżę jego powrót do Chelsea :prochno:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 13:05

pumex pisze:Więc kto, jak nie Higuain?
Obawiam się, że jedynym snajperem najwyższej klasy jaki będzie potencjalnie w naszym zasięgu może być latem tylko Torres. Pytanie czy warto zainwestować w niego okrągłą sumkę licząc na powrót do formy, której nie miał już na mundialu w RPA, ale to już rozstrzygnie zarząd. Chociaż też nie wiem czy to opcja bo jego wymagania płacowe mogą wgnieść Marottę w fotel.

W takiej sytuacji skupiłbym się chyba na wzmocnieniu drugiej linii bo ostatnio Nam obumarła. Pirlo nie może grać w każdym meczu bo kretyńskich podań prosto pod nogi rywali będzie coraz więcej. Graczy o takiej charakterystyce na tym poziomie jest niewielu więc może po prostu warto zainwestować w wybieganego pomocnika, który byłby sercem tej drużyny. Myślą chyba ciągle o Nainggolanie, ja bym jednak wolał kogoś bardziej do przodu niż do odbioru. Pomocnika w stylu Hernanesa bardziej [który akurat w meczu z nami schrzanił sporo sytuacji ale jest motorem napędowym].

Jeśli ożyje druga linia to obrona będzie miała lżej. Atak to już inna sprawa bo Antek będzie musiał się zdecydować jak on w końcu chce grać.
Łoles pisze:Mou kupił ostatnio dom w londynie, w związku z odejściem AVB wróżę jego powrót do Chelsea :prochno:
Jego powrót do Chelsea też nie wykopuje od razu Higuaina. Gonzalo nie chce opuszczać Madrytu, ma długoterminowy kontrakt z dobrymi zarobkami, jest jednym z największym stażem w drużynie [heh], kibice go lubią.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 13:34

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Więc kto, jak nie Higuain?
Obawiam się, że jedynym snajperem najwyższej klasy jaki będzie potencjalnie w naszym zasięgu może być latem tylko Torres.
Torres snajperem najwyższej klasy? Oj nie, nie w obecnej formie :stop: To Juventus potrzebuje pomocy klasowych napastników a w tym przypadku napastnik potrzebuje pomocy.
Tak dywagujemy na temat potencjalnych, topowych wzmocnień, co samo w sobie jest dosyć przyjemne, jednak trzeźwo myśląc nie za bardzo wierzę, że Marotta dokona 2-3 naprawdę klasowych transferów. Ciągle ciągną się za nim tańsze i słabsze substytuty i pewnie będzie tak i tym razem :/
Ouh_yeah pisze:Pomocnika w stylu Hernanesa bardziej
Łap :wink:
Łoles pisze:@pumex niepotrzebnie wspominałeś o Denisie, przecież teraz jak już strzelił kilka goli w tym sezonie to jest duże ryzyko że do nas trafi :|
Właśnie dlatego o nim wspomniałem :)

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 13:45

Wcale nie potrzeba nam piłkarza z wysokim kontraktem i o głośnym nazwisku typu Torres. Moim zdaniem lepiej wydać te 30 mln (wiem, zaraz ktoś powie, że oni kosztują dużo więcej) na kogoś typu Goetze, Jovetić, Hazard, czyli zawodnika, który już prezentuje wysoki poziom, ale jest jeszcze szansa na podniesienie przez niego umiejętności. Jestem pewien, że gdyby Matri miał koło siebie kogoś takiego, to łatwiej byłoby mu o strzelanie goli, przecież to typowy lis pola karnego i w tym obszarze boiska musi dostawać sytuację bramkowe. Alessandro jest trochę podobny do Inzaghiego, aczkolwiek dużo mniej skuteczny.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 14:01

To co w ostatnim meczu zrobił Luuk de Jong naprawdę zasługuje na uwagę:

Podoba mi się też gra Eriksena. Niby gra jako środkowy albo ofensywny pomocnik, także na lewym skrzydle, ale moim zdaniem na prawej stronie też byłby bardzo groźny. Niby prawonożny, ale w tym sezonie ma więcej goli zdobytych lewą nogą :whistle: . Mam wrażenie, że młody Duńczyk to taka tańsza wersja Gotze lub Hazarda.

Dlaczego piszę o Eriksenie? Wczoraj z głupa frant spojrzałem na transfermarkt z jakimi zawodnikami łączona jest Roma. Dwa nazwiska - Sahin i właśnie Eriksen. My z Kuzmanoviciem, Pogba i Lavezzim. Chyba jednak rzymska opcja bardziej mi się podoba...

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 14:06

pumex pisze:Właśnie dlatego o nim wspomniałem :)
Jeżeli on do nas trafi to ogłaszam wszem i wobec że wyślę Ci kurierem litra dobrej wódki, żebyś mógł przepić tą gorzką pigułkę wiedząc że ściągnąłeś go myślami 8)

ewerthon pisze:Wcale nie potrzeba nam piłkarza z wysokim kontraktem i o głośnym nazwisku typu Torres. Moim zdaniem lepiej wydać te 30 mln (wiem, zaraz ktoś powie, że oni kosztują dużo więcej) na kogoś typu Goetze, Jovetić, Hazard, czyli zawodnika, który już prezentuje wysoki poziom, ale jest jeszcze szansa na podniesienie przez niego umiejętności.
Tutaj pełna zgoda, tylko że....no właśnie tylko że imo ciężko będzie ściągnąć kogoś z tych których akurat wymieniłeś - obserwuje ich pół europy niestety a z klubami pokroju Szejkczester City czy Chelsea dużych szans nie mamy.
Aczkolwiek każdego z nich widziałbym w Juve.
Arbuzini pisze:Mam wrażenie, że młody Duńczyk to taka tańsza wersja Gotze lub Hazarda.
Czy tak do końca taka tańsza :think: tutaj nie mam pojęcia za ile jest on realnie do wyjęcia. Sądze jednak że jest to kasa porównywalna do Goetze - pewności niestety nie mam.
Widząc go w akcji mogę stwierdzić że widziałbym go w biało czarnej koszulce :)

A i jeszcze dwa słowa ode mnie nt Torresa - kiedyś w robocie się zastanawialiśmy czy zmiana otoczenia nie zrobiłaby mu dobrze natomiast jeżeli miałbym zacząć pisać bajki to pierwsza była by taka że Torres z numerem 9 w Juve zostaje królem strzelców serie a :prochno:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 14:20

pumex pisze:To Juventus potrzebuje pomocy klasowych napastników a w tym przypadku napastnik potrzebuje pomocy.
Nie stać nas na kupienie napastnika takiej klasy, który jest w gazie więc możemy sięgnąć po pogrążonego w kryzysie.
Torres nie zapomniał jak się gra w piłkę więc jest duże prawdopodobieństwo, że po zmianie otoczenia odżyje i zespół, który mu pomoże będzie miał klasowego snajpera.

ewerthon - nie potrzebujemy głośnych nazwisk z wysokimi kontraktami więc kupmy Goetze czy Hazarda? A są jakieś głośniejsze nazwiska na rynku transferowym ? :D

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 14:35

Ouh_yeah pisze:Nie stać nas na kupienie napastnika takiej klasy, który jest w gazie więc możemy sięgnąć po pogrążonego w kryzysie
Jeśli nie stać nas na absolutnie topowego napastnika, to kupmy takiego, który do takiego miana aspiruje, np. Jovetica (który niestety znowu jest kontuzjowany). Kogoś, kto ma wyraźni potencjał, ale nie będzie kosztował fury pieniędzy i ma jak na razie niezbyt wysoki kontrakt. Jeśli Czarnogórzec również jest dla nas za drogi, to poszukajmy kogoś nie ze słabszą formą, ale z problemami w klubie spowodowanymi zbyt dużą konkurencją (może w takiej sytuacje będzie Dzeko :think: ). Ewentualnie pozostają tacy piłkarze jak wymienił Arbuzini. Eriksen zapowiada się na bardzo dobrego piłkarza, rozegrał świetne mecze przeciwko United, w lidze szaleje, ale kokosów kosztować nie powinien. Podobna sytuacja jest choćby ze Strootmanem. Marotta ma duże pole do popisu i mam nadzieję, że jednak nie zawiedzie.
28-letni Torres za prawdopodobnie ponad 20mln z potężnym kontraktem to średnio udany pomysł, abstrahując już od jego obecnej formy, w której jest od 2 lat

Dziś pojawiają się plotki, że wysoko na liście Conte i Marotty jest Suarez. Ponoć na jego miejsce The Reds szykują Giroud'a
Ostatnio zmieniony 05 marca 2012, 14:37 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 14:37

Łoles pisze:
Arbuzini pisze:Mam wrażenie, że młody Duńczyk to taka tańsza wersja Gotze lub Hazarda.
Czy tak do końca taka tańsza :think: tutaj nie mam pojęcia za ile jest on realnie do wyjęcia. Sądze jednak że jest to kasa porównywalna do Goetze - pewności niestety nie mam.
Widząc go w akcji mogę stwierdzić że widziałbym go w biało czarnej koszulce :)
Masz rację, właściwie ciężko prorokować. Po prostu nie ma tak głośnego nazwiska, a Ajax za swoją największą gwiazdę ostatnich lat, czyli Suareza, wziął 26 mln E i jakoś tak doszedłem do wniosku, że będzie tańszy ;).

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 14:46

Ouh_yeah pisze:
ewerthon - nie potrzebujemy głośnych nazwisk z wysokimi kontraktami więc kupmy Goetze czy Hazarda? A są jakieś głośniejsze nazwiska na rynku transferowym ? :D
Messi, Xavi, Ronaldo, Rooney, Aguero 8)
Chodziło mi o takich zawodników, którzy jeszcze nie wyrobili sobie marki gwiazdy światowego formatu i nie zarabiają kroci, których nie możemy im zapewnić w kontrakcie. A Torres jest takim piłkarzem, który kiedyś już osiągnął najwyższą klasę piłkarską, ale też bardzo wysokie zarobki. On choć nie będzie grał lepiej od wymienionych ode mnie młodych, to do końca kariery będzie już ciągnął takie pieniądze, które nie będą współmierne do jego umiejętności.

Zablokowany