Quiz - piłkarze
- Pan Mietek
- Juventino
Phil Masinga?
Niby wszystko się zgadza, tylko, że on jest 4 a nie 3 w reprze (wg wiki)
Niby wszystko się zgadza, tylko, że on jest 4 a nie 3 w reprze (wg wiki)
- Pan Mietek
- Juventino
Ok, żeby wszyscy widzieli:
1. Piłkarz ten jest Afrykaninem i urodził się tego samego dnia, tego samego roku co jeden z najlepszych grających koszykarzy afrykańskiego pochodzenia (nie są rodakami)
2. W znanej lidze europejskiej rozegrał prawie 200 spotkań
3. Ze swoją (seniorską) reprezentacją zagrał na 4 oficjalnych turniejach, zdobył 2 medale

A gracz, którego miałem na myśli to skrzydłowy Bulls, Luol Deng.
1. Piłkarz ten jest Afrykaninem i urodził się tego samego dnia, tego samego roku co jeden z najlepszych grających koszykarzy afrykańskiego pochodzenia (nie są rodakami)
2. W znanej lidze europejskiej rozegrał prawie 200 spotkań
3. Ze swoją (seniorską) reprezentacją zagrał na 4 oficjalnych turniejach, zdobył 2 medale
NieJuras_Senat pisze:Strzelam: Mamadou Diabang?
Tak. Ale zgaduję, że pierwsza podpowiedź nie była zbyt pomocna?K.M. pisze:Taye Taiwo?

Oczywiście, że to nie on, przecież napisałem, że chodzi o grających. Poza tym, było też napisane "tego samego roku"Juras_Senat pisze:Jak jestem bardzo ciekawy o jakiego koszykarza chodziło. Bo jeśli to Kareem Abdul-Jabbar, to jestem wkurzony. Jeśli on jest pochodzenia afrykańskiego, to ja też.

Ostatnio zmieniony 08 marca 2012, 21:29 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 3 razy.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Strzelam: Mamadou Diabang?
Jak jestem bardzo ciekawy o jakiego koszykarza chodziło. Bo jeśli to Kareem Abdul-Jabbar, to jestem wkurzony. Jeśli on jest pochodzenia afrykańskiego, to ja też.Mietson pisze: Ale zgaduję, że pierwsza podpowiedź nie była zbyt pomocna?
Ostatnio zmieniony 08 marca 2012, 20:42 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Czas minął, a że lubię wykorzystywać takie okazję, zadam zagadkę, żeby zabawa nie stała w miejscu 
ZAGADKA:
1) Obrońca, reprezentował kraj europejski, ale urodził się w Afryce.
2) Zagrał dla swojej reprezentacji blisko 50 spotkań
3) Szczyt jego kariery miał miejsce w drugiej połowie lat '90
4) Miał okazję grać w ligach z 5 różnych krajów
WOW, Zambro, pełne zaskoczenie. Jedziesz!

ZAGADKA:
4) Miał okazję grać w ligach z 5 różnych krajów
NieDobry Mudżyn pisze:Basile Boli ?
pan Zambrotta pisze:Dimas Teixeira

Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 13:49 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Basile Boli ?pumex pisze:Czas minął, a że lubię wykorzystywać takie okazję, zadam zagadkę, żeby zabawa nie stała w miejscu
ZAGADKA:
BESTER MANN, BESTEEER !

- pan Zambrotta
- Juventino
Dimas Teixeira
W pracy jednak w radiu słyszałem o Portugalii i nagle mnie olśniło
1. Piłkarz grający w oficjalnych meczach w dwóch seniorskich reprezentacjach (tak, da się)
2. Po czterech latach emerytury wznowił karierę w egzotycznym klubie
3. Grał w dwóch klubach uznawanych przez nas jako merdacze

cały czas szukałem jakiegoś Francuza, bezskutecznie.pumex pisze:pan Zambrotta pisze:Dimas TeixeiraWOW, Zambro, pełne zaskoczenie. Jedziesz!
W pracy jednak w radiu słyszałem o Portugalii i nagle mnie olśniło

1. Piłkarz grający w oficjalnych meczach w dwóch seniorskich reprezentacjach (tak, da się)
2. Po czterech latach emerytury wznowił karierę w egzotycznym klubie
3. Grał w dwóch klubach uznawanych przez nas jako merdacze

tak, czemu tak szybko ?Juras_Senat pisze:Jocelyn Angloma?
Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 14:02 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 2 razy.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Jocelyn Angloma?
Bo szukając odpowiedzi na zagadkę Pumexa też zacząłem od francuzów.
Jak na to wpadłeś?
Bo szukając odpowiedzi na zagadkę Pumexa też zacząłem od francuzów.

Sprawdzałem Taiwo, ale obsrana wiki nie chciała mi pomóc.Mietson pisze:A gracz, którego miałem na myśli to skrzydłowy Bulls, Luol Deng.
Ej no, to miało być trudne.szczypek pisze:Christian Karembeu?
Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 14:38 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
O długich nogach pani Karembeu wiedzą wszyscyJuras_Senat pisze:Ej no, to miało być trudne.Jak na to wpadłeś?

Sprawdziłbyś na angielskiej to byś zdobył punktJuras_Senat pisze:Sprawdzałem Taiwo, ale obsrana wiki nie chciała mi pomóc.Mietson pisze:A gracz, którego miałem na myśli to skrzydłowy Bulls, Luol Deng.![]()

panie Zambrotta, dla formalności informuję - Angloma już był i to będzie niestety kolejny punkt karny dla Ciebie
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czwarty wynik wujka google po wpisaniu ciągu: "piłkarz żona rekord guinessa".Juras_Senat pisze:Ej no, to miało być trudne.Jak na to wpadłeś?
3. Zasłyszałem, że czerwony na wątrobę dobry.
Edit.
Si.Vimes pisze:Burak Yilmaz?
Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 16:31 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
spoko, moim celem jest dobić do "0"Mietson pisze:panie Zambrotta, dla formalności informuję - Angloma już był i to będzie niestety kolejny punkt karny dla Ciebie

- Vimes
- Juventino
Zagadka:
1. W ojczyźnie grał dla dwóch klubów z tego samego miasta, które na chwilę obecną mają łącznie 50 tytułów mistrzowskich.
2. Następnie wyjechał za granicę i w debiutanckim sezonie wygrał ze swoją nową drużyną mistrzostwo, puchar kraju i superpuchar kraju, ale to była dopiero przygrywka do jeszcze większego sukcesu w kolejnym sezonie.
3. Obecnie jest trenerem, prowadził trzy zespoły z Wysp Brytyjskich, a aktualnie pracuje w klubie ze Środkowej Europy.
.
1. W ojczyźnie grał dla dwóch klubów z tego samego miasta, które na chwilę obecną mają łącznie 50 tytułów mistrzowskich.
2. Następnie wyjechał za granicę i w debiutanckim sezonie wygrał ze swoją nową drużyną mistrzostwo, puchar kraju i superpuchar kraju, ale to była dopiero przygrywka do jeszcze większego sukcesu w kolejnym sezonie.
3. Obecnie jest trenerem, prowadził trzy zespoły z Wysp Brytyjskich, a aktualnie pracuje w klubie ze Środkowej Europy.
TakMietson pisze:Paulo Sousa?

Ostatnio zmieniony 09 marca 2012, 17:12 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.