Wszystko o SSC Napoli
- zahor
- Juventino
Jak dla mnie to ta akcja jest modelowym przykładem sytuacji, w której dotknięcie piłki ręką nie jest przewinieniem. Nie rozumiem co masz na myśli pisząc o głupocie - akcja była dynamiczna, nie można oczekiwać żeby obrońca cały czas biegał po polu karnym z rękoma za plecami. Glik, widząc że będzie blokował strzał, zachował się prawidłowo cofając ręce do tułowia. Nic więcej zrobić nie mógł. Turyńczycy mogą się czuć oszukani podwójnie, bo wychodzili z groźną kontrą. Pierwszy karny natomiast prawidłowo gwizdnięty, trochę teatru co prawda było albo było również przewinienie.jakku1 pisze:Drugi juz bardziej dyskusyjny, bo Glik ani nie mial za bardzo mozliwosci cofniecia tej reki, ani pilka po strzale Hamsika by go nie minela tylko trafila w korpus. Jednak za glupote tez chyba dalbym tutaj karnego, bo trzymac rece w takiej pozycji przy probie zablokowania strzalu to jest kryminal.
O tym, że sędziowie za bramkami w niczym nie pomagają, byłem przekonany już od dawna. Teraz zastanawiam się czy czasem nie szkodą i nie byłoby lepiej, gdyby ich nie było. Pamiętamy karnego po "ręce" Isli z Milanem, którego Rizzoli by nie gwizdnął, gdyby go sędzia za bramką nie zmylił. Dzisiaj taka sama sytuacja - nie byłoby tego błędu, gdyby spotkanie sędziowała trójka, a nie piątka arbitrów. Parę innych przykładów takiej kreciej roboty by się znalazło. I wtedy, i teraz baty zgarnia sędzia główny, a on akurat winny jest najmniej.
Aha, i propsy dla komentatora za tekst o powiększeniu masy ciała.
- albertcamus
- Juventino
I nie będzie nim Tevez.deszczowy pisze:Kontrowersyjne czy nie - w tym roku król strzelców Serie A będzie z Argentyny.
- jakku1
- Juventino
No tak, ale istnieje jeszcze jakas "przestrzen" pomiedzy trzymaniem rak za plecami a wyciagnieciem ich do gory. To, ze akcja byla dynamiczna w zaden sposob nie usprawiedliwia obroncy, tylko swiadczy o tym, ze po prostu byl w tym przypadku spozniony. Gdyby sie dobrze ustawil nie mialby reki w gorze i dostalby pilka w korpus.zahor pisze:Nie rozumiem co masz na myśli pisząc o głupocie - akcja była dynamiczna, nie można oczekiwać żeby obrońca cały czas biegał po polu karnym z rękoma za plecami. Glik, widząc że będzie blokował strzał, zachował się prawidłowo cofając ręce do tułowia. Nic więcej zrobić nie mógł.
Sytuacja jest kontrowersyjna, zgadzam sie, ze jeden sedzia dalby tutaj karnego, a inny nie. Ale nie zmienia to faktu, ze Glik zachowal sie tutaj glupio. Juz dzieci w wieku 7-8 lat uczy sie, ze co by sie nie dzialo w polu karnym, zawsze trzeba kontrowalac to, gdzie sie trzyma rece

Edit: Armero wrzuca dzisiaj koszmarnie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- zahor
- Juventino
Do góry? Przecież w momencie kontaktu piłki z ręką, miał ją mocno przyciśniętą do klatki piersiowej. Przepisy mówią, że karny należy się wtedy, kiedy zawodnik rozmyślnie dotknie piłki ręką. Glik nie dość, że nie starał się tej piłki dotknąć (zresztą nawet gdyby chciał, nie miałby na to czasu), to jeszcze zrobił wszystko co mógł, żeby nie odnieść żadnej korzyści z ewentualnego bycia nastrzelonym piłką w tę rękę.jakku1 pisze:No tak, ale istnieje jeszcze jakas "przestrzen" pomiedzy trzymaniem rak za plecami a wyciagnieciem ich do gory.
No dobra, ale gdzie on mógłby tę rękę trzymać, zakładając że nie za plecami? To nawet trzymanie jej wzdłuż ciała mogłoby spowodować w przypadku trafienia jej większe kontrowersje, bo spowodowałoby, jak to się mówi, powiększenie powierzchni ciała.jakku1 pisze:Juz dzieci w wieku 7-8 lat uczy sie, ze co by sie nie dzialo w polu karnym, zawsze trzeba kontrowalac to, gdzie sie trzyma rece![]()
- jakku1
- Juventino
Ogladam w slabej jakosci na streamie, ale wydawalo mi sie, ze Glik mial wyciagnieta reke przed siebie i trzymal ja w gorze. Zobacze powtorke po meczu, to moze zmienie zdanie. Nie chce sie teraz klocic, zwlaszcza, ze nie mam dostepnego materialu, o ktorym rozmawiamy.zahor pisze: Do góry? Przecież w momencie kontaktu piłki z ręką, miał ją mocno przyciśniętą do klatki piersiowej.
Tymczasem, przed chwila nasz orzel zaliczyl kluczowe podanie w dogodnej sytuacji Hamsika

@zahor: Rece najbezpieczniej trzyma sie albo przed soba, albo za soba : ) Zobacz jak czasami pilkarze w murze ustawiaja sie przy rzutach wolnych. Optymalna pozycja w polu karnym w trakcie obrony zaklada nie tylko ugiete kolana, ale takze rece w lokciach, ktore powinno sie trzymac przed soba, etc. Juz nie wspominam o pochylonej sylwetce, jednej nodze wysunietej do przodu, blebleble. Sztywno, z konczynami skierowanymi prosto w dol stoi tylko strach na wroble albo naprawde drewniany obronca.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Il Fenomeno
- Juventino
Aurelio De Laurentiis ogłosił, że w zimowym oknie transferowym wyda kolejne pieniądze na wzmocnienia, 50 milionów euro. Sam powiedział, że chce w zimie ściągnąć środkowego obrońcę, bocznego, a także środkowego pomocnika. Mówi się jeszcze o nowym skrzydłowym.
Przejawiają się nazwiska takich graczy jak: Antonelli (podobno już dogadany), Skrtel, D'Ambrosio, Dembele, Gonalons, Mascherano, Xherdan Shaqiri, Cerci.
Z klubu ma odejść Cannavaro o którego mają się licytować Milan z Interem.
- W styczniu będę musiał wydać następne 50 mln euro na nowych zawodników, jeśli chcemy liczyć się w walce o najwyższe cele. Zdajemy sobie sprawę i akceptujemy to, że bez nakładów finansowych nie da się osiągnąć sukcesu sportowego. Kluczowe będzie dotrwanie do fazy pucharowej Ligi Mistrzów - wówczas znacznie łatwiej będzie nam przyciągnąć topowych graczy. Rafael Benitez zdaje sobie z tego sprawę - powiedział włoski producent filmowy.
Przejawiają się nazwiska takich graczy jak: Antonelli (podobno już dogadany), Skrtel, D'Ambrosio, Dembele, Gonalons, Mascherano, Xherdan Shaqiri, Cerci.
Z klubu ma odejść Cannavaro o którego mają się licytować Milan z Interem.
- W styczniu będę musiał wydać następne 50 mln euro na nowych zawodników, jeśli chcemy liczyć się w walce o najwyższe cele. Zdajemy sobie sprawę i akceptujemy to, że bez nakładów finansowych nie da się osiągnąć sukcesu sportowego. Kluczowe będzie dotrwanie do fazy pucharowej Ligi Mistrzów - wówczas znacznie łatwiej będzie nam przyciągnąć topowych graczy. Rafael Benitez zdaje sobie z tego sprawę - powiedział włoski producent filmowy.
Myślę, że zostanie nim urodzony w USA Włoch.albertcamus pisze:I nie będzie nim Tevez.deszczowy pisze:Kontrowersyjne czy nie - w tym roku król strzelców Serie A będzie z Argentyny.

- pan Zambrotta
- Juventino
czy ten sam facet nie oskarżał nas, że wydajemy za dużo pieniedzy, żeby wygrać mistrzostwo, siebie obwołując zdobywcą finansowego scudetto? przecież to jakaś paranoja.Il Fenomeno pisze:- W styczniu będę musiał wydać następne 50 mln euro na nowych zawodników, jeśli chcemy liczyć się w walce o najwyższe cele. Zdajemy sobie sprawę i akceptujemy to, że bez nakładów finansowych nie da się osiągnąć sukcesu sportowego. Kluczowe będzie dotrwanie do fazy pucharowej Ligi Mistrzów - wówczas znacznie łatwiej będzie nam przyciągnąć topowych graczy. Rafael Benitez zdaje sobie z tego sprawę - powiedział włoski producent filmowy.
- Il Fenomeno
- Juventino
Nie kojarze, by coś takiego mówił. Finansowe Scudetto zdobył Milan. Możesz potwierdzić swoje słowa jakimiś cytatami, czy Ci się poplątało?pan Zambrotta pisze:Czy ten sam facet nie oskarżał nas, że wydajemy za dużo pieniedzy, żeby wygrać mistrzostwo, siebie obwołując zdobywcą finansowego scudetto? przecież to jakaś paranoja.

- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
A finansowe scudetto nie było czasem propagandą Milanu?pan Zambrotta pisze:czy ten sam facet nie oskarżał nas, że wydajemy za dużo pieniedzy, żeby wygrać mistrzostwo, siebie obwołując zdobywcą finansowego scudetto? przecież to jakaś paranoja.
- pan Zambrotta
- Juventino
faktycznie, "finansowe scudetto" to stara śpiewka milanu, pomerdało mi sięIl Fenomeno pisze:Nie kojarze, by coś takiego mówił. Finansowe Scudetto zdobył Milan. Możesz potwierdzić swoje słowa jakimiś cytatami, czy Ci się poplątało?pan Zambrotta pisze:Czy ten sam facet nie oskarżał nas, że wydajemy za dużo pieniedzy, żeby wygrać mistrzostwo, siebie obwołując zdobywcą finansowego scudetto? przecież to jakaś paranoja.

ale słowa De Laurentiisa o wywalaniu pieniędzy i finansowym fair play znalazłem: http://www.juvepoland.com/news.php?id=25252
- Arbuzini
- Juventino
Widać czegoś się nauczył i zmienił zdanie... hipokryta jeden. Niech sobie wydaje pieniążki, nasi też nie będą siedzieć z założonymi rękami. Napoli dla mnie nie jest kandydatem do zdobycia mistrzostwa, a w pucharach to niech grają najlepiej jak tylko mogą.
- pumex
- Juventino
Bardziej aktualne byłyby słowa jego kolegi - Grubego Bena, który tydzień temu płakał, że Juventus ma więcej forsy do wydania.pan Zambrotta pisze:ale słowa De Laurentiisa o wywalaniu pieniędzy i finansowym fair play znalazłem: http://www.juvepoland.com/news.php?id=25252

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Śmieciarze przegrali właśnie z Parmą 1:0 

- grande amore
- Juventino
No co ty? :shock: A jak do tego doszlo?
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda