Ekstraklasa 2008/2009
- Gherrick
- Juventino
Taaa... jakos pare lat temu bylo Was mniej. Skad takie cudowne rozmnozenie Wislakow? Czyzby...odpadki z Hutnika? A moze kibice sukcesu? Dalbys spokoj, kibicow to Cracovia akurat ma, w przeciwienstwie do takiego Piasta Gliwice... fakt, ma tez pelno idiotow latajacych z nozami i bijacych w 4 koksow jednego chuderlaka, ale kibicow tez ma. Ale i tak najlepszy jest Sporting !paku pisze: Z czym ?Połowa ludzi przychodzących na stadion Icków to znajomi i rodzina prezesa Filipiaka, a druga połowa to rodzina i znajomi piłkarzy

- Majos
- Juventino
W mecz na szczycie Lech remisuje u siebie z Wisłą. Oznacza to, że "Biała Gwiazda" do końca będzie walczyć o Mistrzostwo Polski. Broni nie składają też gracze z Warszawy - Polonia i Legia wygrały swoje mecze i też mogą namieszać. reszta już chyba nie. Górnik coraz bardziej się pogrąża, teraz im będzie coraz gorzej. Dobra forma Piasta i Jagiellonii, która na pokonanym polu pozostawiła "Rycerzy Wiosny".
- Nevermind
- Juventino
Nie ma czegoś takiego jak "Cracovia Kraków". Każdy kibic powinien to wiedzieć.
Co do Ekstraklasy, robi się ciekawiej. Dobrze, że padł wynik remisowy, bo Mistrzostwo jest nadal sprawą otwartą. Wisła miała sporo szczęścia, że Głowacki nie wyleciał z boiska, a Diaz wyleciał za późno. W Lechu najlepszy Peszko w Wiśle Sobolewski. Mimo wszystko remis zasłużony dla obu ekip.
Aa.. Może za szybko oceniam zawodnika, ale Beto jest tragiczny
Co do Ekstraklasy, robi się ciekawiej. Dobrze, że padł wynik remisowy, bo Mistrzostwo jest nadal sprawą otwartą. Wisła miała sporo szczęścia, że Głowacki nie wyleciał z boiska, a Diaz wyleciał za późno. W Lechu najlepszy Peszko w Wiśle Sobolewski. Mimo wszystko remis zasłużony dla obu ekip.
Aa.. Może za szybko oceniam zawodnika, ale Beto jest tragiczny

- oliver
- Juventino
Ładnie Paku Cię podpuścił hehGherrick pisze: Tym gorzej o Was świadczy również, nie?Ale dosc sporow. To prowadzi donikąd.
Nie sędzia to ktoś tą Wisłę pokarał, sędzia nie dał czerwonej, a z tego wolnego i tak padł gol. Tak się zastanawiam czy Lewandowski strzelił by to? Cosik mi się wydaje, że nie. Trudno wybrać najlepszego piłkarza w obu drużynach. Myślę, że wybrał bym może obrońców Djurdeivica (jak to się piszę??) i gdyby nie czerwona kartka to J. Diaz.Juventino90 pisze: Co do Ekstraklasy, robi się ciekawiej. Dobrze, że padł wynik remisowy, bo Mistrzostwo jest nadal sprawą otwartą. Wisła miała sporo szczęścia, że Głowacki nie wyleciał z boiska, a Diaz wyleciał za późno. W Lechu najlepszy Peszko w Wiśle Sobolewski. Mimo wszystko remis zasłużony dla obu ekip.
Tak remis jest dość dobry dla układu tabeli i dla Legii. Porażka Wisły myślę, że przekreśliła by ich szanse na mistrzostwo i dlatego nie chciało mi się wierzyć, żeby to spotkanie mogli przegrać.
Legia wgrywa wszystko do końca remisuję w Krk i jest mistrz.

Nie taki ten Lech straszny jak o nim mówią 3 ostatnie mecze 3 remisy i to jeden dość szczęśliwy w Zabrzu. Zadyszka czy już odebrali puchar ?
Edit
postanowiłem rozpisać wyjazdy drużyn kandydujących do mistrzostwa uważam że one mogą mieć kluczowe znaczenie
Legia 5 meczy u siebie 3 wyjazdy (Wisła, Piast, Śląsk)
Lech 4 u siebie 4 wyjazdy ( Śląsk, Legia, Polonia W i Piast)
Wisła 4 na 4 wyjazdy(Arka, Piast, ŁKS i Lechia)
Najcięższą drogę wydaje mi się mieć Lech Poznań, wyjazdy do Warszawy na pewno nie będą tymi najprostszymi. Wyjazdy Wisły wydają się najłatwiejsze jedzie do 3 beniaminków i ŁKS, ale takie myślenie możne być całkiem zgubne każda z tych drużyn będzie chciała urwać jakiś punkcik bo to może być bardzo potrzebne w utrzymaniu. No i wyjazdy Legii tylko 3 do Śląska który już gra o nic, do Krk z którą dawno nie przegrali i Piast jak nie zlekceważą może być całkiem dobrze.
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- white_wolv
- Juventino
- kibice Lecha czylo wg. mediow najlepsza atmosfera w kraju.
- Lypsky
- Juventino
Co ten 5minutowy filmik ma udowodnić? Że jesteście lepsi? Czy może, że u was jest atmosfera a u pyr syf? Przypomnę tylko, że mecz trwa 90min., a tego typu dziełem można udowodnić, że kibice Kszo Ostrowiec są lepsi od tych z Poznania. Raczej marne.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- white_wolv
- Juventino
jacy my ?
Sam nie ogladam raczej Ekstraklasy ale tyle sie nieraz naczytalem jacy to kibice Lecha sa super, jaka wspaniala atmosfera na ich stadionie ile to malych dzieci i wogole super rodzinnie. W ostatnia niedziele chyba tak nie bylo.
Na derbach Krakowa (na ktorych akurat bylem) zapewniam ze praktycznie wogole nie zaspiewano jakies dluzszej wrzuty na znienawidzonego przez kibicow Wisly przeciwnika (jedynie jakies pojedyncze okrzyki na Cabaja + moze przy roznych i wolnych standart typu "strzelcie ... gola") a doping nawet przy stanie 0-1 do przerwy opieral sie tylko na wspieraniu Wisly. Podobnie na filmikujest pokazane gdzie przy stanie 0-4 w plecy przy Reymonta dalej prowadzi sie raczej pozytywny doping a nie lzy na przeciwnika i tupie nozkami (nie bylem osobiscie bo bardzo rzadko laze na Wisle ale po tym co zobaczylem na derbach jestem w stanie uwierzyc)..
Chodzi o lansowanie, jak mi sie wydaje nieprawdziwego przekonania, o tym ze na Lechu teraz jest wogole super hiper i mozna prosto z Kosciola isc z dzieciakami na meczyk..
A kto jest lepszy gorszy i w ktorej lidze gra KSZO Ostrowiec to mi lata i powiewa..
Sam nie ogladam raczej Ekstraklasy ale tyle sie nieraz naczytalem jacy to kibice Lecha sa super, jaka wspaniala atmosfera na ich stadionie ile to malych dzieci i wogole super rodzinnie. W ostatnia niedziele chyba tak nie bylo.
Na derbach Krakowa (na ktorych akurat bylem) zapewniam ze praktycznie wogole nie zaspiewano jakies dluzszej wrzuty na znienawidzonego przez kibicow Wisly przeciwnika (jedynie jakies pojedyncze okrzyki na Cabaja + moze przy roznych i wolnych standart typu "strzelcie ... gola") a doping nawet przy stanie 0-1 do przerwy opieral sie tylko na wspieraniu Wisly. Podobnie na filmikujest pokazane gdzie przy stanie 0-4 w plecy przy Reymonta dalej prowadzi sie raczej pozytywny doping a nie lzy na przeciwnika i tupie nozkami (nie bylem osobiscie bo bardzo rzadko laze na Wisle ale po tym co zobaczylem na derbach jestem w stanie uwierzyc)..
Chodzi o lansowanie, jak mi sie wydaje nieprawdziwego przekonania, o tym ze na Lechu teraz jest wogole super hiper i mozna prosto z Kosciola isc z dzieciakami na meczyk..
A kto jest lepszy gorszy i w ktorej lidze gra KSZO Ostrowiec to mi lata i powiewa..
- Nevermind
- Juventino
I co złego jest w tym filmiku?
Każdy klub powinien bluzgać Wisłę, to znienawidzony klub, z powodów oczywistych.
Pyry to kibice, najbardziej pewni siebie, zarozumiali i pyszni. Jednak na dzień dzisiejszy są najlepsi, kibice Wisły mogą im buty czyścic.
W polskim dopingu zawsze były wrzuty i tak pewnie pozostanie. Niestety tym razem Kolejorz zapomniał o dopingu i oprawie dla swojej drużyny, a skupił się na nienawiści do Wisły.
A KSZO to najlepsza ekipa w Świętokrzyskim..
Chyba nie oczekujesz, że kibice Lecha śpiewaliby pieśni chwalebne dla Wisły, prawda?
Każdy klub powinien bluzgać Wisłę, to znienawidzony klub, z powodów oczywistych.
Pyry to kibice, najbardziej pewni siebie, zarozumiali i pyszni. Jednak na dzień dzisiejszy są najlepsi, kibice Wisły mogą im buty czyścic.
W polskim dopingu zawsze były wrzuty i tak pewnie pozostanie. Niestety tym razem Kolejorz zapomniał o dopingu i oprawie dla swojej drużyny, a skupił się na nienawiści do Wisły.
A KSZO to najlepsza ekipa w Świętokrzyskim..
Chyba nie oczekujesz, że kibice Lecha śpiewaliby pieśni chwalebne dla Wisły, prawda?
- white_wolv
- Juventino
Ot i cale sedno.Juventino90 pisze:Niestety tym razem Kolejorz zapomniał o dopingu i oprawie dla swojej drużyny, a skupił się na nienawiści do Wisły.
Oczekuje tego w takim samym stopniu jak chce zeby na Olimpico oklaskiwano inter. Z drugiej strony bylbym zniesmaczony gdyby przez wiekszosc czasu bluzgano na Cygana zamiast wspierac Bianconerich.Juventino90 pisze:Chyba nie oczekujesz, że kibice Lecha śpiewaliby pieśni chwalebne dla Wisły, prawda?
A uwazaj tam sobie jak chcesz tylko nie probuj tego narzucac innym.Tego typu wypowiedzi nie maja zadnej tresci a tylko niepotrzebnie prowokuja. Poza tym pojecie oczywistosci jest bardzo wzgledne. Podobnie mozna napisac o Widzewie,Legii , we Wloszech o Milanie, interze, Romie (o Juventusie tez sporo osob tak powie), w Belgii o Anderlechcie itp itd. Tylko to do niczego nie prowadzi i zaraz znajdzie sie sporo osob dla ktorych ta oczywistosc wcale taka oczywista nie bedzie i zacznie sie glupia dyskusja,wiec po cholere takie rzeczy wypisujesz ?Juventino90 pisze:Każdy klub powinien bluzgać Wisłę, to znienawidzony klub, z powodów oczywistych.
- Nevermind
- Juventino
Dlatego właśnie najczęściej bluzga się na Widzew, Legie i Wisłę. Są to najbardziej kontrowersyjne kluby i najbardziej popularne. Zarówno Wisła będzie bluzgać na Legie i Widzew, tak Widzew na Legie, czy Wisłę. Niestety można napisałem to trochę prowokacyjnie, ale dzisiejszy polski kibic kojarzony jest z dresem i bardzo płytkim słownictwem. Co mnie trochę przeraża.
Moim zdaniem najazdy na drugi klub, są trochę przejawem kompleksów. Jeszcze bardziej irytują mnie wrzuty na klub, który obecnie nie rozgrywa meczu.
Więc nie ma co się skupiać na Lechu, w największych klubach już tak, jest i będzie. Nic na to nie poradzisz.
Moim zdaniem najazdy na drugi klub, są trochę przejawem kompleksów. Jeszcze bardziej irytują mnie wrzuty na klub, który obecnie nie rozgrywa meczu.
Więc nie ma co się skupiać na Lechu, w największych klubach już tak, jest i będzie. Nic na to nie poradzisz.
- white_wolv
- Juventino
Jeszcze jedno.
Na Wisle jak bylem na derbach po kazdym "brzydkim" slowie odzywal sie spiker wzywajac do kulturalnego dopingu ("dla obu druzyn" 8)).
To jakis wymog jest ? Wszedzie tak jest ?
Na Wisle jak bylem na derbach po kazdym "brzydkim" slowie odzywal sie spiker wzywajac do kulturalnego dopingu ("dla obu druzyn" 8)).
To jakis wymog jest ? Wszedzie tak jest ?
- deszczowy
- Juventino
Z innej beczki: to nie ekstraklasa, co prawda, ale filmik wali w łeb :rotfl: :
http://www.joemonster.org/filmy/15324/U ... iak_Czersk
I jeszcze ten kaszubski akcent.... Mistrzostwo :twisted:
http://www.joemonster.org/filmy/15324/U ... iak_Czersk
I jeszcze ten kaszubski akcent.... Mistrzostwo :twisted: