Seriale
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Oglądał ktoś pilota "Luck"? Szczerze przyznam, dowiedziałem się o tym serialu dziś z HBO, a głupio byłoby coś takiego przegapić. Mann, Hoffman, Nolte i Rosati
Jeśli ktoś już widział, to niech się podzieli wrażeniami. 

- steru
- Qualità Juventino
Z seansem poczekam bo póki co jest tylko jeden epizod a wolałbym mieć kilka w zanadrzu żeby móc spokojnie ocenić co to z tego wyszło. Oczekiwania jednak są bardzo duże i wierzę, że się nie rozczaruję.Juras_Senat pisze:Oglądał ktoś pilota "Luck"? Szczerze przyznam, dowiedziałem się o tym serialu dziś z HBO, a głupio byłoby coś takiego przegapić. Mann, Hoffman, Nolte i RosatiJeśli ktoś już widział, to niech się podzieli wrażeniami.
Co do finału American Horror Story to mi się podobał. Cała historia została zamknięta bez zbędnego smęcenia. Wszystkie wątki zostały podomykane, tajemnice wyjaśnione (no może poza tą dlaczego Ci co umarli w domu wracają jako duchy). Drugi sezon ma być całkiem inną historią, osadzoną w innym miejscu, nie związana z wydarzeniami z domu mordu. Główni bohaterowie pierwszej serii mają wrócić w małych rolach jako zupełnie ktoś inny, a serial ma się skupić na kimś zupełnie innym. No cóż, zobaczymy.
- steru
- Qualità Juventino
Brałem się ten serial od niechcenia a skończyłem go w kilka dni. Bardzo fajna produkcja, przedwcześnie zakończona co widać choćby po poziomie kilku ostatnich odcinków drugiego sezonu. Fani długo o niego walczyli ale się nie udało. Do dziś, co jakiś czas słychać o inicjatywach wskrzeszenia serialu. Uważam, że jak obejrzysz 2-3 epizody to wyrobisz sobie zdanie czy warto. Ja tak mam z każdym serialem.Giovani pisze:Co myślicie o "Jericho" ? Mam ochotę obejrzeć, ale nie wiem czy warto
- francois
- Juventino
Jutro HBO puszcza nowy serial - Kontra: Operacja 'Świt'
http://www.hbo.pl/series/kontra-operacja-swit/about
Może ktoś powiedzieć o nim parę słów

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- steru
- Qualità Juventino
Brałem się za niego i brałem aż w końcu nie obejrzałem ani sekundy. Napisy są dostępne na necie, możesz sobie pilota obadać i podzielić się swoim zdaniem. Może mnie zachęciszfrancois pisze:Jutro HBO puszcza nowy serial - Kontra: Operacja 'Świt'

Ja się zabrałem za Sherlocka i jestem oczarowany. Genialna produkcja. Jak to możliwe, że ten serial tak długo mi gnił na dysku zanim się za niego wziąłem?! Obejrzałem póki co dwa pierwsze filmy. Polecam wszystkim.
PS. Dziś wracają seriale od Showtime. Califronication i Shameless

- steru
- Qualità Juventino
Coś ostatnio się mało ludziska udzielacie.
@Juras - obejrzałem już Sons of Anarchy. Końcówka miód, szczególnie zapada w pamięci scena odnosząca teraźniejszość do przeszłości utrwalonej na zdjęciu ojca Jaxa.
Wróciło "Shameless", bardzo dobrze. Odcinek wprowadza nas z powrotem w zawiłe przestępczo/patologiczne otoczenie Gallagherów. Serial ma coś w sobie i mimo, że jest remakiem (dla jednych gorszym od pierwowzoru, dla innych lepszym) uważam go za dobry ruch ze strony Showtime. Dziś już kolejny epizod, tak samo jak Californication. Nie potrzebnie oglądałem pre-aira i teraz czekałem zbyt długo na drugi epizod.
Przy okazji - rozdano Złote Globy. W kategorii serialowej warto wspomnieć o Homeland (najlepszy serial dramatyczny). Claire Danes za rolę w Homeland też wygrała w swojej kategorii (aktorka w serialu dramatycznym). Dobrze, że doceniono ten serial - zasłużył sobie. Z innych wygranych, Jessice Lange za rolę w American Horror Story (aktorka drugoplanowa w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu) oraz Peter Dinklage z Game of Thrones (aktor drugoplanowy w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu).
@Juras - obejrzałem już Sons of Anarchy. Końcówka miód, szczególnie zapada w pamięci scena odnosząca teraźniejszość do przeszłości utrwalonej na zdjęciu ojca Jaxa.
Wróciło "Shameless", bardzo dobrze. Odcinek wprowadza nas z powrotem w zawiłe przestępczo/patologiczne otoczenie Gallagherów. Serial ma coś w sobie i mimo, że jest remakiem (dla jednych gorszym od pierwowzoru, dla innych lepszym) uważam go za dobry ruch ze strony Showtime. Dziś już kolejny epizod, tak samo jak Californication. Nie potrzebnie oglądałem pre-aira i teraz czekałem zbyt długo na drugi epizod.
Przy okazji - rozdano Złote Globy. W kategorii serialowej warto wspomnieć o Homeland (najlepszy serial dramatyczny). Claire Danes za rolę w Homeland też wygrała w swojej kategorii (aktorka w serialu dramatycznym). Dobrze, że doceniono ten serial - zasłużył sobie. Z innych wygranych, Jessice Lange za rolę w American Horror Story (aktorka drugoplanowa w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu) oraz Peter Dinklage z Game of Thrones (aktor drugoplanowy w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu).
- annihilator1988
- Juventino
Coś równie "dobrego" i o tematyce science-fiction? To chyba tylko Klan. Btw . Rysiu już umarł ? Czytałem, że chcą go "uśmiercić"Bartek88 pisze:Moze ktos poleciec cos dobrego w stylu Terra Nova :>
- Bartek88
- Juventino
Cos z klimatem oderwania sie od rzeczywistosci, dinozaury nie musza byc, byle byl motyw czlowieka-rozbitkaannihilator1988 pisze:Coś równie "dobrego" i o tematyce science-fiction? To chyba tylko Klan. Btw . Rysiu już umarł ? Czytałem, że chcą go "uśmiercić"Bartek88 pisze:Moze ktos poleciec cos dobrego w stylu Terra Nova :>

Gdzies czytalem, ze Macius myslal,ze Rysiu naprawde umrze i potrzebowal pomocy psychologa ^^
W escerock mowili, ze cos kolo 10 stycznia mial kopnac w kalendarz.
:lol:
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
True.steru pisze: Ja się zabrałem za Sherlocka i jestem oczarowany. Genialna produkcja.

Finały SoA zawsze miażdżą, ale akurat ten ostatni był moim zdaniem nieco słabszy. Wprost nie mogę się doczekać wznowienia tego serialu, będzie kupa sprzątania bo bałaganie zrobionym przez Tig'a.steru pisze:Obejrzałem już Sons of Anarchy. Końcówka miód, szczególnie zapada w pamięci scena odnosząca teraźniejszość do przeszłości utrwalonej na zdjęciu ojca Jaxa.

Homeland mi się podobał, ale osobiście z nominowanych postawiłbym na Boardwalk Empire. Lang była w AHS bezkonkurencyjna, dla mnie przyćmiła całą resztę. Dinklage w moim prywatnym rankingu przegrałby z Stonestreet'em. Nie wspomniałeś tu o Modern Family, które trzykrotnie nominowane wreszcie dostało Złotego Globa w kategorii "najlepszy serial komediowy".steru pisze: Przy okazji - rozdano Złote Globy. W kategorii serialowej warto wspomnieć o Homeland (najlepszy serial dramatyczny). Claire Danes za rolę w Homeland też wygrała w swojej kategorii (aktorka w serialu dramatycznym). Dobrze, że doceniono ten serial - zasłużył sobie. Z innych wygranych, Jessice Lange za rolę w American Horror Story (aktorka drugoplanowa w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu) oraz Peter Dinklage z Game of Thrones (aktor drugoplanowy w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu).
Przyglądając się tegorocznym nominowanym, zwróciłem uwagę na serial "Boss". Oglądał to ktoś? Wydaje się być interesujące.
Bartek88 pisze: Gdzies czytalem, ze Macius myslal,ze Rysiu naprawde umrze i potrzebowal pomocy psychologa ^^
Prawda to.
Mam na dysku pilota.Judzio pisze:Ja czekam na premierę "LUCK" z Dustinem Hoffmanem na czele. Pod koniec stycznia w naszym HBOW USA już wystartowało w grudniu i po komentarzach widzę, że większość pozytywnych opinii.

- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Miałem właśnie pytać, czy ktoś już obejrzał finał drugiego sezonu...Juras_Senat pisze:True.steru pisze: Ja się zabrałem za Sherlocka i jestem oczarowany. Genialna produkcja.Jak myślisz, Sherlock to gej?
![]()
Polecacie jakieś inne dobre seriale detektywistyczne? (O ile Sherlocka można nazwać serialem...)
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- annihilator1988
- Juventino
Wiadomo jak został zlikwidowany ? Może go w burdelu zastrzelili ?Bartek88 pisze:Cos z klimatem oderwania sie od rzeczywistosci, dinozaury nie musza byc, byle byl motyw czlowieka-rozbitkaannihilator1988 pisze:Coś równie "dobrego" i o tematyce science-fiction? To chyba tylko Klan. Btw . Rysiu już umarł ? Czytałem, że chcą go "uśmiercić"Bartek88 pisze:Moze ktos poleciec cos dobrego w stylu Terra Nova :>![]()
Gdzies czytalem, ze Macius myslal,ze Rysiu naprawde umrze i potrzebowal pomocy psychologa ^^
W escerock mowili, ze cos kolo 10 stycznia mial kopnac w kalendarz.
:lol: