Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2011, 12:02

Oglądał ktoś pilota "Luck"? Szczerze przyznam, dowiedziałem się o tym serialu dziś z HBO, a głupio byłoby coś takiego przegapić. Mann, Hoffman, Nolte i Rosati :D Jeśli ktoś już widział, to niech się podzieli wrażeniami. ;)

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2011, 08:17

Juras_Senat pisze:Oglądał ktoś pilota "Luck"? Szczerze przyznam, dowiedziałem się o tym serialu dziś z HBO, a głupio byłoby coś takiego przegapić. Mann, Hoffman, Nolte i Rosati :D Jeśli ktoś już widział, to niech się podzieli wrażeniami. ;)
Z seansem poczekam bo póki co jest tylko jeden epizod a wolałbym mieć kilka w zanadrzu żeby móc spokojnie ocenić co to z tego wyszło. Oczekiwania jednak są bardzo duże i wierzę, że się nie rozczaruję.

Co do finału American Horror Story to mi się podobał. Cała historia została zamknięta bez zbędnego smęcenia. Wszystkie wątki zostały podomykane, tajemnice wyjaśnione (no może poza tą dlaczego Ci co umarli w domu wracają jako duchy). Drugi sezon ma być całkiem inną historią, osadzoną w innym miejscu, nie związana z wydarzeniami z domu mordu. Główni bohaterowie pierwszej serii mają wrócić w małych rolach jako zupełnie ktoś inny, a serial ma się skupić na kimś zupełnie innym. No cóż, zobaczymy.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2011, 13:03

Co myślicie o "Jericho" ? Mam ochotę obejrzeć, ale nie wiem czy warto ;)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2011, 16:44

Giovani pisze:Co myślicie o "Jericho" ? Mam ochotę obejrzeć, ale nie wiem czy warto ;)
Brałem się ten serial od niechcenia a skończyłem go w kilka dni. Bardzo fajna produkcja, przedwcześnie zakończona co widać choćby po poziomie kilku ostatnich odcinków drugiego sezonu. Fani długo o niego walczyli ale się nie udało. Do dziś, co jakiś czas słychać o inicjatywach wskrzeszenia serialu. Uważam, że jak obejrzysz 2-3 epizody to wyrobisz sobie zdanie czy warto. Ja tak mam z każdym serialem.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2012, 12:54

Jutro HBO puszcza nowy serial - Kontra: Operacja 'Świt'
http://www.hbo.pl/series/kontra-operacja-swit/about
Może ktoś powiedzieć o nim parę słów :?:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 stycznia 2012, 08:18

francois pisze:Jutro HBO puszcza nowy serial - Kontra: Operacja 'Świt'
http://www.hbo.pl/series/kontra-operacja-swit/about
Może ktoś powiedzieć o nim parę słów :?:
Brałem się za niego i brałem aż w końcu nie obejrzałem ani sekundy. Napisy są dostępne na necie, możesz sobie pilota obadać i podzielić się swoim zdaniem. Może mnie zachęcisz :D

Ja się zabrałem za Sherlocka i jestem oczarowany. Genialna produkcja. Jak to możliwe, że ten serial tak długo mi gnił na dysku zanim się za niego wziąłem?! Obejrzałem póki co dwa pierwsze filmy. Polecam wszystkim.

PS. Dziś wracają seriale od Showtime. Califronication i Shameless :happy:

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 10:04

Coś ostatnio się mało ludziska udzielacie.

@Juras - obejrzałem już Sons of Anarchy. Końcówka miód, szczególnie zapada w pamięci scena odnosząca teraźniejszość do przeszłości utrwalonej na zdjęciu ojca Jaxa.

Wróciło "Shameless", bardzo dobrze. Odcinek wprowadza nas z powrotem w zawiłe przestępczo/patologiczne otoczenie Gallagherów. Serial ma coś w sobie i mimo, że jest remakiem (dla jednych gorszym od pierwowzoru, dla innych lepszym) uważam go za dobry ruch ze strony Showtime. Dziś już kolejny epizod, tak samo jak Californication. Nie potrzebnie oglądałem pre-aira i teraz czekałem zbyt długo na drugi epizod.

Przy okazji - rozdano Złote Globy. W kategorii serialowej warto wspomnieć o Homeland (najlepszy serial dramatyczny). Claire Danes za rolę w Homeland też wygrała w swojej kategorii (aktorka w serialu dramatycznym). Dobrze, że doceniono ten serial - zasłużył sobie. Z innych wygranych, Jessice Lange za rolę w American Horror Story (aktorka drugoplanowa w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu) oraz Peter Dinklage z Game of Thrones (aktor drugoplanowy w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu).

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 11:34

Moze ktos poleciec cos dobrego w stylu Terra Nova :>

KLIK ==>www
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 13:22

Bartek88 pisze:Moze ktos poleciec cos dobrego w stylu Terra Nova :>
Coś równie "dobrego" i o tematyce science-fiction? To chyba tylko Klan. Btw . Rysiu już umarł ? Czytałem, że chcą go "uśmiercić"

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 14:04

annihilator1988 pisze:
Coś równie "dobrego" i o tematyce science-fiction? To chyba tylko Klan. Btw . Rysiu już umarł ? Czytałem, że chcą go "uśmiercić"
Cos z klimatem oderwania sie od rzeczywistosci, dinozaury nie musza byc, byle byl motyw czlowieka-rozbitka :P
Gdzies czytalem, ze Macius myslal,ze Rysiu naprawde umrze i potrzebowal pomocy psychologa ^^
W escerock mowili, ze cos kolo 10 stycznia mial kopnac w kalendarz.
:lol:

KLIK ==>www
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 14:43

Ja czekam na premierę "LUCK" z Dustinem Hoffmanem na czele. Pod koniec stycznia w naszym HBO :) W USA już wystartowało w grudniu i po komentarzach widzę, że większość pozytywnych opinii.

Obrazek
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 19:13

steru pisze: Ja się zabrałem za Sherlocka i jestem oczarowany. Genialna produkcja.
True. :ok: Jak myślisz, Sherlock to gej? :think:
steru pisze:Obejrzałem już Sons of Anarchy. Końcówka miód, szczególnie zapada w pamięci scena odnosząca teraźniejszość do przeszłości utrwalonej na zdjęciu ojca Jaxa.
Finały SoA zawsze miażdżą, ale akurat ten ostatni był moim zdaniem nieco słabszy. Wprost nie mogę się doczekać wznowienia tego serialu, będzie kupa sprzątania bo bałaganie zrobionym przez Tig'a. :D
steru pisze: Przy okazji - rozdano Złote Globy. W kategorii serialowej warto wspomnieć o Homeland (najlepszy serial dramatyczny). Claire Danes za rolę w Homeland też wygrała w swojej kategorii (aktorka w serialu dramatycznym). Dobrze, że doceniono ten serial - zasłużył sobie. Z innych wygranych, Jessice Lange za rolę w American Horror Story (aktorka drugoplanowa w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu) oraz Peter Dinklage z Game of Thrones (aktor drugoplanowy w serialu, filmie telewizyjnym lub miniserialu).
Homeland mi się podobał, ale osobiście z nominowanych postawiłbym na Boardwalk Empire. Lang była w AHS bezkonkurencyjna, dla mnie przyćmiła całą resztę. Dinklage w moim prywatnym rankingu przegrałby z Stonestreet'em. Nie wspomniałeś tu o Modern Family, które trzykrotnie nominowane wreszcie dostało Złotego Globa w kategorii "najlepszy serial komediowy".

Przyglądając się tegorocznym nominowanym, zwróciłem uwagę na serial "Boss". Oglądał to ktoś? Wydaje się być interesujące.
Bartek88 pisze: Gdzies czytalem, ze Macius myslal,ze Rysiu naprawde umrze i potrzebowal pomocy psychologa ^^

Prawda to. :smile:
Judzio pisze:Ja czekam na premierę "LUCK" z Dustinem Hoffmanem na czele. Pod koniec stycznia w naszym HBO :) W USA już wystartowało w grudniu i po komentarzach widzę, że większość pozytywnych opinii.
Mam na dysku pilota. ;) Dziś obczaję, a jutro podzielę się wrażeniami.

Obrazek
Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 19:33

Juras_Senat pisze:
steru pisze: Ja się zabrałem za Sherlocka i jestem oczarowany. Genialna produkcja.
True. :ok: Jak myślisz, Sherlock to gej? :think:
Miałem właśnie pytać, czy ktoś już obejrzał finał drugiego sezonu...

Polecacie jakieś inne dobre seriale detektywistyczne? (O ile Sherlocka można nazwać serialem...)

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 21:48

Koniecznie obczaj Luthera. Naprawdę zacny klimat.
No i jest jeszcze klasyka gatunku. Poirot. 8)

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 00:48

Bartek88 pisze:
annihilator1988 pisze:
Cos z klimatem oderwania sie od rzeczywistosci, dinozaury nie musza byc, byle byl motyw czlowieka-rozbitka :P
Gdzies czytalem, ze Macius myslal,ze Rysiu naprawde umrze i potrzebowal pomocy psychologa ^^
W escerock mowili, ze cos kolo 10 stycznia mial kopnac w kalendarz.
:lol:
Wiadomo jak został zlikwidowany ? Może go w burdelu zastrzelili ? :D Nie jestem na bieżąco w Klanie, ale znajoma mówiła mi, że Maciuś znowu zamyka się w łazience. P.S Jak tylko znajdę jakiś fajny serial, o preferowanej przez Ciebie tematyce, to na pewno dam Ci cynk :D

ODPOWIEDZ