tatuaże
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- couec
- Juventino
Tak mój. Źle postawiłeś, mam go na wewnętrznej stronie przedramienia. Co do wielkości to kwestia gustu, chciałem żeby mieścił się w granicach 1/3 do 1/2 długości przedramienia i tak mam. Jestem zadowolony, jeszcze tylko jedna wizyta w salonie na poprawkę i będzie miodzio.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ale jakoś dziwnie byłoby robić kumszota na plecy...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Nie chodziło mi o wielkość, tylko umiejscowienie tych rozmiarów tattoo, ale masz racje, to kwestia gustu. Ja jestem zwolennikiem większych projektów i uważam, że szkoda marnować miejsce na łapie, mogleś wykonać tej wielkości wzór np. pod obojczykiem, no ale nie byłby dobrze widoczny.PIN pisze:Tak mój. Źle postawiłeś, mam go na wewnętrznej stronie przedramienia. Co do wielkości to kwestia gustu, chciałem żeby mieścił się w granicach 1/3 do 1/2 długości przedramienia i tak mam. Jestem zadowolony, jeszcze tylko jedna wizyta w salonie na poprawkę i będzie miodzio.

- couec
- Juventino
Proszę Cie bardzo. Cena: 120 PLN. Miejsce: Salon Tatuażu "Din-Gir", Toruń ul. Rynek Staromiejski 10.Juras_Senat pisze: Prosiłbym jeszcze o podanie ceny i miejsca wykonania.
EDIT.
Wstawiam jeszcze raz tym razem na normalnym serwerze.
http://img39.imageshack.us/img39/131/20111230602.jpg
- mpolek
- Qualità Juventino
Witam, wszystkich serdecznie. Ok. 2 miesiące temu też sobie zrobiłem tatuaż i stwierdziłem, że warto wypowiedzieć się na ten temat
No więc, mój tatuaż wygląda następująco:

Z dalszej perspektywy:
http://img638.imageshack.us/img638/1947/zdjcie0366l.jpg
http://img688.imageshack.us/img688/4116/zdjcie0365r.jpg
W projekcie początkowo jeszcze miałem pod spodem napis i na górze 2 gwiazdki, ale po ustaleniach z wykonawcą stwierdziliśmy, że na razie się z tym wstrzymamy z powodu rodzaju, rozmiaru czcionki i niewygodnego miejsca wykonania. Co do gwiazdek to poczekam jeszcze do czerwca 2012 (mam nadzieję) na trzecią i wtedy się może zdecyduję.
Miejsce wykonania: Studio 'Sauron', Ruda Śląska.
Tatuaż wykonywany był na raty, najpierw logo, miesiąc później skrzydła.
Koszt tatuażu: 300 zł (200 zł logo + 100 zł skrzydła).
Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolony. Przy wypełnianiu skrzydeł na żebrach nie raz musiałem zacisnąć pięści i spiąć poślady, ale warto było
Jeżeli chodzi o kwestię gojenia się tatuażu na żebrach to bywa różnie. Wiele razy słyszałem, że goi się bardzo długo, strasznie boli i czasami ropieje. U mnie zagoiło się dosyć szybko, a ból odczuwałem w zasadzie tylko w dniu wykonania, później w trakcie gojenia czasami odczuwałem swędzenie, ale to już normalka.

No więc, mój tatuaż wygląda następująco:

Z dalszej perspektywy:
http://img638.imageshack.us/img638/1947/zdjcie0366l.jpg
http://img688.imageshack.us/img688/4116/zdjcie0365r.jpg
W projekcie początkowo jeszcze miałem pod spodem napis i na górze 2 gwiazdki, ale po ustaleniach z wykonawcą stwierdziliśmy, że na razie się z tym wstrzymamy z powodu rodzaju, rozmiaru czcionki i niewygodnego miejsca wykonania. Co do gwiazdek to poczekam jeszcze do czerwca 2012 (mam nadzieję) na trzecią i wtedy się może zdecyduję.
Miejsce wykonania: Studio 'Sauron', Ruda Śląska.
Tatuaż wykonywany był na raty, najpierw logo, miesiąc później skrzydła.
Koszt tatuażu: 300 zł (200 zł logo + 100 zł skrzydła).
Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolony. Przy wypełnianiu skrzydeł na żebrach nie raz musiałem zacisnąć pięści i spiąć poślady, ale warto było
Jeżeli chodzi o kwestię gojenia się tatuażu na żebrach to bywa różnie. Wiele razy słyszałem, że goi się bardzo długo, strasznie boli i czasami ropieje. U mnie zagoiło się dosyć szybko, a ból odczuwałem w zasadzie tylko w dniu wykonania, później w trakcie gojenia czasami odczuwałem swędzenie, ale to już normalka.
- mpolek
- Qualità Juventino
- mpolek
- Qualità Juventino
Nie do końca potrafię sobie wyobrazić robienie takiego wzoru na cycu, żeby wyglądał lepiej niż odrobinę pod nim na żebrach...Lypsky pisze:Jak już się czepiam to...dziwne miejsce na tego typu wzór. Na cycu nie wyglądałoby lepiej?
Szczerze powiedziawszy ten tatuaż jest dosyć duży, więc robiąc go centralnie na piersi tworzą się 2 problemy:
- pierwszy jest taki, że musiałbym go przesunąć albo za bardzo w bok, albo za bardzo na środek co w moim mniemaniu wyglądało by niezbyt ciekawie. Jeszcze okolice mostka dałoby się rozważyć, ale tatuaż wsunięty centralnie pod pachę jak dla mnie trochę mija się z celem,
- drugi - spróbuj sobie wyobrazić ten wzór na sutku gdzie na skrzydle, albo w środku loga pojawia się sutek... Zniekształciło by to totalnie całą koncepcję i wyglądało trochę dziwnie, żeby nie powiedzieć badziewnie.
- Adis
- Juventino
Dla mnie po prostu genialny!
Właśnie nad czymś podobnym myślałem.
Mam pytanie odnośnie trójmiejskich salonów - możecie polecić coś dobrego?
Nie chciałbym sugerować się kosztami. Wolę trochę więcej odłożyć, niż mieć jakieś nieatrakcyjne defekty.
Chodzi o prosty napis a'la Tharp, miejsce te samo.
Pozdrawiam
Adam
Właśnie nad czymś podobnym myślałem.
Mam pytanie odnośnie trójmiejskich salonów - możecie polecić coś dobrego?
Nie chciałbym sugerować się kosztami. Wolę trochę więcej odłożyć, niż mieć jakieś nieatrakcyjne defekty.
Chodzi o prosty napis a'la Tharp, miejsce te samo.
Pozdrawiam
Adam

- Abi
- Juventino
Black8 na Przymorzu.Mam pytanie odnośnie trójmiejskich salonów - możecie polecić coś dobrego?
http://www.black8.com.pl/
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Wygląda na równiuteńki, czcionka prosta i czytelna. Dla mnie bomba.Tharp pisze:W srode, w koncu pozwolilem sobie na pierwsza dziarke
link do zdjecia jeszcze przed zalozeniem opatrunku. Za jakies 2-3 tygodnie, jak juz sie zagoji, wrzuce kolejne zdjecie.
Artline studio w Poznaniu, 500 zl, ok 1 godzina roboty

- Mrówa
- Juventino
Fajna dziarka. Mam taką samą czcionkęTharp pisze:W srode, w koncu pozwolilem sobie na pierwsza dziarke
link do zdjecia jeszcze przed zalozeniem opatrunku. Za jakies 2-3 tygodnie, jak juz sie zagoji, wrzuce kolejne zdjecie.
Artline studio w Poznaniu, 500 zl, ok 1 godzina roboty