Chievo 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2005, 23:43

ehhh w końcu i nam sprzyjało szczęście bo koledzy z Mediolanu już zaczęli myśleć że mają monopol :lol:

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 marca 2005, 23:46

Nie ogladalem meczu, co ostatnio staje sie niestety standardem :? Milan dzisiaj tez mial spooooro szczescia, ale to i tak medialnie o nas bedzie glosno :) Capello znowu popisal sie nosem trenerskim. Nie ma watpilwosci, ze dzisiaj wymeczylismy zwyciestwo, ale po ciezkiej batalii z Realem mozna wybaczyc to naszym graczom. 16 pkt przewagi nad 3 druzyna :) Jest dobrze, bedzie lepiej :arrow: Forza Juve 8)
Smoczek pisze:Jak marzyłem o tym by ktoś na czacie wreszcie napisał ,,Goooollllllllll''!!
Ja czekalem, az ktos "zaufany" tak napisze :)

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2005, 23:47

Po znakomitym meczu przeciwko Realowi Madryt Juventus zmierzył się ze słabym Chievo i trzeba przyznac,że zaprezentowal się przeciętnie.Pierwsza połowa była nudna,żadna z drużyn nie stworzyła dogodnych sytuacji do strzelenia gola.W drugiej natomiast Chievo zagrało odważniej i nawet zdolało strzelić gola,ale sędzia uznał,że piłka nie przekroczyła całym obwodem linii bramkowej,czym skrzywdził gospodarzy.W Juventusie słabo prezentował się atak na co zareagował Capello wpuszczając Ibrahimovica i późniejszego strzelca gola Oliveire.Urugwajczyk chwile po strzelonym golu zachował się bezmyślnie atakując na środku boiska Potenze,w wyniku czego obaj zawodnicy otrzymali czerwone kartki.Juventus wygrał spotkanie i dzięki temu nie oddalił się w tabeli od Milanu,ale było to niestety zwycięstwo kontrowersyjne.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 00:25

Więcej w tym szczęścia niż umiejętności - po dobrym meczu z Realem ,znowu slabo :| ... ale najważniejsze są 3 pkt. i mimo że będzie głośnoo tym meczu z powodu kontrowersji ... powiem to poraz kolejny 8)

Szczęście sprzyja lepszym :wink: ( i sędziowie też :D ,ale ciiii ) :D

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 00:45

Jak ja tego nienawidze.
Cala radosc z 3 pktow zepsuta przez ### w czarnym trykocie.
Wygrana z Roma-kontrowersje.Wygrana z Chievo- kontrowersje.(ze nie wspomne meczu z Bologna).
Dlaczego?Dlaczego nie mozemy wygrywac wysoko,pewnie,czysto?Dlaczego zawsze musza byc jakies kontrowersje?Niech sie ci sedziowie od nas odczepia.Wole juz grac w PUEFA niz sluchac ze Scudetto zalatwili nam sedziowie.

Po prostu ### mnie trafia!Wracam z pracy do domu.Pierwsze co robie to odpalam LiveScore.Patrze,1-0 dla nas(mysle:"pewnie cisneli caly mecz ale tylko 1 wpadla").Wchodze na JP a tu :
"Juventus w dość dziwnych, żeby nie powiedzieć kontrowersyjnych okolicznościach wygrał z Chievo 1:0.Sedzia nie uznal prawidlowej bramki dla gospodarzy".
Mam tego dosc .A Capello powie:"Wszystko w porzadku.Mielismy pecha ze nie udalo sie dobrze zagrac".
Szkoda slow..dobija mnie to.

if22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 10:35

Tak jest już od dość dawna, zawodnicy nie potrafią skoncetrować się na mecze z teoretycznie łatwiejszym przeciwnikiem i tak wychodzi, że nie potrafimy wygrać wysoko tylko szczęśliwie 1:0.

:}
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 10:39

No dobrze ze nasz ukochany Juventus wygrał,bramka padła w samej koncówce meczu i było troszke przypadku przy zdobyciu jej przez Olivere

Obrazek
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 10:53

Tak jak się spodziewałem nasi zawodnicy nie byli w stanie skoncentrować się po tych niezwykle wyczerpujących psychicznie dniach (mecz z Romą i Realem), odpoczątku sprawiali wrażenie jakby myśleli że wystarczy wyjść na boisko a punkty same przyjdą. Juventus totalnie nie zasłużył w moim mniemaniu na te trzy punkty, no ale wkońcu szczęście uśmiechnęło się do nas. Zwróciły się remisy z Parmą i Cagliari. Muszę powiedzieć że jednak ani przez chwilę nie zwątpiłem w to ze wygramy i nawet się nie denerwowałem gdy o 20.27 było 0-0, poprostu miałem przeczucie że piłka wturla się do bramki. Co do sędziego... karnego na faulu na Pelliserze absolutnie nie było, jeśli idzie o strzeloną bramkę to oczywiście gol był, jednak piłka leciała tak szybko że niemożliwością było ocenienie czy jest gol czy nie... sędzia musiał zdecydować i upiekło nam się. Napewno nie załatwił nam on zwycięstwa, Paparesta nigdy nie faworyzował Juve, wręcz przeciwnie. Niezasłużone zwycięstwo 1-0 ale trzy punkt są. Za tydzień czeka nas pozornie łatwieszy mecz od trzech minionych, podejmiey Reggine w meczu z którą niezasłuzenie przegraliśmy w pierwszej rundzie (nieuznany gol KAPO, nas też krzywdzą ).

EDIT

Noty piłkarzy ze mecz z Chievo

1 Buffon G. 6
27 Zebina J. 6
21 Thuram L. 6
28 Cannavaro F. 6
19 Zambrotta G. 6.5
16 Camoranesi M. 5.5
20 Blasi M. 5.5
8 Emerson F. 6.5
25 Zalayeta M. 5.5
17 Trezeguet D. 5
9 Ibrahimovic Z. 5.5
10 Del Piero A. 6.5
24 Olivera R. 6

Najlepsi w naszych szeregach byli więc Emerson, Del Piero i co cieszy Zambrotta. Oczywiście 6,5 nie jest powalającą notą ale nie wolno narzekać. Dobrą dyspozycję od dłuższego czasu w Serie A utrzymuje Del Piero, martwi natomiast bezbarwna postawa Trezegueta i nieskuteczność Zlatana. Poraz kolejny ne zachwycił Blasi, trzeba koniecznie sprowadzić kogoś na środek pomocy.
Ostatnio zmieniony 14 marca 2005, 12:44 przez Marcin_FCJ, łącznie zmieniany 1 raz.

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 11:20

Ale ten mecz byl dziwaczny. Przez pierwsze 45 minut bylem pewien wygranej, bo po prostu bylo widac, ze nasi to o 2 klasy lepsi zawodnicy. Chievo popelnialo wiele bledow, a Juventus praktycznie nie schodzil z polowy druzyny z Werony. Wszystko byloby ladnie, gdyby nie to, ze nie moglismy strzelic gola.

W drugiej polowie zaczalem sie juz nieco niepokoic. Chievo ruszylo do ataku, a nasi wygladali jakby mieli gdzies to spotkanie. Co do nie uznanego gola, to jednak sedziego mozna usprawiedliwic w pewien sposob. Otoz nie byl on na linii bramkowej tylko stal dobre 16 metrow przed nia, wiec nie mogl widziec czy pilka wpadla czy nie. To tylko swiadczy o jego slabej kondycji, ale nie o sprzyjaniu Juventusowi. Wiecej kontrowersji nie bylo.

W ostatnich 20 minutach meczu, Chievo opadlo z sil i znowu nasi siedzieli na ich polowie. Jednak dalej nie mogli strzelic gola. Nie pomoglo wejscie Ibrahimovica, ale pomoglo Olivery. Tak jak w meczu z Viola urugwajczyk stal sie bohaterem spotkania strzelaj dosc przypadkowa, ale jak wazna bramke. Zaraz potem otrzymal zolta kartke za zdjecie koszulki, a zaraz potem czerwona za probe uduszenia (:D) Potenzy. Chyba wpisal sie do protokulu we wszelkie sposoby w ciagu jednej minuty. To tez jest wyczyn :D .

Coz generalnie widac bylo roznice pomiedzy meczami waznymi (real), a zwyklymi ligowymi kopaninami (chievo). Wazne ze 3 punkty pojechaly do Turynu.

srali muszki będzie wiosna
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 12:17

Ważna wygrana. Graliśmy nawet nieźle. Brawo dla Alexa, bo był dosyć aktywny. Nie był to mecz taki jak z Realem, ale można to tłumaczyć zmęczeniem. Nie zgadzam się, że był karny w sytuacji z Thuramem. Co prawda gol dla Chievo padł, ale sędzia go nie uznał( lepiej dla nas :D). To działo się bardzo szybko i piłka wpadła tuż za linię, więc nie można winić sędziów. Juve przeważało w pierwszej połowie, w drugiej mecz się trochę wyrównał, ale Chievo miało tylko jedną sytuację, tą w której padła bramka a Juve więcej, więc zasłużyliśmy na zwycięstwo, choć niestety wynik, który powinien być to 1:1. NIe wiem czemu mówicie, że Juve słabo grało. Tylko niech nikt nie mówi, że mecze Juve są ustawione, bo nic nie wiemy co się dzieje. FORZA JUVE I CZYSTE ZWYCIĘSTWA!!

Z Juve na dobre i złe!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 12:45

Heh wyszedlem wczoraj z pracy w po 22:00, kiedy bylo ok 70 minut meczu. Potem sie stresowalem, bo nie znalem wyniku az do dzisiaj. Coz, 1:0 nie jest zbyt rewelacyjnym wynikiem, ale jak widac oczywiscie zwyciestwo zostalo 'okraszone' kolejna pomylka sedziego- i to dotyczaca prawidlowo strzelonego gola :| No coz oczywiscie znowu bedzie (o ile juz nie jest) glosno w kwestii 'pomocy' sedziow Juventusowi.
Co do samego meczu- myslalem ze pojdzie latwiej. Zmeczenie po Realu? Czy moze jakas niemoc do zespolow z 'dolnej polki'? Mam nadzieje, ze za tydzien z Reggina nie bedzie juz tak ciezko.. :roll:
Dobrze, ze Del Piero rozegral przyzwoite spotkanie, troche rozumiem jego rozgoryczenie, kiedy musial opuscic boisko, ale jak widac ta zmiana wplynela na korzysc Juve- jesli chodzi o wynik (bo nikt chyba nie twierdzi, ze gdyby Olivera wszedl za kogos innego to bramka by juz nie padla). Bramka ladna, Olivera wykazal sie niezlym refleksem i instynktem pilkarskim. To dobrze :)
Heh juz myslalem, ze zdolamy wykorzystac minimalne zwyciestwo Milanu i wskoczyc na pierwsze miejsce, ale jeszcze niestety nie zdolalismy. Trzeba jeszcze chwilke poczekac :wink:
Czekamy na wizyte Regginy- bedziemy sie mscic za porazke w rundzie jesiennej :twisted:

BISOGNA VENDICARSI SULLA REGGINA :twisted:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 13:04

Przynajmniej Siedzieliście sobe na czacie!! a ja!! no właśnie remont robi swoje powypinali mi wszystkie kable w sobote a myślałem że mam cyfrę podpiętą , podpinanie kabli do 70 minuty meczu zakończyło sie fiaskiem później już tylko żarłem paznokcie z nerwów! a ojciec siedział sobie na kompie i pisał jakieś notatki do pracy!! byłem tak zły na niego że mnie nie pósciłze miałem zamiar mu to osunąć tymbardziej że na telegazecie wciaż Cheivo - Juventus 0-0 już traciłem nadzieje!! az wkońcu 0-1!! nawet nie darłem się tylko wyskoczyłem z fotela i szeptałem Jeest Jeeeest nie wiedziałem nawet kto gola strzeliłwchodzę na 238 :D:D Olivera 87 kilka razy powiedziałem pod nosem Grande Ruuuben!! w tym momencie wszedł ojciec i mówi mozesz juz iść na komputer! , wszystko zachowałem a ja : Dzieki Oliverze! a ojciec Juve wygrało?? kiwnąłem głową i nawet nie wchodziłem na komuter tylko poszełem spać wchodzę dzisiaj patrze a tu no no! Ruben czerwona :D:D. Mimo tego wszystkigo mysle że był w nogach jeszcze srodowe 120 Minut Marzeń :D:D. Bardzo sie ciesze że mecz zakończyłsie takim wynikiem i w takich okolicznosciach przynajmniej Milaniści też sie troche powkórzaja :D:D nobo oni kilka razy z rzędu wygrali tak samo!!

FORZAAAAA JUVEEEEEEE

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 13:35

Ważne zwycięstwo Juventusu, nie straciliśmy kontaktu z prowadzącym Milanem. Mimo zmęczenia po meczu z Realem zdobyliśmy ważne trzy punkty. Co do kontrowersyjnych sytuacji: gola dla Chievo jeszcze nie widziałem, ale z Waszych opisów wydaje mi się, że bramka powinna zostać uznana, ale nie uznanie jej nie było aż tak wielkim błędem. Wydaje mi się, że w meczu Manchesteru bramkę było "wyraźniej" widać, a sędzia i tak jej nie uznał. Jednak jeśli takiej bramki nie uznają przeciwnikom Juventusu, robi się wielka afera.
Cieszy dobra postawa Alexa. Zastanawiam się czemu w meczu z Realem grał tak słabo. Przecież i przed tym meczem i po nim gra naprawdę dobrze, to jednak w najważniejszym momencie zawodzi. Psychika?

:roll:
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 14:43

Jak dla mnie DP gra samolubnie, ale to jest moje odczucie. Co do meczu to chcialbym zeby w koncu zrzeszenie sedziow wloskich dalo powaznych i doswiadczonych sedziow na mecze Juve... bo po prostu wyczyny sedziow w ostatnich dwoch meczach to jest smiech na sali... znow byl placz ze Juve kupilo sedziego. Mam dosc takich wygranych i sluchania wiecznych placzy. Oczywiscie dobrze ze Juve wygrywa, ale bardziej cieszylbym sie ze zwyciestwa nie poprzez pomylke sedziego. Zobaczymy moze w nastepnym meczu bedzie lepiej zarowno z sedziowaniem jak i z gra, teraz jest tydzien odpoczynku. Pozatym na Reggine moze wrocic Nedved:D
pozdr

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2005, 14:46

Trener Chievo Mario Beretta jest przekonany, że fatalny błąd sędziego liniowego w meczu z Juventusem (porażka Chievo 0:1), nie został popełniony celowo.

Pomyłka arbitra być może kosztowała Chievo zwycięstwo nad walczącym o tytuł zespołem Juve. Drużyna z Werony zdobyła gola, jednak sędzia nie zauważył że piłka przekroczyła linię bramkową.

- Gdybym miał wątpliwości co do bezstronniczości sędziów, to pewnie nie chciałbym pracować jako trener - powiedział Beretta po meczu z Juve. - Arbitrzy powinni wykazywać jednak więcej uwagi, bo gołym okiem było widać, że piłka przekroczyła linię. Takie pomyłki podcinają skrzydła ciężko trenującym zawodnikom - dodał trener Chievo, które ma dwa punkty przewagi nad strefą spadkową i zajmuje 17. lokatę w tabeli Serie A.

http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=38830

Może ta wypowiedź trenera zamknie usta wszystkim osobom którzy twierdzą że Juve nic nie robi tylko sędziów przekupuje.
A co do meczu to miałem nadzieje że Juve wygra większą przewagą bramek ale pamiętając mecz z Realem i wiedząc że napewno byli troche zmęczeni to wszystko ok liczą się 3pkt. Oby z Regginą troche postrzelali a Milanowi wreszcie zabrakło szczęścia bo ile ono może trwać.

Zablokowany