Roma 1-2 Juventus

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mane

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 10:42

RadeKas pisze:Jakby na to nie patrzec, to oba gole sedzia nam podarowal.
Pierwsza napewno, ale karny ewidentny.

Bardziej martwi mnie ostatnie 20-30 minut, wygladalo to beznadziejnie, nikt nie potrafil przetrzymac pilki z przodu zeby chociaz na chwile obrona mogla troche odpoczac. A jak udalo sie wyjsc z ladna kontra np. 2 na 3, 3 na 4 to wszystko psuj Ibrahimovic, kilejny beznadziejny mecz Szweda, i mysle ze Capello powinien najpierw zdjac drewniaka a zostawic Alexa, Del Piero potrafi przetrzynac pilke, wymusic faul. Dla mnie zawodnik meczu to J.Zebina znakomicie bronil, rozpoczynal akcje, rozgrywal, byl chyba najczesciej faulowany i bardzo czesto brutalnie tylko po to zeby go sporowokowac, ale sie dal sie. BRAVO !!!

Mane

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 10:49

leniup pisze:Co do meczu. To nie widze teraz tych wszytkich którzy krytykowali Alexa, uważali żę lepiej go sprzedać teraz zanim jeszcze można za niego dużo wziąść do Japonii czy gdzies gdzie indziej. No i co teraz?? Siedzą cichho a taka była afera.
Nie twierdzilem nigdy, ze nalezy go sprzedac. Ale jak byl bez formy powinien siedziec na lawce, kibicuje Juve nie Alexowi. Zreszta teraz tez nie zachwyca, ale przynajmniej zacza walczyc i nie przewraca sie z byle powodu.

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 10:53

TottiGol pisze:piękne podanie do Zalayety, który przewraca się o nogi stojącego prawie na baczność Dellasa jakieś pół metra przed linią pola karnego i pan Racalbuto wskazuje na wapno. FARSA!!!!!!!!!!!! KPINY!!!!!!!!!!!!!!!!! I Wy powiecie, że sędziowie Wam nie sprzyjają??? Nie bądźcie śmieszni, bo to, co działo się na Olimpico było żałosne. Szkoda słów.
Kuzwa dawno sie tak nie usmialem :D :D ja patrzylem na replaye przez 30 min i nie potrafilem okreslic czy Zalayeta byl w polu czy nie-ale mysle ze to bylo rowno na linii-a ty mi mowisz pol metra przed linia-chyba nie ten mecz ogladales chlopczyku-nie kompromituj sie-takie wymowki mozesz mowic na forum romy-sedzia mial prawo podyktowac jedenastke-i gdyby sedzia dal taki karny Romie to bys pisal:
tottigol pisze:Przynajmniej zdaniem komentatorów, sędziego, kilkudziesięciu tysięcy kibiców na stadionie i kilkunastu milionów pewnie oglądających mecz w telewizji, ale oczywiście nie Waszym.
radze zachowac troche szacunku dla przeciwnika.JUVENTUS byl po prostu leszpy-podobnie jak Real we wtorek na estadio santiago bernabeu.Ale mam nadzieje ze w srode im pokazemy :) pozdrowki :)

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:08

Pięciu kibiców Juventusu Turyn trafiło do szpitala po sobotnim meczu na stadionie olimpijskim w Rzymie, w którym piłkarze prowadzącego we włoskiej ekstraklasie klubu pokonali miejscowy AS Roma 2:1.

Stołeczna policja poinformowała kilka godzin po zakończeniu meczu, że pięciu młodych ludzi zostało hospitalizowanych w wyniku odniesienia niezbyt groźnych obrażeń kończyn. Był to skutek bójki jaka wywiązała się na trybunach między kibicami obydwu drużyn.

http://sport.onet.pl/1063760,wiadomosci.html

Ciekawe kto sprowokował bu(ó)jkę :roll:

A co do meczu. Cieszy postawa Biało-Czarnych, jak zwykle po meczu mozna się doszukać komentarzy typu "sędzia sprzyjał Juve" Nom lajt, ale to co robil Cassano i Totti na czerwoną kartke zasługiwało. Gole zdobyte prawidłowo, nieuznany gol Zlatana. Dobry prognostyk przed meczem z Realem ... FORZA !

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:19

Dajcie spokój, błędy sędziego to już element futbolu i część jego uroku. :-D Sędzie mylił się na korzyść (i niekorzyść) obydwu drużyn.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:26

Widziałem mecz i musze powiedzieć, że pojedynek był wyrównany, nawet z e wskazaniem na Rome, ale najważniejsze są trzy punKty.

Forza Juve :ball: :ball: :ball:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:28

bardzo dobrze, że łapiemy formę. O sytuacjach kontrowersyjnych nie będę mówił - lepiej żebyśmy zostawili to sędziemu, bo po co nam dyskusja czy ktoś popełnił bląd czy nie ?

Przed meczem nie byłem optymistą. Typowałem wynik 1:1 i sądziłem że ten wynik będzie swojego rodzaju sukcesem. Na Olimpico gra się bardzo trudnie, a my zdołaliśmy wygrać z Romą. Oby się Juve na nowo rozkręciło
Medi pisze:wlasnie przeczytalam na calciomercato.com, ze ultras romanisci pomylili autobus Romy z autobusem Juve i obrzucili butelkami autobus wlasnej druzyny :D :lol:
ilekroć razy to sobie wyobrażam, łapie mnie wielki śmiech 8)

e-kacper

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:29

Oglądając mecz jestem zdziwiony ze rzaden z rzymian ne dostal czerwieni, i tego ze zaden z naszych nie złapał kontuzji, bo faule byly naprawde chamskie.
Niepokoi mnie tylko to że obie bramki padły po stałych fragmentach gry, ze sieną tez dwie padły po stałych. No ale tez mieli sytuacje z gry wiec przed realem jestem optymista.

Obrazek
kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:31

Cube - fan Juve pisze:Dajcie spokój, błędy sędziego to już element futbolu i część jego uroku. :-D Sędzie mylił się na korzyść (i niekorzyść) obydwu drużyn.
Masz rację!! Ale prawda jest taka że nie powinno być karnego i sędzia w tej sytuacji sie pomylił :!: Tak to jush w futbolu jest i to jak napisał Cube jest częścią uroku tego sportu i jeśli wprowadzi sie technike to futbolu po meczu nie będzie o czym mówić bo wiadomo że sędzia sie nie pomyli ;/
A wracając do meczu to jestem bardzo zadowolony z wyniku i napawa mnie optymizmem przed meczem z Królewskimi!!!

P.S. Real zremisował swój mecz z Valencią to może coś w nich pęknęło :D

Grande Juve, Vinci Per Noi
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:47

Medi pisze:i nie potraficie przegrywac: cala Rometta..

edit: wlasnie przeczytalam na calciomercato.com, ze ultras romanisci pomylili autobus Romy z autobusem Juve i obrzucili butelkami autobus wlasnej druzyny :D :lol:
http://www.calciomercato.com/modules.ph ... &sid=82213
A może własnie chcieli obrzucić własnych piłkarzy ^^ ?

A co do meczu ważne ,że wygraliśmy na wyjeździe z trudnym przeciwnikiem , szkoda że Milan wygrał , zaraz obejże skrót pierwszej połowy sobie zlookam te kontrowersyjne sytuacje
FORZA JUVE !

Dawniej Virus[Mauro].
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:49

Diego pisze:Jak już wcześniej pisaliście mecz był bardzo brutalny. Wszystko za sprawą Romy. Jej piłkarze nie umieli nam odebrać piłki w przepisowy sposób, faulowali nas. (...)

Skrót mecz:
1 połowa
2 połowa
O Stary.. po obejrzeniu tego skrotu to ja sie nie dziwie, ze tyle kartek sie posypalo... kopali sie niezle.. zwlaszcza jak pojawiala sie nerwowka na boisku.. :roll: BTW dzieki za linksy.
Diego pisze:tylko i wyłącznie przez piłkarzy Romy, którzy wyżywali się na Juventinich.
Ot, wezmy takiego Cassano, ktory sapal do Camoranesiego i o malo co nie pobil sie z Thuramem... :|

Ale czego mozna bylo sie spodziewac po tym meczu- na pewno nie spotkania 'towarzyskiego'.. :?

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 12:19

leniup pisze:Co do meczu. To nie widze teraz tych wszytkich którzy krytykowali Alexa, uważali żę lepiej go sprzedać teraz zanim jeszcze można za niego dużo wziąść do Japonii czy gdzies gdzie indziej. No i co teraz?? Siedzą cichho a taka była afera.
Zbyt szybko popadasz w optymizm. Ja nadal uważam, że powinniśmy go sprzedać i póki nie rozegra 10 meczów na wysokim poziomie zdania nie zmienie 8)

Co do meczu to oczywiście jestem zachwycony. Nie obchodzi mnie gadanie o jakiś spalonych, nie spalonych, niesłusznych karnych itp... po prostu mi to zwisa. Wygraliśmy, wywiezliśmy 3 pkt i to się liczy. A że romaniści mają kompleksy to wiemy nie od dziś 8) Niektórzy pilkarze romy zagrali jak zwierzęta i rzeczywiscie z tego co widziałem to powinny sie posypać nie tylko zółte ale i czerwone kartki. Kibice romy rownież po raz kolejny pokazali, że należą do grupy tych mniej rozgarniętych, i że niedawno wypuszczono ich z klatki :> (gdzie zresztą powinni powrócić)
Takie zwycięstwo musi naszych podbudować i mam nadzieje, że tak się stanie. A wtedy to już witaj ćwierćfinale LM ! :twisted:

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 12:21

mnowomiejsky pisze:
Diego pisze:tylko i wyłącznie przez piłkarzy Romy, którzy wyżywali się na Juventinich.
Ot, wezmy takiego Cassano, ktory sapal do Camoranesiego i o malo co nie pobil sie z Thuramem... :|

Ale czego mozna bylo sie spodziewac po tym meczu- na pewno nie spotkania 'towarzyskiego'.. :?
heeh przynajmniej Thuram by go ładnie zdołował :P , ale po obejżeniu skrótów to nie wiem co Totti robi ..... gra całkiem dobrze ale wjechał Zebinie i sie na niego pluł ze to niby Zebina go faulował bez urazy ale to jest idiota ... tak samo Dacourt (chyba dobrze napisałem) za ten faul na Zebinie to powinien opuścić boisko proste w nogi z wyprostowanymi nogami , faul zamierzony i wymierzony , no cóz sędzia nie stał na wysokim poziomie , ale zasłużone zwycięstwo Juve bo Rome można określić tylko jednym słowem "chamy" i to sie nigdy nie zmieni pod wodzą "szefa" Tottiego szkoda mi paru graczy którzy grają w Romie i muszą uczestniczyć w tym cyrku , i nie życze żadnemu młodemu piłkarzowi wylądować w Romie , tam brakuje tylko Tomka Hajty ^^
leniup pisze: To nie widze teraz tych wszytkich którzy krytykowali Alexa, uważali żę lepiej go sprzedać teraz zanim jeszcze można za niego dużo wziąść do Japonii czy gdzies gdzie indziej. No i co teraz?? Siedzą cichho a taka była afera.
Mnie Alex wciąż nie przekonał ..... narazie ze Sieną widziałem że ładnie zagrał a wczoraj gol z karnego no co prawda nie widziałem meczu , ale gol z karnego nie jest taki wybitny żeby mnie przekonał , niech w meczu z Realem pokaże klase to prawdopodobnie zmienie zdanie

Dawniej Virus[Mauro].
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 12:26

TottiGol pisze:FARSA!!!!!!!!!!!! KPINY!!!!!!!!!!!!!!!!! I Wy powiecie, że sędziowie Wam nie sprzyjają??? Nie bądźcie śmieszni, bo to, co działo się na Olimpico było żałosne. Szkoda słów.
TottiGol pisze:A gol Cassano? Zdobyty jak najbardziej prawidłowo, bo Montella i De Rossi nie ruszyli do piłki, która była adresowana do Cassano.
TottiGol pisze:A gol Ibrahimovicia? Spalony i nieuznany słusznie.
Troche to smieszne gdyz sam sobie przeczysz :lol:
Gdyby sedziowie rzeczywiscie nam sprzyjali pierwszego gola zapewne nie uznaliby (dla wielu sytuacja na pograniczu) natomiast druga sytuacja zakonczylaby sie prawidlowa bramka(i tak powinno byc).

Widze ze poziom frustracji u romanistow osiagnal szcytowa forme ale nie martwcie sie P. Uefa tez cos :lol:
TottiGol pisze:P.S. Anaboliki się skończyły? Tak tylko pytam...
U nas anaboliki u was kasa za ktora ( a bardziej jej brak) juz niedlugo powita was ktoras z nizszych lig 8) (serie b tudziez serie c)

Co do samego meczu nie moge byc niezadowolony.Wspaniale widowisko do tego obejrzane w milym gronie. Naprawde niezly mecz w wykonaniu naszych (szkoda ostatnich 20min kiedy przestalismy grac :/ ).
Mam nadzieje ze zwyciestwo to da dodatkowa energie Juvetninim ktorzy juz w srode zagraja z Realem :]
Teraz pozostaje gonic Milan lecz wydaje mi sie ze jest tylko kwestia czasu kiedy odbierzemy lidera :]

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 12:27

Medi pisze:
edit: wlasnie przeczytalam na calciomercato.com, ze ultras romanisci pomylili autobus Romy z autobusem Juve i obrzucili butelkami autobus wlasnej druzyny :D :lol:
http://www.calciomercato.com/modules.ph ... &sid=82213

Ja czytalem, ze jajkami. Nie zmienia to jednak faktu, ze romanisci sa poprostu beznadziejni. Kazda kolejna sytuacja, mecz poglebia tylko ich kompleks, wobec nas. Mysleli, ze zeszloroczna wygrana cos nam udowodnili, jednak nie zrobili tego. Co ona im dala nic, a wczoraj zostali spowrotem sprowadzeni na ziemie :-D

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Zablokowany