Mecze przez internet (problemy i instrukcje)

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
yanek juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2005, 00:25

czesc.
mam problem z uruchamianiem stacji zaczynajacych sie od mms. kiedys wszystko hulało a teraz jak włącze to mi w wmp wyskakuje komunikat Wystąpił problem z aplikacją wmp.exe. I nie wiem o co chodzi bo kiedys bylo ok.

kapec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2005, 16:32

sciągnąłem i zainstalowałem najnowszego coolstreaming...wszystko wygląda bardzo ładnie....wiele kanałów..no ale jest problem z kanałami w zakładce sport tv..otóż przy innych stacjach ujest podana prędkość..klikamy i się buforuje...a przy np. cctv5 mamy PLAY.wiec klikam to play i mi sie tylko biały ekrahnik włącza..hmm ktoś poradzi?

Juventus - today, tommorow, always
Mnich

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 listopada 2005, 19:03

kapec czy mógłbyś mi napisać jak nazywa sie najnowsza wersja tego Coolstreaminga i jak byś mógł to podaj mi link do tego programu , z chęcią ściągne najnowsza wersje .Z góry dzięki za odpowiedź.

JUVE-FIGHTERS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2005, 14:31

a mi pisze jak klikam w link z meczem"Program Windows Media Player nie moze odtworzyć pliku,połacz sie z internetem lub włóz dysk wymienny na którym znajduje sie plik" o co biega????

kapec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2005, 20:50

Kod: Zaznacz cały

niepamietam...wpisałem w google coolstreaming download..i znalazlo:D

tomkoz11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 listopada 2005, 10:15

Sorrki że piszę to tutaj bo się troche pogubiłem po tych modernizacjach ale gdzie będzie można obejrzeć dzisiejszy mecz Juve-Brugge?Chodzi mi o stacje nie wymagające dobrego łącza i specjalnych programów.Z góry thx

yanek juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 21:07

moglby ktos podac link do tegoforum gdzie bylo po kilka linkow do livesportsów.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2005, 17:42

Na którym kanale leci mecz juve-treviso

rafal005

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 02:07

yanek juve pisze:moglby ktos podac link do tegoforum gdzie bylo po kilka linkow do livesportsów.
http://www.live-foot.com/livesports
juventussek pisze:Na którym kanale leci mecz juve-treviso
C+ Blauw - 19° e - Seca 2 - Irdeto 2
C+ Deporte 1 - 19° e - Seca 3
C+ Sport (France) - 19° e - Seca 2
Albania +1 Sport - 16° e - Irdeto 2
Mediaset Premium - 13° e - Seca 2
Sky Calcio 2 - 13° e - N.D.S.
-----------------------
C+ Sport (D/S) - 1° w - Conax
Al Jazeera Sport +1 - 7° w - Irdeto 2
C+ Deporte 1 - 30° w - NagraVision 2

kapec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 12:04

i jak...radzi ktos sobie obecnie z odtwarzaniem cctv5 czy guad sport tv?? jak juz to jakim programem?

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2005, 14:19

Mam pytanie: Czy jeśli mam szybkość połączenia 11 mb/s opłaca mi się wogóle w to bawić, jest szansa ze sobie obejże jakiś meczyk?

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 08:42

Już dojść dawno nie podawałem nowych linków , a są napewno osoby którzy dopiero niedawno zajrzeli do tego tematu i nie wiedzą co i jak .
Napisze co należy zrobić żeby oglądać stacje przez program pplive .
1. Ściągamy z tąd program Video LAn Client (VLC) - który będzie odtwarzał obraz - działa o wiele lepeij od WMP (znacznie szybciej buferuje) .
2. Ściągamy z tąd program pplive , instalujemy go . Jeśli po instalacji uruchomi się nam prgoram pplive z zielonej ikonki to wylączcie go . Następnie kliknijcie na niebieską ikonkę o nazwie "PPLive TV Engine" , na pasku zadań pojawi się niebieska ikonka .
3. Klikamy prawym na ikonkę , wchodzimy w 'Options' , w dziale 'Player Option' w pierwszym polu od góry podajemy ścieżkę do programu vlc.exe , jeśli przy instalacji w pkt.1 nie zmienialiśmy miejsca instalacji to jest to taka ścieżka : C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe .
4. Koniec zmian .

Teraz należy jedynie wejsć na listę kanałów i kliknąc 'play' przy interesującym nas kanale .

Tu kilka takich list :
- http://babelfish.altavista.com/babelfis ... rsion.html

- http://world.altavista.com/babelfish/tr ... l&lp=zh_en

- http://www3.pplive.com/english/programlist.shtml

-program gdzie znajdziemy też bardzo ciekawą liste (nie tylko do pplive) : http://members.lycos.co.uk/plbartekpl/C ... gIT0.3.exe

Oprócz tego , pdoaje bardzo przydatne strony :

http://www.fbtz.com/forum/ - żeby być na bierząco w sprawach PPlive i innych progrmaów , należy się tutaj zrejsetrować . W dziale 'Streams' podawane są co tydzień 'rozkładówki' - co i na jakiej stacji będzie pokazywane , jest temat opisujący jak instalować i skąd ściągnąć programy typu . pplive czy sopcast (temat : '**PLEASE READ BEFORE ASKING QUESTIONS**(Son of) The guide to all streaming programmes' ) . A oprócz tego na tym forum(inne działy) , podawane są linki do torrentów z całymi spotkaniami , czy skrótami .

http://www.live-foot.com/ - informacje na temat programów do oglądania meczów przez neta , oraz Program TV na najbliższe mecze .

http://tvmix.net/english.html - w dziale TVP2P mamy liste kanałów , a w dziale calendario na 2h przed rozpoczęciem meczu podawane są stacje które pokażą dany mecz .

To by było na tyle .

@ForzaDelPiero jeśli masz 11 megowe łącze to nie ma najmniejszego problemu z oglądaniem meczów przez pplive , ale nieche mi się wierzyć że w Polsce są takie łącza ,chyab żę masz w bloku rodzielone na pare mieszkań - sądze że nawet jeśli tak jest , to i tak bedziesz miał wystarczającą przepustowość żeby oglądać sobie mecze Juve w necie .
BTW. Teraz będe starał sie częściej aktualizować ten temat i szybciej odpowiadać na pytania .
Pozdro .
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2006, 13:16 przez x_men_1988, łącznie zmieniany 1 raz.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 14:30

MAM WMP i nostrade 1mb/s wczoraj chcialem ogladac losowanie MS na cctv5 tylko obraz mi nie dzialal obraz strasznie sie rwal byl glos i obrazy ktore co kilka sekund sie zmienialy co zrobic zeby lepiej chodzilo bufrowanie na ile nastawic 40 ?nieraz wogole nie moge sie polaczyc lub dobufruje do 100 ogladam z 30 s i przerywa nie odbiera kanalu za slaby internet

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 16:16

Dobrym programikiem poczęstował nas xmen :D
Musze powiedzieć, że naprawde warto chwile nad tym posiedzieć, bo jakość transmisji jest niezła, a mecze działają dosyć płynnie (na moim mizernym necie moge oglądać spokojnie wrestling :smile: ).
Co najlepsze, im więcej osób tym płynniejsza transmisja, jutro Juventus-Cagliari i Inter-Milan, napewno znajdą się chętni :wink:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 20:47

Czemu kiedy wybiore juz program i sie buforuje(np. 6%) nagle ikonka znika..?

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
ODPOWIEDZ