Koszulka Juve!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 20:40

Par00wa pisze:[uwga posta pisze pod wplywem %]
To bardzo trafna uwaga...
Par00wa pisze:Jest kolosalna roznica miedzy trykotem z Allego, a z go sportu czy juvestore, jestem w trakcie pisania poradnika 'podroba czy oryginal?" i tam przekonasz sie, ze niestety to, co masz, to nie jest oryginal.
Nigdzie nie napisałem, ze moja koszulka to oryginał. W ogóle tak nie uważam. Napisałem jedynie, ze moja jest do niej (oryginalnej) bardzo podobna i mi to wystarcza. Nie mam zamiaru wydawac 300 zł, zeby koszulka polezala w szafie, kilka razy zostala włożona.
Par00wa pisze:Wojtom: od razu widac, ze nie miales nigdy stycznosc z oryginalem ze sklepu.
Fakt, nie miałem styczności z oryginałem, ale widze przeciez na zdjęciach. Koszulka ORYGINALNA (czyli ta w ktorej grają piłkarze, bo to ta jest dla mnie oryginalna) posiada naprasowane logo Nike, gwiazdki i logo SKY. Możliwe, a wręcz jest pewne, ze materiał jest o 100 % lepszy na koszulkach piłkarzy.

Można by polemizować i polemizować w nieskonczonosc. Ja zakoncze moją wypowiedz czymś takim:
http://www.juvestore.com/foto/New_Magli ... maglia.jpg to jest koszulka z Juvestore, widac ! ze logo nike i gwiazdy sa NASZYTE ! Czyli tak jak na tych z allegro ! "100% poliestere" - tak jak z allegro. Tez 100 % poliester jest.

Jest to całkiem co innego niż te koszulki, w których grają piłkarze ! Takiej nigdzie nie dostaniecie ! Chyba, ze pojedziesz na mecz i ktos ci rzuci, albo wbiegniesz na golasa i zedrzesz z kogos koszulke. No i masz oryginała.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 21:12

oszulka ORYGINALNA (czyli ta w ktorej grają piłkarze, bo to ta jest dla mnie oryginalna) posiada naprasowane logo Nike, gwiazdki i logo SKY. Możliwe, a wręcz jest pewne, ze materiał jest o 100 % lepszy na koszulkach piłkarzy.
Koszulka oryginalna to taka produkowana przez Nike, a firma ta produkuje koszulki inne dla kibicow [official replica] i inne dla pilkarzy, bo chyba juvestore nie sprzedawalby nieoryginalow, a nie oferuje on odziezy na mecz. Nike to wyjatek u nich faktycznie meczowki maja wprasowane znaczek itp., a official replica wyszyte, poza tym zaden oryginalny trykot juve od 95 roku nie posiada naprasowanego logo firmy czy herbu, zarowno wersja meczowa jak i kibicowska [jest to zabezpieczneie przed podorbami]. Masz tu foto jednej z nosoznej koszulki DP do kupna na ebayu:
Obrazek
Czyli tak jak na tych z allegro ! "100% poliestere" - tak jak z allegro. Tez 100 % poliester jest.
Poliester ma to do siebie, ze jest tworzywem sztucznym, wiec poliester poliesterowi nierowny.
Jest to całkiem co innego niż te koszulki, w których grają piłkarze ! Takiej nigdzie nie dostaniecie ! Chyba, ze pojedziesz na mecz i ktos ci rzuci, albo wbiegniesz na golasa i zedrzesz z kogos koszulke. No i masz oryginała.
Niestety, ale mylisz sie... Sa limitowane wersje meczowe dla pilkarzy, ktore sa dopuszczone do sprzedazy dla 'plebsu'.
Nigdzie nie napisałem, ze moja koszulka to oryginał. W ogóle tak nie uważam. Napisałem jedynie, ze moja jest do niej (oryginalnej) bardzo podobna i mi to wystarcza. Nie mam zamiaru wydawac 300 zł, zeby koszulka polezala w szafie, kilka razy zostala włożona.
Koszulke kupujesz dla siebie, dla wlasnej satyfkacji z oryginala, a nie dla szpanu przed innymi, zeby nieswiadomi mysleli, ze wydales fortune na nike.

UPDATE: proponowalbym zapoznac sie z wieksza iloscia egzemplarzy koszulek niz jedna podrobka z allegro przed rozpoczeciem jakiejs dyskusji na ten temat.
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2005, 21:26 przez Gibon, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 21:22

Par00wa pisze:
Czyli tak jak na tych z allegro ! "100% poliestere" - tak jak z allegro. Tez 100 % poliester jest.
Poliester ma to do siebie, ze jest tworzywem sztucznym, wiec poliester poliesterowi nierowny.
Nie filozofuj. Białe to białe, czarne to czarne, a poliester to poliester. Sęk w tym, ze to czarne moze byc wyprane w perwolu black magic, albo w vizirze do białego i zmieni kolor. Nadal jednak, zostanie czarny.

Mogą uzywac roznych materialow do produkcji poliestru, ale jest to nadal ten sam poliester, a nie "poliester z psich włosów" na przykład.
Par00wa pisze:
Niestety, ale mylisz sie... Sa limitowane wersje meczowe dla pilkarzy, ktore sa dopuszczone do sprzedazy dla 'plebsu'.
Jak gdzieś taką kupisz Ty, jako Polak, daj znać 8)
Par00wa pisze:
Koszulke kupujesz dla siebie, dla wlasnej satyfkacji z oryginala, a nie dla szpanu przed innymi, zeby nieswiadomi mysleli, ze wydales fortune.
Kupie dla siebie "replike", bo juz nie wiem jak nazwac koszulke, w 100% identyczną do oryginału, ktora rozni sie jedynie "składem" czy też jakoscią wykonania całosci, elementow, i jestem zadowolony, ponieważ wygląda ona tak samo.

Jak bede dziadkiem to bede wiedział w jakiej koszulce grali piłkarze Juve w 2005 roku, bo bede mogl popatrzec do szafy. A nie mam pieniędzy, zeby wydac 200 zł wiecej tylko po to, zeby miec "satysfakcję"
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2005, 21:28 przez Wojtom, łącznie zmieniany 2 razy.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 21:23

Par00wa pisze:A jakby ktos zaczal sprowadzac koszulki za 179 zl w 100% potwierdzony i udowodniony oryginal np. Juventus Home 02/03 Lotto fastweb nowka, znalizby sie chetni na to? Pytam, poniewaz zastanawiam sie nad otwierciem czysto idealistycznego sklepu na allegro oferujacego tylko i wylacznie w pelni oryginalne koszulki, ale niestety troche drozsze od tych podrobek. Jak myslicie, jesli udowodnie, ze Allegro to podoroba, to znajda sie chetni na moja oferte?
Jeżeli masz możliwość załatwić replikę domowej z 02/03, to możemy dobić targu choćby dzisiaj.

Obrazek
jarek170989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 21:30

A ja mam takie jedno pytanie .Czu znalezliscie moze na allegro koszulke Juventusu z mozliwoscia wydrukowania swojego nazwiska albo ksywke? :?: Taka moglbym sobie kupic.A w najgorszym przypadku to kupie sobie oryginalna. :lol:

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 21:37

Wojtom: niestety, ale material koszulek z Allegro w poorownaniu z tymi z Go sportu wypadaja jak zwykla szmata czy cerata. Tak sie sklada, ze posiadam obie i bez obaw moge dokonac takowego stwierdzenia.

Swiergot: nie ma problemu, niedlugo bede je sprzedawal na allegro! Pierw jednak napisze tekst ukazujacy prawde nt. koszulek allegrowych, aby zyskac troche zaufania wsrod ludzi, zeby wylozyli troche wiecej tych pieniedzy niz na allegrowy shit.
Jak gdzieś taką kupisz Ty, jako Polak, daj znać Cool
Bede sprzedawal meczowki Realu Madryt z tego sezonu, ale takie pewnie cie nie zainteresuja. Do juventusowych niestety nie mam zrodla.

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 22:09

to jest orginalna ale produkowana przez klub juventus, a nie przez nike

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 22:45

Par00wa pisze:[uwga posta pisze pod wplywem %]
Zadna fabryka Nike nie znajduje sie w Thailandi
Jestes pewien, ze nie ? Czemu na halowkach, nike 90 mam metke "made in thajland" ? Zaraz powiesz, ze kupilem podrobke w firmowym sklepie nike :prochno: Nike, Adidas, Puma (na tych tez sa metki ".. tajland") itp. maja swoje fabryki w Tajladni, Chinach, Wietnamie i reszcie. Wiadomo, tania sila robocza, te same zyski, wiecej wpadnie dla wielkich korporacji. Komiczne jest to, ze na paczkach z Chin jest napisane "made in portugal". Ale wiadomo, ze Portugalskie jest lepsze 8)
Wojtom: niestety, ale material koszulek z Allegro w poorownaniu z tymi z Go sportu wypadaja jak zwykla szmata czy cerata. Tak sie sklada, ze posiadam obie i bez obaw moge dokonac takowego stwierdzenia.
Tak sie sklada, ze mam kolege, ktorego ojciec i brat od 10 lat pracuja na wyspach brytyjskich. Kolega co jakis czas dostaje prezenty. Dostal w tym roku oryginalne koszulki ManU (wesje home, czerwona) i Celticu (zolta alternate). Koszulki prosto z firmowych sklepow tych klubow, i wcale sie nie rozna zbytnio materialem od tych z allegro. Ta ManU jest chyba tylko z troche lepszego jakosciowo materialu, a Celticu wrecz identyczna. Warto porownac ceny ManU chyba ponad 40 funtow, co daje ponad 240 zl. Jesli oryginalna koszulka z Anglii, z oryginalnego klubowego sklepu, nie rozni sie praktycznie niczym od tej za 100 zl z allegro, to nie ja nie wiem. Jesli twierdzisz, ze GO sporcie sa lepsze, to chyba sami sobie szyja koszulki :rotfl:

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 23:14

zlatan_sc pisze:Komiczne jest to, ze na paczkach z Chin jest napisane "made in portugal". Ale wiadomo, ze Portugalskie jest lepsze 8)
Naprawde tak jest?? Ja na allegro jak kupilem koszulke to paczke z thailand :D mialem, a na metce pisze Made in Portugal :D lekko mnie to zdziwilo, ale przeciez nie spodziwalem sie oryginalu prawdziwego wiec jakosz przeszlo 8)
Hehe mam nadzieje, ze sie nie mylisz Zlatan, bo jestem coraz bardziej zadowolony z tej koszulki 8)

Obrazek
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 23:34

BOOM pisze:
zlatan_sc pisze:Komiczne jest to, ze na paczkach z Chin jest napisane "made in portugal". Ale wiadomo, ze Portugalskie jest lepsze 8)
Naprawde tak jest?? Ja na allegro jak kupilem koszulke to paczke z thailand :D mialem, a na metce pisze Made in Portugal :D lekko mnie to zdziwilo, ale przeciez nie spodziwalem sie oryginalu prawdziwego wiec jakosz przeszlo 8)
Hehe mam nadzieje, ze sie nie mylisz Zlatan, bo jestem coraz bardziej zadowolony z tej koszulki 8)
Zle mnie zrozumiales. Jak kupowalem koszulki na allegro to tez mialem paczki "made in thajland". Chodzi mi o renome. Majac do wyboru koszulke z Azji i koszulke z panstwa Unii Europejskiej ktora wybierasz? Odpowiedz jest prosta 8) Po prostu koszulki z Tajlandji sa znakowane na produkty europejskie. Europa = jakosc, Azja = shit 8) pzdr

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2005, 11:00

Zlatan: Matrix has got you, a tym matrixem jest pieniadz. Niestety widze, ze koniecznie probujesz dobudowywac sobie filozofie, zebys nie wyszedl tylko w oczach innych stratny. Zadna oryginalna koszulka Nike nie jest produkowana na Tajlandi! Najpopularniejsze fabryki znajduja sie w Portugali i Maroku i w takich gra sie na meczach, i takie sie sprzedaje w sklepach. Na wszelakich aukcjach internetowych ten atut "Made in Portugal/Marocco" byl jednym z wyznacznikow oryginalnosci, wiec w Bangkoku szybko zrozumieli, ze ich metki trzeba przekwalifikowac, czym sami sie blaznia, bo ich najmocniejszy argument niskich cen [bajeczka o sprowadzaniu prosto od producenta] pada za kazdym razem, gdy kupiec otwiera paczke z tajlandi przekwalifikowana na produkcje w portugali.
Tak sie sklada, ze mam kolege, ktorego ojciec i brat od 10 lat pracuja na wyspach brytyjskich. Kolega co jakis czas dostaje prezenty. Dostal w tym roku oryginalne koszulki ManU (wesje home, czerwona) i Celticu (zolta alternate). Koszulki prosto z firmowych sklepow tych klubow, i wcale sie nie rozna zbytnio materialem od tych z allegro. Ta ManU jest chyba tylko z troche lepszego jakosciowo materialu, a Celticu wrecz identyczna. Warto porownac ceny ManU chyba ponad 40 funtow, co daje ponad 240 zl. Jesli oryginalna koszulka z Anglii, z oryginalnego klubowego sklepu, nie rozni sie praktycznie niczym od tej za 100 zl z allegro, to nie ja nie wiem. Jesli twierdzisz, ze GO sporcie sa lepsze, to chyba sami sobie szyja koszulki
A tata marcina powiedzial... heh. Cos chyba z moimi komorkami nerwowowymi nie tak, skoro majac dwie identyczne koszulki odczuwam w dotyku roznice. O nie! Moje oczy tez nawalaja! Ja na pierwszy rzut oka widze roznice!

zlatan_sc: Wszystkie moje koszulki Juventusu 04/05, 03/04, 02/03, 00/01, 99/00, 97/98, a nawet 91/92 bija na glowe pod wzgledem wykonania allegrowa. Material to czynnik, po ktorym najlatwiej poznac, lecz specjalnie dla takich jak ty, niedlugo opublikuje caly wykaz roznic w koszulkach Juventusu oryginalnych od podrob od Kappy po Lotto i do samego Nike.

Jest wiele osob, ktorzy sami juz doszli do tego, ze to drogi shit, za ktory i tak przeplacaja. Do tych ludzi bede kierowal swoja oferte wraz ze wspolpracownikiem. Rezygnujemy z masowosci, stawiamy na jakosc. Bedziemy selektywnie wybierac nasze produkty, przed sprzedaza sprawdzimy dokladnie kazde zrodlo, zeby wyznaczyc nowa jakosc w sprzecie sportowym na allegro. Kazda aukcja bedzie dokladnie opisana, kazda oznaka oryginalnosci bedzie przedstawiona przy uzyciu slow i realnych zdjec produktu, ktory kupujesz, przesylka bedzie blyskawiczna z Polski, a cena bedzie duzo atrakcyjniesza od sklepow. Naszym targetem sa prawdziwy fani swoich druzyn, ktorzy chcac miec taka koszulke, na ktorej kazda plama bedzie ranic ich serce. Majac taka koszulke, czuje sie bliskosc z zespolem, trykot emanuje historia klubu i szacunkiem do niego, wiesz, ze kupujac ten produkt wsparles klub, a nie tajlandskich cwaniakow chcacych na nas zarobic! Bedziemy oferowac rzeczy, ktorych nie dostanie sie juz, albo w ogole nie sa w sprzedazy w polskich sklepach, a co najwazniejsze: zrezygnujemy z duzych marzy kosztem niskich cen. Wiemy, ze te wybujale ceny sklepowe sie nie przyjma, wiec nasz zysk bedzie raczej symboliczny, ale nawet nie wiecie jaka to frajda dla mnie, kolekcjonera koszulek, miec stycznosc z tyloma trykotami z najrozniejszach lat i zespolow, miec stycznosc z tymi wszystkimi fanami, ktorzy chca te produkty nabyc. Wiem, ze start bedzie bardzo trudny, bedziemy wywazonie oferowac malo produktow, aby sprawdzic czy taki pomysl w Polsce ma prawo bytu, ale mam nadzieje, ze m.in. kibice Juve pomaga nam w rozkreceniu tego biznesu :).

gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2005, 11:03

Ja proponuję, aby każdy kto kupił koszulkę, zrobił jej zdjęcia i wrzucił tu na forum to każdy by mógł sam ocenić czy warto takową zakupić. Na Allegro często są te same zdjęcia na każdej aukcji i trudno spotkać real foto. Mi się by bardzo przydały takie zdjęcia, bo tak samo jak Diego zastanawiam się nad kupnem koszulki.

Jeszcze jedno. :wink: Nie chciałem zakładać oddzielnego tematu, więc wie ktoś może gdzie można kupiś takie cuś co ma Del Piero na palcu na tej fotce :?: :
Obrazek

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2005, 11:11

No jasne ehehhehehe akurat a mam coś takiego można to kupić w pierwszym lepszym sklepie Nike :D Cena od 15 do 30 złotych ja akurat za takie coś na palec zpłaciłem 22 złote nie wiem jak będzie tam w twoich okolicach kosztować :wink:

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2005, 11:37

Par00wa pisze:A jakby ktos zaczal sprowadzac koszulki za 179 zl w 100% potwierdzony i udowodniony oryginal np. Juventus Home 02/03 Lotto fastweb nowka, znalizby sie chetni na to?
Jeśli przekonałbyś mnie, że koszulki na Allego są tanimi podróbkami, a sam dysponujesz naprawdę dobrymi koszulkami, to ja bym kupił koszulkę u Ciebie. Wolałbym zapłacić 50 zł więcej i mieć pewność, że dostanę dobrą koszulkę, a nie nerwowo czekać na przesyłkę z Tajlandii, która idzie 4 dni do Polski :roll: .
Par00wa pisze:Zadna oryginalna koszulka Nike nie jest produkowana na Tajlandi!
Czy to samo tyczy się np. butów Nike? Bo szczerze powiedziawszy, nigdy nie widziałem na ciuchach w oryginalnych sklepach Nike, żeby dany produkt był wyprodukowany w Europie. Zawsze Wietnam, Tajlandia itp.

To nikt nie wie gdzie mogę kupić koszulkę Juve z tego sezonu z logo Sky Sport, numerem 10 i nazwiskiem Del Piero :roll: ?

:roll:
gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2005, 11:38

Tylko jest taki problem, że w moim miasteczku (wsi :lol: ) nie ma sklepu Nike :( . Najlepiej jakby gdzieś było za zamówienie, albo najwyżej do Płocka pojadę i tam może coś znajde.

ODPOWIEDZ