Ajax - Juventus 0:1 (LM)
- Andryk
- Juventino
Ajax Amsterdam – Juventus Turyn 0:1
Juventus będąc minimalnie lepszym zespołem pokonał Ajax na Amsterdam ArenA 1:0. Strzelcem bardzo ładnej bramki był Pavel Nedved. Przy trafieniu Czecha składną akcję przeprowadzili Alessandro Del Piero i Mauro Camonaresi. Jako gość wystąpił tym razem sprzedany latem z Ajaksu Zlatan Ibrahimović, który odebrał miejsce w składzie samemu Davidowi Trezeguetowi. Szwed był bliski zdobycia bramki w 78. minucie, ale jego strzał głową zatrzymał Maarten Stekelenburg. Spotkanie mogło się potoczyć inaczej, gdyby potężny strzał Wesleya Soncka w 2. minucie był odrobinę bardziej precyzyjny. W zespole gospodarzy mogła przypaść do gustu gra Soncka i Rafaela van der Vaarta. To jednak było za mało by pokonać tego dnia Gianluigiego Buffona.
http://www.pilkanozna.pl
ja ogładałem meczu bayeru z realem i chyba co 5 min sprawdzalem telegazete jaki wynik JUVE, ale na szczescie jest zwyciestwo, i sie ogromnie ciesze z tego faktu, a co do napadu Zlatan - Alex - to według mnie w obecnej chwili to chyba najlpeszy wariant, ale zobaczymy jak postanowi trener
pozdrawiam
FORZA JUVE!!!
Juventus będąc minimalnie lepszym zespołem pokonał Ajax na Amsterdam ArenA 1:0. Strzelcem bardzo ładnej bramki był Pavel Nedved. Przy trafieniu Czecha składną akcję przeprowadzili Alessandro Del Piero i Mauro Camonaresi. Jako gość wystąpił tym razem sprzedany latem z Ajaksu Zlatan Ibrahimović, który odebrał miejsce w składzie samemu Davidowi Trezeguetowi. Szwed był bliski zdobycia bramki w 78. minucie, ale jego strzał głową zatrzymał Maarten Stekelenburg. Spotkanie mogło się potoczyć inaczej, gdyby potężny strzał Wesleya Soncka w 2. minucie był odrobinę bardziej precyzyjny. W zespole gospodarzy mogła przypaść do gustu gra Soncka i Rafaela van der Vaarta. To jednak było za mało by pokonać tego dnia Gianluigiego Buffona.
http://www.pilkanozna.pl
ja ogładałem meczu bayeru z realem i chyba co 5 min sprawdzalem telegazete jaki wynik JUVE, ale na szczescie jest zwyciestwo, i sie ogromnie ciesze z tego faktu, a co do napadu Zlatan - Alex - to według mnie w obecnej chwili to chyba najlpeszy wariant, ale zobaczymy jak postanowi trener

pozdrawiam
FORZA JUVE!!!
- DeeJay
- Juventino
To nie bylo łatwe spotkanie. Buffon miał sporo pracy w tym meczu. Jednak wywieźliśmy 3 pkt z Amsterdamu i piersza cześć długiego planu jest już zaliczona. Ajax zaprezentował się dobrze i często groźnie atakował. Mieliśmy też sporo szczęścia (poprzeczka, zamieszanie w polu karnym) ale podobno szczęście sprzyja lepszym. Takie bramki strzela tylko Nedved
'nieco' wiecej spodziewalem się po Ibrahimovicu, ale on się jeszcze rozkręci.

- Wojtom
- Juventino
Bardzo ważne zwycięztwo na samym początku!
Mecz był bardzo zacięty, ale jednak Juventus okazał się lepszy. 8)
Capello w końcu jest chyba zadowolony, że pokonał Ajax w swojej karierze.
Moggi-Jego sen prawie się sprawdził
2-0 , 1-0 mała różnica ważne, że są 3 punkty zdobyte na wyjeździe !
To teraz jeszcze trzy zespoły do przejścia w Serie A i Maccabi Tel Awiw czeka 8)
P.S
Pod koniec pierwszej połowy szwedzki sędzia Anders Frisk został trafiony przedmiotem rzuconym z trybun. Moment wcześniej Frisk usunął z boiska obrońcę rzymskiej drużyny, Philippe'a Mexesa, po zaatakowaniu kijowianina Marisa Verpakovskisa. Sędzia uznał, że Francuz zasłużył na karę w postaci czerwonej kartki i wówczas został trafiony przedmiotem rzuconym z widowni.
Szwedzki sędzia Anders Frisk, który prowadził na Stadionie Olimpijskim w Rzymie mecz pomiędzy Romą, a Dynamem Kijów, został po zakończeniu pierwszej połowy trafiony w głowę metalową zapalniczką, która poleciała w jego stronę z trybun. Z głowy Szweda prawie natychmiast puściła się struga krwi.
Frisk nie wyszedł na drugą część spotkania. Najpewniej nie obejdzie się bez srogich kar dla AS Romy i walkoweru dla Dynama Kijów.
źródło: lechsport.pl
Zdjęcia na www.sports.it - http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 72643.html
Zgadnijcie kto rzucał :evil: Oczywiście wierni kibice Romy... Nie mogli się pogodzic z przegraną i kartkami więc zaraz coś odbija !
Mecz był bardzo zacięty, ale jednak Juventus okazał się lepszy. 8)
Capello w końcu jest chyba zadowolony, że pokonał Ajax w swojej karierze.
Moggi-Jego sen prawie się sprawdził

To teraz jeszcze trzy zespoły do przejścia w Serie A i Maccabi Tel Awiw czeka 8)
P.S
Mecz w Rzymie został przerwany ponieważ:Raffikki87 pisze:Roma - Dynamo K. 0 - 1
Pod koniec pierwszej połowy szwedzki sędzia Anders Frisk został trafiony przedmiotem rzuconym z trybun. Moment wcześniej Frisk usunął z boiska obrońcę rzymskiej drużyny, Philippe'a Mexesa, po zaatakowaniu kijowianina Marisa Verpakovskisa. Sędzia uznał, że Francuz zasłużył na karę w postaci czerwonej kartki i wówczas został trafiony przedmiotem rzuconym z widowni.
Szwedzki sędzia Anders Frisk, który prowadził na Stadionie Olimpijskim w Rzymie mecz pomiędzy Romą, a Dynamem Kijów, został po zakończeniu pierwszej połowy trafiony w głowę metalową zapalniczką, która poleciała w jego stronę z trybun. Z głowy Szweda prawie natychmiast puściła się struga krwi.
Frisk nie wyszedł na drugą część spotkania. Najpewniej nie obejdzie się bez srogich kar dla AS Romy i walkoweru dla Dynama Kijów.
źródło: lechsport.pl
Zdjęcia na www.sports.it - http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 72643.html
Zgadnijcie kto rzucał :evil: Oczywiście wierni kibice Romy... Nie mogli się pogodzic z przegraną i kartkami więc zaraz coś odbija !
Ostatnio zmieniony 16 września 2004, 08:11 przez Wojtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- mnowo
- Qualità Juventino
Skromnie ale wystarczajaco
Bardzo sie ciesze, nie mialem co prawda jeszcze okazji zobaczyc bramki Nedveda, ale czytalem ze ladna... 8) Bayern tez wygral 1:0 wiec nie jest zle, Maccabi musialo sie niezle postawic.. albo Bayern taki mocny 
Teraz czekamy na Maccabi i Niemcow. Teraz oni ida pod mlot.
Szkoda ze nie strzelil nic Zlatan- to bylby ciekawy akcent tego meczu. Cieszy dobra postawa Olivery, chlopak sie rozkreca.. :roll:

Teraz czekamy na Maccabi i Niemcow. Teraz oni ida pod mlot.
Szkoda ze nie strzelil nic Zlatan- to bylby ciekawy akcent tego meczu. Cieszy dobra postawa Olivery, chlopak sie rozkreca.. :roll:
- 2MAN
- Juventino
Czytam Wasze posty i śmiać mi sie chce :d mimo ze już wiadomo jaki wynik i wogóle ....
Ludzie troche więcej stronniczości i szacunku dla innych klubów ...
Przeraża mnie wasza "wiara" w wyższość Juve nad rywalami ...
Kosmiczne wyniki ...
Plz troche więcej stroniczości
Ja osobiście stawiałem 1-2 albo 1-1 ... dobrze że mamy 3 pkt ... możemy sie cieszyc
Ludzie troche więcej stronniczości i szacunku dla innych klubów ...
Przeraża mnie wasza "wiara" w wyższość Juve nad rywalami ...
Kosmiczne wyniki ...

Plz troche więcej stroniczości
Ja osobiście stawiałem 1-2 albo 1-1 ... dobrze że mamy 3 pkt ... możemy sie cieszyc

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Maggie Del Piero
- Qualità Juventina
Jupi baaaaardzo sie cieszę jak przyszłam do domku i sprawdziłam wynik to mogłam spokojnie iśc sobie "w obięcia Morfeusza"
Bardzo cieszy zwycięstwo na ArenaA
Po drugie kibice Romy to są też boroki
myślałam, ze to tylko nasi rzucają w zawodników drużyny przeciwnej . . . smutne, że niemogąc się pogodzić z czyjąś decyzją dochodzi do rękoczynów ( w tym wypadku zapalniczkoczynów :evil: ). Bardzo smutne i czym oni chcieli pomóc swojej drużynie??
No i wynik Bayer'u
(tak nawiasem to nie wiem czy mnie bardziej nie ucieszył;) oczywiście ze względu na big sympatię do niemców
))
P.S
2MAN a ja nie rozumiem twego sceptycyzmu. Jesteśmy na Forum Juve. i to że cieszymy się ze zwycięstwa to znaczy, że nie szanujemy przeciwnika??
W danym meczu musiał być choćby minimalnie słabszy jeśli udało się pokonać bramkarza i strzelić bramkę.
i chyba nie chodziło ci o stronniczość tylko o obiektywizm;) bo stronniczość to tu wali strumieniami ale to normalne na FORUM JUVE!!!
W meczach Juve ZAWSZE będziemy stronniczy <lol> :twisted: :twisted:

Bardzo cieszy zwycięstwo na ArenaA

Po drugie kibice Romy to są też boroki

No i wynik Bayer'u

(tak nawiasem to nie wiem czy mnie bardziej nie ucieszył;) oczywiście ze względu na big sympatię do niemców

P.S
2MAN a ja nie rozumiem twego sceptycyzmu. Jesteśmy na Forum Juve. i to że cieszymy się ze zwycięstwa to znaczy, że nie szanujemy przeciwnika??
W danym meczu musiał być choćby minimalnie słabszy jeśli udało się pokonać bramkarza i strzelić bramkę.
i chyba nie chodziło ci o stronniczość tylko o obiektywizm;) bo stronniczość to tu wali strumieniami ale to normalne na FORUM JUVE!!!
W meczach Juve ZAWSZE będziemy stronniczy <lol> :twisted: :twisted:
Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
- Jaro
- Juventino
Bardzo cieszy zwycięstwo na trudnym terenie.Mamy 3 pkt teraz mecz z Maccabi i możemy z bardzo dobrą zdobyczą punktową przystępować do dwumeczu z Bayernem.Co do samoego meczu Ajax-Juve graliśmy dobrze i co najważniejsze wreszcie sprzyjało nam szczęści-mówię o akcjach podbramkowych pod naszym polem karnym.Nie mnie jednak trzeba zaznaczyć iż nasza obrona nie popełniła żadnych wielkich błędów co było codziennościa w zeszłym sezonie.Bardzo ładna kombinacja pod polem karnym Ajaxu zakończyła sie nie mniej ładną bramką Nedveda.Na pewno nasza drużyna zagrała najlepszy mecz spośród 4 drużyn z Italii.Oby tak dalej-gramy coraz lepiej i ten sezon może być jednym z najlepszych w dziejach Juve
Chciałbym sie odnieść do zachowania kibiców podczas mecz Roma-Dynamo.Bardzo smuci mnie fakt że kibice ze stolicy Włoch tak psują dobry wizerunek tirfosich.Naprawdę szkoda słow...
Chciałbym sie odnieść do zachowania kibiców podczas mecz Roma-Dynamo.Bardzo smuci mnie fakt że kibice ze stolicy Włoch tak psują dobry wizerunek tirfosich.Naprawdę szkoda słow...
- Iver.pk
- Juventino
Cieszy wygrana skromna bo skromna ale sa to zawsze 3 pkt. :!:
Nedved strzelil piekna bramke tak troche nie Nedvedowska
Dobry mecz zagral rowniez Alex co tez cieszy-moze w koncu... Podabalo mi sie jak w studiu(tvp1) po skrocie tego mecczu Szpakowski chcial zaczac najezdzac na Del Piero ale ten drugi kolo (Pol czy mol-nie pamietam
) go uciszyl i powiedzial ze Alex zagral dobry mecz! I znowu Buffon zachwal czyste konto(mial troche szczescie) to tylko utwierdza ze nasza obrona w koncu znowu zaczyna grac na swiatowym poziomie!
Bardzo dbrze ze wygralismy ten mecz bo wedlug to miedzy Ajaxem i Juve roztrzygnie sie sprawa awansu z pierwszego miejsca! Baeyer zagral bardzo slabo!

Bardzo dbrze ze wygralismy ten mecz bo wedlug to miedzy Ajaxem i Juve roztrzygnie sie sprawa awansu z pierwszego miejsca! Baeyer zagral bardzo slabo!

- Wessal
- Juventino
No i pieknie Juventus. Troszkę skromna wygrana ale trzeba podkreślić, że graliśmy na ArenA stadionie Ajaxu. Bardzo jestem ucieszony z bramki Nedveda bo najprawdopodobniej powraca on do swojej formy gol z Brescią gol z Ajaxem. Trzeba także podziękowac tutaj Camoranesiemu za piękne podanie do Nedveda (widocznie Capello sie wystraszył że odejdzie Camor a on chciał się pokazać ze swojej najlepiej jak mógł i widocznie udało mu się to). Jestem także zdziwiony dlaczego Olivera nie zagrał od 1 minuty i wszedł za Nedveda dopiero w drugiej połowie wszedł a Blasi grał od 1 do 90 minuty.
P.S: Sorki za długi post
I w tym przybadku powinni kibice Romy jak i sam klub zostać ukarani. Walkower tez powinien być ja jestem takiego zdania.wojtom11 pisze: P.SMecz w Rzymie został przerwany ponieważ:Raffikki87 pisze:Roma - Dynamo K. 0 - 1
!
P.S: Sorki za długi post
- fredi
- Juventino

Zlatan i Alex w lini ataku.. hmmm.. ciekawie to wyglądało

- darel
- Juventino
Uffff........ Są 3 punkty i bardzo ważne zwyciestwo na wyjeździe.
Samego meczu nie ogladałęm, ale po opisie wnioskuje, że nie było łatwo. Buffon pokazał jednak klase i zachował czyste konto.
Widać, że w wysokiej formie jest obecnie Nedved. Według mnie w formie zwyzkowej jest Alex. Bardzo się ciesze, że Capello postawił właśnie na niego. Mam nadzieje, że w tym sezonie omina go kontuzje i bedzie mógł rozegrać bartdzo dobre spotkania. Zlatan w tym spotkaniu może geniuszem nie błysnął, ale wg mnie najbardziej z wszystkich napastników zasługuje na gre w podstawowej 11.
A więc fantastyczny start w Lidze Mistrzów, oby im dalej tym lepiej. Teraz trzeba czekać na nastepne mecze. Patrze jednak w przyszłość z duzym optymizmem, poniewaz widać, że ten Juventus jest w stanie walczyc o najwyższe cele. :-D :-D

Widać, że w wysokiej formie jest obecnie Nedved. Według mnie w formie zwyzkowej jest Alex. Bardzo się ciesze, że Capello postawił właśnie na niego. Mam nadzieje, że w tym sezonie omina go kontuzje i bedzie mógł rozegrać bartdzo dobre spotkania. Zlatan w tym spotkaniu może geniuszem nie błysnął, ale wg mnie najbardziej z wszystkich napastników zasługuje na gre w podstawowej 11.
A więc fantastyczny start w Lidze Mistrzów, oby im dalej tym lepiej. Teraz trzeba czekać na nastepne mecze. Patrze jednak w przyszłość z duzym optymizmem, poniewaz widać, że ten Juventus jest w stanie walczyc o najwyższe cele. :-D :-D
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Bardzo mnie cieszy zwycięstwo, liczyłem na 2-0, ale 1-0 to niwele mniej, choć bardzo się bałem Ajaxu myślałem ze może być nawet porażka i rzeczywiście mecz był bardzo trudny ale naszczęście udało się wywieść 3 pkt, po tym meczu chyba jednak zostało powtwierdzone że Zlatan musi się jeszcze zgrać, rośnie forma ALex który można powiedzieć zaliczył asystę przy asyście Camora, myślę że pokazł tym że zasługuje na grę w pierwsze jedenstce, a najlpeszy w naszym zespole okazał się poraz kolejny Nedved który potwierdził swoją dyspozycję zwycięską bramką, do tego jeszcze mówi że to dopiero 50% jego możliwości, aż strach pomyśleć co będzie jak osiągnie 100%, jego kontuzja (mijemy nadzieję że to nic groźnego) to szczęście w nieszczęściu, nieszczęście to wszyscy wiedzą dlaczego, szczęście to dlatego bo wszedł za niego Olivera który pokazał że moze spokojnie zastąpić naszego Pavla, pokazał się wtych zaledwie 25 min z bardzo dobrej strony.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- bblackk
- Juventino
Ciężko zdobyte 3 pkt ale za to jakie cenne. Wygrana z Ajaxem na jego terenie to nie lada sztuka, tym bardziej że w świetnej dyspozycji był ich bramkarz i nie byli poważnie osłabienie (no chyba że nieobecność Zlatana
) Nedved zapewnił nam zwycięstwo wspaniałem strzałem. Liczyłem że tym razem od 1' zagra Oliviera, ale Capello znów stawia na Camoranesiego (co okazało się dobrym pomysłem
, choć kto wie jakby losy meczu się potoczyły z Olivierem
na boisku), ciekawe czy obecność Camora to strach przed grozą jego odejścia jeżeli ten nie będzie grał