Kto za Del Piero ???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 20:01

Moim zdaniem wielu piłkarzy moze zastapić Alexa. Kapitanem mógłby być Zambrotta - jest włochem, i gra stiosunkowo długo w Juve. A 10 mogliby nosic i zastapic DP Bojinov lub Cassano, ale wolałbym tego pierwszego zdecydowanie. Van der vaart raczej grywa na skrzydle i mógłbym zastapic Nedveda i miec nr 11. O nastepcy Nedveda tez trzeba pomyslec.

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
mundik15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 20:52

ja jestem za Cassano ,on na pewno godnie zastąpił by Alexxxa,szkoda ze zakładamy juz takie tematy,gdyby Alexxx grał tak jak dawniej to nikt jeszcze by tego nie robił!!

Alessandro Del Piero ole!! Forza JUVE
Martin4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 11:12

Chciałbym aby "dziesiątkę" przejął Antonio Cassano albo hmm nie wiem, może Fernando Torresalbo Ronaldinho :D
A co do opaski kapitana to wydaje mi się że dobrze spełniałby tę funkcję Pavel Nedved albo Gianluca Zambrotta

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:30

Bartas_01 pisze:moim zdaniem na dzien dzisiejszy jedynym kandytadem do numeru 10 w juve jest Miccoli
Rzeczywiście Miccoli jest na prawde znakomity ale teraz gra we Florencji i jak sam mówi nie ma zamiaru wracać do turynu.

Piero28

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 10:49

Kto ma zastąpić Alexa? Musiał by być to zawodnik doświadczony, któy kocha Juve i chce w nim grać... Myślę, że Bufon mógby go zastąpić, ale nie będzie lepszego kapitana od Alexa....

-----------
Pietro28 na zawsze z Juventus Turyn :ball:
Alex Del Piero NAJLEPSZY:!: :!: :!:

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 11:12

ja choć jestem zwolennikiem Alexa to chętnie bym zobaczył w ataku Gilardino który zresztą był swego czasu przymierzany do Juve a teraz jest niestetu przymierzany do Milanu. Natomiast jeśli nie napastnik Parmy do chętnie zobaczyłbym Cassano albo Eto'o. Eto'o z Barcy nie odejdzie ale pomarzyć można ;)

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 13:30

Wy mówicie o piłkarzach którzy są już gwiazdami: Gilardino, Cassano, Eto'o, ale zapomnieliście że jak Alex do nas przychodził to był mało znanym piłkarzem i uwarzam że następcą ALexa może być tylko piłkarz którego talent wybuchnie w Juve tak jak to było z Alexem, mój typ to Rej Volpato słyszałem że jest dobrym napstnikiem, zresztą widać to w Primaverze w której strzela regularnie gole, no i jeszcze Raffaele Palladono który bardzo dobrze radzi sobie w Serie B.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Gigi1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 18:48

Oj ja myślę , żebyś się tak nie przywiązywał do numeru 10. Choć jestem zdania , że po zakończeniu kariery bądz odejściu z JUVE Alexa trzeba "zamrożić" koszulke numer 10. Niech ten numer już na zawsze będzie zarezerwowany dla Alexa. Tyle co On zrobił dla naszego klubu to nikt nie powtórzy. Alex potęga i chwała na wieki!!!! Pozdro

Buffon - jest najlepszym bramkarzem!!! Tak jak ja...urodził się 28 stycznia!!!super mieć coś wspólnego ze swoim idolem.
Kamil_17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 19:38

Gigi1986 pisze:Choć jestem zdania , że po zakończeniu kariery bądz odejściu z JUVE Alexa trzeba "zamrożić" koszulke numer 10. Niech ten numer już na zawsze będzie zarezerwowany dla Alexa
No bez przesady z 10 grali tez Platini, Baggio a przed nimi jeszcze wielu wielkich zawodnikow dlatego nie jestem zdania zeby "zablokowac" numer 10. A co do tematu to sadze ze najlepszym nastepcą naszego Alexa byłby Rey Volpato jak juz wczesniej wspomniał ADAMJUVENTUSPL świetnie gra w Primaverze strzela bramke za bramka....mam nadzieje ze go nie zmarnujemy :pray:

...:::FORZA JUVE:::...
Artur_JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2005, 13:53

Czym wy się przejmujecie ? Przecież Alex jeszcze gra na razie i gra dosyć dobrze. Cieszmy się chwilą terażniejszą i nie martwmy się o przyszłość :wink:

rokfor

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2005, 14:01

Dokladnie Alex ma dopiero 31 lat to wcale nie jest jeszcze tak bardzo duzo i jak bylo widac pod koniec sezonu przezywa druga mlodosc, oby tylko utrzymal forme... :wink:

A swoja droga to mamy jush nastepce dla Alexa jest nim Volpato z primavery, bo po co wydawac grubą sieke na innych jak mamy prawdziwy diament ktory wystarczy odpowiednio oszlifowac... :twisted:

zuczek_1985

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2005, 14:44

Del Piero jeszcze nie kończy kariery. Nie ma potrzeby spekulowania na temat zastępstwa. A opaskę (tylko w momencie gdy Del Piero bedzie odpoczywał na ławce) powinien nosić Zambrotta. Co do wcześniejszych wypowiedzi to uważam, że w sprawie Cassano przesadzacie. Już kilka razy mówiłem, że NIE chcę go w JUVE, gdyż nie jest on jakimś bajecznym technikiem. Pozatym mamy Trezeguet'a, Ibrahimovic'a, Mutu oraz oczywiście Alexa. Jest to świetny atak, którego mogą nam pozazdrościć inne kluby. Potrzebujemy pomocników.

Pozdrawiam fanów Starej Damy.

Alex wiecznie żywy.

Żuczek
m-a-t-t-e-o

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2005, 16:25

Jak dla mnie to jeślii Del Piero będzie nadal zawodnikiem pierwszego składu to powinien nadal być kapitanem Juve. Jeśli jednak w przyszłym sezonie wyprze go np Trezeguet to kapitana trzeba będzie zmienić, bo przecież kapitan nie może być rezerwowym. Ale myśle że jeśli w przyszłym sezonie będzie grał tak jak końcówke tego sezonu to wątpie by Del Piero nie przebił się do pierwszejm jedenastki. To jednak nie zmieńa faktu że za kilka lat będzie potrzeba zmiany kapitana. W tym miejscu proponuje Zambrotte. Jest to gracz z charakterem oraz jest jednym z najśilniejszych punktów naszej drużyny a pozatym występuje w Juve już bardzo długo.

A co do "10". Ja uważam że powinien ją nosić ktoś kto bedzie tak jak Del Piero ulubieńcem kibiców, oraz przede wszystkim zawodnikiem który bedzie w stanie sam wygrywać mecze. Niewiem kto będzie w stanie zastąpić Del Piero. Może jakiś nowy nabytek jak np Cassano lub Van der Vaart a może jakiś młody utalentowany zawodnik który już grał troche w Juve np Miccoli lub jakiś zawodnik z Primavery (niewiem czy tak sie to pisze).

Gigi1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2006, 21:39

Witam!
Człowiku zastanów się przez chwilę i wtedy coś mądrego wymyśl i to napisz.
Alex nie jest do zastąpienia. Koszulka z numerem 10 powinna być na wieki tylko Jego. Nikt nigdy nie zastąpi Alexa bo to jest niemożliwe. Nie ma co wymyślać kto byłby jego dobrym następcą (zastępcą!!! - raczej następcą) bo Alex jest jedyny,niepowtarzalny,nieprzeciętny. Według mnie nie ma obecnie nikogo takiego kto mógłby być następcą Alexa bo proszę raz jeszcze żeby nie szukać zastępcy Alexa bo takiego drugiego nie znajdziecie.
Pozdrawiam

To Ty się zastanow po co odświeżasz tak stary temat, ktory został już przerobiony :doh: Teraz zacznie się od nowa.../Dragon

Buffon - jest najlepszym bramkarzem!!! Tak jak ja...urodził się 28 stycznia!!!super mieć coś wspólnego ze swoim idolem.
Robin720

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2006, 18:29

Mógłby go zastąpić Totti,Cassano albo Miccoli :smile:

ODPOWIEDZ