Serie A 18/19 (3): Parma Calcio 1913 1-2 JUVENTUS F.C
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Gównopiłka sezon 2018/2019 część 3. Tragedia, brawo Maksiu za kolejny genialny mecz. Nasza obrona bardzo martwi, dziurawa jak sito. Brawo Szczęsny za ten doliczony czas, odkupił swoje winy, bo wcześniej trochę niepewnie. CR niewidoczny, podoba mi się Bernardeschi. Nie da się wygrywać meczów grając dobrze tylko 5 minut.
Momentami Parma dużo bardziej się podoba, ale oni grają z serduchem, a my poza nielicznymi wyjątkami, od dwóch sezonów zapomnieliśmy jak to wygląda w naszym wykonaniu.
Po przerwie obowiązkowo Costa na boisku z Canem, może dodatkowo Dybala. Trzeba rozruszać to towarzystwo, bo Parma w obronie też za dobrze nie wygląda.
Momentami Parma dużo bardziej się podoba, ale oni grają z serduchem, a my poza nielicznymi wyjątkami, od dwóch sezonów zapomnieliśmy jak to wygląda w naszym wykonaniu.
Po przerwie obowiązkowo Costa na boisku z Canem, może dodatkowo Dybala. Trzeba rozruszać to towarzystwo, bo Parma w obronie też za dobrze nie wygląda.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Naszą taktyką dziś wrzutki
Przypomina to czasy Capello. Ogólnie gramy słabo, ale czy to kogoś jeszcze dziwi? Parma w sumie mogła nam ejszcze z 2 bramki władować. Dziadek Gervinho miota nami jak chce.
Pjanic oczywiście głupia żółta kartka i już jest cieniem, Khedira dziś w ogóle dotknął piłkę?
Jako, że jeszcze 45 męczenia buły to wstrzymam się z komentarzem, choć na bokach brakuje mi Cancelo i Douglasa, a zamiast tego rolę wrzucającego ma Matuidi

Pjanic oczywiście głupia żółta kartka i już jest cieniem, Khedira dziś w ogóle dotknął piłkę?
Jako, że jeszcze 45 męczenia buły to wstrzymam się z komentarzem, choć na bokach brakuje mi Cancelo i Douglasa, a zamiast tego rolę wrzucającego ma Matuidi

- PlanetJuve
- Juventino
Parma ze Spal 0 strzalow na bramke, Parma z Juve 7 na 7 celnych 

- CzeczenCZN
- Juventino
Szczęsny dobry mecz, uratował nam 4 litery parę razy, niestety bramkarzom pamięta się błędy.
Allegri to nie jest showbiznesowy trener, panie to się nie sprzeda!
Allegri to nie jest showbiznesowy trener, panie to się nie sprzeda!
To, jak forum odlatuje od rzeczywistości jest nie do opisania. Gramy dokładnie jak Real Zidane'a. Do boku i wrzuta.zakiii pisze:To jak kastruje ten zespół Allegri jest nie do opisania. Tutaj nie ma innego winnego takiego stylu gry. Trener ponosi za to pełną odpowiedzialność. Ronaldo przy takiej grze nie postrzela za dużo.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie wiem gdzie widziałeś to jego zawodzenie w poprzednim sezonie? Statystyki miał bardzo zacne (a pamiętam, że je lubisz)alina pisze:Trochę sporo wrzutek, ale nasi ładnie, szybko grają. Berna mega, zupełnie inny zawodnik niż ten zawodzący w zeszłym sezonie. Jedynie w obronie wyglądamy słabo, ale czwórka Cuadra, Bonu, Chiello, Sandro to nie jest najlepsza linia na świecie, delikatnie mówiąc.

Jak dla mnie grał dobrze i wielu żałowało, iż nie dostawał więcej minut.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Nie ma to jak wrócić z rodzinniej imprezki włączyć Juve i na starcie cieszyć się golem Mandzu
Mandzu
rozbraja mnie że jest awizowany na 9tce a i tak gra na skrzydle i wraca asekurując Sandro :-)
W każdy weekend cieszy mnie perspektywa obejrzenia Juve. Lubie Maxa, mam beke z jego hejterów,ale prawda jest taka że nasz podstawowy środek pola pokryła rdza
Khedira, Matuidi powinni ogrzewać nasze krzesła. O Ronaldo jestem spokojny. Jakoś cierpliwie czekam na jego przełamanie,bo wiem że najlepsze jeszcze mnie czeka.
Szczęsny pięknie pod koniec nas uratował,ale przy tym golu...mógł zachować się lepiej.
Wygrać wygramy to pewne :-)

Mandzu

W każdy weekend cieszy mnie perspektywa obejrzenia Juve. Lubie Maxa, mam beke z jego hejterów,ale prawda jest taka że nasz podstawowy środek pola pokryła rdza

Szczęsny pięknie pod koniec nas uratował,ale przy tym golu...mógł zachować się lepiej.
Wygrać wygramy to pewne :-)
Ostatnio zmieniony 01 września 2018, 21:26 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Prosimy uprzejmie nie wkręcać głupotalina pisze:Trochę sporo wrzutek, ale nasi ładnie, szybko grają. Berna mega, zupełnie inny zawodnik niż ten zawodzący w zeszłym sezonie. Jedynie w obronie wyglądamy słabo, ale czwórka Cuadra, Bonu, Chiello, Sandro to nie jest najlepsza linia na świecie, delikatnie mówiąc.

Nie grają ładnie ani tym bardziej szybko. Wręcz odwrotnie, jak co tydzień. Może oglądaj na trzeźwo, narkotyki to zuo :bye:

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Toż to 3/4 naszej podstawowej obrony :shock: Z taka defensywa nie mamy czego szukac w LM. Niezly dali popis.alina pisze:Cuadra, Bonu, Chiello, Sandro to nie jest najlepsza linia na świecie, delikatnie mówiąc.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Shadow Marshall
- Juventino
3 betonowych pomocników w środku pola. Nie ma się co dziwić, że to nie działa. Z tego Pjanicia co świetnie grał w Romie nie zostało już nic. Gra bez piłki dalej nie istnieje. Cuadrado i Mandzukic poza akcją bramkową nic. Khedira człapie i robi to samo co Padoin tylko pewnie za jakieś 7x więcej kasy.
Ronaldo jak wbije 20 goli w lidze to będzie cud.
Ronaldo jak wbije 20 goli w lidze to będzie cud.
Real Zidanea grał zróżnicowane wrzutki. Raz górą, raz dołem, raz z dryblingiem... My wrzucamy z głównie z trzeciej ćwiartki poprzez Sandro i Cuadrado. Więc możemy wrzucać tylko i wyłącznie górne piłki....
Ostatnio zmieniony 01 września 2018, 21:28 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
O dziwo przy prowadzeniu 1-0 dalej probowalismy atakowac i niestety skonczylo sie golem dla gospodarzy. Dosrodkowanie ze strony Cuadrado ktory w tym momencie przebywal po za boiskiem, a Khedira nie wysilil sie by przeszkodzic zawodnikowi Parmy w tym zagraniu. Co z tego ze Bonucci ma dobre przerzuty na skrzydla jak znowu sadzi babola w obronie i puszcza krycie.
Khedira zupelnie niewidoczny, Matuidi pierwsze 25 min dobre potem troche zgasl.
Mandzukic po za golem znow nic nie wnosi do gry.
Na plus Alex ktory dzisiaj gra bardzo wysoko i dobrze wspolpracuje z Matuidim.
Bernardeschi tez probuje, ale brakuje mu szczescia.
Ronaldo slabiutko, wiecej oczekuje od niego.
Ogolnie nasza obrona strasznie nerwowo nie radzi sobie z Gervinho.
Szczesnego za utrate bramki bym nie winil, na pewno mogl sie lepiej zachowac ale gola na jego konto bym nie zapisywal. No i uratowal nam bramke do szatni, gdzie nasza obrona kolejny raz zupelnie sie pogubila.
Czas na Douglasa zeby troche to rozruszal koszte Mandzu
Khedira zupelnie niewidoczny, Matuidi pierwsze 25 min dobre potem troche zgasl.
Mandzukic po za golem znow nic nie wnosi do gry.
Na plus Alex ktory dzisiaj gra bardzo wysoko i dobrze wspolpracuje z Matuidim.
Bernardeschi tez probuje, ale brakuje mu szczescia.
Ronaldo slabiutko, wiecej oczekuje od niego.
Ogolnie nasza obrona strasznie nerwowo nie radzi sobie z Gervinho.
Szczesnego za utrate bramki bym nie winil, na pewno mogl sie lepiej zachowac ale gola na jego konto bym nie zapisywal. No i uratowal nam bramke do szatni, gdzie nasza obrona kolejny raz zupelnie sie pogubila.
Czas na Douglasa zeby troche to rozruszal koszte Mandzu
- Piotr Juvefan
- Juventino
A i najważniejsze .. co robi w Parmie Gervinho
?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Z początku mi się podobało, ale potem za wolno. Nie wiem dlaczego z ogórami zawsze tak przysypiamy. Oddam im, że grają fajnie, no ale bez przesady. Musimy znaleźć sposób na te autobusy.
Obowiązkowo Costa, żeby rozbić ten mur i rozciągnąć ich blok.
Obowiązkowo Costa, żeby rozbić ten mur i rozciągnąć ich blok.