Serie A 18/19 (2): JUVENTUS F.C 2-0 Lazio
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dopiero 15 min. ale już teraz gołym okiem widać padło jakie gramy. Nie mogę się tylko zdecydować gdzie większe, w wprowadzeniu piłki czy defensywie 

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Super, że zapomnieli zamknąć temat meczowy, nie każdy ma ochotę komentować na fejsie 

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Ten Khedira, który przy odrobinie szczęścia miałby 2 gole po dwóch kolejkach? Każdą formację, nie tylko pomoc, mamy najlepiej obsadzaną w Italii. Niestety Pan Taktyk wciska im jakieś pierdoły o żabach i nie potrafimy wymienić 3 podań z pierwszej piłki.
Chiellini i Bonucci założyli się chyba, który zmaści więcej prostopadłych podań - na razie 2:3.
Bernardeschi, Ronaldo i długo, długo nic. Cancelo to większy kurczak niż Cuadrado. Pjanić zgasił jego entuzjazm każąc grać do obrońców :-)
Podczas gdy Sami czyści SMSa, Matuidi nie robi na boisku nic konstruktywnego. Ta pseudo-wymiana pozycji między Mario i Ronaldo wygląda tragicznie i nie daje nic poza zamieszaniem w naszych szeregach.
Indywidualny przebłysk Pjanicia i mamy prowadzenie. Oby nie zadowolili się tym jak w poprzedniej kolejce.
Chiellini i Bonucci założyli się chyba, który zmaści więcej prostopadłych podań - na razie 2:3.
Bernardeschi, Ronaldo i długo, długo nic. Cancelo to większy kurczak niż Cuadrado. Pjanić zgasił jego entuzjazm każąc grać do obrońców :-)
Podczas gdy Sami czyści SMSa, Matuidi nie robi na boisku nic konstruktywnego. Ta pseudo-wymiana pozycji między Mario i Ronaldo wygląda tragicznie i nie daje nic poza zamieszaniem w naszych szeregach.
Indywidualny przebłysk Pjanicia i mamy prowadzenie. Oby nie zadowolili się tym jak w poprzedniej kolejce.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2018, 18:52 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- PlanetJuve
- Juventino
- Wojtek
- Juventino
Słaby mecz, CR już na siłę szuka strzałów, bo nie ma piłek w ogóle. Szczęsny wreszcie pewniejszy mecz, Berna kozak, Khedira świetnie czyta gre, Matudi mistrz odbiorów. Bonucci odpowiada na boisku jak zapowiedział. Mandzukić DNO.
Costa in, Mario out.
Costa in, Mario out.
- aras
- Juventino
Kibice juve to jedyna grupa kibiców na świecie, którzy muszą przeżywać katusze oglądając zwycięstwa własnej drużyny.
Fatalnie na razie to wygląda. Oczywiście forma będzie w marcu...
Wydaje mi się, że jak się nie stanie jakiś cud w tym sezonie, to pożegnamy się z Allegrim. Marnujemy wielki potencjał ofensywny.
Fatalnie na razie to wygląda. Oczywiście forma będzie w marcu...
Wydaje mi się, że jak się nie stanie jakiś cud w tym sezonie, to pożegnamy się z Allegrim. Marnujemy wielki potencjał ofensywny.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Szczęsny - jedna doskonała interwencja, jedno dobre wyjście, jedno złe zachowanie przy rożnym. Na plus.
Bonu - będę go w tym sezonie oceniał surowo za jego "penisowe" zachowanie. Póki co nie pokazał jak dla mnie nic wybitnego w tym sezonie. Ot przeciętnie.
Cancelo - facet ma niesamowity ciąg na bramkę, póki co znacznie większy, niż chociażby Sandro. Czasami, aż odnosiłem wrażenie, że dublują się z Berną i mu trochę przeszkadza. Ale ogólnie lubię takich ofensywnie usposobionych graczy.
Pjanić - jedno fatalne zagranie, które spokojnie skończyłoby się bramką gdyby nie Szczęsny. Odpracował grzechy bramką.
Berna - schodzi z tego skrzydła do środka z piłką przy nodze i później oddaje bombę na bramkę. Przypomina mi w tej grze Robbena. Dybala również mógłby grać fajnie na skrzydle, ale kiedy ma się jedną nogę to na takiej pozycji to nie przejdzie...
Khedira - niby wóz z kebabem, kiedy patrzę na jego mobilność to oczy mi krwawią, ale nie można mu odmówić jednego - piłka zwyczajnie szuba go w polu karnym, mało brakowało i miałby 2 bramki w 2 meczach. Kiedy tych bramek zabraknie to facet jest do odstrzelenia na ławkę, ale naprawdę wie gdzie powinien się znaleźć w polu karnym.
Bonu - będę go w tym sezonie oceniał surowo za jego "penisowe" zachowanie. Póki co nie pokazał jak dla mnie nic wybitnego w tym sezonie. Ot przeciętnie.
Cancelo - facet ma niesamowity ciąg na bramkę, póki co znacznie większy, niż chociażby Sandro. Czasami, aż odnosiłem wrażenie, że dublują się z Berną i mu trochę przeszkadza. Ale ogólnie lubię takich ofensywnie usposobionych graczy.
Pjanić - jedno fatalne zagranie, które spokojnie skończyłoby się bramką gdyby nie Szczęsny. Odpracował grzechy bramką.
Berna - schodzi z tego skrzydła do środka z piłką przy nodze i później oddaje bombę na bramkę. Przypomina mi w tej grze Robbena. Dybala również mógłby grać fajnie na skrzydle, ale kiedy ma się jedną nogę to na takiej pozycji to nie przejdzie...
Khedira - niby wóz z kebabem, kiedy patrzę na jego mobilność to oczy mi krwawią, ale nie można mu odmówić jednego - piłka zwyczajnie szuba go w polu karnym, mało brakowało i miałby 2 bramki w 2 meczach. Kiedy tych bramek zabraknie to facet jest do odstrzelenia na ławkę, ale naprawdę wie gdzie powinien się znaleźć w polu karnym.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jestem zdegustowany. Nie mam wątpliwości, że z Allegrim choćbyśmy nie wiem kogo jeszcze ściągnęli, to nigdy nie zaczniemy grać ładnie dla oka. Znów usłyszmy bajki o budowaniu formy na mityczną wiosnę, która albo przyjdzie, albo nie, jak to widzieliśmy w zeszłym sezonie. Szkoda Cristiano, chłop pewnie się zastanawia, gdzie ja przyszedłem?
Nie gramy nic, ani w ataku, ani w obronie. Dalej grajmy Mandzu w ataku, a Costę z Dybalą trzymajmy na ławce
Nie gramy nic, ani w ataku, ani w obronie. Dalej grajmy Mandzu w ataku, a Costę z Dybalą trzymajmy na ławce

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jak tam obrońcy Allegriego ? 
Potencjał ofensywny Ronaldo i Pjanica po raz kolejny wykastrowany.

Potencjał ofensywny Ronaldo i Pjanica po raz kolejny wykastrowany.
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2018, 18:56 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- CzeczenCZN
- Juventino
Prowadzenie jest i to najważniejsze. Ładnie Bonucci dzisiaj gra w obronie, to mu trzeba przyznać.
Berna może być wielką gwiazdą tego sezonu, mam wrażenie że prędzej dziś on strzeli niż CR7, on jeszcze sprawia wrażenie jakby nie do końca wiedział co się z czym je w naszej taktyce.
Berna może być wielką gwiazdą tego sezonu, mam wrażenie że prędzej dziś on strzeli niż CR7, on jeszcze sprawia wrażenie jakby nie do końca wiedział co się z czym je w naszej taktyce.