Coppa Italia 17/18 (FINAŁ): JUVENTUS F.C 4-0 A.C Milan
- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Co się dzieje z Benatią w końcówkach przerw i całych meczów?! Chłop się zachowuje jakby myślał już o tym gdzie i jak rozłożyć dywanik po meczu żeby obrać azymut na Mekkę. Rany, strasznie mnie z tym irytuje.
- pablo1503
- Juventino
Co mecz się łudzę, że tym razem będzie to wyglądało inaczej, ale wystarczy 10min, żebym się zorientował, że jednak nie tym razem.
Wiem, że Max często rotował składem w obecnym sezonie, ale znaczna większość zawodników, która znajdowała się na boisku, rozegrała ze sobą już kilkadziesiąt spotkań. Czy ta liczba jest za mała, że chociaż było widać zalążki jakiegokolwiek zgrania? Przecież to bardziej wygląda na mecz o superpuchar, który na dobrą sprawę rozpoczyna sezon i piłkarze się dopiero przecierają, niż o pucha włoch, który na dobrą sprawę kończy cały sezon. Jak widać to za mało, żeby się rozumieć na boisku.
Podobały mi się 2-3 piłki Pjanicia przez środek boiska, które bardzo przyśpieszyły akcje. Szkoda, że tak rzadko je wykonuje.
Wiem, że Max często rotował składem w obecnym sezonie, ale znaczna większość zawodników, która znajdowała się na boisku, rozegrała ze sobą już kilkadziesiąt spotkań. Czy ta liczba jest za mała, że chociaż było widać zalążki jakiegokolwiek zgrania? Przecież to bardziej wygląda na mecz o superpuchar, który na dobrą sprawę rozpoczyna sezon i piłkarze się dopiero przecierają, niż o pucha włoch, który na dobrą sprawę kończy cały sezon. Jak widać to za mało, żeby się rozumieć na boisku.
Podobały mi się 2-3 piłki Pjanicia przez środek boiska, które bardzo przyśpieszyły akcje. Szkoda, że tak rzadko je wykonuje.

- Piotr Juvefan
- Juventino
W zasadzie bez fajerwerków. Bezproduktywny Dybala :doh: zasługuje na ławkę, Mandzu też słabo. Dawać Berne i Gonzala. Chciałbym żeby to Higuain rozstrzygnął ten mecz. Trzeba uważać, bo Milan dobrze klepie przy naszej bramce.
No i Cuadrado wygląda bardzo fajnie na nowej pozycji
No i Cuadrado wygląda bardzo fajnie na nowej pozycji

Ostatnio zmieniony 09 maja 2018, 21:58 przez Piotr Juvefan, łącznie zmieniany 1 raz.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Juventus gra jak za karę, nie widać woli walki o Puchar, ale jak już go postawimy w gablocie, to oczywiście DNA, głód trofeów, a kibice podpierają się liczbą dubletówBaczu pisze:Może od razu oddajmy im trofeum, w końcu jesteśmy klubem dżentelmenów.

Chyba nie chce nam się dzisiaj grać w piłkę.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- CzeczenCZN
- Juventino
Ta, ale jak wygra, to będzie pierwszym który to zrobił 4 dublety z rzędu - więc obrońcy Toskańskiego Motywatora będą mieć wodę na młyn.jackop pisze:Typowy Allegri. Bryndza z obu stron.
Ładnie wychodził do przodu i przejmował piłki Milanu. Nie wiem, może nie zwróciłem uwagi, przy tych najlepszych sytuacjach Milanu zawalił?Jacky pisze:Sprzedaz Benatii nabiera co raz wiekszego sensu
- pumex
- Juventino
Generalnie to co zwykle w tym sezonie - jesteśmy przeraźliwie słabi w fazie kreowania akcji, kupa chaosu i niedokładności. I to wrażenie, jakby piłkarze musieli na poczekaniu wymyślić wariant podania, tak jakby uczestniczyli w jakiejś improwizacji. Niemal brak realnego zagrożenia pod bramką Donnarummy, 3 strzały celne na bramkę, z czego jeden anemiczny Khediry i jeden Dybali, który chyba nawet nie miał być strzałem, a dośrodkowaniem. No i te rozpaczliwe wrzutki na osamotnionego, obstawionego przez trzech rywali, statycznego Mandzukicia. Patrzeć się na to nie da, ale to żadna nowość.
Mecz ratuje to, że chociaż jest w miarę żwawy. Nieco niższe tempo, w połączeniu z tak dużą liczbą niewymuszonych błędów po obu stronach skutkowałoby tym, że wyłączyłbym to 'widowisko'.
Mecz ratuje to, że chociaż jest w miarę żwawy. Nieco niższe tempo, w połączeniu z tak dużą liczbą niewymuszonych błędów po obu stronach skutkowałoby tym, że wyłączyłbym to 'widowisko'.

- pumex
- Juventino
Właśnie, Cuadrado. Jeszcze słówko na jego temat. Jakby to napisać, by go nie obrazićBobby X pisze:Wybitny Taktyk wymyslil taktyke: ktokolwiek do Cuadrado i laga w pole karne. Geniusz![]()
![]()

- albertcamus
- Juventino
Do przerwy narzekania na Maxa, a po meczu radość ze zwycięstwa. Klasyka JP.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Akurat w tym meczu mialem na mysli jego dwa bardzo chamskie i bardzo glupie faule. Nie wiem, moze taka natura muslimow.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ładnie wychodził do przodu i przejmował piłki Milanu. Nie wiem, może nie zwróciłem uwagi, przy tych najlepszych sytuacjach Milanu zawalił?Jacky pisze:Sprzedaz Benatii nabiera co raz wiekszego sensu
- CzeczenCZN
- Juventino
Dybala z każdym ważnym meczem przekonuje mnie że to nie jest ten piłkarz godny swojego Fame'u. Mam wrażenie że jak by Bernardeschi za niego wszedł, to by mu pokazał jak to się to robi.
No nic, wygrać to.
No nic, wygrać to.
- mibor
- Juventino
Maks znów strolował ,,ekspertów" z Juvepoland, lament i płacz po 1 połowie standardowy...czekam tylko na komentarze, że gdyby nie Donnaruma to byśmy nie wygrali tego meczu
Pięknie, jeszcze tylko Atalanta niech zleje Milan, i Inter nie wejdzie do CL a będzie bajka
:lol: :lol:
Pięknie, jeszcze tylko Atalanta niech zleje Milan, i Inter nie wejdzie do CL a będzie bajka

Juve, storia di un grande amore
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Ale rozumiesz, że wejście do temat meczowego w przerwie ma na celu skomentowanie tego co działo się w ciągu pierwszych 45 minut, a nie świętowaniu trofeum?albertcamus pisze:Do przerwy narzekania na Maxa, a po meczu radość ze zwycięstwa. Klasyka JP.
Teraz już można, więc - wygrali uhu. Miło, że Milan pomógł strzelać.
Gdyby nie Donnaruma (Grazie) to Cuadrado przebiłby dziś wszystkich. Idealna parodia Daniego Alvesa :rotfl: Może Gigio postawił na 3-0 u buka, a Kalinić postanowił popsuć mu kupon?

Na 1 miesiąc w sezonie Puchar Przyjaźni powinien corocznie trafiać do gabloty Rossonerich, ze względu na wspólny wysiłek włożony w zwycięstwo Juventusu

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Hohoho, co tu się odwaliło po przerwie. I teraz pytanie. Czy gdy włączyliśmy wyższy bieg na te kilka (naście) minut, to coś złego stało się w obronie? Gdy przycisnęliśmy, to nie przypominam sobie by Milan przekroczył naszą połowę. Więc ofensywna gra wcale nie musi oznaczać padaki w obronie i ryzyka utraty gola. Ale na druga połowa osłodziła mi pierwszą, kiepską w naszym wykonaniu. Brawo Panowie.
Dzieciak na trybunach pokazany koło 88 minuty, pokazujący czwórke na palcach a następnie cieszynke Bonucciego
Dzieciak na trybunach pokazany koło 88 minuty, pokazujący czwórke na palcach a następnie cieszynke Bonucciego