Serie A 17/18 (19): Hellas Verona 1-3 JUVENTUS F.C

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 22:56

PlanetJuve pisze:
[RAF]ErrazoR pisze:Brawo Paulo Brawo Benatia
wspanialy doping w Veronie,przypomina mi pierwsze 2 lata na JuveStadio teraz przez pseudokibicow(turystow) troszke to padlo

Najlepszego w 2018 !
Było głośniej niz w neapolu ;)
Benatia zjada Leo.
W fazie defensywnej? Na pewno ;) Bonucci był fajny w 3 obrońców, bo miał asekuracje albo sam asekurował, w tym się sprawdza. Ale w pojedynkach 1 na 1, czy w ogólnej grze jako ŚO Leo ma wiele wad (dzisiejsza bramka Simeone świetnie to ukazuje). Benatia walory czysto obronne ma znacznie lepsze, trudniej go minąć, lepiej się ustawia, świetnie gra w powietrzu i na wyprzedzenie. Bonucci natomiast doskonale radzi sobie z piłką przy nodze, to chyba jeden z najlepszych środkowych obrońców na świecie pod tym względem.

Dobrego roku dla wszystkich ! :papa:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:03

szczypek pisze:
Bukol87 pisze:Pełna kontrola. Zachować koncentrację
Ups, chyba nie pykło, panie trenerzu, po raz kolejny. Czy Ty kiedyś przestaniesz błaznować?

Kolejne słabe widowisko, kiedy to wreszcie się skończy?

Edit.
Bobby X pisze:
szczypek pisze:Kolejne słabe widowisko, kiedy to wreszcie się skończy?
Patrz własna sygnaturka :papa:
Zmieniam. Na taką "na czasie".
A co koleś nie pyklo, bo nie rozumiem.

Co do meczu to wyglądał tak jak przypuszczałem. Pełna kontrola i trzymanie jeźdźców bez głowy na dystans. Szkoda jedynie straconej bramki, ale tak czasami bywa z ogórkami. Strzelają precyzyjnie na wslizgu i robi się syf. Brawo dla drużyny, że na luzie przyspieszyła kiedy sytuacja tego wymagała.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2017, 23:07 przez Bukol87, łącznie zmieniany 1 raz.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:05

Lepiej by chyba dzisiaj gra wyglądała gdybyśmy grali 352. Gonzalo jak nie zacznie wykańczać tych akcji, to może niech ten Dybala zacznie grać na szpicy. Chyba że Higuain zardzewiał przez nasz brak składności w ofensywie.
Sandro dzisiaj słaby mecz. Szczerze? W pierwszej połowie jak patrzyłem na Khedire to chciałem Sturaro w jego miejsce, bo Włoch mimo że wybitny nie jest to jemu się chociaż chce.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:06

Znowu można było to rozegrać znacznie spokojniej. Kolejny raz się to zemściło się to powolne tempo i brak chęci dobicia rywala, dzięki Bogu Dybala odpalił w końcówce i wynik uratowany.

Nie wiem co dziś na boisku robił Mandzukic, naprawdę dramat. Zmiana Berny na korzyść, choć przez brak cofniętego pomocnika straciliśmy bramkę i myślę, że to może utwierdzić Maxa aby specjalnie nie ryzykować i docelowo grac jednak 3 w pomocy.

Oprócz tego błędu z Romą bardzo podoba mi się w ostatnich meczach gra Benatii, jak dla mnie poziom absolutnie światowy to niezwykle cieszy. Zresztą para Kielon Benatia nam się ładnie ustabilizowała na środku obrony i oby obaj panowie nie złapali jakieś poważniejszej kontuzji bo zaczyna to wyglądać naprawdę dobrze w obronie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:07

Bukol87 pisze:A co koleś nie pyklo, bo nie rozumiem.
Zabrakło koncentracji, nie było kontroli, panie trenerzu.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:09

szczypek pisze:
Kiedy niby nie mieliśmy kontroli nad tym spotkaniem?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:10

Szkoda jedynie straconej bramki, ale tak czasami bywa z ogórkami. Strzelają precyzyjnie na wslizgu i robi się syf.
Tak to bywa z ogórkami :ok: Z Barceloną bywa, że Messi 3 ładuje bo naszym nie chce się grać w meczu o nic. Takie życie. #KeepCalm, #TeamBukol i te sprawy :rotfl: Prawie tak dobre jak spot noworoczny PO.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:12

RICTOR pisze:
Szkoda jedynie straconej bramki, ale tak czasami bywa z ogórkami. Strzelają precyzyjnie na wslizgu i robi się syf.
Tak to bywa z ogórkami :ok: Z Barceloną bywa, że Messi 3 ładuje bo naszym nie chce się grać w meczu o nic. Takie życie. #KeepCalm, #TeamBukol i te sprawy :rotfl: Prawie tak dobre jak spot noworoczny PO.
Co chciałeś przekazać tym postem, bo nie łapie analogii do meczu z Barcą?

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:18

No z ogórkami tracimy czasem bramki bo krasnoludki, kosmici, czary mary itp., w LM czasem przegrywamy bo nam się nie chce. Wszystko jest dobrze. #KeepCalmAndSupportTeamBukol

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:18

RICTOR pisze:No z ogórkami tracimy czasem bramki bo krasnoludki, kosmici, czary mary itp., w LM czasem przegrywamy bo nam się nie chce. Wszystko jest dobrze. #KeepCalmandsupportTeamBukol
Mógłbyś przestać rozmawiać z własnymi tezami? Jest to możliwe? Nie to żebym chciał z Tobą polemizować, ale może napisalbys o co Ci chodzi jak już starasz się że mną rozmawiać?

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:23

Swoją drogą przykre że dzisiaj nie zagrał Rugani... Fajnie że Dybala się przełamał. Teraz czas na Higuaina! Liczę że po nowym roku coraz więcej będą grać Bernardeschi i Costa a ofensywa zacznie wymiatać!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:24

Bukol87 pisze:
szczypek pisze:
Gdy strzelilismy bramkę naszym głównym celem stało się.zero z tyłu. Jak dostaliśmy w dupkę, "kontrola" upadła, trzeba było zmienić priorytety. Nagle okazało się, że potrafimy.

Mam rozumieć, że będziesz blaznowac dalej, panie trenerzu?

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:24

A co przykrego jest w tym, że nie zagrał dzisiaj Rugani? To Twój szwagier czy coś w ten deseń?

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:25

szczypek pisze:
Bukol87 pisze:
szczypek pisze: Zabrakło koncentracji, nie było kontroli, panie trenerzu.
Gdy strzelilismy bramkę naszym głównym celem stało się.zero z tyłu. Jak dostaliśmy w dupkę, "kontrola" upadła, trzeba było zmienić priorytety. Nagle okazało się, że potrafimy.

Mam rozumieć, że będziesz blaznowac dalej, panie trenerzu?
Ale w którym momencie nie mieliśmy kontroli nad meczem? Mógłbyś to wskazać? Dobrze, że kontrola ujales w cudzysłów. Dzięki temu wiem, że nie wiesz co oznacza ten termin.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2017, 23:27 przez Bukol87, łącznie zmieniany 1 raz.

#TeamBukol
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2017, 23:26

Bentancur był ustawiony na pozycji 'registy' - ta rola niejednemu pomocnikowi nie pasowała. Do tego trzeba odpowiedniej charakterystyki i aż żal czasem upychać tam kogoś na siłę. Zdaje się, że Marchisio to byłby lepszy wybór, bo świetnie tam potrafi grać. Pamiętam jak swego czasu przy absencji Pirlo testowaliśmy tam Vidala i Pogbę. Każdy był jak pies uwięziony na smyczy.

Tak jak powiedział Max na konferencji. To był mecz z kategorii tych, gdzie po prostu zgarnia się 3 pkt. i tak zrobiliśmy. Wynik? Nie forsowaliśmy specjalnie bramki przeciwnika, a i tak powinny wpaść kolejne 2 bramki choćby autorstwa samego Higuaina.

Zablokowany