LM 16/17 (1/8): Porto 0-2 JUVENTUS
- jarmel
- Redaktor
Nie bardzo wyglądają te zdjęcia z Bonuccim. Przypomina mi trochę takie niesforne dziecko które nie potrafi zrozumieć, że zrobiło źle i jeszcze walnie jakiegoś focha.
Jeśli tak się sprawy mają to chciałbym żeby wyszedł duet Rugani Chiellini. Do Benatii jakoś nie jestem przekonany.
Jeśli tak się sprawy mają to chciałbym żeby wyszedł duet Rugani Chiellini. Do Benatii jakoś nie jestem przekonany.
#AllegriOut
- Vincitore
- Juventino
Cabrini z całą sympatią do Ciebie, ale co żeś sobie tak tego Bonucciego ubzdurał?Cabrini_idol pisze:Bonu sobie przemyśli, zastanowi się a jak nie podoba się to do widzenia na Wyspach.

Stworzyłeś jakiś dziwny ekosystem anty-Bonucci, nie mając żadnych podstaw ku temu. Do momentu incydentu z Palermo Bonucci był wzorowym zawodnikiem na boisku jak i poza nim, a domniemany konflikt z Allegrim, który się zazębiał i wreszcie eksplodował, to niestety ale tylko i wyłącznie wymysł Twojej wyobraźni. Nie pojawiały się żadne przesłanki ku temu, przez 2,5 roku panowie współpracowali w harmonii, zachowując wszelką etykę pracy jaką przyjęto w naszym klubie. Gdyby coś było nie tak, uwierz mi, że pismaki mają w klubach tylu insiderów, że coś dawno by wypłynęło.
Transfer nie wchodzi w grę. Bonucci parafował w grudniu nowy kontrakt, gdybyśmy chcieli go sprzedać, a on sam chciał odejść, zrobiłby to zeszłego lata, oferta Guardioli była z gatunku tych, których się nie odrzuca - i dla piłkarza i dla Juventusu.
Chiellini ponoć jutro obok Ruganiego.
- Cabrini_idol
- Juventino
Nie wiem. Tzn powiem inaczej, nie jest to mój ulubiony piłkarz w Juve, nawet nie jest w czubie. Lekko mówiąc nie przepadam za nim. Teraz po 5 latach przeistaczania się drużyny został poniekąd jednym z piłkarzy obok Buffona, Marchisio, Chielliniego, którzy mają poważanie, mają wpływ na druzynę i poniekąd sa odpowiedzialni za ten statek, zasłużył na to. Bonucci jednak chyba nie zrozumiał na czym to polega, na pewno nie na pozwalaniu sobie wyklinania trenera przed kamerami. Nie wyobrażam sobie w takiej roli wyżej wymienionych piłkarzy, którzy trzymają w ryzach ten bajzel od ponad dekady.
Mylisz się, że oferta Guardioli nie była do odrzucenia. Nie on to Conte chętnie przyjmie go. Nie wiem, zobaczymy jak się potoczą następne tygodnie. Czy Bonucci wyciągnie wnioski, czy nie. Tak czy siak nie będę płakał po nim. Mamy Ruganiego a w dodatku będzie 50-60 mln an ściągnięcie ŚO z wyższej półki. A na zapleczu w niesamowitym tempie rozwija się Caldara. Poza tym przy ustawieniu 4 z tyłu, Bonucci nie wypada tak superowo jak przy trójce, gdzie poniekąd był obok ŚP rozgrywającym. Teraz potrzeba przede wszystkim dwóch ŚÓ, którzy nie popełniają błedów w OBRONIE. Za rozgrywanie odpowiada teraz ŚP ofensywa.
Mylisz się, że oferta Guardioli nie była do odrzucenia. Nie on to Conte chętnie przyjmie go. Nie wiem, zobaczymy jak się potoczą następne tygodnie. Czy Bonucci wyciągnie wnioski, czy nie. Tak czy siak nie będę płakał po nim. Mamy Ruganiego a w dodatku będzie 50-60 mln an ściągnięcie ŚO z wyższej półki. A na zapleczu w niesamowitym tempie rozwija się Caldara. Poza tym przy ustawieniu 4 z tyłu, Bonucci nie wypada tak superowo jak przy trójce, gdzie poniekąd był obok ŚP rozgrywającym. Teraz potrzeba przede wszystkim dwóch ŚÓ, którzy nie popełniają błedów w OBRONIE. Za rozgrywanie odpowiada teraz ŚP ofensywa.

- ozob
- Juventino
Ty jestes jakis niepowazny. Leo to jeden z dwoch jak nie najlepszy SO na swiecie i w dodatku w sile wieku jak na stopera, a Ty chcesz go sprzedac wiedzac o tym, ze Barza to dziadek i jest chodzaca kontuzja, Chiellini mlodszy, ale ze zdrowiem tez jest roznie, Rugani ciagle nieograny w LM, a Benatia ze znakiem zapytania jezeli chodzi o kariere w Juve. W dodatku na rynku nie ma obroncow o klasie Leo, Andrei czy Giorgio i sprzedaz tego pierwszego bylaby strzalem w stope, bo dwoch nastepnych sie lapie uraz i w Europie wychodzimy we wrzesniu kim? No kim? 

Ostatnio zmieniony 21 lutego 2017, 20:11 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
La fidanzata d'Italia
- kubraczek
- Juventino
Patrząc na formę naszych środkowych obrońców to chyba najlepszy duet. Moim zdaniem w ostatnim czasie Rugani znajduje się w zdecydowanie lepszej formie od Leo, więc na jakości raczej tutaj nie stracimyVincitore pisze: Chiellini ponoć jutro obok Ruganiego.

P.S. Myślenie o sprzedaży Bonucciego to jakieś nieporozumienie

Ostatnio zmieniony 21 lutego 2017, 20:11 przez kubraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- pablo1503
- Juventino
Rany, jaka primadonna. Dostał zasłużoną karę od zarządu i nawet nie raczy ruszyć swojej pupy na murawę, tylko będzie siedział ze skruszoną miną i pokazywał swoje niezadowolenie.
Gościu, który jest jednym z kapitanów nie powinien zachowywać się w taki sposób. Nie lubisz Maxa? Trudno, przełknij dumę i rób co do Ciebie należy. Swoją drogą Allegriego i tak zapewne za rok nie będzie, więc nie sądzę, żeby Bonus chciał odchodzić.

- Arbuzini
- Juventino
Daruj sobie takie teksty, które są naprawdę niegrzeczne. A wiesz czemu? Próbujesz robić ze mnie głupka przypisując myśli, które nie należą do mnie. Właściwie dyskutujesz w tym momencie sam ze sobą, a cytujesz mnie. Nie jestem Ci potrzebny w Twojej schizofrenii.TURINIO pisze:Aha.Czyli podsumowując jest słaby i powinniśmy go sprzedać śmiało Pepowi albo Conte.Arbuzini pisze:Mamy na ten mecz dostępnych takich stoperów, że wykluczenie ze składu średnio prezentującego się Leo nie martwi mnie specjalnie. Lepiej by się skupił na swojej grze, a nie grzeszkach trenera. Higuain na pewno by nie narzekał jakby od czasu do czasu dostał długie podanie od obrony. A tu Bonucci ostatnio ani dobrych piłek nie rozdziela, ani nie jest już pewniakiem w obronie.
Pisałem tylko i wyłącznie o zachowaniu Bonucciego oraz jego obecnej formie, trener ma pełne prawo sięgać po środki wychowawcze nawet wobec starych 29-letnich starych koni, jeśli nie ogarniają, że nie są ważniejsi od klubu.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja bym chciał by zagrała dwójka Rugani - Benatia.
Chciałbym by Sandro strzelił bramke i zaliczyl asyste, skoro tak ostatnio tak nasi strzelają byłym klubom.
Ej! Co wy mówicie ze po 0-3 Porto by nas wyeliminowalo w Turunie. Kto odrobil taką stratę w historii CL i to jeszcze po porażce u siebie?
Chciałbym by Sandro strzelił bramke i zaliczyl asyste, skoro tak ostatnio tak nasi strzelają byłym klubom.
Ej! Co wy mówicie ze po 0-3 Porto by nas wyeliminowalo w Turunie. Kto odrobil taką stratę w historii CL i to jeszcze po porażce u siebie?
- pumex
- Juventino
Chyba ze skwaszoną, bo skruszonej miny to Leo nie ma na pewnopablo1503 pisze:Dostał zasłużoną karę od zarządu i nawet nie raczy ruszyć swojej pupy na murawę, tylko będzie siedział ze skruszoną miną i pokazywał swoje niezadowolenie.

Niestety ostatnio na forum dużo takich kwiatków. Coś napiszesz, ludzie resztę sami sobie dopowiedzą i zaczynają dyskusję z samym sobą udając. Przykładowo: zagrał słaby mecz=jest słaby - klasyka forum.Arbuzini pisze:Daruj sobie takie teksty, które są naprawdę niegrzeczne. A wiesz czemu? Próbujesz robić ze mnie głupka przypisując myśli, które nie należą do mnie. Właściwie dyskutujesz w tym momencie sam ze sobą, a cytujesz mnie. Nie jestem Ci potrzebny w Twojej schizofreniiTURINIO pisze:Aha.Czyli podsumowując jest słaby i powinniśmy go sprzedać śmiało Pepowi albo Conte.
O Ruganiego jestem spokojny.

- Arbuzini
- Juventino
Również. Zresztą jak ma się ograć w fazie pucharowej Ligi Mistrzów w inny sposób niż w niej grając. Rywal jest stosunkowo prosty i jego największym atutem jest własne boisko. Ponadto zagra u boku doświadczonego kolegi.pumex pisze:O Ruganiego jestem spokojny.
PSG pokulało Barcelonę z 23-letnim Marquinhosem i 22-letnim Kimpembe na stoperach, a cała obrona była najmłodszą formacją w ich składzie.
Dodatkowo na meczu wyjazdowym bramki trzeba przede wszystkim strzelać żeby mieć ułatwione zadanie w meczu rewanżowym u siebie.
- pablo1503
- Juventino
Czujny pumex.pumex pisze:Chyba ze skwaszoną, bo skruszonej miny to Leo nie ma na pewnopablo1503 pisze:Dostał zasłużoną karę od zarządu i nawet nie raczy ruszyć swojej pupy na murawę, tylko będzie siedział ze skruszoną miną i pokazywał swoje niezadowolenie.

Strzelmy jutro dwie.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jaka sprzedaż Bonucciego?
Niektórzy odpłynęli w siną dal. Takich sytuacji w świecie futbolu jest mnóstwo (podobnie było ostatnio choćby w Chelsea) - zawodnik "przekroczył zakres swoich kompetencji" i klub postanowił go ukarać, tyle. Konflikt musi być większy niż się nam wydaje, skoro Allegri decyduje się na taki krok w tak ważnym pojedynku, w dodatku względem tak istotnego gracza. To jednak ewenement jeśli chodzi o klub z Turynu.
Żeby nie było tak smutno - Bonucci od początku problemów zdrowotnych syna jest po prostu nieobecny. Nie posyła już TAKICH piłek, robi stosunkowo dużo błędów, brakuje mu mam wrażenie motywacji. Słowem nie jest w szczytowej formie. Jestem spokojny, że Rugani godnie go zastąpi. Pech chciał, że konflikt przypadł na okres gry w LM, ale Max podjął jedyną słuszną decyzję. Hierarchia musi być zachowana i trzeba reagować zdecydowanie, póki można przejąć nad tym kontrolę.
Jesteśmy zdecydowanymi faworytami i trzeba to pokazać na boisku. Mam nadzieję, że nie pozostawią Porto złudzeń.

Żeby nie było tak smutno - Bonucci od początku problemów zdrowotnych syna jest po prostu nieobecny. Nie posyła już TAKICH piłek, robi stosunkowo dużo błędów, brakuje mu mam wrażenie motywacji. Słowem nie jest w szczytowej formie. Jestem spokojny, że Rugani godnie go zastąpi. Pech chciał, że konflikt przypadł na okres gry w LM, ale Max podjął jedyną słuszną decyzję. Hierarchia musi być zachowana i trzeba reagować zdecydowanie, póki można przejąć nad tym kontrolę.
Jesteśmy zdecydowanymi faworytami i trzeba to pokazać na boisku. Mam nadzieję, że nie pozostawią Porto złudzeń.
- mateo369
- Juventino
I jeszcze Pjaca a w końcowych minutach Kean. Jeśli już musisz sypać te swoje farmazony to chociaż je uzasadniaj bo to nie pieprzony koncert życzeń. Bonu na trybunach więc Barzagli i/lub Kielon są w 100% zdolni do gry i któryś z nich (lub obaj) wyjdzie w pierwszym składzie. Wystawienie jakby nie patrzeć mało doświadczonego w Europie Ruganiego z nic nie grającym (mówię głównie o czasie na boisku ale nie tylko) Benatią byłoby równoznaczne z kapitulacją jeszcze przed meczem. Na szczęście trenerem jest Allegri a nie forzacośtamcośtam.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ja bym chciał by zagrała dwójka Rugani - Benatia.
Stawiam jutro 0:2.
PS. Falcao :shock:
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- CzeczenCZN
- Juventino
@mateo369 Wez ty sie ode mnie odczep, kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Czy ty uwazasz ze Benatia to jakis ulomek? No a Rugani to junior z pierwszego rocznika primavery? Porto to nie Bayern, Barcelona czy PSG. No masz racje, najlepiej moze Montero i Ferrare sciagnijmy, moze wroca do pilki? Skoro pilkarz w normalnym wieku Cie bulwersuje. Skoncz te swoje mądrości i pouczanie mnie, bo mi twoje zdanie wisi.
- gucio_juve
- Juventino
Bayern sezon czy 2 temu, też był zdecydowanym faworytem. Jak się skończyło wszyscy dobrze wiemy. Bramkowy remis w obecnej sytuacji, będzie dobry.