Serie A 16/17 (23): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 05:24

Niech się chłopaki zepną na ten konkretny mecz, bo już dawno nie utarli mocno nosa tym pacześniakom ( niby w CI, ale rewanż wszystko wymazał ). Liczę ( nie mylić z "jestem pewny" ) na 2/3-0.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 07:10

Slepy_fan pisze:
P.s Jak tam, pakiet Veratti+Aguero już w Mediolanie? :smile: :smile:
Wiesz, że temat tych transferów napędził powiązany z Juventusem Tuttosport? Wiesz, że właśnie nabijasz się ze swojego środowiska? :bravo:
Tuttosport to średnio środowisko Juve. Mają jakieś wtyki w klubie, więc czasem napiszą coś na nasz temat szybciej niż reszta, ale zazwyczaj to wyobraźnia na poziomie tabloidów. Myślę, że żaden kibic Realu czy Barcelony by się nie obraził, jakby im się powiedziało, że As, czy analogicznie Marca, to szmatławce.

I w jednym, naszemu interiście, przyznam rację. Forum JP zaliczyło kolosalny zjazd w ostatnich latach jeśli chodzi o poziom.

I ja też liczę na spinę po tym co nasi piłkarze robili na Giuseppe Meazza.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 09:28

Na forum gorszej czesci Mediolanu w temacie meczoym jest 8 postow wiec czego sie dziwic ze pojawiaja sie tutaj chociaz mozna sie troche poprzekomarzac pochwalic sie swoja fantazja ale to nic dziwnego po kilku wygranych meczach z rzedu juz robia z siebie mistrzow swiata a chinskie pieniadze pozwalaja im fantazjowac tyle ich o

Co do meczu to obojetnie jak obojetnie ile byleby do przodu oni zawsze kreuja sie na naszych odwiecznych rywali a rywalizowac moga conajwyzej z drugim chinskim zespolem zza miedzy albo Lazio

Aha i ciekawostka że strony interu nie mamy już szans na Veratiego bo ....
Marne Judy kontra potencjał chiński - jeżeli wola zawodnika nie zadecyduje a chińczycy nie rozmyśla się co do niego to kwotowo z pewnością ich przebijemy - z tym ze musimy zakwalifikować się do LM bez tego lipa
:rotfl:

Jazda z tym chinsko- tajskim tworem!!

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 10:02

W temacie meczowym tak ale oni mają czata i tam dają upust swojej nienawiści i jadą po nas jak po burej suce. Oczywiście nasi przyjaciele też sobie dzielnie poczynają nie odstając poziomem od reszty hołoty. Później wchodzą tutaj i pouczające nas w kwestii kultury dyskusji. Rozmawiałbym z nimi inaczej gdybym nie wiedział co na nas piszą. Mam kolegę interistę który tam jest zarejestrowany ale rzadko coś pisze...To nie jego poziom.

Obrazek
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 10:03

VVujek pisze:- To ciekawe dlaczego nie może pracować w swoim zawodzie..

- Sukcesy w Europie mamy więcej trofeów typu LM i LE
Policz dokładnie wszystkie osiągnięcia we wszystkich europejskich rozgrywkach i wtedy powiedz, że macie więcej sukcesów w Europie. :whistle:

To będzie trudny mecz, bo jak wiadomo derby rządzą się swoimi prawami. ..

#FinoAllaFine
#WeAreOne
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 10:21

Chyba nie liczysz pucharu intertoto i innych podrzędnych pucharów które są bez znaczenia ?

Nie od dziś wiadomo że liczy się tylko LM i LE

@alessandro1977
Patrz na siebie jaki poziom prezentujesz.

Forza Inter
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 10:28

VVujek pisze:Chyba nie liczysz pucharu intertoto i innych podrzędnych pucharów które są bez znaczenia ?

No tak, bo Puchar Mistrzów w latach 60ych miał taki sam prestiż jak obecnie LM :ahsisi:

A w samej LM jest 1:1, P.UEFA 3:3...

Czekam z niecierpliwością na powrót Alvesa :ok:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 10:32

VVujek pisze:Chyba nie liczysz pucharu intertoto i innych podrzędnych pucharów które są bez znaczenia ?

Ale przecież nikt nie mówi, że w latach 60. nie mieliście klasowej ekipy ;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 10:41

Czy Wy serio nie potraficie dyskutować rzeczowo, bez skakania sobie do gardeł? Chłopy, trzymajcie lejce :)

Dawno nie było takiego meczu. Mocno liczę, że Allegri nie wpadnie na jeden ze swoich dziwacznych pomysłów rodem z wyjazdów do Florencji etc. Tu nie ma co kalkulować, tu trzeba załatwić temat a'la Conte vs Roma 2011r. Nie piszę tego z arogancji czy braku szacunku do przeciwnika, ale będę bardzo niezadowolony, jeśli nie uzyskamy pewnego zwycięstwa.

PS. Jeśli kibice Interu tak ochoczo poruszają temat calciopoli to wypadałoby, żeby znali genezę tejże afery, dwuznaczne okoliczności jej wybuchu, uzasadnienia wyroków poszczególnych instancji i wypowiedzi ludzi zaangażowanych w sprawę (spoza obozu jednych i drugich). Bo póki co to rzucają jedynie wyświechtanymi hasłami modnymi w 2006 roku.

Obrazek
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 10:49

Jeśli chodzi Calciopoli to każdy kto czytał rozmowy Moggiego swoje wie i na tym zakończmy.

Forza Inter
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 11:11

Racja...zakończmy i spadaj. Gdybym pisał u Was to co Ty i ten drugi tutaj wypisujecie to już orzeuek zbanowałby mnie, prawda ? Jutro nie będziesz już taki wyszczekany bo Twoi ulubieńcy wyjdą na boisko z prośbą w oczach bo jak najniższy wymiar kary :prochno:
Zarówno zawodnicy jak trener to nasz atut i jak powiedziałem - obawiam się tylko Rizzolego, którego być może omamiły żółte pieniążki. Anty Juventusowe nastawienie plus pieniądze chinoli to niebezpieczna mieszanka.

Obrazek
VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 11:15

Nie wiem i nie interesuje mnie to,ja korzystam z IM.COM i ja nic złego nie wypisuje wiec nie wiem czego ty się czepiasz.

Forza Inter
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 11:16

VVujek pisze:Jeśli chodzi Calciopoli to każdy kto czytał rozmowy Moggiego swoje wie i na tym zakończmy.
Ja myślę, że swoje wie ten, kto czytał rozmowy Christiana Vieriego, ale pewnie Ty nie wiesz o jej istnieniu, bo polska strona internetowa Interu nie serwuje takich rewelacji, za to chętniej informuje o rozmowach byłego dyrektora Juventusu, niż jednego z najlepszych napastników w historii swojego klubu.
Christian Vieri zasugerował, że całą aferę Calciopoli wywołał prezydent Interu Massimo Moratti. Były piłkarz m.in. Juventusu, Milanu czy Nerazzurrich procesuje się teraz z klubem Morattiego i firmą Telecom Italia, zarzucając im nielegalne podsłuchiwanie jego rozmów. Serwis Firenzeviola.it donosi, że to działanie było zaplanowane przez szefa Interu, by usunąć najważniejsze zespoły z Serie A i móc w końcu zdobyć mistrzostwo kraju. Podobno istnieje dokument, który musieli podpisać piłkarze Nerazzurrich, zobowiązujący ich do ukrywania prawdy na ten temat. Dlatego właśnie podsłuchiwano Vieriego, by upewnić się, że nie zdradza on założeń Calciopoli. "Jestem gotowy pokazać wszystkim ten dokument, choć i tak wszyscy wiedzieli, co się dzieje. Byłem z tego powodu szpiegowany, ponieważ nie mogłem się zgodzić na ukrywanie takich faktów. 70% kontraktu płacił klub, pozostałe 30% pokrywał Telecom, który używał mnie w celach promocyjnych, dzięki czemu płacili mniejsze podatki. Rozmawiałem na ten temat wyłącznie z Rinaldo Ghelfim z Interu, wszystko z nim ustaliłem. Jest mi naprawdę przykro z powodu tego, co stało się z Juventusem, bo zawsze darzyłem ich sympatią, tak samo jak Milan. Myślałem, że pomagam w ten sposób mojemu prezydentowi, który okazał się być bardzo dwulicowy." Od dawna sugerowano, że całe Calciopoli było teorią spiskową, jaką wymyślili prezydent Interu Massimo Moratti, były szef Telecom Italia Tronchetti Provera oraz były boss FIGC Guido Rossi.
Nie musisz dziękować.

EOT: Juventus-Inter to włoski klasyk, ponieważ te drużyny łącznie zdobyły 51x mistrzostwo Włoch (Juventus 34-Inter 17).

VVujek

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 11:21

Nie musisz mi tego cytować ja miałem okazje to czytać dawno temu.

Edit.
Odpowiem na priv po co robić gówno burze.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2017, 11:34 przez VVujek, łącznie zmieniany 1 raz.

Forza Inter
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2017, 11:32

VVujek pisze:Nie musisz mi tego cytować ja miałem okazje to czytać dawno temu.
Chętnie poznamy zatem twoją opinię, wyczerp temat.

Pioli nigdy nie pokonał w swojej karierze ani Juventusu, ani Allegriego.

Zablokowany