LM 16/17 (gr. H) [4]: JUVENTUS 1-1 Olympique Lyon

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 21:34

Higuain...
Obrazek

Kolejna zmarnowana 100tka w LM do kolekcji. Do tego kilka strat, których nie powstydziłby się Hernanes. Marchisio też z 1 babolem 'a la Pirlo' - gdzie za bardzo uwierzył, że balansem zmyli 2 rywali w kole środkowym. Pjanić wcale nie lepszy. Pod nieobecność (:prochno:) Khediry najlepszym z 4rki zostaje Stefano Sturaro. ForzaCośTam pewnie płacze :whistle: Nie tylko wywalczony rzut karny, ale bardzo dobry agresywny pressing, ciągła asekuracja lewej flanki i proste podania do najbliższego (daje +, bo nie wydziwia i nie cuduje) na bardzo niskim % strat.

W miarę pozytywnie zaskakuje Mandzu i Evra. Nie mam też nic do zarzucenia Daniemu Alvesowi. Najgorzej Gonzalo, Claudio (ale tu lekki handicap, bo po kontuzji), Miralem i Sami - wymagam znacznie więcej.

Ogólnie coś tam się czasem klei, choć przeraża ilość długich balonów z pominięciem drugiej linii gdzie przecież gramy 4rką. Lyon poza akcjami Rybusa raczej wali głową w mur.
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2016, 21:36 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

To pudło Igły. Widać jakościowy skok piłkarzy w porównaniu do poprzedniego sezonu. Mam wrażenie, że gramy gorzej niż rok temu, a ciągle (pomijając San Siro) wygrywamy :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
LordJuve

Juventino
Juventino

Pipita powinien dostać w przerwie solidny w*ierdol od Mandżura za zmarnowanie tej okazji. :facepalm:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Lyon gra mocno siłowo i zakłada momentami dość wysoki pressing. Myślę, że gdzieś w okolicach 60 minuty zaczną opadać z sił i wtedy my spokojnie wbijemy drugą bramkę.

Oby Bonucci i Mandżur wyszli na drugą połowę.

Btw brawo za nieustęliwość Chorwata przy okazji 100% sytuacji Higuaina, szkoda że ten drugi dał ciała.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No fajnie nasza gra w środku wygląda. Marchisio naprawdę w formie to cieszy, szkoda że ta bomba mu nie weszła. Evra cienko. Zaczął fatalnym podaniem z którego normalnie mogłoby coś być - od razu na stronie odnotowałem nawet - heh - skończył głupim wykopem na out, następnie odpuszczenie krycia i mogło być 1-1... Na szczęście nie było. Niestety Higuain bez formy, Mandzukic fajnie dzisiaj gra. No ale to ustawienie jest lepsze, Pjanic też lepiej wygląda. Nooo Sturaro nawet, nawet.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

W oczekiwaniu na radość z oglądania Juve...
Obrazek

PS. Poratuje ktoś działającym sopcastem? Mój rusek padł w 40-tej minucie ::/:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 21:35

Wojtek pisze:Ale, że Igła nie strzelił takiej setki? :O Mandzukić mi się dzisiaj podoba, dobry mecz Chorwata. Pjanić miał grać na trequ, a w praktyce to wygląda tak, że Miralem gra przy lini środkowej boiska, a za napastnikami lata Khedira :ahsisi:
Bądź Sturaro :D Standardowe Juve nic więcej nie trzeba pisać.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Po karnym z kapelusza i pewnie wykonanej 11-stce przez Higuaina prowadzimy 1:0. Brawa dla Buffona za obronienie strzału w 8 minucie i krytyka w kierunku Higuaina za przestrzelenie 100-tki w 38 minucie.

Powinniśmy to wygrać, ale nie zdziwie się jeśli ta wygrana to będzie 1:0.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Co za nuda. Podania do tyłu i czekanie, aż ktos straci... Cud że bez kontuzji. Zacznijmy choc w LM grać do przodu z ochotą i pomysłem.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Trochę nudnawy mecz. Po naszych 15-20 minutach gdzie ciśnęlismy, potem tempo spadło i nie wiem w co my gramy. Miało wyglądać pięknie, a wygląda tak sobie. Ta obrona mi się zupełnie nie podoba. Granie 4 to jednak marnotrawienie naszego potencjału defensywnego.

Liczę na kolejną bramkę i spokojne kopanie.

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 21:36

http://goatdee.net/171462/watch-juventus-vs-lyon

dziwne że nikt nie nie wrzucił linka z goatdee. Dobra jakość, nie ścina.

Co do meczu, to po bramce stanęliśmy jak zwykle. Sete Igły akurat jak na złość przeoczyłem, więc sie nie wypowiem.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 21:36

Nudno, wolno i bez pomysłu. Zero zgrania i zero schematów. To tak, jakbym poszedł sobie z kolegami pokopać na orlik. Jak się da, to oddam strzał. Jak kolega niekryty, to podam. Czasem podciągnę dryblingiem. Nawet raz na ruski rok wyjdzie nam składna akcja, ale suma summarum - zgrania nie ma. Wszystko zależy od błyśnięcia przynajmniej jednego zawodnika. W Juve jest to samo. Oni przyjeżdżają na treningi pogadać sobie?

Higuian bardzo niedokładny. Szkoda tej sytuacji po podaniu Mario. Może nie była to łatwa piłka, ale na pewno można było więcej wyciągnąć z tej akcji.

Ostatni akapit poświęcę Pjaniciowi, który jak na razie jest największym zawodem tego sezonu. Nie chce go tutaj bronić, ale rozumiem jego słabsze mecze. Tak, jak często usprawiedliwia się napastników, mówiąc, że nie dostają podań, to tutaj można analogicznie usprawiedliwić Bośniaka. Jak facet ma stwarzać okazje kolegom, skoro ci snują się po boisku, jak żółwie? Zero ruchu, zero zmienności pozycji. Jak on ma w takiej sytuacji cokolwiek zrobić?

A, zapomniałem wspomnieć o Sturaro. Fajny chłopak, ale piłkarz z niego baaardzo przeciętny i, niestety, cholernie ograniczony. Dlatego też po stokroć wolę Leminę, który tutaj spotyka się z dziwną falą hejtu. :co?:
Ostatnio zmieniony 02 listopada 2016, 21:38 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 21:37

Zamiast tak jechać Igłę obejrzyjcie sobie powtórkę, i zwróć cię uwagę na podanie za plecy Mandzukicia, Gonzalo musial sie nieco cofnąc po pilke i jak sie odchylil to przestrzelil. Gdyby dostał w tempo nie bylo by problemu.

Grunt ze sędzie nam nie przeszkadza, mecz powinien byc wygrany przy takiej grze.

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jackop pisze: Pod nieobecność (:prochno:) Khediry najlepszym z 4rki zostaje Stefano Sturaro.
Serio? Co prawda miałem trochę problemów ze streamem, ale akurat Sturaro robi więcej zamieszania, próbuje wejściami na raz odebrać piłkę (nic z tego nie wychodzi) i przyczynia się do ataków naszą lewą stroną.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jackop pisze: ForzaCośTam pewnie płacze.
Naucz się trollu pisać mój nick, jak do mnie się odnosisz. Jeżeli nie to skopiuj albo w ogóle się nie wypowiadaj. Nie, ja nie jestem hejterem w odróżnieniu od niektórych i jeżeli ktoś - kogo oceniam nisko, zrobi coś godnego pochwały, to go pochwale. Tak Sturaro o dziwo gra dzisiaj nieźle...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Zablokowany