# - Marko Pjaca

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2016, 08:22

co dało łącznie 76 minut + doliczony czas gry... chłop kosztował (przypomnę) ponad 20mln co jak na nasze standardy jest kosmosem więc musieliśmy w nim widzieć ogromne umiejętności/możliwości a skoro są ogromne to czemu nie gra dużo więcej?

zresztą Allegri powiedział, że z Moratą nie ma co go porównywać bo Hiszpan grał już w LM i trenował z najlepszymi (zanim przyszedł do nas) a Chorwat musi się dopiero wszystkiego uczyć co po prostu wskazuje na braki taktyczne na poziomie poważnej piłki i przyczynę grania tyle ile gra(ł) - stąd mój wcześniejszy post

ps. chyba nikt nie wrzucał tego linka z wypowiedzią Maxa: http://www.goal.com/en-us/news/86/italy ... not-morata

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2016, 08:38

Maly pisze:co dało łącznie 76 minut + doliczony czas gry... chłop kosztował (przypomnę) ponad 20mln co jak na nasze standardy jest kosmosem więc musieliśmy w nim widzieć ogromne umiejętności/możliwości a skoro są ogromne to czemu nie gra dużo więcej?
Bo jest kontuzjowany, a kiedy nie był kontuzjowany, był nowy w Juventusie, a tacy mają na początku pod górkę.
Chłop nie kosztował więcej niż Dybala czy Higuain, a wszystkich zawodników na boisku jednocześnie nie umieścimy.

TheDreamer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2016, 08:47

@Mały, to Ty kibicem Juve jesteś od wczoraj, że zadajesz takie głupie pytania ? :)

Nie wiesz jakie Max ma podejście ? Wszystko trzeba Ci przypominać ?

Dybala- 40 baniek, na początku nie grał, mimo że jezyk znał i lige doskonale. Skandal.
Morata- 20 baniek, mistrz z Realu a musiał uczyć się podstaw taktyki i poznawać ligę, kolejny skandal.
Sandro- z 30 baniek, to samo, biedak przegrywał rywalizacje z Evra.
Rugani- pół roku bez gry, mimo że sezon wcześniej wymiatał cały sezon.
Nawet Pjanic na początku mało grał, Igła również.

Liga Hiszpańska i liga portugalska mało co różni sie od polskiej ekstraklasy, za tych zawodników płaci się ogromne pieniądze, a mają takie braki taktycznę,że muszą kilka miesiecy uczyć sie włoskiej piłki, więc skąd taka różnica co ?

Pjaca, młody gówniarz, języka nie zna, ligi nie zna, taktyki nie zna, ma trener który bardzo wolno wprowadza młodych zawodników do składu, tak żeby ich nie spalić psychicznie, do tego młody doznaje kontuzji w momencie w którym miałby szanse na gre w wiekszym wymiarze czasowym, a ludzie się dziwią czemu nie gra.... matkobosko,fejspalm.

Pjaca mimo tego wszystkiego i tak dostawał swoję min, widać, że Allegri w niego wierzy, niestety kontuzja wszystko spierniczyła, bo gdyby nie to, na bank zagrałby od początku. Na razie młodzi maja u nas pecha. Zarówno Rugani jak i Pjaca majac okazje do wykazania sami sie łamią. No cóż ich czas i tak nadejdzie.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2016, 10:07

Maly pisze:co dało łącznie 76 minut + doliczony czas gry... chłop kosztował (przypomnę) ponad 20mln co jak na nasze standardy jest kosmosem więc musieliśmy w nim widzieć ogromne umiejętności/możliwości a skoro są ogromne to czemu nie gra dużo więcej?

zresztą Allegri powiedział, że z Moratą nie ma co go porównywać bo Hiszpan grał już w LM i trenował z najlepszymi (zanim przyszedł do nas) a Chorwat musi się dopiero wszystkiego uczyć co po prostu wskazuje na braki taktyczne na poziomie poważnej piłki i przyczynę grania tyle ile gra(ł) - stąd mój wcześniejszy post

ps. chyba nikt nie wrzucał tego linka z wypowiedzią Maxa: http://www.goal.com/en-us/news/86/italy ... not-morata
Ja wrzucałem tego linka, w temacie o Moracie.

Morata doznał kontuzji w okresie przygotowawczym, stąd u nas późno wszedł do gry, więc tu nie ma porównania z Pjacą.

Problem w tym, że ściągnąć potencjalną gwiazdę na miejsce napastnika numer 4 mija się z celem. W Juve to granie ogonów + PW więc nie bardzo jest okazja do rozwoju. Wiemy, że Pjaca w hierarchii Mandzukicia nie przeskoczy, niezależnie jak będzie grał, do poziomu Igły i Dybali nie dobije, więc sytuacja jest patowa.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2016, 10:16

Makiavel pisze:Wiemy, że Pjaca w hierarchii Mandzukicia nie przeskoczy
Tyle w temacie.

Chociażby dlatego, że to inna pozycja. Kolejna kompromitacja.
Ostatnio zmieniony 27 października 2016, 10:17 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2016, 10:17

Dybala jeszcze w sierpniu 2015 nabił u nas więcej minut niż Pjaca do tej pory więc nie wymyślaj

Morata się połamał na 1 treningu więc odpadł mu okres przygotowawczy, ciężko stwierdzić czy nie grał bo nadrabiał zaległości czy uczył się taktyki a mimo to 5 października miał już ponad 90 minut i gola na koncie także tu także nie wymyślaj

Sandro rozegrał cały 3 i cały 6 mecz więc i tu także porównanie z nie powiem czego

Rugani natomiast raczej nie kwalifikuje się do jakichkolwiek porównań bo on nie gra nawet teraz i nadal jest obrońcą nr 5

znajomość języka czy ligi to tylko wymówka i tyle, przykładowy Mandzukic jak przychodził też nie znał ligi i języka a grał także jak wspomniałem to tylko wymówka dla mediów/kibiców ale no możesz sobie wierzyć, że Mario/Tevez/Evra/Alves/Khedira się szybciej zaaklimatyzowali niż Igła czy Pjanic (bo grali od razu :lol: ) i w co tylko chcesz, nawet Św. Mikołaja ale ja nadal będę obstawiał braki taktyczne Pjacy jako powód tak skromnej liczby rozegranych minut co jak już wspomniałem powiedział sam Allegri a w związku z tym będę się zastanawiał dlaczego różnica w cenie za Chorwatów i Polaków jest tak duża ;]

EDIT:
@down: mi nie chodzi o "teraz", piszę ogólnie
Ostatnio zmieniony 27 października 2016, 16:05 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2016, 14:06

Że tak spytam... Czy czujecie się już ekspertami od dyskusji z dupki?

Gadanie o tym, że kontuzjowany zawodnik nie dostaje minut nie ma po prostu sensu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 10:40

Czy są jakieś nowe aktualizacje w sprawie zdrowia Pjacy? Bo chyba póki co wychodzi, że jednak ci 'śmieszni' lekarze reprezentacji Chorwacji lepiej przepowiedzieli czas powrotu napastnika na boisko niż nasi 'uczeni' medycy :lol:

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 15:28

pumex pisze:Czy są jakieś nowe aktualizacje w sprawie zdrowia Pjacy? Bo chyba póki co wychodzi, że jednak ci 'śmieszni' lekarze reprezentacji Chorwacji lepiej przepowiedzieli czas powrotu napastnika na boisko niż nasi 'uczeni' medycy :lol:
Pjaca ma niedługo znowu przechodzić szczegółowe badania.
Gdzieś, kiedyś, ostanio bodajże Max mówił, że Pjaca i Dybala powinni być dostępni po meczach repy. Linka Ci teraz do tego niestety nie znajdę.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 listopada 2016, 15:28

pumex pisze:Czy są jakieś nowe aktualizacje w sprawie zdrowia Pjacy? Bo chyba póki co wychodzi, że jednak ci 'śmieszni' lekarze reprezentacji Chorwacji lepiej przepowiedzieli czas powrotu napastnika na boisko niż nasi 'uczeni' medycy :lol:
Zgadza się. Niestety, za 3 tyg. będzie wiadomo coś więcej. Strasznie szkoda tej kontuzji w obliczu urazu Dybali. Nie może nam Pjaca odpalić a szkoda. Najpierw ,,ogony'' a teraz ta skomplikowana kontuzja.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2016, 16:36

Nie wiem ile w tym prawdy, ale są doniesienia że ponoć rozważamy wymianę z Lazio - Marko Pjaca do nich, Balde Keita do nas... Lubię Keite i od zawsze go chciałem, ale w życiu bym się nie wymienił za Pjace...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 18 listopada 2016, 17:15

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2016, 18:22

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Nie wiem ile w tym prawdy, ale są doniesienia że ponoć rozważamy wymianę z Lazio - Marko Pjaca do nich, Balde Keita do nas... Lubię Keite i od zawsze go chciałem, ale w życiu bym się nie wymienił za Pjace...
Ja wiem, zero.

Srutu tutu majtki z drutu.
Nie po to wydajemy grupy hajs na młodego Chorwata, żeby po raptem kilku tygodniach(liczę okres, gdy był do dyspozycji) wymienić go na zawodnika, który w ostatnich sezonach był zaledwie zmiennikiem w Lazio. Że ludziom chce się wymyślać takie głupoty. No chyba, że byłoby to w formie: 10 baniek + wypożyczenie Pjacy. Może wówczas miałoby to troszku sensu.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2016, 18:43

otoz to. Pablo ma racje, a do tego dodajemy wypowiedź, choć to kurtuazja Maxa - największe odkrycie 2017? - Marko Pjaca.

Keita jest małym gwiazdorkiem, na pewno u nas pod skrzydłami Bonusa, Markiza i Buffona by się ogarnął, ale wydawanie 21 mln na mlodego CHorwata nie miało służyć nigdy jako karta przetargowa.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 12:17

Nie wiem oczywiście na ile to może być prawda, ale tutaj pisze się, że Pjaca może wrócić dopiero w ... styczniu.
Fatalny, nieszczęśliwy start młodego chorwata u nas. Sporo sobie po nim osobiście obiecuję. Słowa trenera też dużo znaczą.

Obrazek
ODPOWIEDZ