Serie A 14/15 (25): Roma 1-1 JUVENTUS
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
jarmel pisze:Typowe 3-5-2, ciężko się na to patrzy, ale niby można zrozumieć Allegriego. Jak dzisiaj wyjdzie mecz na remis to w Dortmundzie będziemy grać tak samo.
Dokładnie, to taki ostateczny test tego 352 przed BVB. Myślę, że jeśli ustawienie to będzie odnosić kolejne sukcesy, to można się nastawić na oglądanie 352 w meczach, w których wystarczy nam remis. Przykładowo, jesli przejdziemy Borussię, to wyjazd z dowolnym przeciwnikiem zagramy właśnie tą taktyką, mając nadzieję, że atut własnego boisko w rewanżu wystarczy. Mi się to podoba, bardzo lubię taktyczną grę

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Oby Allegri nie wymyślił podobnej taktyki na BVB, o ile z Romą możemy się pomęczyć jeszcze przez 45 min bez ofensywy i jeszcze utrzymać wynik to z Niemcami wydaje się to niemożliwe. W obronie gramy bardzo pewnie, ale kosztem ofensywy, czyli klasyk, pytanie czy klasycznie frajersko stracimy bramkę...
- zbysioJuve
- Juventino
Mi też się podoba dzisiejsza gra Juve. Można powiedzieć, że na nic nie pozwalamy Romie. Gdyby tak jeszcze z przodu bardziej przycisnąć to na pewno coś by wpadło. Szkoda tej sytuacji z Pereyrą i Moratą.
- Marian.
- Juventino
15 tysięcy kibiców Juve na meczu w Rzymie? W takim razie chyba odpaliłem powtórke innego spotkania, bo coś tych kibiców nie widzę. Nie wiem, czy jest choćby 4 tysiące kibiców Juve. Troche słabo, narobili tylko apetytów...
Jak na razie Roma nie zagroziła naszej bramce ani razu. W obronie wygląda to imponująco. Przydałoby się wykorzystać jakąś kontre, wtedy już byłoby raczej pozamiatane, jeśli utrzymalibyśmy taką gre w obronie jak dotychczas.
Jak na razie Roma nie zagroziła naszej bramce ani razu. W obronie wygląda to imponująco. Przydałoby się wykorzystać jakąś kontre, wtedy już byłoby raczej pozamiatane, jeśli utrzymalibyśmy taką gre w obronie jak dotychczas.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Poki co jestem zadowolony z postawy naszych. Przewazamy pod wzgledem sytuacji, choc jestesmy nieudolni. Ten remis satysfakcjonuje mnie w pelni i nie ukrywam, ze po ostatnim gwizdku bylbym bardzo zadowolony z takiego rozstrzygniecia. Nie chcialbym zabrzmiec jak minimalista, ale nam to faktycznie na reke.
Roma jak zwykle w spotkaniach z nami gra nad wyraz chamsko. De Rossiego powinno juz nie byc na murawie, w pierwszych minutach kartka jak nic. Totti jak zwykle pod parasolem...
Oby tak dalej i oby na 0 z tylu.
Roma jak zwykle w spotkaniach z nami gra nad wyraz chamsko. De Rossiego powinno juz nie byc na murawie, w pierwszych minutach kartka jak nic. Totti jak zwykle pod parasolem...
Oby tak dalej i oby na 0 z tylu.

- JuveGrzesiu
- Juventino
Tak jak można było się spodziewać - 3-5-2 = gra na remis 
Ale co by nie gadać, od tego meczu wymagamy chyba wszyscy bezpiecznej gry i nie przegrania tego.
Obrona bardzo dobrze nam gra, Markiz kolejny raz pokazuje, że jest najrówniejszym graczem Juve w tym sezonie, tylko w ataku miernota^^
Szkoda, że ta nasza niechęć do wygrania jest tak widoczna. Co kontra to leci Pereyra bez głowy (stara się i za to należy sie szacunek, ale jak ciągle będzie psuł ostatnie podania to nie wiem czy ma czego u Nas szukać), Morata i Tevez, który jest niewidoczny dziś za bardzo.
Szkoda mi akcji, gdzie do kontru pobiegł Caceres, żeby coś typkom pomóc, a Morata podał mu, gdy ten był 3 metry od niego, a było widać, że Caceres chce wbiegać do przodu/ściagnąć obrońców od Alvaro

Ale co by nie gadać, od tego meczu wymagamy chyba wszyscy bezpiecznej gry i nie przegrania tego.
Obrona bardzo dobrze nam gra, Markiz kolejny raz pokazuje, że jest najrówniejszym graczem Juve w tym sezonie, tylko w ataku miernota^^
Szkoda, że ta nasza niechęć do wygrania jest tak widoczna. Co kontra to leci Pereyra bez głowy (stara się i za to należy sie szacunek, ale jak ciągle będzie psuł ostatnie podania to nie wiem czy ma czego u Nas szukać), Morata i Tevez, który jest niewidoczny dziś za bardzo.
Szkoda mi akcji, gdzie do kontru pobiegł Caceres, żeby coś typkom pomóc, a Morata podał mu, gdy ten był 3 metry od niego, a było widać, że Caceres chce wbiegać do przodu/ściagnąć obrońców od Alvaro

- Del
- Juventino
Troche wstyd... grajac jednego wiecej tracimy frajersko gola i malo co mecza nie przegrywamy bo Roma w 10(!) na nas przez 20 minut siedziała..
Panie Allegri, co u Pana slychac?
- Dziekuje BEZ ZMIAN.
Pierwsza zmiana w 83minucie. To nie wymaga zadnego komentarza. Katastrofa z tymi zmianami. Myslalem, ze nie moze byc nikt gorszy od Conte pod tym wzgledem, ale mylilem sie.
Panie Allegri, co u Pana slychac?
- Dziekuje BEZ ZMIAN.
Pierwsza zmiana w 83minucie. To nie wymaga zadnego komentarza. Katastrofa z tymi zmianami. Myslalem, ze nie moze byc nikt gorszy od Conte pod tym wzgledem, ale mylilem sie.
- Shadow Marshall
- Juventino
Wstyd. Chyba pierwszy raz widzę by drużyna grająca z przewagą jednego zawodnika tak się broniła. Dramat.
- Wojtek
- Juventino
Szkoda, szkoda, szkoda. Mając 1:0 i gre w przewadze wszystko mieliśmy w swoich rękach, a zwycięstwo zakończyłoby praktycznie wyścig o scudetto.
Brama Teveza genialna!!
wirtualne +10, nima źle.
FORZA JUVE!!
Brama Teveza genialna!!
wirtualne +10, nima źle.
FORZA JUVE!!
- kosciu88
- Juventino
Dobry wynik choc maly niedosyt jest. Piekny wolny Teveza, niezla zmiana Comana.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti