Calciopoli - prawda !

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 17:43

Tymczasem naTVN

ani słowa o uniewinnieniu :angry:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 13:40

Dzisiejsze GDS pisze o spotkanu tavecchio z Agnellim. Podobno prezez FIGC chce sie umowic z Agnellim, że ten nie bedzie starał sie o 443 mln odszkodowania i nie wejdzie na droge sadowa. Tylko pytanie brzmi co oni chcą nam dac w zamian ? 2 scudetti ? to jednak za mało.

Jeśli to prawda to FIGC jednak zaczyna mocno trząść portkami, zwazywszy, ze Moggi udaje sie do ECHR, europejkiego sądu praw czlowieka, i jak tam uda mu sie wygrac to FIGC jest na straconej pozycji.

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 13:46

Wszyscy powinni beknąć, kto oblał bezpodstawnie wiadro pomyj na Juve. Odszkodowania pokrywane z własnych kieszeni tych niedojdów i natychmiastowe dymisje, o ile ktoś tam z "tamtej gwardii" jeszcze jest :angry:

meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 13:47

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 13:51

Trzeba było myśleć 9 lat temu, teraz powinniśmy walczyć o swoje jak najdłużej, bez żadnych układów.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 13:54

Całkiem obiektywnie o całej Farsopolli, dzięki Bogu. Ale Weszło nigdy nie było "poważnym" graczem na scenie mediów sportowych, więc może sobie pozwolić na odbiegnięcie od polskiej politycznej poprawności.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 14:54

I właśnie z tym się powinny zapoznać polskie media. Na solojuve też jest dobry artykuł.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 15:49

Cabrini_idol pisze:Dzisiejsze GDS pisze o spotkanu tavecchio z Agnellim. Podobno prezez FIGC chce sie umowic z Agnellim, że ten nie bedzie starał sie o 443 mln odszkodowania i nie wejdzie na droge sadowa. Tylko pytanie brzmi co oni chcą nam dac w zamian ? 2 scudetti ? to jednak za mało.
Mam nadzieje, że Agnelli nie pójdzie na żadne ugody tylko będzie walczył o swoje (nasze). Nami nikt się nie przejmował w 2006 roku to i my teraz powinniśmy mieć ich w czterech literach.

Fajny tekst z weszło.com.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 16:05

Autor tekstu z weszło to ktoś od nas ?

Wczoraj pisałem prośbę do Stanowskiego o zainteresowanie tematem i dziś mamy artykuł.Jestem pozytywnie zaskoczony.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 16:19

Sorek21 pisze:Autor tekstu z weszło to ktoś od nas ?

Wczoraj pisałem prośbę do Stanowskiego o zainteresowanie tematem i dziś mamy artykuł.Jestem pozytywnie zaskoczony.
Nie wydaje mi się, ale zarówno TVP, jak i weszlo, wzięły część treści żywcem z naszego newsa (zwłaszcza TVP, ale oni umieścili JuvePoland.com jako jedno ze źródeł).

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 17:49

Cabrini_idol pisze:Dzisiejsze GDS pisze o spotkanu tavecchio z Agnellim. Podobno prezez FIGC chce sie umowic z Agnellim, że ten nie bedzie starał sie o 443 mln odszkodowania i nie wejdzie na droge sadowa. Tylko pytanie brzmi co oni chcą nam dac w zamian ? 2 scudetti ? to jednak za mało.

Jeśli to prawda to FIGC jednak zaczyna mocno trząść portkami, zwazywszy, ze Moggi udaje sie do ECHR, europejkiego sądu praw czlowieka, i jak tam uda mu sie wygrac to FIGC jest na straconej pozycji.
Generalnie to od zawsze była stracona, przegrana sprawa. Prawda musiała wyjść na wierzch prędzej czy później, a że nie postanowili truć jakichś ciołków tylko Juve i jego świtę, to teraz będą za to płacić. Sam Lucek chce pewnie wrócić do futbolu już nawet nie ze względu na to że się stęsknił za byciem dyrektorem sportowym, tylko żeby ostentacyjnie dać znać frajerom z FIGC że z ich wysiłków ugnojenia go nic nie wyszło.

Co do spotkania Tavecchio z Agnellim, jedyna opcja to zwrot mistrzostw i na to bym przystał. Spójrzmy prawdzie w oczy - jeśli wytoczymy proces o 443 miliony, i wygramy, kto niby za to zapłaci? FIGC nie trzyma pieniędzy "oficjalnie", zapłaci podatnik Włoski, zapłacą kluby, zapłacą sponsorzy. Przez co straci cała liga na wartości i prestiżu, a te od czasów farsopolli ciągle pikują w dół, z jakimś magicznym przełamaniem w tym sezonie. W szerszym kontekście przyniesie to więcej strat niż korzyści, także jeśli FIGC zechce nam oddać tytuły w zamian za odpuszczenie walki o odszkodowanie, to ja jestem bardzo za. Kolejnej długiej walki która skończy się po czterech, pięciu latach i ugramy co najwyżej ze 100 milionów euro rozłożone na 15 rat. Jest sens?

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 19:18

MCL pisze:Co do spotkania Tavecchio z Agnellim, jedyna opcja to zwrot mistrzostw i na to bym przystał. Spójrzmy prawdzie w oczy - jeśli wytoczymy proces o 443 miliony, i wygramy, kto niby za to zapłaci? FIGC nie trzyma pieniędzy "oficjalnie", zapłaci podatnik Włoski, zapłacą kluby, zapłacą sponsorzy. Przez co straci cała liga na wartości i prestiżu, a te od czasów farsopolli ciągle pikują w dół, z jakimś magicznym przełamaniem w tym sezonie. W szerszym kontekście przyniesie to więcej strat niż korzyści, także jeśli FIGC zechce nam oddać tytuły w zamian za odpuszczenie walki o odszkodowanie, to ja jestem bardzo za. Kolejnej długiej walki która skończy się po czterech, pięciu latach i ugramy co najwyżej ze 100 milionów euro rozłożone na 15 rat. Jest sens?
Serio masz takie podejście? A myślisz, że w 2006 ktoś się przejmował, że liga straci prestiż, że wyrzucą nas z Serie A i generalnie staniemy się pośmiewiskiem Europy? Jeśli mają płacić podatnicy niech płacą. Jeśli ma to być 50 mln euro rozłożonych na 50 rat to niech Agnelli walczy. Niech pokażą, że Juventusu nie da się ot tak zniszczyć bezpodstawnie. Nie wiadomo, na jakie ruchy zdecyduje się zarząd, ale mam nadzieję, że nie pozostawią tej sprawy bez echa, nawet jakby to się miało ciągnąć przez następne 9 lat. Jak dla mnie odzyskanie mistrzostw to minimum i maksimum zarazem. Nie wierzę, że uda nam się wywalczyć jakieś odszkodowanie, ale jednocześnie mam ogromną nadzieję, że Agnelli i spółka o to powalczy.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 20:23

delarudii pisze: Serio masz takie podejście? A myślisz, że w 2006 ktoś się przejmował, że liga straci prestiż, że wyrzucą nas z Serie A i generalnie staniemy się pośmiewiskiem Europy? Jeśli mają płacić podatnicy niech płacą. Jeśli ma to być 50 mln euro rozłożonych na 50 rat to niech Agnelli walczy. Niech pokażą, że Juventusu nie da się ot tak zniszczyć bezpodstawnie. Nie wiadomo, na jakie ruchy zdecyduje się zarząd, ale mam nadzieję, że nie pozostawią tej sprawy bez echa, nawet jakby to się miało ciągnąć przez następne 9 lat. Jak dla mnie odzyskanie mistrzostw to minimum i maksimum zarazem. Nie wierzę, że uda nam się wywalczyć jakieś odszkodowanie, ale jednocześnie mam ogromną nadzieję, że Agnelli i spółka o to powalczy.

Myślę po prostu co możemy ugrać realnie rzecz biorąc. Mądry dowódca zawsze unika wojny, dlatego jeśli ugoda = zabranie w trybie natychmiastowy tytułów interowi i zwrócenie ich spowrotem w nasze ręcę, to brałbym to w ciemno ;) Ale nie jestem Agnellim, a to o czym mówimy to hipotetyczna sytuacja. Te miliony nam się należą. I jeśli jest szansa - to trzeba je wycisnąć. Ale w dłuższym kontekście mogą się odbić na lidze i w konsekwencji na nas. Potrzebujemy konkurencji, teraz Serie A się odradza, i nagła strata 450M&#8364; mogłaby ją cofnąć kilka lat.

smigi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 20:23

Mi by wystarczyło zwrot mistrzostw które wywalczyliśmy na boisku i nam je ot tak sobie zabrano przy całej tej farsie i w końcu te leśne dziadki z federacji mogli by się przyznać że degradacja była zbyt pochopną decyzją,klub powinien walczyć żeby ta infromacja poszła w świat i że mamy 31 mistrzostw,przynajmniej juz lipy z gwiazdkami nie będzie ,na kasę bym nie liczył bo chyba nie byłoby chętnego o zapłate za błędy,również się zgadzam że wtedy w 2006 nikt o nas o zdanie nie pytał tylko wydano wyroki,teraz pora na nas żeby przywrócić to co zawsze bylo nasze.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 20:43

smigi pisze:mamy 31 mistrzostw
A nie 32? :D

Co do tematu, powinniśmy przynajmniej postraszyć ich tym odszkodowaniem. Tak jak Federacja groziła Serie C/D, odebraniem pucharów itd. jeśli zarząd nie przystanie na ich warunki. Jeśli naprawdę mamy tak silną pozycję, to żal tego nie wykorzystać.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ