Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2015/2016
- Tobor
- Juventino
O ile nie będzie frajerstwa roku i puszczenia 4 albo 5 bramek w drugiej połowie, to mamy Legie co najmniej w LE.
Jednak w 4 rundzie el.LM Legia na 90% będzie nierozstawiona. Załóżmy, że przejdą Celtic, ale trwają jeszcze 3 inne mecze i w każdym z nich faworyt( drużyna z wyższym bilansem punktowym) musi przegrać. Jest na chwilę obecną bardzo ciężko to osiągnąć bo:
Salzburg, który szalał w LE w tamtym roku, wygrywa 2:0 z Karabaczem Agdam. Azerowie (chyba) muszą strzelić bramę, aby mieć dogrywkę
Dynamo Zagrzeb obecnie przegrywa 0:1 z duńskim Aalborg co oznacza, że będzie dogrywka na chwilę obecną.
Trzeci mecz to Partizan Belgrad z Razgradem i jest 2:2 i taki wynik daje awans Razgradowi, który jest wyżej od Legii (byli w 1/16 LE w tamtym roku - nawet takie marki przeganiają nasz najlepszy klub). Partizan musi strzelić bramkę, aby prowadzić w dwumeczu. Obecnie przegrywa bilansem bramek na wyjeździe.
Obecnie w 4 Rundzie LM są: Steaua Bukareszt
, Bate Borysow, Apoel (ten od Wisły) NK Maribor. Wszystkie kluby są wyżej od Legii w rankingu.
Niżej jest tylko Slovan Bratysława oraz szwedzkie Malmo.
Ps. jak ktoś chce oglądać to na meczykach transmije działają. Polecam te ze znaczkami niepolskimi, bo na polskich kupa ludzi i tnie. U mnie jakość może nie HD, ale oglądać jest możliwe.
Jednak w 4 rundzie el.LM Legia na 90% będzie nierozstawiona. Załóżmy, że przejdą Celtic, ale trwają jeszcze 3 inne mecze i w każdym z nich faworyt( drużyna z wyższym bilansem punktowym) musi przegrać. Jest na chwilę obecną bardzo ciężko to osiągnąć bo:
Salzburg, który szalał w LE w tamtym roku, wygrywa 2:0 z Karabaczem Agdam. Azerowie (chyba) muszą strzelić bramę, aby mieć dogrywkę
Dynamo Zagrzeb obecnie przegrywa 0:1 z duńskim Aalborg co oznacza, że będzie dogrywka na chwilę obecną.
Trzeci mecz to Partizan Belgrad z Razgradem i jest 2:2 i taki wynik daje awans Razgradowi, który jest wyżej od Legii (byli w 1/16 LE w tamtym roku - nawet takie marki przeganiają nasz najlepszy klub). Partizan musi strzelić bramkę, aby prowadzić w dwumeczu. Obecnie przegrywa bilansem bramek na wyjeździe.
Obecnie w 4 Rundzie LM są: Steaua Bukareszt

Ps. jak ktoś chce oglądać to na meczykach transmije działają. Polecam te ze znaczkami niepolskimi, bo na polskich kupa ludzi i tnie. U mnie jakość może nie HD, ale oglądać jest możliwe.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2014, 21:49 przez Tobor, łącznie zmieniany 1 raz.
- FelekJUVE
- Juventino
A to nie jest tak, że po wygranej Legia przejmie bilans Celticu?Tobor pisze:O ile nie będzie frajerstwa roku i puszczenia 4 albo 5 bramek w drugiej połowie, to mamy Legie co najmniej w LE.
Trzeci mecz to Partizan Belgrad z Razgradem i jest 2:2 i taki wynik daje awans Razgradowi, który jest wyżej od Legii (byli w 1/16 LE w tamtym roku - nawet takie marki przeganiają nasz najlepszy klub).
Obecnie w 4 Rundzie LM są: Steaua Bukareszt, Bate Borysow, Apoel (ten od Wisły) NK Maribor. Wszystkie kluby są wyżej od Legii w rankingu.
- Tobor
- Juventino
Nie ma, na 4. Rundę wszystko wraca do rankingu wyjściowego (tak było rok temu).FelekJUVE pisze:
A to nie jest tak, że po wygranej Legia przejmie bilans Celticu?
Dzieje się tak tylko, że wygrany dwumeczu w 2. rundzie dostaje współczynnik pokonanego na 3. rundę.
Jako ciekawostka, jedyną drużyną, która w 2. rundzie pokonała wyżej rozstawioną drużynę jest zespół Malmo, który pokonał łotewską Windawę. Jednak niestety dla zwycięzców ranking wiele im nie pomógł, bo wzrósł zaledwie z 6,25 do 7,70.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2014, 21:58 przez Tobor, łącznie zmieniany 1 raz.
- juvemaroko
- Juventino
Niestety tak nie jest.FelekJUVE pisze:A to nie jest tak, że po wygranej Legia przejmie bilans Celticu?Tobor pisze:O ile nie będzie frajerstwa roku i puszczenia 4 albo 5 bramek w drugiej połowie, to mamy Legie co najmniej w LE.
Trzeci mecz to Partizan Belgrad z Razgradem i jest 2:2 i taki wynik daje awans Razgradowi, który jest wyżej od Legii (byli w 1/16 LE w tamtym roku - nawet takie marki przeganiają nasz najlepszy klub).
Obecnie w 4 Rundzie LM są: Steaua Bukareszt, Bate Borysow, Apoel (ten od Wisły) NK Maribor. Wszystkie kluby są wyżej od Legii w rankingu.
Szkoda moglo to byc jak w tenis kiedy odpada faworyt to outsider przejmuje jego miejsce.
- Tobor
- Juventino
Zaistewest88 pisze:My tu gadu-gadu a tutaj 0-2
Jaka akcja

Drużyna z dużą ilością punktów nie taka straszna jak piszą

Nie chciałbym tylko trafić w 4. rundzie na Salzburg ani Steaue.
Drużyny jak Maribor, Razgrad, Dynamo Zagrzeb czy Apoel nie muszą być takie straszne. Bate Borysow w tamtym roku przegrało już w 2. rundzie z Szachtionrem Karaganda.
Oby nie Salzburg ani Steaua

- squinter
- Juventino
Legia moze w IV rundzie trafic na tuzy typu Barcelona, Arsenal, Napoli? bo juz od tych wszystkich przepisow w eliminacjach mi sie miesza
@down: dzieki, co za bezsens
@down: dzieki, co za bezsens

Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2014, 22:16 przez squinter, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tobor
- Juventino
Nope.squinter pisze:Legia moze w IV rundzie trafic na tuzy typu Barcelona, Arsenal, Napoli? bo juz od tych wszystkich przepisow w eliminacjach mi sie miesza
Reforma Platiniego pomieszała to i teraz grają Mistrzowie słabych lig ze sobą (taka Legia, Sparta Praga, Steaua, Dynamo Zagrzeb) a niemistrzowie ze sobą (Napoli, Zenit, Arsenal)
co do Apoelu to wydaje mi się, że ich rok konia (wtedy co prawie przegrali z Wisłą, by potem dojść do 1/4 LM) był jednorazowy. np rok temu grali w LE tylko dlatego, że Fenerbace zostało zdyskwalifikowane i rozlosowali kogoś z przegranych Play-Offów. Wcześniej przegrali dwumecz z Mariborem, w play offach z Zulte (tym od Zawiszy). W grupie nie przedostali się nawet do 1/16 LE.
Myślę, że Apoel jest słabszy od Apoelu grającego z Wisłą, a Legia ma mocniejszy skład niż tamta Wisła (wg mnie)
Edit: Salzburg wygrał swój dwumecz, zatem Legia na 100% będzie nierozstawiona. Aalborg strzelił na 2:0, zatem Dynamo Zagrzeb odpada z 4. rundy LM.
Potencjalni przeciwnicy:
Salzburg
Steaua
Bate
Apoel
Ludogrets Razgrad
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2014, 22:35 przez Tobor, łącznie zmieniany 2 razy.
- FelekJUVE
- Juventino
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Legia miażdży Celtic, kto by się spodziewał tego 2 lata temu:) Wiadomo Celtic słaby,ale Legia też znacznie mocniejsza niż rok temu. Zobaczymy kogo trafią w IV rundzie, ale z każdym mają szanse:)
- Mateuszello
- Juventino
Dla mnie ta cała 5-ka powinna być dla Legii do przejścia jak Galata, Lyon czy Benfica dla Juve...
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero