Serie A 13/14 (33): Udinese 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:00

pumex pisze:Moim zdaniem wcale nie gramy jakoś nadzwyczajnie, raczej prezentujemy to co w ostatnich miesiącach czyli flegmę i nudę, tyle, że Giovinco wyszedł strzał sezonu a 10 minut później najprzytomniejszy okazał się Llorente. Jednak dziś, na tym etapie sezonu, nie zamierzam jęczeć na styl, zwłaszcza, że prowadzenie przyszło niespodziewanie łatwo.
Powoli zaczynasz wyrastać na malkonenta numero uno, Pumi. Nie idź tą drogą. :naughty:

Lekko, łatwo i przyjemnie. Najlepszy kubeł zimnej wody na rozgrzane głowy romanistów... :)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:02

Myślę że jak większość nie obawiałem się naszych w (słabej) Serie A, lecz właśnie w Europie! To że wygramy Serie A w niczym nie usprawiedliwia naszej postawy w LM! Szczera radość nadejdzie po tym, jak nasi podniosą na własnym stadionie puchar LE. Wtedy nawet odważę się stwierdzić, iż cała ta - z pozoru przykra - przygoda w Europie to genialny plan Conte. Póki co, czekam.
delarudii pisze:
wojczech7 pisze:
pumex pisze:Moim zdaniem wcale nie gramy jakoś nadzwyczajnie, raczej prezentujemy to co w ostatnich miesiącach czyli flegmę i nudę, tyle, że Giovinco wyszedł strzał sezonu a 10 minut później najprzytomniejszy okazał się Llorente. Jednak dziś, na tym etapie sezonu, nie zamierzam jęczeć na styl, zwłaszcza, że prowadzenie przyszło niespodziewanie łatwo.
Powoli zaczynasz wyrastać na malkonenta numero uno, Pumi. Nie idź tą drogą. :naughty:
A może jest po prostu wymagający?
Pod koniec sezonu mamy się szarpać, mając na uwadze LE? Serio???
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2014, 23:06 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:03

wojczech7 pisze:
A może jest po prostu wymagający?

Styl nie zachwyca, ale uzyskiwane rezultaty w pełni to rekompensują ;)

Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:06

O meczu było już powiedziane wszystko. Stylowo może trochę lepiej niż ostatnio (tak myślę, że może dlatego, że Bonu siedział na ławce więc nie miał kto lag sadzić). Ale bardzo podoba mi się gra Asamoah. I w obronie świetnie czyścił, i w ataku fajnie (w końcu nawet coś drybluje). Jeśli dodać jeszcze do tego fakt, że jest skrupulatnie zajeżdżany i wystawiany w każdym meczu...
:bravo:

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:08

Fajnie ze dzis chlopaki mi nie zepsuli krew szczegolnie ze mialem ciezki dzien w pracy i musialem oprocz tabletki przeciw bol glowy wlozyc na czolo apap ice zeby ogladac to spotkanie.
Giovinco sobie przepomniam ze umie grac w pilke i mam nadzeje ze stanie sie pod koniec sezonu waznym ogniwo obok Apache i nasz wysoki basque.
Jestesmy o 3 punktow blizej 3 schdetto z rzedu i to napewno nam pomoze w dwuspotkanie i Benfica.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:09

Łatwe trzy punkty, scudetto już prawie w naszych rękach, nie wierzę byśmy wypuścili je z ręki :)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:12

Bez zbędnych ceregieli
Na Europejskiej Lidze pozostaje skupić nam się.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:15

Doprawdy nie wiem, co sie Wam nie podobało w naszym dzisiejszym stylu. :-D Nasi zagrali kapitalne zawody - zdobyli 3 punkty na niełatwym przecież terenie, zmarnowali bardzo niewiele sił, zagrali wręcz na 30%, przy czym było to celowe. Udinese nie miało kompletnie nic do powedzenia - to był bardzo cyniczny występ naszych graczy. Klepali sobie jak na treningu, a brakowało przecież Vidala, Teveza, z podstawowej obrony jedynie Chiellini..

Na pewno należy pochwalić Giovinco, bo zagrał świetnie. :bravo: Gdyby w taki sposób grał zawsze.. :think: Dobrze Chiellini, Asa, Lichtsteiner, podobał mi się też pewny w swoich poczynaniach Ogbonna. Fajne zawody Marchisio.

Do matematycznego mistrzostwa brakuje nam ledwie 7 oczek, ale doprawdy powiadam Wam - tytuł będziemy świętować na wyjeździe z Sassuolo. :pray: Remis Romy z Violką i nasze zwycięstwa z Bologną i beniaminkiem ostatecznie przypieczętowałyby sprawę.

Roma się spina, Roma chce mistrza i trzeba im oddać, że grają fenomenalny sezon, chyba najlepszy od ostatniego zwycięskiego. W normalnych warunkach taka ilość punktów starczyłaby spokojnie na mistrza, ale skoro gra Juve... 8)

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 23:48

To jeszcze na dobry humor po meczu, polecam przeczytać co o nim napisał onet :rotfl:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/li ... wage/p9t2f

Szczególnie podoba mi się akapit "Już po szesnastu minutach przyjezdni otworzyli wynik. Ładnym, podkręconym strzałem z okolic szesnastego metra pokonał bramkarza Zebrette. Po tym podopieczni Francesco Guidolina poszli do przodu, lecz ich starania nie przyniosły wyrównania. Mało tego, na 2:0 podwyższyli Bianconeri. W 26 minucie po zamieszaniu w polu karnym z bliskiej odległości piłkę w siatce umieścił Fernando Llorente."
:rotfl:

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2014, 00:14

Mehehehe pisze:
Szczególnie podoba mi się akapit "Już po szesnastu minutach przyjezdni otworzyli wynik. Ładnym, podkręconym strzałem z okolic szesnastego metra pokonał bramkarza Zebrette."
Jeśli chodzi o Zebrette, to taki przydomek posiada drużyna Udinese. Autor newsa pominął po prostu na początku zdania strzelca ;P

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2014, 00:24

Fajnie, że Kingston wrócił. Ja naprawdę mam wielkie oczekiwania względem czarnuszka. Dobry Giovinco, skuteczny Llorente i łatwe trzy punkty.
Współczuję "Świętym", bo Osvaldo w obecnej formie nie jest wart nawet jednego pensa! Nawet jeśli zaliczy dobry mundial trafi ewentualnie do Turcji lub Rosji.

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2014, 07:37

Jak to powiedział ładnie wczorajszego wieczoru jeden z komentatorów "Juventus dostojnie kroczy po Scudetto" i trudno się z tym nie zgodzić. Niektórzy przed meczem już płakali nad stratą punktów, a ekipa Conte wygrała mecz na luzaku. Fajne zawody rozegrał Sebuś, Asamoah i Markiz. Obrona wyglądała solidnie. Caseres na prawdę wyrobił się dzięki absencji Barzagliego.

Ps. Widok naszej ławki celebrującej strzelone bramki wraz z kibicami Juve za ich plecami bezcenne. Bonu, jeśli zamierzone żółtko, to dla mnie jesteś mistrzem:)

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2014, 07:57

No nie wiem jak dla Was, ale mi kartki Lichiego i Bonucciego (nie wiem co tam nawyprawiał) na ławce wyglądały na celowe, żeby pauzować podczas teoretycznie łatwiejszych spotkań i nie złapać kary na Romę. I tak z Bologną i Sassuolo by pewnie nie grali, bo LE. Nie kojarzę kiedy ostatnio tak perfidnie nasi łapali kartki, żeby pauzować wcześniej, ale chyba teraz tak Antoś zarządził (Antoś poklepał Szwajcara po zejściu w stylu zrobiłeś to, Zuchu). :)

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2014, 09:11

gawron pisze:No nie wiem jak dla Was, ale mi kartki Lichiego i Bonucciego (nie wiem co tam nawyprawiał) na ławce wyglądały na celowe, żeby pauzować podczas teoretycznie łatwiejszych spotkań i nie złapać kary na Romę. I tak z Bologną i Sassuolo by pewnie nie grali, bo LE. Nie kojarzę kiedy ostatnio tak perfidnie nasi łapali kartki, żeby pauzować wcześniej, ale chyba teraz tak Antoś zarządził (Antoś poklepał Szwajcara po zejściu w stylu zrobiłeś to, Zuchu). :)
Może być, wiele na to wskazuje. Swoją drogą byłby to nowy wymiar żółtek na życzenie - za pyskówkę. Niby oczywiste, a jednak jakoś wcześniej niestosowane.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2014, 09:32

Łukasz pisze:Swoją drogą byłby to nowy wymiar żółtek na życzenie - za pyskówkę. Niby oczywiste, a jednak jakoś wcześniej niestosowane.
Lichy przecież dostał za grę na czas, za pyskówkę kartkę dostał tylko Bonu więc za co innego mógłby dostać? Faul na Conte odpada :P

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Zablokowany