LE 13/14 (1/8): Fiorentina 0-1 JUVENTUS
- mazi12
- Juventino
Mam nadzieję, że Conte nakaże naszym rzucić się im do gardeł od samego początku! Musimy coś strzelić, a czekając do 70. minuty i licząc, że coś wpadnie jest samobójstwem. Przy okazji stracimy jakąś bramkę i będzie po ptokach. Te szachy, które prezentuje Antek od jakiegoś czasu są już tak nudne...
Trzeba to wygrać. Wsadzić im 2 bramki w pierwszej połowie i dokończyć mecz z zimnymi głowami. Inaczej o wynik będziemy drżeli do ostatniej minuty z różnym rezultatem. Według mnie, zwycięstwo leży nie tylko w nogach naszych piłkarzy, ale przede wszystkim w sposobie nastawiania i motywowania przez Conte. Oby nas nie zawiódł dzisiaj
Skład, o ile się sprawdzi, chyba najlepszy jaki można wystawić w obecnym momencie. Jestem mega ciekawy występu Isli. Ciekawe czy podoła.

- cinek_uk
- Juventino
@pumex
Ja ogladam od czasu do czasu na livefootball.ws Co prawda po rosyjsku ale w HD (min 2000). Lepszego chyba nie ma. Co do meczu-dziwnie sie boje i jestem nerwowy. Ten stadion chyba jakos tak dziala
Ja ogladam od czasu do czasu na livefootball.ws Co prawda po rosyjsku ale w HD (min 2000). Lepszego chyba nie ma. Co do meczu-dziwnie sie boje i jestem nerwowy. Ten stadion chyba jakos tak dziala

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- jakku1
- Juventino
Formazioni ufficiali:
FIORENTINA (3-5-1-1): Neto; Tomovic, Gonzalo Rodriguez, Savic; Cuadrado, Aquilani, Pizarro, Borja Valero, Vargas; Ilicic; Gomez.
A disposizione: Rosati, Roncaglia, Pasqual, Bakić, Joaquín, Ambrosini, Matri.
All. Montella
JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Llorente.
A disposizione: Storari, Lichtsteiner, Romagna, Mattiello, Padoin, Vucinic, Osvaldo.
All. Conte.
Dobry sklad, ale mam zle przeczucia
FIORENTINA (3-5-1-1): Neto; Tomovic, Gonzalo Rodriguez, Savic; Cuadrado, Aquilani, Pizarro, Borja Valero, Vargas; Ilicic; Gomez.
A disposizione: Rosati, Roncaglia, Pasqual, Bakić, Joaquín, Ambrosini, Matri.
All. Montella
JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Llorente.
A disposizione: Storari, Lichtsteiner, Romagna, Mattiello, Padoin, Vucinic, Osvaldo.
All. Conte.
Dobry sklad, ale mam zle przeczucia

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Ein
- Juventino
W tym meczu liczy się tylko i wyłącznie zwycięstwo ! Gdyby to był jakikolwiek inny zespół z poza Italii to odpadnięcie po dobrym meczu bym jakoś z bólem tyłka przeżył, ale skoro to fiołki, to cóż ... tylko wygrana 
Tak jeszcze odnosząc się do poprzedniego spotkania, to widać było po kibicach violi, że ten remis po meczu fetowali, jakby wygrali potrójną koronę
natomiast po kibicach Juve ... duża doza spokoju przy wyjściu ze stadionu.
I coby nie śmiecić forum, to przy okazji załączę trochę zdjęć trybun z poprzedniego meczu przy okazji życząc, aby jednemu kibicowi fiołków z szalikiem 'Juventus merda' tym razem w szaliczek ten mógł wycierać łzy po przegranym meczu
http://zapodaj.net/556db7d74ae50.jpg.html
http://zapodaj.net/38f82bf9a5ce4.jpg.html
http://zapodaj.net/d6efc5a0d17df.jpg.html
http://zapodaj.net/14db9b26a92de.jpg.html
i na koniec wszyscy razem jednym chórem :

Tak jeszcze odnosząc się do poprzedniego spotkania, to widać było po kibicach violi, że ten remis po meczu fetowali, jakby wygrali potrójną koronę

I coby nie śmiecić forum, to przy okazji załączę trochę zdjęć trybun z poprzedniego meczu przy okazji życząc, aby jednemu kibicowi fiołków z szalikiem 'Juventus merda' tym razem w szaliczek ten mógł wycierać łzy po przegranym meczu
http://zapodaj.net/556db7d74ae50.jpg.html
http://zapodaj.net/38f82bf9a5ce4.jpg.html
http://zapodaj.net/d6efc5a0d17df.jpg.html
http://zapodaj.net/14db9b26a92de.jpg.html
i na koniec wszyscy razem jednym chórem :
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Na kuponie mam Fiorę z podpórką, bo był kurs 1,93, ale wcale nie wyklucza to naszego awansu po dogrywce lub 2:2 (choć podejrzewam, że 3 bramki to max na dzisiejsze spotkanie). Wolałbym już nawet stracić to 7 zł, które postawiłem, ale żebyśmy już po pierwszej połowie prowadzili pewnie 2:0. Na szczęście ostatnio typowanie w ogóle mi nie idzie 
A o do składu to dobrze, że Cuadrado nie gra po stronie Caceresa i Isli, bo nie są oni tak pewni w defensywie jak Barzagli i Lichtsteiner.

A o do składu to dobrze, że Cuadrado nie gra po stronie Caceresa i Isli, bo nie są oni tak pewni w defensywie jak Barzagli i Lichtsteiner.
- zahor
- Juventino
Pomimo tego że Serie A jest po prostu słaba i bycie mistrzem tej ligi wcale nie świadczy o ogromnych możliwościach zespołu, obaj czujemy że ten rezultat w Europie mógł i powinien być lepszy, zabrakło jednak "czegoś". I tutaj właśnie mamy różne zdanie - według Ciebie tym "czymś" jest tylko i wyłącznie dobra wola. Twierdzisz że każdy z piłkarzy po prostu grał na pół gwizdka, mimo że mógł dać z siebie więcej, podczas gdy ja uważam że problem jest dużo bardziej skomplikowany. Po części może to być pokłosiem bardzo intensywnego sezonu przygotowawczego, przez co w tym momencie sezonu tamci gracze po prostu nie byli w stanie dać z siebie więcej. Po części, według mojej opinii, wynikało to z braku ogrania w Europie, czego zresztą ikoną mógłby być machający łapami i wieszający się na rywalach Chiellini. Wyliczając dalej, po części winny jest Conte który nie jest aż takim genialnym (w skali Europy) trenerem, za jakiego go uważano - vide chociażby granie z uporem maniaka po ziemi, a właściwie po błocie w Stambule, gdzie ślepy by zauważył że każde inne rozwiązanie, nawet nietestowane nigdy na treningach, byłoby lepsze. Po części to efekt tego że nasi piłkarze nie są aż tak mocni, jak wielu się spodziewało i nawet jeżeli kadrowo od Turków byliśmy mocniejsi, to nie aż o tyle, o ile niektórzy sugerowali, zakładając dwa gładkie zwycięstwa. Dalsze składowe końcowej porażki mógłbym wymieniać jeżeli nie w nieskończoność, to przynajmniej długo, ale nie o to chodzi - po prostu podkreślam jeszcze raz że problem jest moim zdaniem dużo bardziej złożony niż sugerujesz.kuba2424 pisze: A jeżeli chodzi o LM to nie próbuj mi wmówić, że mieliśmy grupę śmierci, gdzie awans z grupy był kwestią szczęścia. Zarówno Conte, jak i piłkarze uwierzyli po dość udanym poprzednim sezonie w LM, że i tym razem "jakoś się uda". Uważam że stać nas w Europie na więcej niż pokazujemy - jesteśmy minimalistami.
Nie, nie, nie, Serie A w to nie mieszaj. Doskonale wiemy jak silny jest Juventus w skali ligi włoskiej, kogo jest w stanie pokonać jakim nakładam sił, w jakiej formie, przy jakiej dawce szczęścia, przez co spekulacje na temat tego co we Włoszech jest na wyciągnięcie ręki, a co wymaga wysiłku nie są w żadnym wypadku wróżeniem z fusów. Co innego rozgrywki europejskie. Tam naprawdę mocnego Juventusu jeszcze w tym sezonie na dobrą sprawę nikt nie widział, a wielu zakłada że to jest tak naprawdę nasza "normalna" dyspozycja w Europie.kuba2424 pisze: Nie musisz się ze mną zgadzać, ale oszczędź sobie swoich nadinterpretacji, bo niedługo dojdziemy do takiego momentu, gdzie stwierdzenie że już wygraliśmy Scudetto będzie wymagało niesamowitej odwagi, bo przecież mamy jeszcze dziesięć kolejek.
- Antek666
- Juventino
Ech,trochę nie pisałem na forum(z natłoku innych zajęć) ale też mam złe przeczucia...już od pierwszego meczu pucharowego z Fiorą/jakku1 pisze: Dobry sklad, ale mam zle przeczucia
Skład dobry,patrząc na nazwiska,ale patrząc na formę...to hmmm. No i ławka rezerwowych,marna jak nigdy.
Forza Juve mimo wszystko!
- Cabrini_idol
- Juventino
Dziwny mecz. Mam wrażenie, że jakbyśmy chcieli to bysmy zmietli Fiorentine, która nic nie gra. Ale my zamiast przyspieszyc to jakoś tak niemrawo.
Ostatnio zmieniony 20 marca 2014, 19:47 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Mam wrażenie, że dzisiaj też zagramy 1 połowę, tym razem drugą.Cabrini_idol pisze:Dziwny, mecz. Mam wrażenie, że jakbyśmy chcieli to bysmy zmietli Fiorentine, która nic nie gra. Ale my zamiast przyspieszyc to jakoś tak niemrawo.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ostatnio gramy lepsze pierwsze połowy - bójmy się więc. Powinniśmy mieć dwóch Tevezów na boisku, albo lepiej trzech 
Marzy mi się trzyosobowy atak z takim nastawieniem i zaciętością...
Boję się o Caceresa i Bonuca... Pogba również skutecznie zbija cenę...

Marzy mi się trzyosobowy atak z takim nastawieniem i zaciętością...
Boję się o Caceresa i Bonuca... Pogba również skutecznie zbija cenę...