LM 13/14 (gr. B) [4]: JUVENTUS 2-2 Real Madryt

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 15:18

Corcky pisze:Tacchinardi: Conte nie powinien zmieniać ustawienia na mecze z Realem. Używając 3-5-2 odniósł tyle sukcesów w ciągu dwóch lat
Też bym nie zmieniał taktyki. 3-5-2 jest świetne w defensywie, a przy dobrych załozeniach, skuteczne w ataku. W Madrycie mieliśmy przewagę, Real nie umiał wykorzystać luki w środku boiska i nas skontrować. Z jednej strony są do ogrania, z drugiej jak zaczną wykorzystywać choćby takie luki to tak bardzej do remisu bym się skłaniał.
W Serie A - owszem - gramy tym ustawieniem i w wiekszosci przypadkow odnosimy sukcesy (pomijajac styl), ale czy ono zda egzamin, gdy przyjdzie nam grac z silna europejska druzyna pokroju Barcelona/Real/Bayern?

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 15:23

Nie będę ukrywał, że w dzisiejszym meczu bardzo liczę na Marchisio. Cholera niech chociaż raz w sezonie zabłyśnie, bo przecież potrafi.
pumex pisze:Im bliżej meczu, tym bardziej szkoda mi nieobecności Lichtsteinera. Rysiu to zawsze Rysiu, zwłaszcza w formacji z czwórką obrońców. Byłby dużo pewniejszy od Caceresa.
Też mi go brakuje, chociaż trzeba uczciwie przyznać, że Caceres był naszym najlepszym obrońcą w pierwszym meczu.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 15:41

Corcky pisze:Tacchinardi: Conte nie powinien zmieniać ustawienia na mecze z Realem. Używając 3-5-2 odniósł tyle sukcesów w ciągu dwóch lat
Też bym nie zmieniał taktyki. 3-5-2 jest świetne w defensywie, a przy dobrych załozeniach, skuteczne w ataku. W Madrycie mieliśmy przewagę, Real nie umiał wykorzystać luki w środku boiska i nas skontrować. Z jednej strony są do ogrania, z drugiej jak zaczną wykorzystywać choćby takie luki to tak bardzej do remisu bym się skłaniał.
Tacchinardi to tak się wypowiada, że jakoś mnie nie dziwi, że nie robi kariery jako trener. Conte to nie Zdenek Zeman i wie, że rozsądniej jest zagrać 4 z tyłu. Aż tak tego Realu nie stłamsimy, żeby ryzykować 3-5-2. Do tego wraca Alonso, który w przeciwieństwie do Illarramendiego będzie potrafił uruchomić te mordercze flanki. O jakiej luce w środku pola Ty mówisz?

3-5-2 oznacza albo samobójcze zostawienie z tyłu 3 vs 3 z Ronaldo, Benzemą i Bale'em, albo znów zablokowanie sobie skrzydeł i wolne miejsce dla bocznych Realu. Noł łej.

^Wojciech

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 16:13

Moim zdaniem Conte powinien dziś wyjść 4-3-1-2. Innego wyjścia jeśli chcemy powalczyć po prostu nie ma. Wysoko ustawiony Lichtainer/Asamoah przy taktyce 3-5-2 to zabójstwo przy kadrze jaką posiada Real (Ronaldo, Di Maria, Bale).

Buffon - Cáceres, Barzagli, Bonucci, Asamoah - Pirlo, Pogba, Vidal - Marchisio - Tevez, Llorente

Domino_JUVE_!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 17:07

sorki za lekki offtop, ale czy ten mecz można zobaczyć gdzieś indziej poza C+ na platformie N? chodzi mi o jakiś zagraniczny kanał

Obrazek
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 17:12

Omg, nawet pierwszego posta nie przeczytałeś?

Domino_JUVE_!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 17:15

Hoffman pisze:Omg, nawet pierwszego posta nie przeczytałeś?
skąd mam wiedzieć, czy któryś z podanych kanałów jest na platformie N ...

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 17:40

szczypek pisze:Nie będę ukrywał, że w dzisiejszym meczu bardzo liczę na Marchisio. Cholera niech chociaż raz w sezonie zabłyśnie, bo przecież potrafi.
pumex pisze:Im bliżej meczu, tym bardziej szkoda mi nieobecności Lichtsteinera. Rysiu to zawsze Rysiu, zwłaszcza w formacji z czwórką obrońców. Byłby dużo pewniejszy od Caceresa.
Też mi go brakuje, chociaż trzeba uczciwie przyznać, że Caceres był naszym najlepszym obrońcą w pierwszym meczu.
Rysia, który w pierwszych spotkaniach był naszym najlepszym zawodnikiem? Który potrafił strzelić, podać, wejść w pole karne jak napastnik? oglądając ostatnie mecze Juve tylko o tym myślę, że o ile lepiej by to wyglądało z Rysiem; :angry: Wtedy moglibyśmy Martina dać na lewą obronę, Rychu na prawą i byłoby git majonez.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 17:42

alina pisze:Tacchinardi to tak się wypowiada, że jakoś mnie nie dziwi, że nie robi kariery jako trener.
za to ty tak się wypowiadasz na forum, że się dziwię, że jeszcze kariery jako trener nie zrobiłeś.

Co do meczu, liczę na suszarę Conte przed gwizdkiem sędziego, nie w przerwie. Llorente zaczął coś grać, liczę na niego mimo wszystko. No i na Claudio ninja-trequartista Marchisio :dance: Choć w typerku postawiłem na 1:1, liczę na przełomowy mecz w CL i spokojną głowę przed meczem z Galatą.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 17:51

Nie kupuję w ogóle tych teorii, że ten mecz nie jest tak ważny - jest ogromnie IMO. Poprzedni może nie do końca, ale ten - a i owszem, Real w dalszym ciągu nie zachwyca (chociaż Bale zaczyna dochodzić chyba do siebie), a remis Galatasaray w Turcji jestem sobie w stanie wyobrazić, niestety. Pełna koncentracja i 2:1 do przodu, mam nadzieję i wierzę. Real i Juventus jeszcze nigdy w Europie nie zanotowały remisu. Do boju!

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 19:02

Jedno male Q, orientuje sie, czy gdzies na necie bd transmisja ze studia canal + Sport??

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 19:06

szczypek pisze:Nie będę ukrywał, że w dzisiejszym meczu bardzo liczę na Marchisio. Cholera niech chociaż raz w sezonie zabłyśnie, bo przecież potrafi.
Ale nie na prawym ataku.
;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 19:12

whitesignus pisze:Jedno male Q, orientuje sie, czy gdzies na necie bd transmisja ze studia canal + Sport??
na futbolhd.pl jest napisane ze będzie, ale czy faktycznie pokażą nie wiem.

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 19:23

delarudii pisze:
whitesignus pisze:Jedno male Q, orientuje sie, czy gdzies na necie bd transmisja ze studia canal + Sport??
na futbolhd.pl jest napisane ze będzie, ale czy faktycznie pokażą nie wiem.
Spradze, dzieki za odp :-D

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2013, 19:24

Liczy się koncentracja i mocna psychika. Po prostu nie wierzę, że naszym może zabraknąć motywacji na taki mecz. Grunt żebyśmy nie robili głupich błędów i nie wyszli z kupą w majtkach. Od tego meczu zależy, czy będziemy panami swojego losu w LM.

BTW. dobra jest jakość i płynność na futbolhd?

Zablokowany