Liga Europy 2013/2014
- dp10
- Juventino
9.03 mecz ligowy z Violą, terminy 1/8 LE to 13.03 i 20.03 więc jest szansa, że w przeciągu 5 dni zagramy dwukrotnie na swoim stadionie z FiorentinąOuh_yeah pisze:20 i 27 lutego mecze z Trabzonem.mibor pisze:Jest juz terminarz na Le ?

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
a 3 razy w ciagu tygodnia z Fiora ogólnie.dp10 pisze:9.03 mecz ligowy z Violą, terminy 1/8 LE to 13.03 i 20.03 więc jest szansa, że w przeciągu 5 dni zagramy dwukrotnie na swoim stadionie z FiorentinąOuh_yeah pisze:20 i 27 lutego mecze z Trabzonem.mibor pisze:Jest juz terminarz na Le ?
Jak zabawnie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Bobeknaklo
- Juventino
Bardzo rzeczowa wypowiedź, aż chce się czytać. Więc twoim tokiem myślenia, wyciągając informacje z kontekstu - Oni stracili 6 bramek w 90 minut z drużyną światowej klasy, a my 4 w przeciągu 30 minut z europejskim średniakiem. Teraz to my wypadamy słabiej na tle Tottenhamu.mateo369 pisze:City 6:0 TottenhamCrunny pisze:Dziś o 13 losowanie.
Zdecydowanie najgorzej jeśli trafimy na Tottenham.
Tottenham 0:5 Liverpool
Jeśli to ma być najtrudniejszy rywal, to grzechem byłoby nie wygrać tego pucharu.
- Lucas87
- Juventino
No więc, los dał nam okazję - abyśmy chociaż częściowo zemścili się na Turkach...Również istnieje szansa, żeby Tevez przełamał się w europejskich pucharach (nie L.M, ale zawsze coś). Dla mnie w dalszym ciągu zagadką pozostaje sposób podejścia naszych do wspomnianych rozgrywek.
Przydało by się awansować - bowiem w 1/4 okazja do kolejnego odwetu - tym razem z Fiorentiną (powinni przejść Esbjerg, a ostatnio mamy im się za co rewanżować... :naughty: ). Ciężko, będzie miał Neapol - przed sezonem typowałem, właśnie Swansea jako możliwe objawienie tego sezonu w europejskich rozgrywkach.
Przydało by się awansować - bowiem w 1/4 okazja do kolejnego odwetu - tym razem z Fiorentiną (powinni przejść Esbjerg, a ostatnio mamy im się za co rewanżować... :naughty: ). Ciężko, będzie miał Neapol - przed sezonem typowałem, właśnie Swansea jako możliwe objawienie tego sezonu w europejskich rozgrywkach.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Castiel
- Juventino
Ja bym olał ten puchar pocieszenia. Ani chwały nam nie przyniesie ani pieniędzy, a najlepsi zawodnicy mogą nabawić się urazów od tej zbytecznej moim zdaniem zabawy. Wystawiać tam tylko tych co mało grają/grali i co urobią to ich.
- Robaku
- Juventino
Tak Castiel Panie, najlepiej tak zrobić.Castiel pisze:Ja bym olał ten puchar pocieszenia. Ani chwały nam nie przyniesie ani pieniędzy, a najlepsi zawodnicy mogą nabawić się urazów od tej zbytecznej moim zdaniem zabawy. Wystawiać tam tylko tych co mało grają/grali i co urobią to ich.
Po pierwsze punkty, po drugie jako taka, ale kasa.
Jakby przeszli Trabzon chetnie bym pojechal do Florencji na mecz z Fiorą i tutaj pytanie dla kibiców, którzy bywali na wyjazdach. Wiemy wszyscy jaka jest sytuacja Juve we Włoszech, jaki stosunek maja do nas inni kibice wiec pytam o bezpieczeństwo gdybym zjawił sie we Florencji z szalkiem w dniu meczu i usiadł wsrod pikników Fiory i kibicowal Juve? Ktoś coś wie. bo ostatnio slyszalem o ugodzeniu nozem dwóch kibiców Ajaxu w Mediolanie, wiec tak mnie to zastanawia.
- Robaku
- Juventino
Stary walić calcio. Liczy sie tylko Juve. nawet jak Juve sobie puknie samemu kilka pkt do rankingu, to za rok czy dwa bedzie w II koszyku,wiec o to tu chodzi. ok, o fame też.Castiel pisze:Jakie punkty błagam was. Kluby z calcio musiałyby dochodzić rok w rok do play off we wszystkich rozgrywkach i to najlepiej do 1/4 czy 1/2 przez ileś lat by wyprzedzić Bundeslige. Po tym sezonie znowu uciekną.
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
To, że nie byliśmy rozstawieni w losowaniu LE (!) to wg Ciebie żaden powód do ciułania punkcików?Castiel pisze:Jakie punkty błagam was. Kluby z calcio musiałyby dochodzić rok w rok do play off we wszystkich rozgrywkach i to najlepiej do 1/4 czy 1/2 przez ileś lat by wyprzedzić Bundeslige. Po tym sezonie znowu uciekną.
- Castiel
- Juventino
Generalnie LE traktuje jak smutny obowiązek dla tych którzy są zbyt słabi by grać w LM lub dla tych którym w LM powinęła się noga - jak Juve.
Wiem, że nasi oleją ten puchar. Jestem tego pewny. Teraz gdy już nie ma LM interesuje mnie już tylko Serie A którą nasi muszą wygrać. Nie ma innej opcji. W LE niech sobie kopie Fiorentina czy Lazio.
Wiem, że nasi oleją ten puchar. Jestem tego pewny. Teraz gdy już nie ma LM interesuje mnie już tylko Serie A którą nasi muszą wygrać. Nie ma innej opcji. W LE niech sobie kopie Fiorentina czy Lazio.
- Donnie
- Juventino
Otóż to. Punkty do rankingu można tak samo zdobywać w LE, jak i LM. Co więcej, mam wrażenie, że naszemu zespołowi zwyczajnie brak ogrania z europejskimi drużynami, w konsekwencji czego męczymy się w meczu domowym z drużyną z Danii (!). Myślę że mecze w LE mogą zaprocentować w przyszłosci.Siewier pisze:To, że nie byliśmy rozstawieni w losowaniu LE (!) to wg Ciebie żaden powód do ciułania punkcików?Castiel pisze:Jakie punkty błagam was. Kluby z calcio musiałyby dochodzić rok w rok do play off we wszystkich rozgrywkach i to najlepiej do 1/4 czy 1/2 przez ileś lat by wyprzedzić Bundeslige. Po tym sezonie znowu uciekną.
- Bobeknaklo
- Juventino
To że nie byliśmy rozstawieni teraz w losowaniu LE akurat nie miało żadnego związku z naszymi punktami. Punkty były ostatnim, dziewiątym czynnikiem który decydował o tym kto będzie rozstawiony.Siewier pisze:To, że nie byliśmy rozstawieni w losowaniu LE (!) to wg Ciebie żaden powód do ciułania punkcików?Castiel pisze:Jakie punkty błagam was. Kluby z calcio musiałyby dochodzić rok w rok do play off we wszystkich rozgrywkach i to najlepiej do 1/4 czy 1/2 przez ileś lat by wyprzedzić Bundeslige. Po tym sezonie znowu uciekną.
Co do tematu, to oczywiście powinniśmy zbierać punkty, dla siebie głównie. A poza tym co jest w tym fajnego się pytam, gdyby calcio straciło kolejne miejsce w pucharach? Komu to ma służyć?
Zaznaczę też, że za wygranie LE jest niewiele mniej punktów niż LM, więc warto to wykorzystać, szczególnie, że czeka nas ciężki okres gdyż dobry 09/10 wypada z rozliczenia od przyszłego sezonu a liczyć się będą dwa następne które były zerowe praktycznie. Więc albo zagramy w Turynie w finale albo na dobre utkniemy w 3 koszyku na kolejne 3 lata.
- białas
- Juventino
nie pisałbyś tak, gdyby ten właśnie ostatni, dziewiąty czynnik decydował o tym czy będziemy rozstawieni czy nie. tak, wiem, małe prawdopodobieństwo, ale kiedyś może się tak zdarzyć.Bobeknaklo pisze:To że nie byliśmy rozstawieni teraz w losowaniu LE akurat nie miało żadnego związku z naszymi punktami. Punkty były ostatnim, dziewiątym czynnikiem który decydował o tym kto będzie rozstawiony.Siewier pisze:To, że nie byliśmy rozstawieni w losowaniu LE (!) to wg Ciebie żaden powód do ciułania punkcików?Castiel pisze:Jakie punkty błagam was. Kluby z calcio musiałyby dochodzić rok w rok do play off we wszystkich rozgrywkach i to najlepiej do 1/4 czy 1/2 przez ileś lat by wyprzedzić Bundeslige. Po tym sezonie znowu uciekną.
między innymi nam, bo wiecznie Juve wygrywać nie będzie i kiedyś (nie daj Boże) przyjdzie taki moment, że znowu wylądujemy na 7. miejscu w tabeli i Europa nie zawita do Turynu.Co do tematu, to oczywiście powinniśmy zbierać punkty, dla siebie głównie. A poza tym co jest w tym fajnego się pytam, gdyby calcio straciło kolejne miejsce w pucharach? Komu to ma służyć?
ogólnie są ciekawe pary na tym etapie, ale jest też kilka, gdzie nie będzie żadnych emocji. liczę, że mimo występu najprawdopodobniej w rezerwowym składzie awansujemy przynajmniej do kolejnej rundy. Turcy jak najbardziej do pyknięcia, a nam mimo wszystko potrzeba z zespołami z Europy, przynajmniej po to, żeby rezerwa nie wypadała w meczach o punkty beznadziejnie.