Serie A 12/13 (36): Atalanta 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bianconeristy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 09:57

Ogarnia ktoś co tam się dokładnie stało między kibicami, że aż Conte i Bonu musieli ich uspokajać?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 10:25

Rzucili racą w sektor gości.

Tak sobie myślę po wczorajszym meczu, że najlepiej gdyby ze wszystkich naszych napastników po sezonie został... Anelka ;) Podobała mi się jego gra.

To oczywisty żarcik, niemniej jednak facet wczoraj zaprezentował się najlepiej z naszych napastników w mojej opinii.

Btw. ma ktoś może link do tego rajdu De Cegile?

@Mate.G da się mniejsze.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 10:31 przez Skibil, łącznie zmieniany 3 razy.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 10:29

Skibil pisze:Rzucili racą w sektor gości.

To oczywisty żarcik, niemniej jednak facet wczoraj zaprezentował się najlepiej z naszych napastników w mojej opinii.
Mniejszego się nie da? Po co w ogóle na forum taka mała czcionka?

Zagrał nie najgorzej ale to już nie ta dynamika i tak się trzeba go pozbyć po sezonie. .

Mehehehe pisze:W tym meczy, myślę, że wyjdziemy najmocniejszym składem, aby dać na koniec popis na własnym stadionie, przed koronacją.
Chyba coś ci się pomyliło :think:

@Skibil Wiem, sprawdziłem zrobiłem :D :happy: Jest to w tym poście
Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 10:35 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 10:33

W tym meczy, myślę, że wyjdziemy najmocniejszym składem, aby dać na koniec popis na własnym stadionie, przed koronacją.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 10:36

Żarty sobie robicie???! Anelka ma zostać, który zagrał nieźle ćwiercz meczu na całą rundę :evil:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 11:10

Ja to tylko nie rozumiem czemu Matri gra najmniej, skoro pokazuję najwyższą formę w tym sezonie.

Alessandro Matri - 8 bramek, 843min (+wczorajsze 90) = 933min Bramka średnio co 116min
Fabio Quagliarella - 8 bramek, 982min (+wczorajsze 68 ) = 1050min Bramka średnio co 131min
Mirko Vucinic - 9 bramek, 2022min, Bramka średnio co 224min
Sebastian Giovinco - 7 bramek, 1835min, Bramka średnio co 262min
Dane z: transfermarkt.de

Co do meczu, to cieszą 3 punkty, cieszy również to, że grało mnóstwo rezerwowych. De Ceglie + za fajny rajd. Plus całej drużynie za obrone częstochowy między 80 a 82 minutą spotkania.
Fajna piła do Matriego i w konsekwencji piękny gol.

To chyba tyle jeśli chodzi o to spotkanie.

p.s. Jak ktoś miałby jakiś dostęp do akcji z 80-82 minuty to bym prosił o linka do downloadu/youtube etc.

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 12:37

Lucas87 pisze:Żarty sobie robicie???! Anelka ma zostać, który zagrał nieźle ćwiercz meczu na całą rundę :evil:
To przecież nie jego wina, że dostał tak mało czasu gry, więc to nie jest argument żeby się go pozbyć. Ja użyłbym lepszego - on po prostu jest nam niepotrzebny, są to pieniądze wyrzucone w błoto.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 13:13

mnie sie wczorajszy mecz podobal, w koncu cos innego niz to 3-5-1-1 plus gol matriego, ktory potwierdza, ze powinien zostac na przyszly sezon chociazby jako rezerwowy

a pisanie, ze anelka ma zostac i to kosztem alejandro...nawet nie wiem co napisac hahaha

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 15:02

Sila Spokoju pisze:Ja to tylko nie rozumiem czemu Matri gra najmniej, skoro pokazuję najwyższą formę w tym sezonie.
Według mnie Conte od początku go nie widział w pierwszym składzie. Zauważ, że zdarza mu się od czasu do czasu powiedzieć, że Quag, Gio albo Miras to super napastnicy i mają mega skilla. O Matrim to ja chyba pamiętam tylko, że dobrze pracuje na treningach.

Chociaż trzeba też przyznać, że jesienią chłopak Federiki grał tak fatalnie, że gdyby utrzymał tę formę do wczoraj, to on dostałby racą.
pumex pisze:Wręcz rewelacyjne podanie Caceresa pod nogi rywala - Obrazek
No niestety, jak Martina strasznie lubię, tak nie nadaje się na podstawowego obrońcę. Przecież on prawie zawsze jak gra, to ma kilka takich podań w meczu.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 15:07

bez podjarki z tym Matrim, niech ustrzeli te 1 bramke czy 2 do konca sezonu to go moze opylimy za te 15 kafli. Quag tez mnie drażni, mimo ze ma wiekszego skilla od Matriego, potrafi soczyscie uderzyc z daleka to jednak biega jakby mial klapki na oczach

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 16:37

Mecz bez historii dobre 3pkt. Może uda się pobić rekord Capello :dance:

Ja nie wiem na jaką Wy grę liczycie Isli, Caceres czy Marrone. Grają kiepsko bo nie mają rytmu meczowego. Jak Caceres zastępował Giorgio to spisywał się bardzo dobrze. Tylko musi grać, jak i pozostali. Mecz ostatniej szansy Isli to jakieś nie porozumienie. Gościu nie gra, nie jest zgrany z zespołem więc nie oczekujcie od niego wielkich rzeczy.

Jakość transmisji była kiepska, ale miałem wrażenie, że Bonaventura jest wszędzie albo komentator bliżej mi nie znany na wszystkich piłkarzy Atalanty wołał Bonaventura.
Sila Spokoju pisze:Ja to tylko nie rozumiem czemu Matri gra najmniej, skoro pokazuję najwyższą formę w tym sezonie.

Alessandro Matri - 8 bramek, 843min (+wczorajsze 90) = 933min Bramka średnio co 116min
Fabio Quagliarella - 8 bramek, 982min (+wczorajsze 68 ) = 1050min Bramka średnio co 131min
Mirko Vucinic - 9 bramek, 2022min, Bramka średnio co 224min
Sebastian Giovinco - 7 bramek, 1835min, Bramka średnio co 262min
Dane z: transfermarkt.de
To nie jest skomplikowane. Matri gra najmniej, bo gdy spędza na boisku więcej czasu po prostu kopie się po czole. To zjawisko narasta wraz z ilością minut na boisku. Jest dobry na te 20 minut nic więcej, w ogólnym rozliczeniu sprzedać. Gdy Matri gra 2 czy 3 spotkania pod rząd nic nie wnosi do gry, piłki nie potrafi przyjąć, ta odbija się od niego i ogólnie kopie się po czole.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 18:28

Na Juventus nalozono kare 50 tys € za zamieszki na trybunach. Nie ogarniam Obrazek

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 18:39

grande amore pisze:Na Juventus nalozono kare 50 tys € za zamieszki na trybunach. Nie ogarniam Obrazek
No i możemy pożegnać się z TOP'em :angry:

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 18:58

grande amore pisze:Na Juventus nalozono kare 50 tys € za zamieszki na trybunach. Nie ogarniam Obrazek
:prochno: :prochno: :prochno:

Napoli coś dostało za rzucanie kamieniami w nasz autobus ?

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 19:02

Ouh_yeah pisze:
pumex pisze:Wręcz rewelacyjne podanie Caceresa pod nogi rywala - Obrazek
No niestety, jak Martina strasznie lubię, tak nie nadaje się na podstawowego obrońcę. Przecież on prawie zawsze jak gra, to ma kilka takich podań w meczu.
Jeśli pamięć mi nie płata figla, to podczas absencji Kielona, Martin spisywał się bardzo dobrze, a w moim odczuciu nieraz lepiej niż nasz podstawowy prawy. Jak teraz nie ma rytmu meczowego, to nic dziwnego, że popełnia błędy.

Zablokowany