Serie A 12/13 (25): Roma 1-0 JUVENTUS
- pumex
- Juventino

Najnowsze informacje mówią, że Roma będzie ustawiona w systemie 3-4-3:
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Marquinhos - Torosidis, Pjanic, De Rossi, Balzaretti - Lamela, Osvaldo, Totti
Teoretycznie - bardzo ofensywnie. Praktycznie - kto to wie, ale patrząc na personalia, 5-ciu obrońców. Dziwne kombinacje, ale ich siła rażenia jest niezła. Dodając do tego środek umiejący bardzo dobrze rozegrać, można mieć pewne obawy. Dziwiłaby trochę obecność Pirisa na pozycji pół-prawego obrońcy. To tak, jakbyśmy Lichtsteinera ustawili w miejscu Barzagliego
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Marquinhos - Torosidis, Pjanic, De Rossi, Balzaretti - Lamela, Osvaldo, Totti
Teoretycznie - bardzo ofensywnie. Praktycznie - kto to wie, ale patrząc na personalia, 5-ciu obrońców. Dziwne kombinacje, ale ich siła rażenia jest niezła. Dodając do tego środek umiejący bardzo dobrze rozegrać, można mieć pewne obawy. Dziwiłaby trochę obecność Pirisa na pozycji pół-prawego obrońcy. To tak, jakbyśmy Lichtsteinera ustawili w miejscu Barzagliego

- johnnybgoode
- Juventino

Milan wygrał po karnym którego nie było, nie zapominaj o tym._Piotrek_ pisze:
Trzeba przypomnieć sobie, że po zwycięskim meczu z Chelsea, pojechaliśmy do kopiącego się wtedy po czołach Milanu i wróciliśmy na tarczy. Liga Mistrzów zebrała swoje żniwo i zmęczenie dało o sobie znać.
Naprawdę mi szkoda, że nie ma już Zemana w Romie, miło byłoby kolejny raz widzieć jego rozgoryczenie
- Donnie
- Juventino

Roma leży nam chyba ostatnio najlepiej z zespołów walczących o coś więcej, niż ligowy byt. Do tego są, jakkolwiek śmiesznie to brzmi, rozbici po stracie trenera
. My za to zażegnaliśmy już, mam nadzieję, noworoczny kryzys i gramy wyraźnie lepiej. Do tego Matri nam się odblokował, powraca Asamoah.
Remis będzie dla mnie rozczarowaniem.
Remis będzie dla mnie rozczarowaniem.
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2013, 19:24 przez Donnie, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darius19
- Juventino

Ciężko ocenić jak nasi mogą zagrać. Wszystko zależy od tego jak szybko zregenerowali siły. W końcu gramy 3 mecz w przeciągu tygodnia i zawodnicy na pewno to odczuwają. Mamy jednak szczęście w tej sytuacji bo Roma jest w teraz w kryzysie więc nie są tak silni jak jeszcze parę tygodni temu. Jednak liczę na zwycięstwo lecz nie spodziewam się jakiejś porywającej gry. A jak będzie dowiemy się za ok. godzinę gdy zacznie się mecz.
FORZA JUVE
- Swider10
- Juventino

Właśnie obejrzałem sport po faktach (TVN) i o dziwo w tym kilku minutowym programie znalazła się dosyć obszerna zapowiedź dzisiejszego mecz Roma-Juve aż byłem w szoku czyżby zaczynali nieco doceniać Serie A 
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Brutalo
- Juventino

A wspomnieli w materiale, że cały mecz łącznie ze studiem przedmeczowym jest dostępny na kanale ich koncernu ?Swider10 pisze:Właśnie obejrzałem sport po faktach (TVN) i o dziwo w tym kilku minutowym programie znalazła się dosyć obszerna zapowiedź dzisiejszego mecz Roma-Juve aż byłem w szoku czyżby zaczynali nieco doceniać Serie A
Koniec końców dobrze, że ktoś wykupił Serie A
Dzisiaj trzeba podejść do meczu z pokorą i zaangażowaniem. Stawiam 1:2
- Wojtek
- Juventino

Odkąd Vucinic gra w Juventusie to jeszcze nie strzelił gola na swoim byłym Stadio Olimpico, więc myśle że dobrze byłoby to zmienić
Swoją drogą jak uważacie czy Mirko celebrowałby strzelenie gola Romie?:>
Co do składu to jest on w tej chwili najlepszych z możliwych, w końcu wraca Asa co mnie niezmiernie cieszy.
Oczywiście chciałbym żeby sie skończyło 3-4:0 dla nas, ale pamiętajmy co było rok temu na Olimpico, słaba Roma prawie z nami wygrała.
Szkoda że nie ma Zemana już bo fajnie byłoby znowu mu utrzeć nosa
Stawiam na pewną wygraną.
FORZA JUVE!!
Co do składu to jest on w tej chwili najlepszych z możliwych, w końcu wraca Asa co mnie niezmiernie cieszy.
Oczywiście chciałbym żeby sie skończyło 3-4:0 dla nas, ale pamiętajmy co było rok temu na Olimpico, słaba Roma prawie z nami wygrała.
Szkoda że nie ma Zemana już bo fajnie byłoby znowu mu utrzeć nosa
Stawiam na pewną wygraną.
FORZA JUVE!!
- Swider10
- Juventino

Wiem, że gdyby nSport nie wykupił praw do transmisji meczy Serie A to moglibyśmy pomarzyć o takiej zapowiedzi ale skoro jest jak jest trzeba się cieszyć :DDBrutalo pisze:A wspomnieli w materiale, że cały mecz łącznie ze studiem przedmeczowym jest dostępny na kanale ich koncernu ?Swider10 pisze:Właśnie obejrzałem sport po faktach (TVN) i o dziwo w tym kilku minutowym programie znalazła się dosyć obszerna zapowiedź dzisiejszego mecz Roma-Juve aż byłem w szoku czyżby zaczynali nieco doceniać Serie A
Koniec końców dobrze, że ktoś wykupił Serie A
Dzisiaj trzeba podejść do meczu z pokorą i zaangażowaniem. Stawiam 1:2
Godzina do meczu! FORZA JUVE !!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
- grande amore
- Juventino

Oficjalne sklady:
Roma: Stekelenburg; Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, Perrotta, De Rossi, Pjanic, Balzaretti; Totti, Lamela
Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Matri, Vucinic
Roma: Stekelenburg; Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, Perrotta, De Rossi, Pjanic, Balzaretti; Totti, Lamela
Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Matri, Vucinic
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- annihilator1988
- Juventino

Najgorsza obrona w lidze vs najlepsza. Hmmm, ciekawe kto wygra?
Znając styl gry drużyn z niższych rejonów tabeli, to Roma przez pierwsze 20 minut powalczy, zaś przez kolejną część spotkania będzie starała się dowieźć remis do końca meczu. Typuję 4-0 dla "Starej Damy". Tylko szkoda, że nie ma Marchisio, który dobrze komponuje się z Matrim
Znając styl gry drużyn z niższych rejonów tabeli, to Roma przez pierwsze 20 minut powalczy, zaś przez kolejną część spotkania będzie starała się dowieźć remis do końca meczu. Typuję 4-0 dla "Starej Damy". Tylko szkoda, że nie ma Marchisio, który dobrze komponuje się z Matrim
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- jareckik
- Juventino

Nie przegramy tego meczu, remis będzie frajerstwem z naszej strony. Wraca Asa jest Vidal-Matri, będzie dobrze 8)
- Bianconero92
- Juventino

Czy mecz można oglądnąć na jakimś kanale zagranicznym z pakietu cyfry+?
Liczę dziś na dobry mecz z naszej strony. Jest Asa i Matri więc może być ciekawie.
Liczę dziś na dobry mecz z naszej strony. Jest Asa i Matri więc może być ciekawie.
Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- [RAF]ErrazoR
- Juventino

Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Matri, Vucinic
Stekelenburg; Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti; Osvaldo.
Stekelenburg; Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho; Lamela, Totti; Osvaldo.
- kosciu88
- Juventino

Sklad wyglada ladnie, oby Roma sie odkryla i wtedy ich wypunktujemy 
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti