Coppa Italia 12/13 (1/2): Lazio (2-1) JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 21:36

Sędzia znowu przeciwko Juve. Karnego to my już chyba nie dostaniemy w tym sezonie :ok:

Szału nie było z obu stron. To co zrobił Giovinco przy tym strzale pokazuje całą niemoc Bianconerich :doh:

Zmiany, zmiany, zmiany. Najlepiej sędziego, ale Matri, Pogba i Pirlo też mogą być.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
zahor

Juventino
Juventino

KondzioJuveFans pisze: PS. Karny ewidentny!
Nawet dwa, bo Isla wzorcowo stracił piłkę i kopnął rywala w nogę. Ale spodziewam się żali tylko o sytuację z Vuciniciem.

Źle to wygląda.
jackop pisze:Sędzia znowu przeciwko Juve. Karnego to my już chyba nie dostaniemy w tym sezonie :ok:
edt: Wiedziałem 8)
juverm pisze: P.S. Marchetti klasycznie 'dzień konia'.
Ty tak na poważnie, czy się zgrywasz?
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2013, 21:38 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

Remus

Juventino
Juventino

Co wy chcecie od Giacha. Jeden z lepszych na boisku obok Bonuca i Vidala. Zupełnie za to niewidoczny Marrone, który jest pierwszy do zmiany.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 21:37

No z takimi crackami jak Padoin i Giaccherini w pierwszym składzie, to nie ma opcji żebyśmy nie pojechali Lazio :lol:

P.S. Marchetti klasycznie 'dzień konia'.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2013, 21:37 przez juverm, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Na wstępie chciałbym podziękować Adasiowi za link do transmisji, bo sam trafiałem na same syfiaste streamy. Dzięki Bro.

Mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o pierwszą połowę. Bardzo pozytywne jest to, że widać u nas zaangażowanie. W końcu zespołowi się chce (i niech mi nikt nie mówi, że nie widzi różnicy względem sobotnich pierwszych 45 minut), jesteśmy lepsi. Natomiast mamy znowu olbrzymie kłopoty ze stworzeniem sobie sytuacji, gra "na ścianę" nie przynosi żadnych rezultatów z dwóch powodów: Vucinic jest wyjątkowo kiepską ścianą, ewidentnie źle czuje się będąc tyłem do bramki, oraz przeciwnicy nasz pomysł zwyczajnie rozpracowali, a przynajmniej na to wygląda. Momentalnie przy odgrywającym jest obstawa i to nawet nie dwóch, a trzech. Nie za bardzo wiem, jak chcemy strzelić tę bramkę, skoro jesteśmy kasowani przy polu karnym Lazio.

Pochwały dla naszych? O dziwo podoba mi się Peluso :shock: Fajnie wygląda Giaccherini zmieniający pozycje ze skrzydła do środka. Nieźle, w porównaniu do poprzednich spotkań wypada Vidal.

Kto mi się nie podoba? Przede wszystkim Padoin, który nie ma żadnego pomysłu na przekazanie piłki dalej, mota się, wstrzymuje akcje.

Co więcej? Za dużo sapiemy do sędziów, szczególnie Miras.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Hmm... Dwie doliczone minuty były ciekawsze niż całe 45 wcześniejszych minut. Trzeba ich mocniej zaatakować, bo inaczej bramek nie zobaczymy, no a wiadomo co to oznacza.

Obrazek

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Co my chcemy zdziałać Padoine. Gackiem, Islą?! Kompletnie nic z ich strony. Nie tworzą żadnej przewagi. Gackowi to niedługo trzeba będzie liczyć podania do przodu bo wszystko oddaje do tyłu -,-

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Poza tym, że jesteśmy słabi....

Brakuje nam trochę siły fizycznej w środku pola.

Poproszę Peluso na lewą flankę i Caceresa do obrony.

Ewentualnie 4-3-3 !

PS. Marrone nie nadaje się na registę - beznadziejnie się ustawia.
Kiedy ma się cofnąć, to idzie do przodu i na odwrót :doh:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Znowu Karny psu pod ogon...

Padoin, Giac i Giovinco żałośnie dzisiaj.

Marrone, Mirko i Bonucci słabo.

Reszta całkiem dobrze, szczególnie pod koniec pierwszej połowy. Będzie ciężko! Ciekawe, czy Pirlo może wejść na końcówkę? Wtedy przejście na 4-3-3 z Fabio na środku...

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2013, 21:38

Ładnie pod koniec przycisnęliśmy. Ogólnie dziwnie to wygląda, bo jak Lazio ma piłke, to nasi są ruchliwi, presssing jest, a jak mu mamy piłke to nie ma już ruchliwości, mało nasi wychodzą na pozycje. W destrukcji spoko, w napasie mocno tak se. Nie pochwalę Peluso, zaczekam do końca meczu. Marrone niewidoczny. Podoba mi się dzisiaj Vidal i Giac. A, sędzie też nieco wprawia mnie w konsternacje. Trza pocisnąć.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pogba za Padoina i Caseres lub Fabio za Gacka i przechodzimy na 433. Slabo to wyglada ale szanse na awans sa tylko trzeba sie bardziej zmobilizowac i przylozyc do gry

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Karny na Vucinicu ewidentny, na Klose 50/50. Szkoda sytuacji Gio w końcówce. Pogba i Pirlo za Padoina i Marrone.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Jeszcze większa mizeria niż ostatnio, a mimo to jesteśmy lepsi od rywala. :shock: Bryndza. Niech oni może nie wychodzą na drugą połowę i od razu wracają do Turynu - z taką grą i tak bramki nie strzelimy. Szkoda sił.

Giovinco niech się schowa - miał w ostatnich sekundach meczu znakomitą sytuację, świetnie się obrócił myląc rywala, ale oczywiście nie potrafi oddać groźnego strzału. Norma. Marchetti nawet się nie musiał gimnastykować, bo także Vucinić prosto w niego... Czarno to widzę. :angry:

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

KondzioJuveFans pisze:PS. Karny ewidentny!
Sędzia się wbroni. :lol:

Brakuje mi na boisku rozgrywającego, Bonucci nie może grać na dwóch pozycjach na raz a Marrone zostawił zawartość moszny w szatni.

Giovinco mógłby się skuteczności uczyć od Matriego.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

zahor pisze:
KondzioJuveFans pisze: PS. Karny ewidentny!
Nawet dwa, bo Isla wzorcowo stracił piłkę i kopnął rywala w nogę. Ale spodziewam się żali tylko o sytuację z Vuciniciem.

Źle to wygląda.
jackop pisze:Sędzia znowu przeciwko Juve. Karnego to my już chyba nie dostaniemy w tym sezonie :ok:
edt: Wiedziałem 8)
Gdyby odgwizdał na Mirko to nie byłoby mowy o tej sytuacji z Islą ;)

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Zablokowany