Serie A 12/13 (15): JUVENTUS 3-0 Torino [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:37

Robaku pisze:Za co Glik wyleciał?
Czy Pirlo musi wykonywać karne?
Pogba jest super, ale właśnie na pozycję Vidala a nie Pirlo. I na tej pozycji w przyszłości musi grać.
Ale ogólnie padaka.
za to: jeszcze się pajac dziwił. gdyby "lepiej" trafił mógł złamać Giaccherini'emu nogę.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Zacznę od tego, że gramy jedną wielką padakę ostatnio, co mnie bardzo martwi :doh:
Momentami Giovinco i Giaccherini nie radzą sobie z obroną toro, brakuje nam mocnej ręki Conte, on powinien ich tam rugać, wtedy by grali jak w zeszłym sezonie.

Pirlo powinien dostać do końca kariery swojej w Juventusie bana na wykonywanie karnych. To co odwala z karnymi to jakaś parodia :lol: Gdyby był gol łatwiej by nam było, a teraz słabsza strona Turynu zrobi autobus pod swoją bramkę, a jak wiadomo nam jak z takimi gra najgorzej.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Co to za poronione ustawienie z Vucinicem (pomijając już to, że w ogóle nie powinien być na boisku ) na szpicy? Stawianie na szpicy zawodnika, który trafia raz na miesiąc? Zresztą sam Conte stwierdził ostatnio, że uważa 4-3-3 za bardziej defensywne ustawienie od 3-5-2. Nie wiem czemu uznał, żeby akurat tak wyjść na Toro. Quag siedzi, bo Alessio się obraził? Czy oni naprawdę nie widzą, że to nasz jedyny napastnik prezentujący jakikolwiek poziom i cała reszta razem wzięta nie jest nam w stanie dać tyle co sam Quag? Pogba fajnie próbował, ale zabrakło szczęścia. Poza jego strzałami praktycznie zero zagrożenia, czyli ostatnio norma.

Teraz będzie ciężko wyciągnąć więcej niż 1 punkt. Toro wie, że nic nie strzelą i będą się bronić całą 10-tką. A przydałoby w końcu coś wygrać, bo Napoli siedzi nam na plecach.

Kto daje karne strzelać tej łamadze. Ktoś wie kiedy Pirlo ostatnio karnego strzelił? Chyba z półtora roku będzie.

Obrazek
Nicolas

Juventino
Juventino

1. Pogba bardzo fajnie dziś gra. Pod koniec połówki 2 dobre uderzenia z dystansu.
2. Czerwień dla Glika jak najbardziej zasłużona.
3. Pirlo do karnego? Szkoda, że w derbach wali metr nad bramką.
4. De Ceglie i granie górą do Giovinco <bravo>

juvemaroko

Juventino
Juventino

Szkoda tego karnego bo bedziemy musieli wlozy wiecej sil w drugiej polowie.
Widac ze nasi myslami sa juz w Doniecku.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:38

yanquez pisze: Bardzo bardzo proszę o link dobrej jakości (do sopcasta może być), bo sporo sprawdziłem i albo jakość do bani albo się tnie...
sop://broker.sopcast.com:3912/136666
Proszę.

Gramy średnio, Pogba kowadło w nodze niesamowite ma, szkoda że tak niecelnie podaje.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:38

Glik wyleciał, bo jest bezmyślny jak ameba.
Pirlo ogólnie bardzo kiepsko, trzeba pomyśleć o następcy latem, zdecydowanie.
Vucinić najlepszy, potem Pogba. Markiza w ofensywie nie widać w ogóle.
Gio i Giacc kieepsko. Ogółem mało sytaucji, ale trzeba to wygrać z ogórkami w przewadze.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:39

Czerwo dla Glika zasłużone. Nie wiem, po co on jeszcze dyskutował z sędzią. Za sam zamiar takiego faulu sędziowie dają czerwoną. Faul z noga w powietrzu. Gacek miał szczęście, że Kamil go tylko musnął, bo jakby trafił konkretnie, to skończyłby się sezon dla naszego Emanuele.
Co do karnego. Szczerze mówiąc nie wiem, czy był. Pirlo nie powinien wykonywać 11-tek, ponieważ już niejednokrotnie potwierdził, że wychodzi mu to nie najlepiej.
Pierwsze 15 minut wyrównane, chaos lekki panował. Później przejęliśmy inicjatywę. Dobrze broni Gillet i mamy trochę pecha. Jeśli dalej będziemy cisnąć to prędzej, czy później powinno coś wpaść.
Lichy w 4-3-3 to jest gość, ale o tym wiadomo od dawna. Jeżeli chodzi o Gacka i Gio to słabo to wygląda. Oboje przegrywają wiele pojedynków ze swoimi rywalami.

W drugiej połowie zmieniłbym Gacka na Quagliarelle. Wtedy Mirko na lewe skrzydło, Gio na prawą, a Fabio do środka.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:39

Gdyby sie dalo to Glik za ten faul by dostal 3 czerwone kartki. I jeszcze sie facet klocil z sedzia ; / Giaccherini przeslabo, brakuje troche Pepe w tej taktyce i jego wbiegniec w pole karne. Pirlo pare razy probowal zagrac pilke za plecy obroncow Torino, ale nie mial kto wbiec w pole karne.

Giovinco troche kopie sie po czole, chociaz pare fauli wywalczyl w ciekawych miejscach, natomiast Vucinic nie nadaje sie na szpice i tyle. Najlepiej graja chyba De Ceglie (wrzutki) z Pogba (strzaly!). Chociaz Francuz pare razy tak niedokladnie podal, ze az wstyd.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:40

jackop pisze:Mam dość Juventusu.
Nikt ci nie każę oglądać. Barca podobno fajnie gra, tak mówią dzieci na podwórku.
jackop pisze: Trio Gio-Giac-Vuci do zmiany.
Faktycznie jest w czym wybierać jeśli chodzi o zmienników.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Castiel pisze:Gra beznadziejna. Chyba wrócą do 3-5-2 w drugiej połowie bo widać było grzejącego się Asamoah. Mecz tragedia. Giaccherini słabiutko choć w sumie nie dziwota. W ogóle nie gra. 1:0 jak wyciągną to będzie cud.

No nie wróca do 3-5-2 bo grają 3-5-2.
Ogólnie mam to gdzieś ale chce 3 zmiany w ataku Bedntenr matri Quag bo wygląda to słabo z przodu, wiec nic innego niz zmiany nie podniosą poziomu gry.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

strong return pisze:Vucinić najlepszy
Kurna, w czym? :lol:

Dwie zmiany na wejściu: Za Gacka byle kto, nawet Padoin. Za Alessio... a nie, nie da się :cry:

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

strong return pisze: Pirlo ogólnie bardzo kiepsko, trzeba pomyśleć o następcy latem, zdecydowanie.
Nie wierze normalnie w to co czytam. Opierasz się na 2 ostatnich występach?

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:41

strong return pisze: Vucinić najlepszy
eee?
Jak dla mnie jest w top3 do zmiany :prochno:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2012, 21:41

Panowie czat na stronie głównej jest aktywny

http://www.flash-chat.pl/chat.php?chatID=JuvePoland

edit:
ewerthon pisze:
jackop pisze:Mam dość Juventusu.
Nikt ci nie każę oglądać. Barca podobno fajnie gra, tak mówią dzieci na podwórku.
jackop pisze: Trio Gio-Giac-Vuci do zmiany.
Faktycznie jest w czym wybierać jeśli chodzi o zmienników.
Zawsze możemy Pogbe do ataku przesunąć i dołożyć kolejnych pomocników zamiast tych pseudo-napastników ;)
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2012, 21:42 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany