Serie A 12/13 (4): JUVENTUS 2-0 Chievo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 15:12

De Rossi pisze:Ja mam nadzieje, że na mecz przyjdzie więcej kibiców, niż na Parmę. Niby spodziewałem się tej tendencji spadkowej, o czym kiedyś pisałem, ale jednak Ci rozrzedzeni kibice i ogrom pustych, białych ławek bolał.
Tak jak napisał toudi na ostatnim meczu było 37 tys (no trochę więcej... według transfermarkt 37 508), a więc nie wiem gdzie ty widziałeś 'ogrom pustych, białych ławek', bo jak pokazują statystyki (http://www.transfermarkt.pl/pl/juventus ... n_506.html) - w zeszłym sezonie najczęściej było właśnie 37-38 tys... ponad 40 było tylko w 3 meczach (z Interem, Milanem i Atalanta), czyli co... w zeszłym sezonie też były u nas pustki? ;]

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 15:39

mrozzi pisze:Pojawiły się głosy, że Pirlo może jednak odpocząć. W jego miejsce ponoć Pogba.
To prawda, informacje te potwierdza SKY. Według nich z podstawowego składu ma zabraknąć aż 5-ciu zawodników: Pirlo, Barzagliego, Lichtsteinera, Giovinco oraz Vidala. W ich miejsce mają pojawić się Pogba, Lucio, Isla, Quagliarella i Giaccherini.
Wieczorem wrzucę grafikę z uaktualnionym składem Sky

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 16:00

szycha21 pisze:według transfermarkt 37 508), a więc nie wiem gdzie ty widziałeś 'ogrom pustych, białych ławek'
Takie odniosłem po prostu wizualne wrażenie. Być może - a pewnie tak - masz rację.

Obrazek
Obrazek

Bardzo rzuciły mi się w oczy, te białe luki ławek, pomiędzy kibicami, a nie tego spodziewałem się na meczu otwarcia.

ObrazekObrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 16:20

pumex pisze:To prawda, informacje te potwierdza SKY. Według nich z podstawowego składu ma zabraknąć aż 5-ciu zawodników: Pirlo, Barzagliego, Lichtsteinera, Giovinco oraz Vidala. W ich miejsce mają pojawić się Pogba, Lucio, Isla, Quagliarella i Giaccherini.
Brak Pirlo zdaje się potwierdzać także sam Carrera, który na konferencji prasowej mówił wprost o tym, że na pozycji tego pomocnika mogą grać Pogba i Marrone.

Bardzo mnie cieszy to, że damy odpocząć kilku podstawowym, kluczowym zawodnikom przed trudnym wyjazdem do Florencji. Mimo wszystko posadziłbym na ławce Bonucciego, jako że grozi mu zawieszenie za względu na ilość żółtych kartek, ale i tak nie ma co narzekać.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 16:22

pumex pisze:
mrozzi pisze:Pojawiły się głosy, że Pirlo może jednak odpocząć. W jego miejsce ponoć Pogba.
To prawda, informacje te potwierdza SKY. Według nich z podstawowego składu ma zabraknąć aż 5-ciu zawodników: Pirlo, Barzagliego, Lichtsteinera, Giovinco oraz Vidala. W ich miejsce mają pojawić się Pogba, Lucio, Isla, Quagliarella i Giaccherini.
Jakoś nie jestem za tym rozwiązaniem z Pogbą. Troche szkoda Marrone i jest to wobec Luci niesprawiedliwe, chyba, ze Conte otwarcie stwierdził, że Luca więcej na pomocy u niego nie zagra i będzie za trzymaniem go na obronie.
Choć uważam, że dawanie pograć POgbie od początku za chybioną decyzję jeśli do tego dojdzie. Pierwszy mecz oficjalnie i już od 1 minuty, gdzie po bokach też rezerwy to może się nie udać.

Ale plusem jest to, że wraca Isla!

o której godzinie powinny się pojawić powołania?

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 17:04

Odpoczynek dla kluczowych piłkarzy przed nadchodzącym maratonem trudnych spotkań jak najbardziej OK.Tym bardziej,że chętnie się zobaczy Islę czy Pogbę i to co będą w stanie nam zaoferować.Tylko pamiętajmy,że w zeszłym sezonie zremisowaliśmy u siebie z Chievo i trzeba dopilnować aby teraz wygrać to na spokojnie.Chciałbym jakieś nudne 2-0/3-0 dla naszych,emocji i nerwów po meczu z Chelsea mi wystarcza na ten tydzień :wink:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 21:53

Mamy koncert życzeń? W takim razie chciałbym zobaczyć naszego duńskiego wprawdzie nie top, ale za to heavyweight playera, bo chyba zdążył już zrobić wagę. Wystarczyłby kwadrans pod koniec meczu.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 22:03

pumex pisze:Według nich z podstawowego składu ma zabraknąć aż 5-ciu zawodników: Pirlo, Barzagliego, Lichtsteinera, Giovinco oraz Vidala. W ich miejsce mają pojawić się Pogba, Lucio, Isla, Quagliarella i Giaccherini.
Pomoc Marchisio, Pogba i Gacek? Kiepsko to widzę. Chyba lepiej żeby na prawej stronie zagrał Licht, a w środku Isla.

Co do reszty to dla mnie OK. Przecież są zmiany i zawsze można wpuścić Gio za Quaga albo Pirlo.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 22:47

Odpocząć podstawowym graczom dać musimy. Aczkolwiek eksperymenty w Genoi nie najlepiej się sprawdziły w pierwszej połowie. Przyda się wpuści naszego Topa i Fabio Q bo o Matrim nie wspominam :)

Btw. Zobaczcie czołówkę strony internetowej n.pl :) aż się miło robi, że Juve jest reklamą ligi włoskiej w tej stacji. Brawo :bravo:

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 września 2012, 23:11

Paulo pisze: Btw. Zobaczcie czołówkę strony internetowej n.pl :) aż się miło robi, że Juve jest reklamą ligi włoskiej w tej stacji. Brawo :bravo:
Ale zdjęcie z fety umieszczone na stronie n.pl to chyba lustrem zrobione :prochno:

Obrazek

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 01:25

Nie zdzwiwilbym się gdyby od pierwszej min. zobaczyl Q i Bendtnera na boisku :D

Pogba za Pirlo to jak najbardziej pozytywna zmiana.Pirlo sobie odpocznie,a Pogba bedzie mial kolejny mecz by się wykazać a jak na razie robi to w dobry sposob :)
Dżak za Vidala to też bedzie dobre rozwiązanie, ostatnio Giach szaleje na boisku. Trzeba podziękować Marotcie, zespoł do walki na dwóch frontach przygotował odpowiednio.
Chyba zadny klub z serieA nie ma tak jakosciowo dobrego i szerokiego skladu jak my?
Ale zdjęcie z fety umieszczone na stronie n.pl to chyba lustrem zrobione
Boriello co za czop, Conte zaslonił ;x

KLIK ==>www
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 03:17

Pamiętam jak jeszcze 2 sezony temu przed meczem z Chievo były nastroje typu "to niewygodny przeciwnik, na pewno Pellissier nam coś walnie, oby był 1 pnkt". Teraz jesteśmy ligowym kozakiem i wg mnie nawet rezerwowym składem powinniśmy u siebie ich rozjechać na luzie. Oni u siebie dostali 0:2 od słabiutkiej Parmy. Z Genua może eksperymenty w składzie nie wypaliły, ale Genua > Chievo, to był wyjazd no i 2 zmianami z 1:0 zrobiliśmy 1:3 - to świadczy o naszej sile, bo dwa sezony temu byłoby to nie do pomyślenia.

Nie chodzi mi tu bynajmniej o to żeby wystawiać całą 11 rezerwową, ale jeżeli z Chievo grając u siebie nie możemy dać odpocząć kluczowym zawodnikom to z kim? Ja wierze w chłopaków, nie patrząc na nazwiska jakie wybiegną. W ataku obok Q widziałbym jednak Gio zamiast Mirka. Seba miał ostatnio dwa hmmm.... przeciętne mecze, a z takimi pionkami jak obrońcy Chievo byłoby mu łatwo pokazać swój geniusz i uwierzyć w siebie.

Liczę na gładkie 2:0 / 3:0.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 09:50

pumex pisze:
O ja cie. Pogba jak Pogba, nie upieram się, ale sztab podejmuje decyzję, jak wybiorą będzie dobrze. Natomiast wolalbym nie oglądać Lucio, zwłaszcza, że Caceres powinien ogarniać na półprawym. W sumie nie wiem czy coś się z nim dzieje? Nawet na ławie z Chelsea nie był, teraz nagle wolą wystawić Lucio? I w sumie nie wiem jakby miało to wyglądać, Brazylijczyk w środku a Leo na półprawym? Ew. Giacch i Fabio na plus. Pierwszy się przyda na autobusy bo jest kreatywny, drugi zagra bo odpoczywać będzie Seba/Mirko. Podobno Bendtner gotowy do gry :roll:
De Rossi pisze:
szycha21 pisze:według transfermarkt 37 508), a więc nie wiem gdzie ty widziałeś 'ogrom pustych, białych ławek'
Takie odniosłem po prostu wizualne wrażenie. Być może - a pewnie tak - masz rację. Bardzo rzuciły mi się w oczy, te białe luki ławek, pomiędzy kibicami, a nie tego spodziewałem się na meczu otwarcia.
Problem jest chyba w tych co mają karnety a nie zawsze chodzą. Wtedy kasa się zgadza, ale pustki są.
Bartek88 pisze:Nie zdzwiwilbym się gdyby od pierwszej min. zobaczyl Q i Bendtnera na boisku :D

Pogba za Pirlo to jak najbardziej pozytywna zmiana.Pirlo sobie odpocznie,a Pogba bedzie mial kolejny mecz by się wykazać a jak na razie robi to w dobry sposob :)

Boriello co za czop, Conte zaslonił ;x
1. Bendtner jak już to z ławki. Z resztą jeden kreatywny napastnik się przyda, chyba że obaj zmęczeni po środzie. Tak a propos Bendtnera. Carrera według solojve mówił coś że kadrę mamy kompletną a Pepe przecież dalej nie ma... :think: Ale może nadinterpretuję.
2. Kolejny mecz? Pokazał fajny zwód z Milanem i tyle. W serie nie zagrał minuty, może będzie strzałem w 10, ale poczekajmy z zachwytami.
3. Conte sam się zasłonił ręką.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 10:57

Panowie spokojnie z tymi zmianami 11stu nie wymieniajmy ;) trzeba zdobyc 3 pkt sa tak samo wazne jak te z Fiorentina. mozna powiedziec co to takie Chievo przeciez drugim skladem powinnismy ich rozwalic ale rzeczywistosc moze byc brutalniejsza ;)

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Darek-WLKP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 września 2012, 12:09

Rotacja w zespole dobrze nam zrobi,tymbardziej że wrócilismy w wielkim stylu do Ligi Mistrzów,pozatym myslę że rezerwowi zawodnicy staną na wysokosci zadania.

weeb.tv polecam stronkę

Platforma N HD ! Płacisz groszę i oglądasz bez limitów !

Forza Juve !

Zablokowany