Ekstraklasa 2019/2020

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 19:56

powrót reissa do lecha to naprawdę żenada :) pozbyli się w tym roku kilku niezłych grajków w tym większości za darmochę a sprowadzają skorumpowaną "ikonę" klubu.Ale jaki klub ,takie i transfery.

Szczecińska Pogoń właśnie przegrała w Gliwicach 0-1
:(

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 20:27

Vimes pisze:Lenczyk nie jest już trenerem Śląska. Dwie kolejki i już mamy pierwszą ofiarę. Jednak po 4-10 z Hannoverem i konfliktach z piłkarzami trudno się dziwić.
Bilans w pucharach: 1-0-5 też nie powala na kolana. Od bohatera do zera - ot polska piłka.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 22:57

Vimes pisze:Lenczyk nie jest już trenerem Śląska. Dwie kolejki i już mamy pierwszą ofiarę. Jednak po 4-10 z Hannoverem i konfliktach z piłkarzami trudno się dziwić.
I gdzie oni znajdą lepszego trenera?

Naprawdę mnie to dziwi. Przecież to Lenczyk wyciągnął ich z przeciętności i mistrzostwo Polski to w dużej mierze jego zasługa. A w tym okienku odeszło kilku piłkarzy, "śpiewacy" dostali na dzień dobry zawieszenie więc słabe wyniki nie dziwią.

To jest jakaś paranoja jak się w dzisiejszych czasach wymienia trenerów.......

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2012, 23:44

Pan Mietek pisze:Przecież to Lenczyk wyciągnął ich z przeciętności i mistrzostwo Polski to w dużej mierze jego zasługa.
oczywiscie..z wycisnietej do granic mozliwosci cytryny juz wiecej wycisnac sie nie da..i to wlasni ema/ mialo miejsce w slasku, bardzo dobra decyzja wladz, pytanie czy nie za pozno

2 sprawa, ze nawet nowak, czy obojetnie kto tam bedzie z tej wycisnietej cytryny tez za wiele nie wyprodukuje..

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
mily94

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2012, 00:27

Warto zauważyć zwycięstwo w niezłym stylu Polonii z Wisłą. Goście pozostawili po sobie dobre wrażenie, natomiast podopieczni Probierza nie potrafili się przeciwstawić. Fajnie, że zagrało kilku młodych chłopaków w obu ekipach. Szkoda, że sędzia dał się trochę we znaki... ale sam mecz nieźle się oglądało.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2012, 09:19

PrzemasJuve pisze:
Pan Mietek pisze:Przecież to Lenczyk wyciągnął ich z przeciętności i mistrzostwo Polski to w dużej mierze jego zasługa.
oczywiscie..z wycisnietej do granic mozliwosci cytryny juz wiecej wycisnac sie nie da..i to wlasni ema/ mialo miejsce w slasku, bardzo dobra decyzja wladz, pytanie czy nie za pozno

2 sprawa, ze nawet nowak, czy obojetnie kto tam bedzie z tej wycisnietej cytryny tez za wiele nie wyprodukuje..
No więc właśnie o to się rozchodzi. Zwyczajnie nie widzę trenera, który mógłby go dobrze zastąpić.
mily94 pisze:Szkoda, że sędzia dał się trochę we znaki...
No właśnie. Jak on mógł być tak ślepy i nie wyrzucić w tamtej sytuacji Pareiki? :shock: Niestety muszę powiedzieć, że Polonia zaskakująco dobrze sobie radzi. Bardzo mi się wczoraj podobała ich gra w ataku, chociaż nie wiem czy nie wynikała raczej z badziewności Wisły, przede wszystkich Chaveza.

mily94

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2012, 12:10

Pan Mietek pisze: No właśnie. Jak on mógł być tak ślepy i nie wyrzucić w tamtej sytuacji Pareiki? :shock:
Karny ewidentny i czerwona dla estońskiego bramkarza, jednak dla kibica mecz mógłby się w tym momencie skończyć, a tak było co oglądać do końca spotkania.
Pan Mietek pisze: Niestety muszę powiedzieć, że Polonia zaskakująco dobrze sobie radzi. Bardzo mi się wczoraj podobała ich gra w ataku, chociaż nie wiem czy nie wynikała raczej z badziewności Wisły, przede wszystkich
Ogólnie cała gra defensywna ekipy z Krakowa to dno. Sobolewski bez sił, boczni obrońcy niewidoczni, a sam Głowacki bronić nie będzie. Chavez w tym meczu to nie porozumienie, ogromne braki i do tego podejmowanie błędnych decyzji. Ze strony Wisły można jednak patrzeć, że dosyć niezłe zawody zagrali młodzi (na tle starszych kolegów) tj. Chrapek i Szewczuk.

Polonii paradoksalnie idzie dużo lepiej przy teoretycznie mniejszym budżecie, ale nie ma co na razie wyrokować.

Ciekawe ile meczy zawieszenia dostanie Quioto, idiotyzm totalny z jego strony.

Kolejny 'mecz' za nami. O ile wczorajsze spotkanie Wisły z Polonią było niezłe, dzisiejszy występ piłkarzy Lechii i Korony wołał o pomstę do nieba. Tak słabego meczu nie spodziewałem się chociaż to potwierdza tylko realne aspiracje obu ekip. 1:0 dla Lechii niby po ładnej akcji, ale na 90 minut to trochę mało...

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 11:26

PrzemasJuve pisze:

Wycisnieta cytryne sie wyrzuca a nie wymienia reke ktora ja wycisnela. Leczyk przychodzil do zespolu walczacego o utrzymanie (15 miejsce na 16 zespolow). Dal im wice-mistrza oraz mistrza polski. Bez praktycznie zadnych nakladow finasowych. Taki trener powinien tam byc wielbiony mozna by pomyslec nad jakims malym pomnikiem pod stadionem. Zamiast tego zostal zwolniony. Dla mnie totalne frajerstwo w wykonaniu Slaska. Przeciez tych ludzi skluconych z trenerem mozna spokojnie zastapic jakims ochroniarzem, sprzataczka albo kims innym kto bedzie czul ze dostal zyciowa szanse. Udowania to juz Polonia Warszawa biorac parkingowego.

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 11:57

mily94 pisze:Ciekawe ile meczy zawieszenia dostanie Quioto, idiotyzm totalny z jego strony.
Mam nadzieję, że trochę sobie odpocznie.
mily94 pisze:Kolejny 'mecz' za nami. O ile wczorajsze spotkanie Wisły z Polonią było niezłe, dzisiejszy występ piłkarzy Lechii i Korony wołał o pomstę do nieba. Tak słabego meczu nie spodziewałem się chociaż to potwierdza tylko realne aspiracje obu ekip. 1:0 dla Lechii niby po ładnej akcji, ale na 90 minut to trochę mało...
Korona strasznie słabo w tym roku - żadnego punktu, żadnej nawet bramki i 7 w plecy......
YaSq pisze:Taki trener powinien tam byc wielbiony mozna by pomyslec nad jakims malym pomnikiem pod stadionem. Zamiast tego zostal zwolniony. Dla mnie totalne frajerstwo w wykonaniu Slaska. Przeciez tych ludzi skluconych z trenerem mozna spokojnie zastapic jakims ochroniarzem, sprzataczka albo kims innym kto bedzie czul ze dostal zyciowa szanse.
Otóż to. A jeśli to prawda, że wstawili się za Diazem to jest to już kompletny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> ze strony zarządzających Śląskiem.

Jestem ciekaw co z Lechem - po rozstaniu z Rudnewem, Kriwcem i Stiliciem wróżyłem im spory regres a oni póki co mają komplet!

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 13:34

Pan Mietek pisze:Korona strasznie słabo w tym roku - żadnego punktu, żadnej nawet bramki i 7 w plecy......
... a na trybunach pustki. Te siedem lat temu, przez kilka tygodni w TV puszczali migawki z pięknego, w całości zadaszonego i wypełnionego po brzegi stadionu Korony. Nawet jak by grali piach to ludzie i tak by przychodzili - i tak było przez 2-3 sezony. Minęło kilka lat, klub funkcjonuje głównie dzięki Canal+ i miastu, a kibicować nie ma komu chociaż w zeszłym sezonie grali naprawdę fajną piłkę, a ich trener był odkryciem. Smutna rzeczywistość.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 13:47

meda11 pisze:
Pan Mietek pisze:Korona strasznie słabo w tym roku - żadnego punktu, żadnej nawet bramki i 7 w plecy......
... a na trybunach pustki. Te siedem lat temu, przez kilka tygodni w TV puszczali migawki z pięknego, w całości zadaszonego i wypełnionego po brzegi stadionu Korony. Nawet jak by grali piach to ludzie i tak by przychodzili - i tak było przez 2-3 sezony. Minęło kilka lat, klub funkcjonuje głównie dzięki Canal+ i miastu, a kibicować nie ma komu chociaż w zeszłym sezonie grali naprawdę fajną piłkę, a ich trener był odkryciem. Smutna rzeczywistość.
Wlasnie zastanawiam sie jaka jest tego przyczyna. Korona w tym sezonie grala slabo, to fakt, ale nawet w poprzednim zbyt wielu kibicow na nia nie przychodzilo. Widzew tez. W poprzednim sezonie patrzac na sklad i trenera - niezle. W tym? Poki co <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. I tez po 3000-4000 ludu na meczu. Co jest do cholery? Ja rozumiem, ze na pograzona w glebokim kryzysie Wisle przychodzi po 10-15 tysiecy na 40 tys stadion, i to samo na Lecha, ktory na dodatek bezczelnie nie spelnia obietnic danych kibicom i gruba kapuche za sprzedaze zawodnikow za granice i gre w lidze europy chowa do kieszeni, ale druzyny na topie? Korona w poprzednim sezonie, Widzew w tym? What...the..fuck?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 14:15

Wczoraj oglądałem kawałek meczu Widzewa z GKS i tam to dopiero stosują podejście niskokosztowe. Komentator powiedział, że ten Brazylijczyk, który strzelił gola mieszka w kawalerce razem z drugim, obaj dostali kartę do komunikacji miejskiej i talon do klubowej stołówki. O Klubie Kokosa w Łodzi widać nie słyszeli :smile:.

W Kielcach stosują nową filozofię futbolu, zamiast grać na zero z tyłu to grają na zero z przodu. Chociaż trzeba przyznać, że nie mają szczęścia do sędziów. Co prawda, czerwone kartki słusznie łapią, ale tydzień temu nie uznali im prawidłowego gola Stano, a wczoraj nie dostali dwóch rzutów karnych. Jednak pomysłu na grę to tam za bardzo nie widać.

Obrazek
mily94

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 14:20

Fakt faktem w Kielcach ekipa wydaję się być lepsza niż przed rokiem, lecz na razie tego nie widać, a nie sądzę, żeby chociażby powrót Korzyma dał jakąś poprawę w przyszłości.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2012, 21:10

mily94 pisze:Fakt faktem w Kielcach ekipa wydaję się być lepsza niż przed rokiem, lecz na razie tego nie widać, a nie sądzę, żeby chociażby powrót Korzyma dał jakąś poprawę w przyszłości.
W Polsce tak to jest - im gorzej tym lepiej. Teraz wydawałoby się, że Ruch i Korona są jeszcze mocniejsze niż przed rokiem, a dołują. Widzew odwrotnie - testowali już wszystkich, którzy umieją kopać piłkę, a są w czołówce.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 września 2012, 17:58

Makuszewski przeszedł do Tereka Grozny i podpisał trzyletni kontakt: "Transfer potwierdzony! Makuszewski z Jagiellonii w Tereku Groznym". Ciekawy piłkarz, mam nadzieję, że zniknie z radarów.

Obrazek
ODPOWIEDZ