Serie A (25): Milan 1-1 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 19:51

Wiadomo może czy Boateng zagra? Bo osobiście nie spotkałem się z żadną potwierdzoną informacją na ten temat. Gdyby zabrakło jego i Ibrahimovica to w ofensywie nie bardzo mają nas czym postraszyć.
Póki co dobrze nam szło w tym sezonie z Milanem, chociaż ten mecz będzie zupełnie inny niż dwa poprzednie. Chciałbym od pierwszych minut zobaczyc Quagiarellę. W moim odczuciu to zdecydowanie lepsze wyjście niż Matri w kryzysie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 19:54

Deyvid pisze:Wiadomo może czy Boateng zagra? Bo osobiście nie spotkałem się z żadną potwierdzoną informacją na ten temat. Gdyby zabrakło jego i Ibrahimovica to w ofensywie nie bardzo mają nas czym postraszyć.
Żebyś się chłopie nie zdziwił :roll: Chyba dawno oglądałeś jakiś mecz Milanu, skoro przegapiłeś obecną formę Emanuelsona, Robinho czy Nocerino. Wszyscy trzej klepią równo w ofensywie i godnie zastępują nieobecnych.
Czy zagra Boateng? Ciężko wyczuć. Ja myślę, że zagra a jego kontuzja to w rzeczywistości zasłona dymna
Deyvid pisze:Chciałbym od pierwszych minut zobaczyc Quagiarellę. W moim odczuciu to zdecydowanie lepsze wyjście niż Matri w kryzysie.
Tutaj pełna zgoda :ok:

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 20:02

Z Boatengiem ciezka sprawa, brak konkretow. Sam pilkarz ponoc powiedzial, ze nie wie, czy zagra, w ciagu ostatnich dni nie trenowal z zespolem, a wczoraj przechodzil jakas sesje fizjoterapeutyczna (info z forum milanistow). W skladzie gazzetty go na chwile obecna brak.

Jesli chodzi o nas to najpewniej zagramy 3-5-2 i jest to chyba dobre rozwiazanie na ten konkretny mecz. Chcialbym zobaczyc w takim razie od pierwszej minuty Quaga i Mirko, a na lewym skrzydle Giaccheriniego. Taki sklad (Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Giaccherini - Quagliarella, Vucinic) moglby w dowolnym momencie przejsc na 4-3-3.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2012, 20:03 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 20:02

pumex pisze:
Deyvid pisze:Wiadomo może czy Boateng zagra? Bo osobiście nie spotkałem się z żadną potwierdzoną informacją na ten temat. Gdyby zabrakło jego i Ibrahimovica to w ofensywie nie bardzo mają nas czym postraszyć.
Żebyś się chłopie nie zdziwił :roll: Chyba dawno oglądałeś jakiś mecz Milanu, skoro przegapiłeś obecną formę Emanuelsona, Robinho czy Nocerino. Wszyscy trzej klepią równo w ofensywie i godnie zastępują nieobecnych.
A jest jeszcze El-Shaarawy, po kontuzji wraca też nieprzewidywalny Pato ... Nie wiem co by się musiało stać żeby Milan nie miał czym straszyć w ofensywie. Natomiast fakt, jakby Boateng nie zagrał to dla Juventusu byłoby lepiej.
pumex pisze:
Deyvid pisze:Chciałbym od pierwszych minut zobaczyc Quagiarellę. W moim odczuciu to zdecydowanie lepsze wyjście niż Matri w kryzysie.
Tutaj pełna zgoda :ok:
Odnoszę takie wrażenie że Matri posiedzi na ławce dłużej niż byśmy się tego spodziewali. Wydaje mi się że dostał naprawdę duży kredyt zaufania, teraz pora na to żeby równie wiele szans dostał Quagliarella. Pamiętacie co było z Krasiciem? Na początku sezonu konsekwentnie na niego stawiał, ale jak już przestał, to Serb murawy od tego momentu nawet nie powąchał.
rad pisze: Nie wiem czy chciałbym, jako kibic piłki nożnej, aby ligę hiszpańską "zmodernizowano" na wzór np. ligi szkockiej, kiedy to zdają się sugerować co niektórzy takie właśnie tendencje.
Nie ma takiej opcji. To odcięłoby iluś tam milionom zwariowanych na punkcie piłki Hiszpanów możliwość oglądania wielkiej piłki na żywo i z pewnością nikt nie wyrazi na to zgody. Takie operacje można sobie przeprowadzać w mniejszych krajach typu Szkocja czy Szwajcaria, ale nie w drugiej bądź co bądź lidze świata w prawie 50-milionowym kraju.
@bendzamin - Twój skład wydaje się nie tylko sensowny, ale i najbardziej prawdopodobny. Mi jednak nie daje spokoju ten Giaccherini na lewej stronie. Pewniej bym się czuł gdyby grał tam Caceres i mielibyśmy takie trochę 3-5-2, trochę 5-3-2. Gramy jednak na wyjeździe z mistrzem kraju i liderem tabeli, dobrze by było odpowiednio zabezpieczyć tyły.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 22:31

Ouh_yeah pisze:
szczypek pisze:Milan za to średnio gra z czołówką, z którą my radzimy sobie bardzo dobrze.
A czego jest więcej? Ogórków czy czołówki? 8)
Cwany.. ale skontruję. Mamy jeden mecz mniej i jeden punkt mniej od Milanu. Jak na ogórków, których jest więcej i z którymi my sobie nie radzimy to chyba nie jest z nami tak źle/z Milanem tak dobrze?

Moja odpowiedź miała wcześniej charakter nieco ironiczny, po prostu nie lubię takiego zbędnego gdybania w przód. Niczemu to nie służy, możemy ogrywać ogórków, możemy też przegrać z nimi pierwszy mecz w sezonie.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 22:34

Śmierdzi remisem. Chociaż może Juve wymęczy kolejny raz 3 pkt.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 22:35

Pojawiła się pewna wiadomość. Sama w sobie niby nic interesującego z perspektywy kibica Juve, ale ostatnie zdania zakrawają o pewną insynuację... Szczegóły na http://www.acmilan.pl/news.php pod tytułem: "Incydent przed bramkami Milanello". Nie szukam taniej sensacji czy jakiejś "napinki", ale ciekawi mnie jak skomentujecie całe wydarzenie.
( Dla mnie te insynuacje to wymysły marne ).

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2012, 23:01

szczypek pisze:Mamy jeden mecz mniej i jeden punkt mniej od Milanu. Jak na ogórków, których jest więcej i z którymi my sobie nie radzimy to chyba nie jest z nami tak źle/z Milanem tak dobrze?
Jest świetnie ale patrząc na naszą obecną formę strzelecką to Markizjo będzie musiał powtórzyć życiówkę. Nie żebym był sceptykiem bo będę w każdym meczu całym sercem za tym, żeby się udało 8)

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 11:19

rad pisze:Pojawiła się pewna wiadomość. Sama w sobie niby nic interesującego z perspektywy kibica Juve, ale ostatnie zdania zakrawają o pewną insynuację... Szczegóły na http://www.acmilan.pl/news.php pod tytułem: "Incydent przed bramkami Milanello". Nie szukam taniej sensacji czy jakiejś "napinki", ale ciekawi mnie jak skomentujecie całe wydarzenie.
( Dla mnie te insynuacje to wymysły marne ).
Ale oni są żałośni :doh: Na siłę próbują zrobić sensacje. Pochodzą z Turynu... i co z tego??? To teraz Juventus będzie oskarżany o pakowanie dziennikarek pod koła Ibrze żeby mu kary nie zmniejszyli? :rotfl: Naprawdę śmieszne.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 17:26

Juz wiadono oficjalnie zlatan nie zagra :) Jeden problem z głowy i chyba nalezy sie z tego cieszyc chociaz wiadomo Robinho jest teraz w gazie a obok niego wyjdzie najprawdopodobniej nieobliczalny Pato! Mamy obronców ktorzy moga ich powstrzymac a brak Ibry mam nadzieje nieco zdołuje reszte zespołu :D

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 17:46

Swider10 pisze:Juz wiadono oficjalnie zlatan nie zagra :)
Oho, zaraz tu ten typ z milanu wpadnie i bedzie płakać jacy to oni pokrzywdzeni przez los. I napewno o takiej decyzji zaważyła akcja z dziewczyna podstawioną przez Agneliego i Marotte... Wszak byli widziani w aucie 200 metrów od tego "potrącenia" :lol:

A tak na serio, to wolalbym zeby zagrał. Widok przegrywajacego cygana(zwłaszcza z Juventusem) to widok bezcenny :lol:
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, 17:48 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 17:46

Oficjalnie - cyganowi nie skrocono zawieszenia. Milan juz wypuscil komunikat prasowy.

Kod: Zaznacz cały

La decisione della Corte di Giustizia Federale ingiusta, perché ha applicato una sanzione destinata agli atti violenti, ad un atto che violento non stato.

È un grave errore giuridico.
tlumaczenie na angielski:

Kod: Zaznacz cały

The decision of the Federal Court of Justice is unjust, because it applied a sanction for violent act, for an act that was not violent.

It is a serious legal error.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 17:49

it doesn't matter pisze:A tak na serio, to wolalbym zeby zagrał. Widok przegrywajacego cygana to widok bezcenny :lol:
Ja też. On się tak fantastycznie irytuje i z każdą minutą coraz gorzej kopie piłkę :D

Tymczasem Thiago Silva: "Chcę w sobotę zobaczyć smutek na twarzy Conte."

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 17:51

Ja osobiście nie podpalałbym się specjalnie brakiem Ibry. Naszym ociężałym obrońcom - Bonucciemu i Chielliniemu znacznie więcej problemu sprawiają szybcy, dynamiczni napastnicy, tacy jak Robinho i Pato. Przed meczem Milanu z Barceloną na Camp Nou napisałem na tym forum że brak Ibry nie musi się okazać stratą, a wręcz przeciwnie. Zdecydowanie więcej straciłby Milan gdyby zabrakło Boatenga, ale tak jak mówiłem, chciałbym zobaczyć oba zespoły w pełnym gazie stąd nie zmartwię się jeżeli zagra.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2012, 18:40

Jedno jest pewne - to będzie ciężki mecz. Pamiętajmy jak w ostatnim meczu w pucharze Milan otworzył się po pierwszym trafieniu Caceresa. Rozpaczliwie się wtedy broniliśmy, a milaniści zacięcie atakowali mając ogromną przewagę, odnosiłem wrażenie, że w każdej chwili możemy stracić bramkę, a potem kolejną i kolejną... Miejmy nadzieje, że tym razem Milan nie zagra tak od samego początku, bo to może się naprawde źle skończyć.
Liczę na zwycięstwo, stawiam 1:2.

Zablokowany