Serie A (19): Atalanta 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 10:34

jareckik pisze: -----------Buffon------------
Licht--Barza--Chielon--DC
Pepe-Vidal-Marchisio-Giaq
--------Matri---Boriello-----
Boriello/Matri - Vucinić.

Nie wiem, czy 4-4-2 w tym momencie to dobry wybór. Zostałbym przy 4-3-3 tylko wybrałbym innych wykonawców. Zostawiłbym na ławie Pepe, postawił może na Boriello. Obowiązkowo Vucinić.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 10:44

Gazzetta uaktualniła prawdopodobny skład i awizuje do gry Matriego. Mimo, iż jestem wielkim krytykiem Borriello, to sam już nie wiem, który powinien dostać szansę :think: Niechże Matri coś ustrzeli i pokaże, że nie idzie drogą Amauriego.

Wojtek pisze:Bramkarze: Buffon, Storari, Sluga
Sluga? Cosz to za koleś?
Pamiętam jaki był szał po transferze Branescu. Wszyscy rozpływali się nad młodzikiem, kim to on nie zostanie w przyszłości :lol:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 10:44

zoff, jakbyś zostawił na ławie Pepe to kto za niego? Elia, Krasic?

O dzisiaj nie ma żadnego ciekawego meczu w porze Juventusu i powinno być dużo fajnych linków :D

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 10:50

Mysle ze dzis zagramy duzo lepiej niz w ostatnich dwoch meczach i wygramy, nie wazne jaka iloscia bramek byle wpadly 3 punkty.
pumex pisze:Sluga? Cosz to za koleś?
Pamiętam jaki był szał po transferze Branescu. Wszyscy rozpływali się nad młodzikiem, kim to on nie zostanie w przyszłości :lol:
Sluge kupilismy w lato jesli dobrze kojarze z Dinama Zagrzeb, ma chyba 18lat i tyle wiem na ten temat :think:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 11:11

Ouh yeah Conte troszeczkę sam sobie zamyka drogę nie powołując Elii. Esti czy Giacch furory grając nie robią, w kadrze są. Elia ma w tym klubie wyjątkowo pod górkę. Ja bym właśnie w takim meczu wystawił Holendra. Krasić ostatnio mnie po prostu odrzucił zmarnowaną sytuacją.

Obrazek
rekrut86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 11:11

kamilu_87 pisze:Nie będzie, nigdy nie ma. Trzeba czekać na fuzje enki z z cyfrą. Ktoś obeznany w temacie wie kiedy to ma nastąpić?
W sezonie ogórkowym - wakacje

Obrazek
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 11:21

Potrzebujemy więcej kreatywności, więc postawiłbym w tym meczu na Del Piero kosztem Pepe.
Inną kwestią jest to czy powinien zagrać DC na lewej, czy Chiellini z Bonucem na środku.
Na szpicy mimo wszystko postawiłbym na Matriego. Mając za sobą Alexa i Mirasa w końcu mógłby coś ustrzelić, tym bardziej, że to napastnik żyjący z podań innych, sam nic sobie nie wykreuje.

Buffon - Lichtsteiner - Barzagli - Bonucci - Chiellini; Pirlo - Vidal - Marchisio; Vucinić - Matri - Del Piero.

Takie ustawienie pozwoliłoby na lepszą grę kombinacyjną i z pierwszej piłki, co w ostatnim meczu wychodziło nam momentami nieźle. Gdy tak graliśmy to Cagliari gubiło się, no i w ten sposób strzeliliśmy piękną bramkę (szkoda, że tylko jedną :/ ).

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 11:22

Nawet nie powołał Eljero? O Boże... Conte i jego hejtowanie niektórych piłkarzy jest irytujące.

Będzie skład taki jak zawsze.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 11:26

liqu!d pisze:Potrzebujemy więcej kreatywności, więc postawiłbym w tym meczu na Del Piero kosztem Pepe.

Gdy tak graliśmy to Cagliari gubiło się, no i w ten sposób strzeliliśmy piękną bramkę (szkoda, że tylko jedną :/ ).
Chyba zapomniałeś, kto odegrał najładniej przy tej akcji bramkowej...
Ouh_yeah pisze:Nawet nie powołał Eljero? O Boże... Conte i jego hejtowanie niektórych piłkarzy jest irytujące.

Będzie skład taki jak zawsze.
Człowieku Elia jest chory....

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 11:32

Ouh_yeah pisze:Nawet nie powołał Eljero? O Boże... Conte i jego hejtowanie niektórych piłkarzy jest irytujące.
:doh: Trener mu nagle dodatkowych umiejętności w nogi nie włoży, zrozumcie to 'fanboje' Elii. :smile: Akurat co by nie mówić, od początku sezonu Antoś daje pograć praktycznie wszystkim. I nie sposób stwierdzić, żeby kierował sie jakimiś sympatiami.

Mecz 1:2 dla nas :P

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 11:42

Dante93 pisze:Akurat co by nie mówić, od początku sezonu Antoś daje pograć praktycznie wszystkim. I nie sposób stwierdzić, żeby kierował sie jakimiś sympatiami.
No chyba sobie jaja robisz. Elia dwa razy wszedł na boisko na łączny czas 50 minut. W 18 meczach ligowych.
O Zieglerze i Pazienzy już nie ma nawet co wspominać. Nie wydaje mi się, żeby Holender był tak strasznie gorszy od Estigarribi, którego Conte często wpychał do składu na siłę. Albo Pazienza gorszy od Pepe na środku pomocy.

Elia kontuzja? Nie wspomniano o tym nigdzie na JP.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 12:23

Ouh_yeah pisze:
Dante93 pisze:Akurat co by nie mówić, od początku sezonu Antoś daje pograć praktycznie wszystkim. I nie sposób stwierdzić, żeby kierował sie jakimiś sympatiami.
No chyba sobie jaja robisz. Elia dwa razy wszedł na boisko na łączny czas 50 minut. W 18 meczach ligowych. O Zieglerze i Pazienzy już nie ma nawet co wspominać. Nie wydaje mi się, żeby Holender był tak strasznie gorszy od Estigarribi, którego Conte często wpychał do składu na siłę. Albo Pazienza gorszy od Pepe na środku pomocy.
Elia jest po prostu przeciętniakiem na poziomie Giaccheriniego i Estigarribii. Jedyna różnica pomiędzy nimi i Elią jest taka, że Włoch i Paragwajczyk o tym wiedzą, a Holendrowi wydaje się, że jest gwiazdą. Pewnie zamiast harować na treningach strzelił focha, że nie gra w podstawowym składzie i tak wkurzył Conte, że ten postawił na nim krzyżyk.
Ouh_yeah pisze:Elia kontuzja? Nie wspomniano o tym nigdzie na JP.
W zapowiedzi meczu na whoscored.com Elia jest kontuzjowany, ale konkretnego newsa nie widziałem.

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 12:33

Ouh_yeah pisze:wydaje mi się
To zdaje sie kluczowe zdanie w całym twoim poście.

Dobrze, że w końcu gramy wieczorkiem, już dosyć miałem paru ostatnich spotkań w ciągu dnia.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 12:45

Vimes pisze:W zapowiedzi meczu na whoscored.com Elia jest kontuzjowany, ale konkretnego newsa nie widziałem.
Kontuzjowany? Hmmm....

Według mnie, sytuacja wygląda niezmiennie, czyli Marotta nasprowadzał Eliów, Giaccherinich, Estigarribiów, Pazienzów, a Conte przytomnie stawia na najmocniejszych, nie mając sensownych alternatyw

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 12:50

Pumex, na czyje życzenie Marotta ich sprowadzał? Własne widzimisię? On chciał grać 4-2-4? :lol:

Zablokowany