Serie A (18): JUVENTUS 1-1 Cagliari

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 09:55

Teraz z kolei tłumaczenie JP: "Mamy już pewniaka i jest nim lewy obrońca Paolo De Ceglie. Przez nowy system gry i niektóre założenia taktyczne znajdował się na ławce rezerwowych, ale wciąż potwierdza swoje umiejętności, dlatego to on zagra w dzisiejszym meczu."

Czyli jednak nie Estigarribia a De Ceglie? Niech Conte wystawia kogo chce, byleby nie wciskał kitów, że Kuczer jest pewniakiem.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 11:33

Także pozycja lewego obrońcy załatwiona. Będzie De Ceglie :roll: Osobiście jestem zdesperowany postawą Marotty w sprawie Ceseresa lub ogólnie obrońcy. Mamy problemy z tą formacją jeśli chodzi o ilośc zawodników, mamy połowę stycznia i żadnych wzmocnień. A skręca mnie jak czytam codziennie o 3 nowych wynalazkach :roll: Nie wiem na co on czeka.

Wreszcie mecz! Cięzkie jest to czekanie na kolejną potyczkę 8) Na papierze Cagliari nie ma jakiejś nadzwyczajnej siły rażenia aczkolwiek potrafią zaskoczyć. My jesteśmy w optymalnym składzie prócz lewego obrońcy, ponadto gramy u siebie. To muszą być 3 pkt. i modlę się o poprawę skuteczności, żebyśmy mogli spokojnie oglądać ten mecz, a nie do ostatniego gwizdka drżeć o wynik.
Conte musi ich odpowiednio nastawić.

Ta kolejka jest ważna, derby a ponadto Udine ma mecz w Genui, może ta się wreszcie przestanie kompromitować?

Do roboty panowie, tylko 3 pkt. :!:

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 11:35

Dragon pisze:My jesteśmy w optymalnym składzie prócz lewego obrońcy
My gramy bez środkowego obrońcy, który z braku przyzwoitego zawodnika na pozycji lewego obrońcy zmuszony jest grać właśnie na lewej stronie.

Tak czy inaczej wygrać trzeba, forza Juve!

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 11:42

De Ceglie i Banu w składzie = Gwarancja jednej straconej bramki ? :prochno:
Pewnie tak.
Ciekawe czy wejdzie Boriello.
Liczę na dobrą grę napastników :)

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 11:45

Dragon pisze:Osobiście jestem zdesperowany postawą Marotty
Jaki? Chyba 'zawiedziony'.

Ja tam się cieszę, że PDC zagra.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 12:29

No to na SJ ktoś gafę walnął tłumacząc tylko to z testowaniem wariantu z Estim a pomijając zdanie wyraźnie mówiące, że to DC będzie grał :prochno:

Wydaje mi się, że po ostatnich mdłych spotkaniach to będzie ciekawsze. Cagliari się postawi ale Nasi zagrają dobry mecz i wygrają... 3:1. Liczę na gola Vucinicia i Markiza bo dawno nie strzelił.

PS. Mam już ponad 10 linków do transmisji na necie. 8)

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 12:35

Gramy u siebie, a w naszym "domu" gra szła nam o wiele łatwiej, nawet z o wiele silniejszymi rywalami niż dzisiejszy. Dlatego liczę na znaczną przewagę posiadania piłki i okazałe zwycięstwo różnicą minimum trzech bramek. Liczę, że mecz rozstrzygnie się już w pierwszej połowie, bo o 16:00 idę grać w piłkę na halę... ;)

Pozdrawiam!
risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 12:54

ja licze ze zagramy na 0 z tylu. Napewno Cagliari nie ma lepszych obroncow od nas. Jakby im oddac dwoch Leandro to pewnie grali by w podstawowym skladzie u nich i strzelalibysmy im na zawolanie myslac tokiem co poniektorych. Mamy tylko 11 bramek straconych w polowie sezonu a piszecie jakbysmy mieli najgorsza obrone w lidze!!

Pewnie jakby Kolarow gral na LO a Chiellini na ŚO to tych bramek bysmy stracili max 5 a może 0 :P Gramy druzyna a nie jednym obronca. To ze napastnik idzie sam na sam z obronca to tez wina kogos kto dopuscil do takiej sytuacji ;)

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 13:16

risto pisze:ja licze ze zagramy na 0 z tylu. Napewno Cagliari nie ma lepszych obroncow od nas. Jakby im oddac dwoch Leandro to pewnie grali by w podstawowym skladzie u nich i strzelalibysmy im na zawolanie myslac tokiem co poniektorych. Mamy tylko 11 bramek straconych w polowie sezonu a piszecie jakbysmy mieli najgorsza obrone w lidze!!

Pewnie jakby Kolarow gral na LO a Chiellini na ŚO to tych bramek bysmy stracili max 5 a może 0 :P Gramy druzyna a nie jednym obronca. To ze napastnik idzie sam na sam z obronca to tez wina kogos kto dopuscil do takiej sytuacji ;)
Połowa sezonu to będzie za dwa mecze, a do tego czasu lepiej nic nie osądzajmy. Pamiętam, że za Capello straciliśmy w całym sezonie bodajże 19 bramek w lidze i przegraliśmy 1 mecz (chyba z Regginą, jeżeli mnie pamięć nie myli). Tak czy siak drużyna która straci mniej niż 20 bramek w całym sezonie będzie mogła mówić o posiadaniu świetnej defensywy - ja jestem przekonany że my stracimy więcej niż 25 ;) Nie żebym nie wierzył - ale z obecnym składem nie jest to po prostu możliwe.

Jeżeli chodzi o Calgiari - ważne jest aby szybko strzelić bramkę, albo najlepiej dwie: oglądanie ostatniego meczu było mordęgą nie tylko ze względu na styl gry, ale nerwówka też była...

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 13:28

johnnybgoode

wiec my z Udinese mamy jedynie szanse zeby miec swietna defensywe bo reszta druzyn wlacznie z liderujacym Milanem zbliza sie do tej granicy 20 straconych bramek ;)

Gość

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 13:50

Dragon pisze:Osobiście jestem zdesperowany postawą Marotty w sprawie Ceseresa
jaki jestes?

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 13:59

bohdan pisze:
jaki jestes?
czepiasz sie. Pisz lepiej na temat a nie o slownictwie.

kubus1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 14:06

poszukuję linku do meczu ale przez SopCasta bo inaczej nie dam rady odbierać meczu. jakby ktoś był miły to proszę o wrzucenie. Zawsze oglądałem Digi Sport prze Sopcasta, ale nie widzę nigdzie linków, a u nich w planie transmisji jest napisane ze Juve Cagliari transmitują.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 14:10 przez kubus1, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 14:10

kubus1 pisze:poszukuję linku do meczu ale przez SopCasta bo inaczej nie dam rady odbierać meczu. jakby ktoś był miły to proszę o wrzucenie.
http://soccerhd.info/3.html (tylko w Internet Explorer).
Według ich programu na tym kanale ma być mecz Juventusu z Cagliari.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 14:13

risto pisze:
bohdan pisze:
jaki jestes?
czepiasz sie. Pisz lepiej na temat a nie o slownictwie.
On się nie czepia, on ma rację.

Czuję, że Matri dziś strzeli gola. Albo nie strzeli.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany