Serie A (16): JUVENTUS 2-0 Novara
- deszczowy
- Juventino
A może warto byłoby spróbować wariantu z Quagiem na szpicy, a jako bocznych dać Pepe i DP?
Tyle, że Alex demonem szybkości nie jest i mógłby opóźniać... no ale powinien zagrać cały mecz od początku w końcu.

- Filip
Bramkarze: Buffon, Storari, Manninger.
Obrońcy: Chiellini, De Ceglie, Barzagli, Lichtsteiner, Sorensen.
Pomocnicy: Pazienza, Pepe, Marchisio, Elia, Pirlo, Giaccherini, Krasic, Estigarribia, Marrone.
Napastnicy: Del Piero, Quagliarella, Toni, Matri.
Bramkarze: Buffon, Storari, Manninger.
Obrońcy: Chiellini, De Ceglie, Barzagli, Lichtsteiner, Sorensen.
Pomocnicy: Pazienza, Pepe, Marchisio, Elia, Pirlo, Giaccherini, Krasic, Estigarribia, Marrone.
Napastnicy: Del Piero, Quagliarella, Toni, Matri.
- zahor
- Juventino
A do czego ma mu się przydać prędkość, jeżeli 90% czasu gra będzie się pewnie toczyć pod polem karnym Novary? Tam będzie potrzebny ktoś, kto na małej przestrzeni będzie w stanie zrobić coś z niczego żeby zagrozić zamurowanej bramce gości - i ja uważam że Del Piero umie to najlepiej. Myślę że Toni też mógłby być przydatny - jeżeli Quagliarella w zaproponowanym przez Ciebie ustawienie udowodni, że ostatni występ to nie przypadek, a norma, to dałbym temu kolosowi szansę - jeżeli bramka gości będzie nieustannie ostrzeliwana, to warto mieć w polu karnym kogoś, kogo szukają bezpańskie, odbite piłki - Toni mógłby się raz czy drugi dobrze odnaleźć.deszczowy pisze:A może warto byłoby spróbować wariantu z Quagiem na szpicy, a jako bocznych dać Pepe i DP?Tyle, że Alex demonem szybkości nie jest i mógłby opóźniać... no ale powinien zagrać cały mecz od początku w końcu.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Co racja to racja. Ogólnie dziwi mnie brak wykorzystania Toniego w tym sezonie. Opcja zgrywania przez niego głową piłek do bocznych napastników albo do często wbiegającego w pole karne Markiza to bardzo fajny pomysł na drużyny, które bronią się całą drużyną. My natomiast w takich starciach usilnie próbujemy wjechać z piłką do bramki.zahor pisze:Toni mógłby się raz czy drugi dobrze odnaleźć.
- Prusor
- Juventino
:doh: nie nie nie..to wymysł dziennikarzy. A jeśli chodzi o Fabio to oczywiście ma potencjał być dobrym zawodnikiem i grać w podstawowym składzie albo przynajmniej jako dobry zmiennik na 30 min +.zahor pisze:... Nie wiem czy ten skład to wymysł dziennikarzy, czy ostatnim występem Fabio zepchnął się za kapitana w kolejce do miejsca w składzie...
No ale żeby ostatni występ Fabio był jakiś znacząco ciekawy,dobry ? to sobie nie przypominam

Co do meczu z Novarką to podchodzę ostrożnie. Oczywiście chciałbym tak miazgi np. jak z Palermo 3:0 ale nie wiem nie wiem. Novara zaciekle się broni i o dziwo również wykorzystuje nadarzające się okazje ( z kontry ) na gole. Ha nie chcę już przypominać tutaj pięknego wyniku Novara-Interek 3:1 hehe.
Co do składu to widzę na pewno Alexa w podstawowym albo cale 45 min. Myślę że Matrii powinien również zagrać w tym meczu. Pokazać kunszt umiejętności snajperskich i pyknąć ze 2 bramy. Fabio...tak.. powinien wyjść w tym meczu . Na ile nie wiem ale jako 2 napastnik. Bo nie wyobrażam sobie meczu z 1 napastnikiem. Pomoc...myślę że Esti, Pepe,Giani, Pazzienza, Marchisio, oborna myślę że dałbym od początku pograć Sorensenowi, dalej Kielon no i tutaj zaczyna się sieka bo kogo na 2 boki..;/ może motte ( ostatnio co wyprawia na sparingach i gierkach kontrolnych to KOSMOS) oraz chyba De Ceglie bo..Lichy w odwecie ( nie daj Boże kontuzja) no i bramka oczywiście Storari

No Del Piero No Party Noo !..
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
to temat o FM czy nadchodzącym meczu z NovarąPrusor pisze::doh: nie nie nie..to wymysł dziennikarzy. A jeśli chodzi o Fabio to oczywiście ma potencjał być dobrym zawodnikiem i grać w podstawowym składzie albo przynajmniej jako dobry zmiennik na 30 min +.zahor pisze:... Nie wiem czy ten skład to wymysł dziennikarzy, czy ostatnim występem Fabio zepchnął się za kapitana w kolejce do miejsca w składzie...
No ale żeby ostatni występ Fabio był jakiś znacząco ciekawy,dobry ? to sobie nie przypominam.
Co do meczu z Novarką to podchodzę ostrożnie. Oczywiście chciałbym tak miazgi np. jak z Palermo 3:0 ale nie wiem nie wiem. Novara zaciekle się broni i o dziwo również wykorzystuje nadarzające się okazje ( z kontry ) na gole. Ha nie chcę już przypominać tutaj pięknego wyniku Novara-Interek 3:1 hehe.
Co do składu to widzę na pewno Alexa w podstawowym albo cale 45 min. Myślę że Matrii powinien również zagrać w tym meczu. Pokazać kunszt umiejętności snajperskich i pyknąć ze 2 bramy. Fabio...tak.. powinien wyjść w tym meczu . Na ile nie wiem ale jako 2 napastnik. Bo nie wyobrażam sobie meczu z 1 napastnikiem. Pomoc...myślę że Esti, Pepe,Giani, Pazzienza, Marchisio, oborna myślę że dałbym od początku pograć Sorensenowi, dalej Kielon no i tutaj zaczyna się sieka bo kogo na 2 boki..;/ może motte ( ostatnio co wyprawia na sparingach i gierkach kontrolnych to KOSMOS) oraz chyba De Ceglie bo..Lichy w odwecie ( nie daj Boże kontuzja) no i bramka oczywiście Storari

Novara to drużyna do spadku, teoretycznie powinniśmy wygrać (teoretycznie w Rzymie też powinniśmy zwyciężyć z Romą) zobaczymy, u siebie gramy 10x lepiej niż na wyjazdach

- JuveFilip_8_
- Juventino
co Ty, pedał?Prusor pisze:(...)
Co do meczu z Novarką to podchodzę ostrożnie.
(...)
Novara-Interek 3:1 hehe.
(...)
Pomoc...myślę że Esti, Pepe,Giani, Pazzienza, Marchisio
(...)
Liczę na Quagiarellę w tym meczu, strzeli wreszcie bramkę, to zacznie grać bardziej pod drużynę i pożytek wg mnie będzie z niego ogromny.

- Prusor
- Juventino
JuveFilip_8_ pisze:co Ty, pedał?Prusor pisze:(...)
(...)
(...)
(...)
Liczę na Quagiarellę w tym meczu, strzeli wreszcie bramkę, to zacznie grać bardziej pod drużynę i pożytek wg mnie będzie z niego ogromny.
Co Ty Szmatą jesteś ? O co Ci chodzi z tym "pedał" czybba że Ty jesteś . Nie wiem czego Twoja się wypowiedź tyczyłą koleszka. Nie maż się .
No Del Piero No Party Noo !..
- Giovani
- Juventino
Tego, że piszesz jak pedał. Brakowało jeszcze emtikonów, lub durnych znaczków "<333 lub ;***".Prusor pisze:JuveFilip_8_ pisze:co Ty, pedał?Prusor pisze:(...)
(...)
(...)
(...)
Co Ty Szmatą jesteś ? O co Ci chodzi z tym "pedał" czybba że Ty jesteś . Nie wiem czego Twoja się wypowiedź tyczyła koleszka. Nie maż się .
Co do meczu, to niewątpliwie będziemy świadkami gry do jednej bramki. Tak jak to było z Ceseną. Mam nadzieję, że uda się coś ustrzelić. Mam nadzieję na bramkę Matriego.
- pablo1503
- Juventino
Wy dwaj nade mną się na poważnie kłócicie?Żenada
Gazzetta podaje ciekawą jedenastkę na jutrzejszy mecz.
Gazzetta podaje ciekawą jedenastkę na jutrzejszy mecz.

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dżizas krajst, oby to tak nie wyglądało, bo zrobi się nieprzyjemnie <333 Sorensen ;*** na boisko.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zmieniają ten skład kilka razy dziennie. Nie wiem w związku z czym takie roszady i naprawdę kretyńskie niekiedy pomysły, bo tak to my raczej nie zagramy.pablo1503 pisze:Gazzetta podaje ciekawą jedenastkę na jutrzejszy mecz.
Chciałbym zobaczyć coś takiego:
Buffon
Lichtsteiner - Barzagli - Chiellini - De Ceglie
Marchisio - Pirlo
Pepe - Del Piero - Elia
Matri
- Łukasz
- Juventino
I bardzo dobrze, że gramy klepą ze słabiakami. Lubię Toniego i cenię jego umiejętności, ale na takie drużyny nie da się grać na ścianę - to walenie głową w mur. Oglądaliśmy to przez cały zeszły sezon u Del Neriego.Ouh_yeah pisze:Co racja to racja. Ogólnie dziwi mnie brak wykorzystania Toniego w tym sezonie. Opcja zgrywania przez niego głową piłek do bocznych napastników albo do często wbiegającego w pole karne Markiza to bardzo fajny pomysł na drużyny, które bronią się całą drużyną. My natomiast w takich starciach usilnie próbujemy wjechać z piłką do bramki.zahor pisze:Toni mógłby się raz czy drugi dobrze odnaleźć.
@szczypek - wiem, że Novara jest słaba, ale ten środek to zbyt ryzykowny - pójdzie kontra i pozamiatane
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czy ja wiem... Tak samo graliśmy z Parmą w pierwszym meczu tego sezonu. W miejsce Giaccheriniego widziałbym jednak Elie, który zasługuje na to, aby zagrać od początku.Łukasz pisze:@szczypek - wiem, że Novara jest słaba, ale ten środek to zbyt ryzykowny - pójdzie kontra i pozamiatane
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To na jakie drużyny byś chciał tak grać? Chyba nie na Milan?Łukasz pisze:I bardzo dobrze, że gramy klepą ze słabiakami. Lubię Toniego i cenię jego umiejętności, ale na takie drużyny nie da się grać na ścianę - to walenie głową w mur. Oglądaliśmy to przez cały zeszły sezon u Del Neriego.