Kontrakt Del Piero
- Bartek88
- Juventino
Z jednej strony masz racje, ale z drugiej jesli chcemy wrocic na szczyt, nie mozemy trzymac u siebie podstarzałych, juz nie tej klasy co kiedys gwiazd. Co nie zmienia faktu, ze tak nie powinno sie traktowac kogos takiego jak Del Piero jak to zrobil Pan Agnelli czy Pan ZambrottaJuveForeverPoznan pisze:dla mnie to skandal. jesli Alex chce grac dla nas dalej to powinien miec taka mozliwosc. i zadna kasa nie ma tu znaczenia, zreszta Alex stwierdzil ze moze grac u nas nawet za darmo. Andrea sie skompromitowal, to Alex powinien oglaszac takie rzeczy. sezon temu zapowiadal koniec kariery ale przeciez ma prawo do zmiany zdania. jak dla mnie kibice powinni zrobic zrzute na jego ostatni kontrakt, przy okazji pokazac Andrei ze w porownaniu z Alexem dla kibicow jest nikim. sam bym z checia przeznaczyl kilka euro na ten cel. to by pieknie pokazalo nasze przywiazanie do niego. Alexa, jak juz sam postanowi zakonczyc kariere, musi czekac specjalne i wyjatkowe pozegnanie. potrafilismy pozegnac Nedveda, nie potrafilismy ( jako klub) pozegnac Trezegola. a Alex jest wyjatkowy, to nasz symbol, lider i kapitan.
a w jego gre w Milanie nie wierze, nawet za 100 baniek tam nie pojdzie

- Pan Mietek
- Juventino
Te deklaracje o kontrakcie Alexa są zupełnie niepotrzebne. Może wyjaśnijmy jedną rzecz - to nie jest wieloletni juventino i zasłużony piłkarz. To jest prawdopodobnie najwybitniejszy gracz w historii tej drużyny i dlatego powinien mieć zapewnione warunki do kontynuowania kariery w Juve. To czy będzie miał miejsce w pierwszym składzie to inna sprawa ale nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek miał odmówić mu przedłużenia kontraktu.
Pan Zambrotta najzwyczajniej w świecie trolluje a Wy się tak łatwo nabieracie :lol:
Pan Zambrotta najzwyczajniej w świecie trolluje a Wy się tak łatwo nabieracie :lol:
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Powiedział gość, który PŁAKAŁ (hahahaha) podczas ceremonii otwarcia nowego stadionu.pan Zambrotta pisze:Z niecierpliwością czekam na dzień, kiedy Alex opuści klub.
pan Zambrotta pisze:Bardzo mnie nakręca wasze oburzenie

Powiem tak. Jak odchodził Nedved to było ciężko, ale już wtedy mówiłem, że rozstanie z Del Piero będzie prędzej czy później nieuniknione. Zastanawiałem się czy za wszelką cenę trzymać go będziemy do końca kariery w klubie, czy Alex zdecyduje się jeszcze zagrać w innym klubie, o czym czasami zdarzało mu się mówić. Chce grać i ja mu się nie dziwie, natomiast Juventus nie jest w stanie zaoferować mu pełnego, satysfakcjonującego go pakietu, ilości spotkań w sezonie. To wciąż wartościowy zawodnik, ale niestety jego przydatność czysto sportowa w tym zespole gaśnie z roku na rok. Niestety. Pozostaje tylko kwestia jego osoby jako osoby związanej z Juventusem. Jego legenda zostanie tu na zawsze, w nas też. Forza Del Piero!
- JuveForeverPoznan
- Juventino
ale jakich kosztach? Alex zarabia nie duzo, a w porownaniu z takim Entem nawet bardzo malo. skoro nas stac zeby wyrzucac kase na Enta i reszte szrotu a nie stac nas na nasza legende i kapitana to brak mi slow. zreszta Alex powiedzial ze moze nawet grac za darmo. moim zdaniem kibice powinni okazac swoja wdziecznosc i przywiazanie i zrobic zrzute dla niego. wtedy tym trudniej bedzie zarzadowi sie pozbyc Alexa.Bartek88 pisze:Z jednej strony masz racje, ale z drugiej jesli chcemy wrocic na szczyt, nie mozemy trzymac u siebie podstarzałych, juz nie tej klasy co kiedys gwiazd. Co nie zmienia faktu, ze tak nie powinno sie traktowac kogos takiego jak Del Piero jak to zrobil Pan Agnelli czy Pan ZambrottaJuveForeverPoznan pisze:dla mnie to skandal. jesli Alex chce grac dla nas dalej to powinien miec taka mozliwosc. i zadna kasa nie ma tu znaczenia, zreszta Alex stwierdzil ze moze grac u nas nawet za darmo. Andrea sie skompromitowal, to Alex powinien oglaszac takie rzeczy. sezon temu zapowiadal koniec kariery ale przeciez ma prawo do zmiany zdania. jak dla mnie kibice powinni zrobic zrzute na jego ostatni kontrakt, przy okazji pokazac Andrei ze w porownaniu z Alexem dla kibicow jest nikim. sam bym z checia przeznaczyl kilka euro na ten cel. to by pieknie pokazalo nasze przywiazanie do niego. Alexa, jak juz sam postanowi zakonczyc kariere, musi czekac specjalne i wyjatkowe pozegnanie. potrafilismy pozegnac Nedveda, nie potrafilismy ( jako klub) pozegnac Trezegola. a Alex jest wyjatkowy, to nasz symbol, lider i kapitan.
a w jego gre w Milanie nie wierze, nawet za 100 baniek tam nie pojdzie. To jest wielki symbol tego klubu a nie piate kolo u wozu :!: :roll:
moja milosc do tego klubu zaczela sie od Alexa, pewno dla wielu innych kibicow rowniez. nie zniose faktu takiego potraktowania go. klub to nie tylko Andrea i wlasciciele. to rowniez kapitan, pilkarze, kibice. i piekna historia. skandalem jest to co sie dzieje, ze mozna przeczytac ze klub nie chce Alexa. klub marketingowo to przegrywa, atmosfere nie tylko w szatni sie tez psuje.
najsmutniejsze ze ten podstarzaly kapitan technicznie nadal bije sporo naszych. nie ma jego nastepcy, nawet go nie widac na horyzoncie. to jest najsmutniejsze. Alex zastapil wielkiego Baggio. a kto go zastapi?

Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011, 21:20 przez JuveForeverPoznan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante93
- Juventino
Nie prawdopodobnie, tylko na pewno. Zdobył w barwach Juve wszystko co sie dało, ma niezliczoną liczbe rekordów, za jego czasów Juventus był na samym szczycie, a gdy był na dnie, Alex pomógł mu sie z tego wygrzebać.
Ja rozumiem 37 lat na karku, gra nie ta co kiedyś, ale mam dziwne odczucie, że obecnie Alex siedzi własnie dlatego, że ma 37 i nie wypada tak wiekowych piłkarzy 'używać', bo piłkarsko mało kto obecnie w Turynie może dać zespołowi tak dużo jak może dać DP. Ja sie nie obraże jak dostanie jeszcze jeden, ostatni kontrakt.
Zresztą, nikt nie mówi, że ma być podstawowym zawodnikiem, Alex jest myślący i wie, ze nie może blokować swoją postawą rozwoju klubu, i tego nie robi, ba wręcz uważam, że jako przykład dla nowych Juventini lepszej osoby nie znajdziemy bo to jeden z ewenementów na skale światową, jeżeli chodzi o poziom piłkarza, nie tylko pod względami czysto piłkarskimi. Zresztą, samo to, że gra za 'grosze' pokazuje ile tego klub dla niego znaczy, i na jego miejscu czuł bym straszną przykrość gdyby ktoś na siłe mi przypominał, że mam odejść. No ale... takie hejter jak Pan Zambrotta ma widocznie inne zdanie. Chociaż, podobno poglądy są jak dupa- każdy jakieś ma, ale żeby tak od razu je wszystkim pokazywać? Dlatego skończ waść, bo to nie wypada po prostu pieprzyć takich farmazonów. Alex do końca kariery w Juve! Choćby jako 5 napastnik.
Ja rozumiem 37 lat na karku, gra nie ta co kiedyś, ale mam dziwne odczucie, że obecnie Alex siedzi własnie dlatego, że ma 37 i nie wypada tak wiekowych piłkarzy 'używać', bo piłkarsko mało kto obecnie w Turynie może dać zespołowi tak dużo jak może dać DP. Ja sie nie obraże jak dostanie jeszcze jeden, ostatni kontrakt.
Zresztą, nikt nie mówi, że ma być podstawowym zawodnikiem, Alex jest myślący i wie, ze nie może blokować swoją postawą rozwoju klubu, i tego nie robi, ba wręcz uważam, że jako przykład dla nowych Juventini lepszej osoby nie znajdziemy bo to jeden z ewenementów na skale światową, jeżeli chodzi o poziom piłkarza, nie tylko pod względami czysto piłkarskimi. Zresztą, samo to, że gra za 'grosze' pokazuje ile tego klub dla niego znaczy, i na jego miejscu czuł bym straszną przykrość gdyby ktoś na siłe mi przypominał, że mam odejść. No ale... takie hejter jak Pan Zambrotta ma widocznie inne zdanie. Chociaż, podobno poglądy są jak dupa- każdy jakieś ma, ale żeby tak od razu je wszystkim pokazywać? Dlatego skończ waść, bo to nie wypada po prostu pieprzyć takich farmazonów. Alex do końca kariery w Juve! Choćby jako 5 napastnik.
- juventusprzemek
- Juventino
Alex nie dał jednoznacznej informacji, że to ostatni kontrakt w Juve. Powiedział tylko, że podpisuje kontrakt "in blanco", Pippo jakoś z sezonu na sezon ma kontrakt z Milanem. Alex spokojnie może pozostać do 40-ki i wcale nie musi rozgrywać całych spotkań bo wiadomo 37 lat ale jeśli zdrowie będzie mu dopisywać to dlaczego nie postawić na niego w jakimś łatwym meczu lub w takim w którym może wnieść spokój, przetrzymać piłkę czy wywalczyć wolniaka.
Plany Agnelliego mają być takie:
1)Koniec gry Alexa w Juve
2)Wyjazd za Ocean
3)Wszyscy zapominają o Il Capitano
4)Agnelli wchodzi na szczyt sławy w Juve przed Alexa
BTW grając w FM 12 spotkałem się z takim czymś:

Może to tylko wirtualny świat gry żeby tylko nie okazało się, że Agnelli będzie w podobnej sytuacji.
Plany Agnelliego mają być takie:
2)Wyjazd za Ocean
BTW grając w FM 12 spotkałem się z takim czymś:
Może to tylko wirtualny świat gry żeby tylko nie okazało się, że Agnelli będzie w podobnej sytuacji.
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011, 21:39 przez juventusprzemek, łącznie zmieniany 1 raz.
- mati888
- Juventino
w gruncie rzeczy to cięzka sprawa. Z jednej strony Alex zasługuję na grę, dużo gry. Z drugiej strony obecny Juve gra taktyką, w której nie ma dla niego miejsca, a wprowadzanie żonglerki wyjściowym ustawieniem dla samego Del Piero byłoby nie do końca mądre. Fakt, ze powinniśmy mieć ograne kilka modułów, ale...no właśnie - widać, że zespół czuje się najlepiej w tym 4-3-3.
Sam nie wiem. Nie chcę, żeby odchodził, ale z drugiej strony kisić go na ławie też trochę nie wypada. Ciężka sprawa...
Sam nie wiem. Nie chcę, żeby odchodził, ale z drugiej strony kisić go na ławie też trochę nie wypada. Ciężka sprawa...
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Bartek88
- Juventino
Tu nie chodzi o koszty finansowe. Alex chce grac, w 1 skladzie Conte miejsca nie ma, w polowie meczu lepiej aby wchodzil jakis mlody talent, ktory a nuż okaze sie kolejnym Del Piero i sie ogrywal niz stary Del Piero, tylko dlatego, aby nie lamac serca kibicom. Jest mi smutno, ze odchodzi ale nie ma innego wyjscia, jesli chcemy wrocic na szczyt.JuveForeverPoznan pisze:ale jakich kosztach? Alex zarabia nie duzo, a w porownaniu z takim Entem nawet bardzo malo. skoro nas stac zeby wyrzucac kase na Enta i reszte szrotu a nie stac nas na nasza legende i kapitana to brak mi slow. zreszta Alex powiedzial ze moze nawet grac za darmo. moim zdaniem kibice powinni okazac swoja wdziecznosc i przywiazanie i zrobic zrzute dla niego. wtedy tym trudniej bedzie zarzadowi sie pozbyc Alexa.Bartek88 pisze:Z jednej strony masz racje, ale z drugiej jesli chcemy wrocic na szczyt, nie mozemy trzymac u siebie podstarzałych, juz nie tej klasy co kiedys gwiazd. Co nie zmienia faktu, ze tak nie powinno sie traktowac kogos takiego jak Del Piero jak to zrobil Pan Agnelli czy Pan ZambrottaJuveForeverPoznan pisze:dla mnie to skandal. jesli Alex chce grac dla nas dalej to powinien miec taka mozliwosc. i zadna kasa nie ma tu znaczenia, zreszta Alex stwierdzil ze moze grac u nas nawet za darmo. Andrea sie skompromitowal, to Alex powinien oglaszac takie rzeczy. sezon temu zapowiadal koniec kariery ale przeciez ma prawo do zmiany zdania. jak dla mnie kibice powinni zrobic zrzute na jego ostatni kontrakt, przy okazji pokazac Andrei ze w porownaniu z Alexem dla kibicow jest nikim. sam bym z checia przeznaczyl kilka euro na ten cel. to by pieknie pokazalo nasze przywiazanie do niego. Alexa, jak juz sam postanowi zakonczyc kariere, musi czekac specjalne i wyjatkowe pozegnanie. potrafilismy pozegnac Nedveda, nie potrafilismy ( jako klub) pozegnac Trezegola. a Alex jest wyjatkowy, to nasz symbol, lider i kapitan.
a w jego gre w Milanie nie wierze, nawet za 100 baniek tam nie pojdzie. To jest wielki symbol tego klubu a nie piate kolo u wozu :!: :roll:
moja milosc do tego klubu zaczela sie od Alexa, pewno dla wielu innych kibicow rowniez. nie zniose faktu takiego potraktowania go. klub to nie tylko Andrea i wlasciciele. to rowniez kapitan, pilkarze, kibice. i piekna historia. skandalem jest to co sie dzieje, ze mozna przeczytac ze klub nie chce Alexa. klub marketingowo to przegrywa, atmosfere nie tylko w szatni sie tez psuje.
najsmutniejsze ze ten podstarzaly kapitan technicznie nadal bije sporo naszych. nie ma jego nastepcy, nawet go nie widac na horyzoncie. to jest najsmutniejsze. Alex zastapil wielkiego Baggio. a kto go zastapi?
Jestem tylko zawiedziony ze sposobu w jakim to wszystko sie odbylo. Wyobrazalem sobie konferencje prasowa pod koniec sezonu,z fleszami gdzie osobiscie Alex informuje o swoim odejsciu, a nie wywiad z Agnellim... Najbardziej wlasnie nie podoba mi sie to w nowym zarządzie, ze nie szanuja takich graczy. Z Treze podobnie bylo...
- szczypek
- Juventino
Twa postępująca z wiekiem "mądrość" zaczyna mnie przerażać. Sam to wymyśliłeś?juventusprzemek pisze:Plany Agnelliego mają być takie:
2)Wyjazd za Ocean
Na prawdę myślisz, że to kwestia pieniędzy? Zrzucić to się możesz na wódkę, ale nie na pensję takiego piłkarza. Ent jak mówisz dostaje za dużo, ponieważ poprzedni dyrektorzy rozdawali takie pensje na lewo i prawo, a ci tylko czekają aż będą mogli się go pozbyć.JuveForeverPoznan pisze:ale jakich kosztach? Alex zarabia nie duzo, a w porownaniu z takim Entem nawet bardzo malo. skoro nas stac zeby wyrzucac kase na Enta i reszte szrotu a nie stac nas na nasza legende i kapitana to brak mi slow.
- pablo1503
- Juventino
Przykre, bo Alex jeszcze zasługuje na grę. Nie jest on w takiej formie, że Conte wpuszcza go tylko z litości, dlatego, że to Alessandro Del Piero. Nie mam pojęcia ila rozegrał minut w tym sezonie(z pewnością za mało
), ale za każdym razem wnosił wiele świeżości. Są kluby(jak wyżej wspomniałem), które trzymają piłkarzy tylko ze względu na szacunek, a tak naprawdę nie nadają się już na granie(np: Drogba)
Ja nadal będę się trzymał swojej wersji, że sprzedaż DP nie byłaby 'tylko' pozbyciem się LEGENDY, ale także wartościowego zawodnika, który udawania, że na chwilę obecną jest w formie.
EDIT.
'jakis mlody talent, ktory a nuż okaze sie kolejnym Del Piero i sie ogrywal niz stary Del Piero' Na obecną chwilę, wszystkie nasze nadzieje są na wypożyczeniu. Nie rozumiem. Alex ma 37 lat, jest wolny i mało zwrotny, ale on sobie z tego zdaje sprawę i nie robi rajdów przez pół boiska, tylko rozgrywa. <-- 42sek. facet robi rajd, kiwa dwóch zawodników, po czym zdobywa bramkę. On nadal potrafi i gadanie, że jest za stary jest troszkę... dziwne. Spójrz na Superpippo, on dopiero jest wypalony.

Ja nadal będę się trzymał swojej wersji, że sprzedaż DP nie byłaby 'tylko' pozbyciem się LEGENDY, ale także wartościowego zawodnika, który udawania, że na chwilę obecną jest w formie.
EDIT.
'jakis mlody talent, ktory a nuż okaze sie kolejnym Del Piero i sie ogrywal niz stary Del Piero' Na obecną chwilę, wszystkie nasze nadzieje są na wypożyczeniu. Nie rozumiem. Alex ma 37 lat, jest wolny i mało zwrotny, ale on sobie z tego zdaje sprawę i nie robi rajdów przez pół boiska, tylko rozgrywa. <-- 42sek. facet robi rajd, kiwa dwóch zawodników, po czym zdobywa bramkę. On nadal potrafi i gadanie, że jest za stary jest troszkę... dziwne. Spójrz na Superpippo, on dopiero jest wypalony.

- JuveForeverPoznan
- Juventino
koszty to nie problem, a juz na bank nie dla mnie. ale czy dla zarzadu tez? stac nas na Enta to stac nas na Alexa.szczypek pisze:Na prawdę myślisz, że to kwestia pieniędzy? Zrzucić to się możesz na wódkę, ale nie na pensję takiego piłkarza. Ent jak mówisz dostaje za dużo, ponieważ poprzedni dyrektorzy rozdawali takie pensje na lewo i prawo, a ci tylko czekają aż będą mogli się go pozbyć.JuveForeverPoznan pisze:ale jakich kosztach? Alex zarabia nie duzo, a w porownaniu z takim Entem nawet bardzo malo. skoro nas stac zeby wyrzucac kase na Enta i reszte szrotu a nie stac nas na nasza legende i kapitana to brak mi slow.
mysle ze wszyscy, w tym DP, rozumieja ze nie moze grac w kazdym meczu po 90 min. ale nadal ma ogromne doswiadczenie i umiejetnosci. nadal potrafi wejsc na podmeczonego rywala, przytrzymac pilke gdy trzeba, dokladnie podac czy dosrodkowac ( co nie kazdemu u nas niestety wychodzi). najwazniejsze ze akceptuje swoja role, pozytywnie wplywa na morale, stanowi najlepszy mozliwy wzor dla naszych mlodych zawodnikow. to tez ma znaczenie.
nie bylo by problemu gdyby to Alex sam podjal i oglosil swoja decyzje. ma do niej prawo i mysle ze kazdy by ja uszanowal. oglosil by ze chce grac w USA, Japonii czy gdzie tylko bedzie chcial. a klub i kibice by mu urzadzili godne pozegnanie. a gdyby stwierdzil ze chce nadal grac u nas to zarzad powinien sie na to zgodzic.
a tymczasem Andrea udowadnia ze jest idiota, ktory ma gdzies naszego kapitana i legende. a Conte wpuszcza Alexa w 90 min. masakryczny brak szacunku i klasy.
co do zbiorki kasy to nie wazne ile by zebrano, nie to by bylo najwazniejsze. najwazniejsze jest pokazanie ze kibice nadal chca Alexa w Juve. mysle ze Andrei zrobilo by sie glupio i ciezko by mu bylo znalezc wymowke dla nie przedluzenia kontraktu
- drozdi
- Juventino
Ja mam wrażenie, że z roku na rok jest gorzej.szczypek pisze:Twa postępująca z wiekiem "mądrość" zaczyna mnie przerażać. Sam to wymyśliłeś?juventusprzemek pisze:Plany Agnelliego mają być takie:
2)Wyjazd za Ocean
Podobno Del Piero ma odejść?
- pan Zambrotta
- Juventino
płakałem, bo jestem kibicem Juventusu, a nie Alexa Del Piero. Jeśli tego nie potrafisz zrozumieć, przybij piątkę z Juventusprzemkiem i odpal swojego golfa na gaz.szczypek pisze:Powiedział gość, który PŁAKAŁ (hahahaha) podczas ceremonii otwarcia nowego stadionu.pan Zambrotta pisze:Z niecierpliwością czekam na dzień, kiedy Alex opuści klub.
z resztą, nie ma po co z tobą dyskutować. doskonale podsumowałes się, przeprowadzając monolog w innym temacie:
szczypek pisze:Nie spinaj się. Nie każdemu w życiu wyszło.szczypek pisze:Jeśli ode mnie śmierdzi to od Ciebie aż wali na kilometr słomą z butów i buractwem.
- szczypek
- Juventino
Facet, który poświęcił swoje piłkarskie życie dla Starej Damy nie może być zupełnie obojętny kibicowi Juventusu. Szkoda, że tego nie rozumiesz.pan Zambrotta pisze:płakałem, bo jestem kibicem Juventusu, a nie Alexa Del Piero. Jeśli tego nie potrafisz zrozumieć, przybij piątkę z Juventusprzemkiem i odpal swojego golfa na gaz.
Skoro jedziesz mnie odgrzewanymi kotletami, to ja też mam coś dla Ciebie. Uwaga panie i panowie, Andrzejek Zambrotta kilka lat temu:
Edit. Ty mówiąc o dyskusji ze mną ciągle podcierasz się tym samym argumentem. Z całym szacunkiem dla Twoich zasług w to forum, ale oklapła Ci nie tylko pałka, bawisz coraz mniej osób.pan Zambrotta 05.11.2004 pisze:Del Piero to symbol Juve i nigdy nie odejdzie. Nikt go nie puści i już :-D a to że jego lata świetności minęły to inna sprawa. Alex ma kontrakt do 2008 i z pewnością zakończy wtedy karierę. Ciekawe, jak wtedy będziecie patrzeć na Juventus bez Alexa??? sam nie umiem sobie tego wyobrazić.. :?
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011, 23:17 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.