Bundesliga
- Alfa i Omega
- Juventino
Chodzi mi prawie dokładnie o to samo, o co Tobie. Jedyna różnica jest taka, że taktykę pod Diego zmieniono na taką, że... reszta zespołu pod nią nie pasowała. On nie nadawał się do Juventusu Ranieriego, nie nadawał się do Juventusu Ferrary, choć Ciro usilnie chciał go tam wepchać - nie było to możliwe bez ubytku jakościowego. A jak Camor bez formy/kontuzjowany, to już totalnie, Diego musiał robić za alfę i omegę (pan Zambrotta pisze:nie nadawał się do taktyki? toż to taktyka była układana pod niego, dlatego Ranieri nie chciał go mieć w składzie bo nie chciał ruszać swojego 4-4-2. Przyszedł Ciro balboa i powiedział swoim kapitańskim donośnym głosem: "hohoho, ja się tego podejmę! Pamiętam jak nas ustawiał grande marcello, melo będzie davidsem, ribas będzie robił za nedveda, gramy rombem panowie, forza!"

Z perspektywy czasu jego sprzedaż wyszła nam tylko i wyłącznie na dobre.
Tu też prawie się zgadzam - osobiście miałem czasem wrażenie, że Ciro na odprawie po dziesięciu-piętnastu kolejkach mówił do Ribasa coś w deseń:pan Zambrotta pisze:Kontuzje to mieliśmy praktycznie od początku powrotu do Serie A, a skład był łatany coraz to nowymi wynalazkami. To, czego oczekiwano od ribasa, to umiejętność pociągnięcia tego cyrku do przodu, tak jak robił to nedved, alex czy camor. Ich generacja odchodziła już do domu spokojnej starości, więc chciano tę pałeczkę przekazać ribasowi. A ten zdjął spodenki, zrobił kupę i wrócił do niemiec.
- A Ty, to masz takie założenia taktyczne, że... em... Rób wszystko. Wszystko. Czaisz? W ofensywie rób wszystko. No, zapierpapier, jak Cię wujek Ciro nauczył.
Cały ciężar w momencie, kiedy wylatywał szurnięty Camor/Alex bez formy/przeciętny wówczas Giovinco spoczywał na Ribasie. Bo kto był w ofensywie prócz niego? Hasan i Marchionni. Amauri. Iaquinta. Zrobiono z niego lidera mimo woli.
Ten piłkarz mógł nam dać więcej, jeśli byłby w normalnym, dobrze ułożonym zespole, który nie jest tratowany kontuzjami, gdzie trener potrafiłby wykorzystać jego potencjał. Ile więcej dokładnie? O tym się nie przekonamy. Mierzi mnie trochę ta szydera bezkresna z niego. A dlaczego potem nie dał rady? Nie wiem, nie śledziłem jego kariery...
- Łukasz
- Juventino
Melo to miał być raczej Tacchinardim, Panowie. Rolę Davidsa pełnił raczej Momo S., ale to czepialstwo.
Diego nie podołał, taka jest prawda. A dlaczego to już osobna kwestia.
Diego nie podołał, taka jest prawda. A dlaczego to już osobna kwestia.
- Simone11
- Juventino
Dziś mamy hit: Schalke - Bayern!
Swoją drogą...coś czuję, że za 10 lat Bundesliga będzie 1 ligą na świecie. O ile nadal będzie trzymała takie tempo wzrostu jakości.
Swoją drogą...coś czuję, że za 10 lat Bundesliga będzie 1 ligą na świecie. O ile nadal będzie trzymała takie tempo wzrostu jakości.
- Alfa i Omega
- Juventino
Rozkwit Premier League przyszedł dlań w najlepszym momencie - kiedy za transmisje dostają kosmiczną mamonęSimone11 pisze:Dziś mamy hit: Schalke - Bayern!

Natomiast Bundes się rozwija - hodują niesamowite talenty rok w rok, są lepiej prowadzone finansowo niż jeszcze kilka lat temu...
- Szaq
- Juventino
Tempo wzrostu? Fakt mają cały czas pełne stadiony jest świetna praca z młodzieżą, ale ciągle czegoś im brakuje i w klubach i reprezentacji. Borussia na arenie międzynarodowej nie pokazała jak na razie nic. Leverkusen i Hamburger są w kryzysie. Schalke i Bayern trzymają poziom prawda. Hannover jest niezły, a Moenchengladbach raczej już nie powtórzy takiego sezonu. Poza Bayernem żadnego klubu nie stać na transfer wyższy niż 25 mln ojro. Gdzie im do Premier League, czy Primera Division.Simone11 pisze:Dziś mamy hit: Schalke - Bayern!
- Kejker
- Juventino
Borussia DortmundSzaq pisze: Poza Bayernem żadnego klubu nie stać na transfer wyższy niż 25 mln ojro. Gdzie im do Premier League, czy Primera Division.
Schalke 04
Bayer Leverkusen
VfL Wolfsburg
ew. Borussia Moenchengladbach
Nie, nikogo nie stać na transfery powyżej 25 mio euro.
Stać, ale to jest po prostu nieopłacalne, Bundesliga na takich rzeczach jak prawa do transmisji robi malutką kasę w porównaniu do PD, PL czy Serie A, a i tak jest lepsza od Serie A i już zaczyna się dobierać do skóry Premier League, nawet bez tak ogromnej kasy jak oni dostają. Bo porównajmy taką Barcelone czy Real który za TV dostaje za sezon 140 milionów, a najlepszą drużynę w Niemczech - Bayern, który za to dostaje najwięcej wśród niemieckich zespołów... 37 milionów :lol:
Hajsu jest dużo mniej, poziom bardzo rośnie. Obecnie to najlepiej zarządzana liga na świecie, bardzo szybki rozkwit.
Co do BMG to po normalnym sezonie zakończonym w środku tabeli nie stać byłoby ich na wyrwanie kogoś za 25 mio, w dodatku raczej gracz za taką kwotę nie chciałby przejść do Gladbach. Ale po takim jak 11/12, zajęcie 4 miejsca i awans do kwalifikacji LM, półfinał Pucharu Niemiec myślę, że stać byłoby spokojnie. Neustadter odszedł za darmo, Dante 5 milionów, Reus 17 milionów czyli dostali 22 milionów. Kupili Xhakę za 8,5 miliona, De Jonga za ok. 15 milionów, Domingueza za około 10 milionów, te mniejsze transfery to było chyba około 5,5 miliona. Wychodzi, że za samych graczy są na minusie 17 milionów, a za Dante powinni wyciągnąć przynajmniej 10-15 milionów, Neustedtera z minimalnie 6-7.
A w zimowym okienku sądzę, iż Gladbach zrobi przynajmniej jeden transfer za dobrych kilka milionów.
- D-Rose
- Juventino
Ze strony oficjalnej Bayernu MonachiumFelekJUVE pisze::rotfl: A skąd to info niby! Wywróżyłeś?D-Rose pisze:Guardiola w Bayernie.
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /39379.php
masz, zebys nie musiał szukać. I nie pogryz sobie tych paluszków ze smiechu, jajcarzu.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2013, 17:13 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
FelekJUVE pisze::rotfl: A skąd to info niby! Wywróżyłeś?D-Rose pisze:Guardiola w Bayernie.
Wystarczy trochę poczytać. Jakiś czas temu pojawiło się OFICJALNE info na stronie FCB. Guardiola obejmie zespół od sezonu 2013/2014.
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /39379.php
- pan Zambrotta
- Juventino
jak juz wyszedles na idiote, to się przynajmniej przyznaj, a nie się wykrecasz.FelekJUVE pisze:No to o to mi chodzi że się Linki daje!! :!:
Duże zaskoczenie, aczkolwiek Pep to trener który wszystko wygrali i chce wyzwania. Zobaczymy jak przechrzci ten obecny Bayern, nie wydaje mi się żeby gral pod wodza Guardioli tak samo jak teraz.
- SKAr7
- Juventino
Trochę bez sensu. Odchodzi z Barcelony bo brakuje zapału i chęci, a przejmuje drużynę znacznie lepszą kadrowo, od tego burdelu odziedziczonego po Rijkaardzie.
Inna sprawa- Jupp Heynckes. Chłop nigdy wybitnym szkoleniowcem nie był, ale odkąd pod koniec 09 sprzątał w Monachium po Klinsmannie, potem ogarnął Bayer i zrobił ludzi z naszego Vidala, teraz po raz któryś wrócił do Munchen i szło mu naprawdę dobrze. Dostał silną kadrę, ale wykorzystuje jej potencjał, co też jest rzadką umiejętnością. Nie jestem przekonany, czy pozbywanie się szkoleniowca "bo Pep wolny" to dobra opcja.
down Ach, no chyba, że tak
Inna sprawa- Jupp Heynckes. Chłop nigdy wybitnym szkoleniowcem nie był, ale odkąd pod koniec 09 sprzątał w Monachium po Klinsmannie, potem ogarnął Bayer i zrobił ludzi z naszego Vidala, teraz po raz któryś wrócił do Munchen i szło mu naprawdę dobrze. Dostał silną kadrę, ale wykorzystuje jej potencjał, co też jest rzadką umiejętnością. Nie jestem przekonany, czy pozbywanie się szkoleniowca "bo Pep wolny" to dobra opcja.
down Ach, no chyba, że tak

Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2013, 17:28 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino