Serie A (31): Roma 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:31

No to tak:

po 1 primo.
Czy ktoś również ma takie wrażenie, że bramka jest o niebo lepiej obstawiona jeśli stoi na niej Stolari, a nie Buffon? Myślę, że tym meczem nasz bramkarz pokazuje, kto powinien mieć obecnie status golkipera Nr 1!

po 2 primo.
Krasić mógłby zacząć pisać książkę pt. "Jak nie przeszedłem 8 zawodników Romy z głową opuszczoną do dołu." Ewidentnie brakuje kogoś Matriemu w ataku. Pepe i Krasić może i są widoczni, ale raczej nie mają pomysłu na to, co zrobić z piłką jeśli ją dostaną.

po 3 primo, ulitmo.
Grosso, Stolari i Melo są dzisiaj w bardzo dobrej formie. Myślę, że na boisku pozostawiłbym jeszcze Matriego, Barzagliego. Reszta panów jest absolutnie do zmiany i przechodzi obok meczu.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

koncepcja gry ta sama, długa i bez sensu piła do przodu, tyle że dziś trochę celniej. Egoizm Krasicia jeszcze widziałem i profesjonalizm Storariego. Czekamy na drugą odsłonę, choć podtrzymuję mój typ 0:1 w plecy .

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

To ma być 4-3-3? Ja tam widzę cały czas 4-5-1 z Matrim, który nie dostaje piłek. Niech złazi Pepe i wchodzi Toni.

Brawo Storari :bravo:

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

jak zobaczylem sklad to mialem ochote wylaczyc tv. Marchisio kapitanem :angry: to tylko pokazuje jakim szrotem dysponujemy.
niestety bez Alexa nie istniejemy w ataku, jak skonczy kariere to bedzie tylko jeszcze wiekszy placz i zgrzytanie zebow.
Krasic coraz bardziej zaczyna mi dzialac na nerwy swoimi podaniami, a raczej ich brakiem. dzieki bogu mamy Storariego, moj bohater tego meczu po 1 polowie
jak nie przegramy tego meczu to bedzie cud :pray:

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:32

Co to za ustawienie w ogóle? najpierw 20minut 4-5-1 potem 4-4-2 z Krasiciem w ataku... No już co jak co, ale do 4-3-3 nic tu nie było podobne. Uratowanie remisu będzie cudem.

Storari zasługuje na uznanie... Świetny mecz naszego golkipera :bravo:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:32

Masakry nie ma, ale najwieksza w tym zasluga Storariego. Dzisiaj wyciagnal przynajmniej 3 pilki, ktore byly praktycznie nie do wyciagniecia. Mecz ogolnie bardzo ciekawy i interesujacy, wieelka szkoda, ze Matri nie rozwiazal lepiej tej kontry w samej koncowce, bo gol do szatni bardzo by sie przydal. Z naszych szans trzeba wymienic tez strzal Pepe z lewej nogi, ktory przeszedl niedaleko okienka i glowke Grosso.

Irytujace sa kiwki Bonucciego pod naszym polem karnym, powinien za to zebrac porzadny opieprz zanim stracimy przez to jakas kluczowa bramke. W drugiej polowie chcialbym zobaczyc przez jakis czas druga wieze - Toniego, moze to da nam jakas bramke.

Obrazek
karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:33

Mecz bardzo ciekawy. Storari bardzo dobry mecz jak na razie. Czekam z niecierpliwością na druga połowę. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieco więcej rozsądku i trafnych decyzji przy wyprowadzaniu kontrataku i mogłoby być pięknie. Roma naprawdę nie jest taka straszna. Spinać poślady i zgarnąć z Rzymu 3 pkt.

Storari :bravo: Interwencja po strzale Tottiego genialna. Na plus jak dla mnie też Marchisio. Dużo odbiorów i kilka ciekawych podań.
Co to za ustawienie w ogóle? najpierw 20minut 4-5-1 potem 4-4-2 z Krasiciem w ataku... No już co jak co, ale do 4-3-3 nic tu nie było podobne. Uratowanie remisu będzie cudem.
W sumie racja. Nawet bez Alexa, Del Neri forsuje 4-4-2. Nałogowiec :) . Krasic w roli cofniętego napastnika.

PS. Marchisio kapitanem
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2011, 21:36 przez Corcky, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

gucio_juve pisze:po 1 primo.
Czy ktoś również ma takie wrażenie, że bramka jest o niebo lepiej obstawiona jeśli stoi na niej Stolari, a nie Buffon? Myślę, że tym meczem nasz bramkarz pokazuje, kto powinien mieć obecnie status golkipera Nr 1!
Z wielką niechęcią, bo uwielbiam Buffona, ale Storari obecnie broni lepiej. Dzisiaj gra zawody sezonu chyba. BTW: kto u nas ma opaskę kapitana dzisiaj?

A, przypomniał mi się 'drybling' Bonucciego, po którym myślałem, że będzie siku kupa na maksa, ale sfaulowali go...
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2011, 21:34 przez Antichrist, łącznie zmieniany 1 raz.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:34

mixery pisze:Ale Matri skopał w ostatniej minucie pierwsze połowy :evil: . Środek obrony to kpiiina. Matri sobie nie radzi jako samotny napadzior, a Aquilaniego w ogóle nie widać...

Storari świetna obrona! Marchisio box-to-box niczym Gerrard, Melo i Grosso również na + .

Jak lubię Krasicia to dzisiaj mnie denerwuje :doh: .

Jeszcze trochę szczęścia w drugiej połowie i będzie git :) .
Nie wiem w jaki sposób Matri <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, dostał trochę za mocne podanie... i mógł to strzelić albo nie, ale w żaden sposób nie była to klarowna, czysta sytuacja żeby można mówić że ktoś coś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:34

Claudio Marchisio który bardzo bezbarwnie gra.

Spóźniony... No tak czy siak mecz na wysokim poziomie liczę na bramki i zwycięstwo zawodników z Piemontu.

Juventus na zawsze!
Fonczek1947

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:38

Gdyby bronił buffon, byłoby już pewnie 2:0. Storari bronił i broni najlepiej w Juve. Taka jest właśnie prawda, każdy uwielbia Gigiego, lecz trzeba się pogodzić z tym, że były milanista powinien bronić jako pierwszy bramkarz...

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:41

Spodziewam się Toniego na murawie niedługo i to w miejsce Matriego, który zapewne nie będzie cały mecz w stanie grać jako jedyny napastnik. Pepe i Krasic zostaną na placu.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:42

Del Neri jest kompletnie bezsensowny w swoich poczynaniach, o ile oni w ogole COŚ na treningach robia. A jego najwiekszy i firmowy trick taktyczny, to zmiana stron skrzydlowymi :/
Nie wypowiadam sie na temat konkretnych kopaczy, bo nie jestem do konca skupiny na meczu, ale jako młotków najbardziej nalezy wyroznic Bonucciego (przypominam: kosztowal 15,5mln.), Aquilaniego (przypominam: jego wykup, to 16mln.) i Pepe (przypominam: jego wykup, to od 5 - 7mln.).

Storati na ta chwile MUSI byc golkiperem number 1.

Pa.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 21:44

Milos Krasic... jeździec bez głowy. Jeśli nie pojawi się u nas jakiś ogarnięty trener, który popracowałby nad tym zawodnikiem, to nic z niego nie będzie.
Głowa w dół i sru do przodu, a jeśli już zdecyduje się na podanie to i tak jest to zagranie nie w tempo(za późno oczywiście).

Pepe, Motta - umiejętności techniczne tych zawodników są koszmarne.
Brawo dla Storariiego, świetne interwencje, dobrze Melo.

Zablokowany