Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 11:14

Ostatni dzwonek aby utrzymać szansę na eliminację do ligi mistrzów. Z każdym kolejnym spotkaniem będzie ciężko.
Jak dziś nie wygramy to będzie po wszystkim. Wchodzimy w zdecydowaną fazę sezonu, a przed nami mecze z wszystkimi najsilniejszymi spotkaniami :|

Dziś muszą spiąć cztery litery i wygrać, ale czy taki Grygera i Grosso wiedzą o co chodzi ? Nasze losy są teraz w rękach Boga :pray:

Nie wiem dlaczego, ale jakoś dziwnie jestem zadowolony z powrotu Toniego :whistle:

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 11:21

Chiellini na lewej? Czy naprawdę chcecie aby nasz lider obrony, który jest niczym Gandalf dla Barloga w Mori dla napastników przeciwnej drużyny grał na boku? Środek bez niego będzie dziurawy jak ser dziurawiec. To chyba zły pomysł.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 11:23

Juz predzej dac Bonucciego na bok, gdzie kiedys gral. Sorensena na srodek, a Grosso na trybuny i rybka. ;]

KLIK ==>www
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 11:24

stara _dama pisze:Matri strzeli dziś!!!!!!
Panu Bogu w okno!!!!!!
Mati1990 pisze:Nie wiem dlaczego, ale jakoś dziwnie jestem zadowolony z powrotu Toniego
Może naiwnie myślisz, że to coś zmienia.

Chiellini to powinien odpocząć jeden mecz, a nie biegać po lewej stronie obrony, takie jest moje zdanie. Krasic to samo, tylko dla niego nie ma żadnej alternatywy. Myślę, że wygramy ten mecz, nastąpi wielki entuzjazm i ktoś rzuci hasło, że "wracamy do gry".

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 11:24

Mati1990 pisze:Nie wiem dlaczego, ale jakoś dziwnie jestem zadowolony z powrotu Toniego :whistle:
z taką biedą jak mamy w ataku to chyba każdy powrót napastnika cieszy :wink: no może poza Amaurim ale on już na szczęście nie wróci. Mam nieodparte wrażenie, że najpóźniej w 2 połowie w ataku (mimo że to nielogiczne) zagra Toni-Matri. Alex raczej nie wydoli kolejnych 90 minut grając co 3 dni i mając 37 lat na karku.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 11:40

mateo369 pisze:
Mati1990 pisze:Nie wiem dlaczego, ale jakoś dziwnie jestem zadowolony z powrotu Toniego :whistle:
z taką biedą jak mamy w ataku to chyba każdy powrót napastnika cieszy :wink: no może poza Amaurim ale on już na szczęście nie wróci. Mam nieodparte wrażenie, że najpóźniej w 2 połowie w ataku (mimo że to nielogiczne) zagra Toni-Matri. Alex raczej nie wydoli kolejnych 90 minut grając co 3 dni i mając 37 lat na karku.
A mi się wydaje, że Toni zastąpi Matriego w drugiej połowie.
A Alex albo do końca (trenerzy go nieźle żyłują, wiedzą że jednym strzałem może im uratować tyłek) albo zmieni go Martinez, bo Markizjo będzie grał na skrzydle na 100%, a powinien na środku rozpocząć u boku Melo, Aqua ława.

Didier wróć!

FORZA JUVE!!!
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 11:45

dawid91 pisze:
mateo369 pisze:
A mi się wydaje, że Toni zastąpi Matriego w drugiej połowie.
A Alex albo do końca (trenerzy go nieźle żyłują, wiedzą że jednym strzałem może im uratować tyłek) albo zmieni go Martinez, bo Markizjo będzie grał na skrzydle na 100%, a powinien na środku rozpocząć u boku Melo, Aqua ława.

Didier wróć!
Chodzi Ci o Deschamps'a ? :-D

W moim względzie zagra znowu DP, zważywszy na nieruchliwych obrońców Cagilari, ew. późniejsze zmiany w ataku będą podyktowane wynikiem (mam nadzieje, że nie bedą one przeprowadzane tak jak ost. :angry:).

Alberto, powinien posiedzieć na ławie i ostudzić głowę.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 12:33

Corcky pisze:
mrozzi pisze: Szanse na LM zostały wczoraj zaprzepaszczone i nasza kwalifikacja musiałaby się wiązać z cudownym, niesamowitym zbiegiem okoliczności i ogromnym szczęściem. Zdaje się, że ostatni dzwonek był wczoraj - szkoda tylko, że zawodnicy nie potraktowali tego tak, jak powinni...
Zawodnicy nie potraktowali tego jak powinni? Na jakiej podstawie to piszesz? Na tej, że dostaliśmy 2 bramki po ewidentnych, moim zdaniem, błędach indywidualnych Buffona? Gdybyśmy mieli skuteczność na poziomie Palermo to strzelibyśmy im z 5 goli i zachwycalibyśmy się najlepszym meczem Juve w tym sezonie.
Zawodnicy zrobili co mogli. Na więcej ich nie stać w tej chwili.
A na takiej podstawie, że zostawiali rywalowi mnóstwo miejsca pod naszą bramką - obejrzyj wnikliwie powtórki. Buffon nie zachował się najlepiej w obu sytuacjach, ale to Chiellini ewidentnie zawalił przy drugim golu - to nie ulega żadnym wątpliwościom. Nie upilnował zawodnika, którego miał zadanie kryć w tej sytuacji i zachował się jak amator.

Ta... Strzelilibyśmy z 8 goli nawet - bez przesady... To, że nie było skuteczności i związane z tym gdybanie nie mają tu żadnego znaczenia... Nawet po strzeleniu tych rzekomych 5 goli, nikt oprócz Ciebie nie cieszyłby się z najlepszego spotkania w sezonie, bo gra w miarę dobrze wyglądała przez zaledwie 30 minut. Zawodnicy mogli zrobić o wiele więcej - wszystko skończyłoby się zupełnie inaczej, gdyby całe spotkanie grali na tym samym wysokim poziomie. Te pół godziny pokazało, że potrafią. Dziwna i bezpodstawna argumentacja z Twojej strony.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 12:47

Mecz z Cagliari to będzie prawdziwy test charakteru dla naszej drużyny i Del Neriego. Przeciwnik jest jak najbardziej do ogrania. Na dodatek zabraliśmy im najlepszego strzelca. Jeżeli nie wygramy tego spotkania, to wyłącznie przez brak zaangażowania i wiary w siebie. Zobaczymy czy po tej kiepskiej serii drużyna i trener potrafią się podnieść, czy popadną w marazm. Wprawdzie awans do Ligi Mistrzów jest mrzonką, ale nie możemy się dalej kompromitować i spaść niżej niż jesteśmy.

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 13:37

Cagliari gra ostatnio bardzo dobrze. W ostatnich kilku meczach chyba tylko raz nie zdobyli kompletu punktów i grają u siebie. Mamy nóż na gardle i musimy wygrać, jeżeli chcemy chociaż zagrać w LE.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 14:10

Buczus_JuveFan pisze: Chodzi Ci o Deschamps'a ? :-D
Tak.

Sądzę, że przegramy 8)
Przed dwoma ostatnimi meczami sądziłem, że wygramy i przegraliśmy :prochno:
JP Newsman pisze:Przewidywane składy:
Juventus (4-4-2): Buffon - Salihamidzić, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Krasić, Aquillani, Melo, Marchisio - Matri, Del Piero
Ktoś ustawia Kielona na boku obrony, ja go tam nie widzę.
Jeśli już Marchisio musi grać jako skrzydłowy :| to Malake bym wpuścił od pierwszych minut kosztem Alexa.
I Buffon oczywiście na ławeczkę.

FORZA JUVE!!!
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 14:28

Kto w ogole wyskoczyl pierwszy z tym Kielonem na bokach? :lol:

KLIK ==>www
sefko1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 14:30

Może jak przegramy to zmieni się trener?
Nie wiadomo co lepsze. Tkwić w marazmie, czy przeżyć jakiś wstrząs.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 14:32

mrozzi pisze: A na takiej podstawie, że zostawiali rywalowi mnóstwo miejsca pod naszą bramką - obejrzyj wnikliwie powtórki. Buffon nie zachował się najlepiej w obu sytuacjach, ale to Chiellini ewidentnie zawalił przy drugim golu - to nie ulega żadnym wątpliwościom. Nie upilnował zawodnika, którego miał zadanie kryć w tej sytuacji i zachował się jak amator.
Chiellini fakt zawalił przy drugiej bramce, ale piłka leciała tak długo w pole karne, ze Buffon powinien wyjść i zażegnać niebezpieczeństwo.
Radzisz mi obejrzeć powtórki, nie wiem w jakim celu? Gole i cały mecz widziałem. To że kopacze wyszli dobrze nastawieni, nie musi wykluczać ich pojedynczych błędów i wielkiego pecha jakiego mieliśmy w tym meczu. Tymczasem Ty piszesz, że oni niewłaściwie podeszli do meczu. Dla mnie jest to niesprawiedliwe. Bo gołym okiem było widać, że bardzo chcieli i byli zmobilizowani od początku. Mając nóż na gardle dostali jeszcze na dzień dobry 2 gole. Gdybyśmy grali każdy mecz z takim nastawieniem jak na Sycylii to byłoby super.

Koniec z mojej strony.

PS. Co do ustawienia Chielliniego na lewej stronie. Tak, potrzebujemy lewonożnego zawodnika na boku boiska. Chociaż jednego. A domyślam się, że Grosso jest na skraju wyczerpania.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 15:55

Tymczasem Ty piszesz, że oni niewłaściwie podeszli do meczu. Dla mnie jest to niesprawiedliwe. Bo gołym okiem było widać, że bardzo chcieli i byli zmobilizowani od początku. Mając nóż na gardle dostali jeszcze na dzień dobry 2 gole. Gdybyśmy grali każdy mecz z takim nastawieniem jak na Sycylii to byłoby super.
To jest Juventus! Doszło do tego, że cieszymy się jak zawodnicy grali z zaangażowaniem mimo,że po raz kolejny przegrali..Nie jesteśmy jakimś prowincjonalnym klubikiem tylko Juventusem! Szlag mnie trafia jak czytam takie komentarze - chłopcy walczyli..Walka i zaangażowanie to coś oczywistego, trzeba do cholery grać w piłkę!!! My od początku roku nie gramy tylko kopiemy się po czołach...

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Zablokowany