Serie A (1): Bari 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2010, 21:26

Dlaczego Aquilani nie został powołany ?? Nie ma go więc środek będzie Melo-Marchisio.
Jak powiedział sam Del Neri postawi na zgranych już ze sobą graczy więc Milosa oczekujmy po przerwie :wink:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2010, 21:38

<<W@jTEk>> pisze:Dlaczego Aquilani nie został powołany ??
Człowieku codziennie zasypujesz nas dziesiątkami newsów. Podejrzewam że skoro sam nie znalazłeś takowej informacji to i nikt inny jej nie znalazł toteż odpowiedzi nie otrzymasz dopóki sam jej nie znajdziesz.

A no i z racji tego, że wcześniej mi umknęło...
lenor pisze:BÓJTA SIE JUVE WRACA DO GRY!!!!!!!!! (I tutaj śmiech twardziela)
Jeśli Twój post jest wyznacznikiem Twojej twardości to wiąż na sznurku bo mięknie.

Dobry kurs jest na Juventus. Warto.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 02:06

Czekałem czekałem i wreszcie nadszedł ten upragniony dzień :) . Dziś wreszcie ukochany Juventus zaczyna na nowo przygodę z Serie A w sezonie 2010/2011. Rywal nie będzie łatwy, ale czas teraz zacząć wygrywać i musi wrócić znowu ten czas, żeby rywale tego typu byli do ogrania dla nas. Nie będę się już rozpisywać, ale oczekuję jednego : 3 pkt dla Juve! Trzeba dobrze rozpocząć ten sezon, bo to jest bardzo ważne, oczywiście ten mecz nie zaważy jeszcze na niczym, ale wygrana na inaugurację zawsze smakuje wyjątkowo, więc FORZA JUVE!! Noi vogliamo questa vittoria! :bravo: :bravo:

Składzik chciałbym taki:
Storari- Motta Bonucci Chiellini De Ceglie- Krasic Marchisio Melo Pepe-
Del Piero Quagliarella

btw: Bonucci strzel jutro gola swoim byłym ziomkom, bo pewien gościu z Bari zarzeka się, że siatkę Ci założy, także nie daj się Leonardo :C

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 09:13

szczypek pisze:
Człowieku codziennie zasypujesz nas dziesiątkami newsów. Podejrzewam że skoro sam nie znalazłeś takowej informacji to i nikt inny jej nie znalazł toteż odpowiedzi nie otrzymasz dopóki sam jej nie znajdziesz.
To chyba komplement :C

Mam nadzieję, że nie stracimy punktów w pierwszym meczu. Jestem bardzo ciekawy gry nowych nabytków, zwłaszcza Quagliarelli i Krasicia.

Z piłkarzy Bari przyjrzałbym się Andrei Masiello. Jest to nasz wychowanek, który mógłby być wzmocnieniem środka lub prawej obrony.

Skład widziałbym taki:
Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Krasić, Melo, Marchisio, Pepe - Del Piero, Martinez

W pierwszym składzie nie wystawiałbym Fabio, który jest z drużyną 2 dni.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 10:17

Śniło mi się, że Aquilani w pierwszym meczu dozna kontuzji i nie zagra przez parę miesięcy... dobrze więc, że nie został powołany :-D

Jestem ciekaw jak zaprezentują się nowi zawodnicy, bardzo prawdopodobny jest remis. Rok temu zaczęliśmy świetnie i potem było coraz gorzej, to lepiej teraz zacząć trochę słabiej, aby się rozkręcić na dobre w trakcie sezonu. Mimo wszystko to Juventus, więc liczę na zwycięstwo.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 10:23

Wczoraj Del Neri powiedzial wyraźnie że Krasic nie zagra jeszcze od 1 minuty, powiedzial ze woli postawic na ten sklad ktory juz gral ze soba, wiec pewnie zobaczymy dzis Martineza albo Lanzafame.

Wiec skończcie ze składami z Krasiciem

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 11:04

Olek1987 pisze:Wczoraj Del Neri powiedzial wyraźnie że Krasic nie zagra jeszcze od 1 minuty, powiedzial ze woli postawic na ten sklad ktory juz gral ze soba, wiec pewnie zobaczymy dzis Martineza albo Lanzafame.

Wiec skończcie ze składami z Krasiciem
Jakby sie chwile zastanowic to od pierwszych minut wyjda Lanzafame i Pepe. Krasic NIE bo tak jak mowil trener "postawi na tych co grali", a Martinez musi byc w obwodzie gdyby trzeba bylo zmienic Alexa lub Quagliarelle... (ewentualnie w pierwszym wyjdzie Martinez a Lanza jak wyzej...)

DonStaniero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 11:42

No i ruszamy :) Brakowało mi tego weekendowego podekscytowania, czekania na kolejna runde, ale w koncu jest! :)

Zaczynamy z Bari, które w poprzednim sezonie zaprezentowało sie całkiem nieźle, bowiem uzbierało tylko 5 pkt (!) mniej od nas, notujac po drodze kilka bardzo dobrych spotkan - wygrane m.in. z viola, sampa, czy genoa na ostatniej prostej sezonu musza budzic szacunek. Przypominam, ze w zeszłym roku Bari było beniaminkiem, a w tym - jak mowil dzis trener Ventura - wymagał bedzie od swoich podopiecznych wykorzystania doswiadczenia z zeszłego sezonu. Wczorajszy remis Romy z Cesena, pokazuje po raz kolejny dwie rzeczy - mianowicie, nie mozna lekceważyć słabych zespołów, bo tzw. chłopcow do bicia w serie a juz praktycznie brak. Druga rzecz to syndrom 1 kolejki, gdzie juz nie takie cyrki sie działy i to nie tylko na włoskiej ziemi. Potrzeba zatem koncentracji. Wygraliśmy praktycznie wszystkie mecze przedsezonowe, wiec trzeba to kontynuowac.

Co do naszej ekipy - bardzo podoba mi sie projekt nowego Juventusu. Jako kibic całkowicie ufam Andrei, Marotcie i Del Neriemu. Widac od razu, ze są to ludzie nie tylko z pasją, ale i z umiejetnosciami oraz wiedza, czego brakowało zdecydowanie u poprzednich władz (vide Blanc aka Tour de France, Secco, który zaczynał jako klubowy rzecznik prasowy i Gigli, który po za tym, ze był naszym kibicem nie potrafił chyba nic).
Przebudowano całkowicie skład, stworzono praktycznie dwa róznorzedne składy, co równiez jest nowoscia w stosunku do Juventusu po 2006 roku. Mamy tez wreszcie jakośc - taka zapewniaja bramkarze, Bonucci, Chiellini, Aquilani, Melo, Sissoko, Krasic, Del Piero, Quagliarella i mam nadzieje - Amauri. Dla mnie to sa pewniaki tego sezonu. Pozostaja jeszcze tacy piłkarze jak De Ceglie, Motta, Marchisio, Pepe, czy Martinez, którzy moga równiez wystrzelic z forma, a jesli nie to chociaz byc solidnymi zmiennikami, a takich brakowało nam w latach poprzednich. Sezon jest długi, wszyscy moga byc pewni, że sobie pograja.

Co do transferów - cieszy mnie ogromnie sprzedaż Diego. Dla mnie pilkarz ten od poczatku był mocno przepłacony, zeby nie powiedziec przereklamowany. Wymiatał w lidze niemieckiej - ok, ale przyszedł do silniejszej ligi i juz klapa. To samo tyczy sie doswiadczenia reprezentacyjnego, którego u 26 latka totalnie brak. To tez nie przypadek, ze kolejny juz trener Brazylii nie powołuje go nawet do szerokiej kadry. Nie oszukujmy sie - Del Piero to to nie był i prawdopodobnie nie bedzie, chociaz jak najbardziej zycze mu, zeby zawojował Europe. Piłkarz ten nie posiada jednak ciagu na bramke, czesto dostawał pilke, ale zamiast pruć do przodu, zwalniał akcje albo krecił sie z piłka w kółko, a tu trzeba grac. Czesto czytałem tu tłumaczenia, ze 'nie mial z kim grać'. No to ciekawe, bo gwiazdy poznaje sie wlasnie po tym, ze sami ciagna druzyne, wystarczy spojrzec co wyrabial w zeszlym sezonie w Interze Sneijder - tam gra bez niego nie istniała i tez nie raz nie dwa czytało sie opinie, ze Holender nie ma partnerow z podobna technika. Jak sie skonczył sezon dzieki niemu chyba przypominac nie musze. Sam piłkarz walczy ciagle o Złota Pilke. Diego tego nie mial. Podobnie jak strzału z dystansu.
Jeszcze jedna sprawa - płaczecie, ze Marotta sprzedał go za grosze - olaboga.. naprawde wierzycie, ze nasz dyr. jest idiotą? Gołym okiem widac tu sztuczki a'la Moggi i jestem pewien, że w najblizszym okienku zawita do nas Dzeko i to pewno za pół darmo. Marotta nie jest w ciemie bity, co pokazały transfery Aquilaniego, Quagliarelli, czy długie, ale udane w rezultacie negocjacje w sprawie Krasicia.
Pochwalic nalezy równiez swietne ruchy Marotty jesli chodzi o obniezenie klubowych pensji - czekam jeszcze na decyzje w sprawie Grygery, Camoranesiego, Salihamidzicia oraz Zebiny. Licze tez na jeszcze co najmniej 2 transfery - na zabój potrzebujemy srodkowego obroncy i napastnika. Szkoda, ze nie udalo sie zatrudnic Burdisso, Gallasa lub Marqueza - takich wlasnie zawodnikow potrzebujemy do srodka, przede wszystkim doswiadczenie, czego nie gwarantuje chocby ten 23-letni francuz na B., którego Marotta planuje kupic. Jak przyjdzie mu zagrac w polfinale LE w obliczu kontuzji Chielliniego to ciemno to widze. Panowie Burdisso i dwóch pozostałych wymienionych gwarantowaliby spokój.
Nie rozwiazana pozostaje tez kwestia zmiennika, lub po prostu rywala do skladu dla De Ceglie. No chyba, ze chlopak po porzadnej porcji zaufania od Del Neriego naprawde zacznie grac na miare Juventusu, czego oczywiscie mu zycze, wtedy problem sie rozwiaze sam. Co do napastników - sprzedaz Diego = zakup Quagliarelli. Zrezygnowanie z Treze musi sie równac jeszcze jednemu transferowi i jestem przekonany, ze bedzie do Pazzini, z czego byłbym baaardzo rad. Podoba mi sie tez 'italianizacja' naszego składu, w momencie transferu Pazziniego, naprawde robiłoby to ogromne wrażenie.

Na razie to tyle przemyśleń, więcej po meczu.
Liczę na spokojne zwyciestwo 2-0, po bramce Quagliarelli, jako że napastnicy czesto strzelaja w debiutach ;)

Jeszcze jedna sprawa - betfair.com sie wypiał i w tym sezonie, aby ogladac mecze trzeba miec srodki na koncie :/

Ps
Witam :happy:
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2010, 12:07 przez DonStaniero, łącznie zmieniany 1 raz.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 11:52

Tym betfair też się mocno zmartwilem, ale na szczescie bet365 takze transmituje Serie A, nie ma tam podobnych ograniczen... i jest duze okno. Takze rejestrujcie sie bo w czasie meczu moga byc z tym problemy ;).

calma calma
Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 11:54

@up No to sie rozpisałeś - ale masz sporo racji. Ja tylko chciał bym jeszcze kogoś do obrony i atak troche wzmocnić. Jestem przekonany, że powalczymy o scudetto.

btw. Witam :wink:

Obrazek
jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 13:34

Najważniejsze, by dobrze zacząć. Rywal wydaje się niezbyt wymagający, ale w zeszłym sezonie sprawili kilka niespodzianek. Od gry nie oczekujmy zbyt wiele. Wszystko powinno się zacząć klarować gdzieś koło piątej kolejki.
Zwycięstwo w tym meczu, nieważne w jakim stylu, będzie dobrze wróżyć na następne spotkania.
2:0, 2:1, 1:0 dla Juve??? :think: :ok:

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Tharp

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 13:49

szczypek pisze:
Sugerujesz ze wklejanie losowych newsow z tuttojuve, co by tylko liczba postow rosla, jest uwazane za umiejetne wyszukiwanie informacji*? Tez tak umiem!

Co do meczu, pozwole sobie na banalne: nie interesuje mnie kto zagra w ataku, Quagliarella czy Martinez, czy moze Del Piero na szpicy, nie wazne czy na skrzydle zagra Krasic czy Lanzafame, to co sie dla mnie liczy, to pozytywny wynik, a w takim meczu, na rozpoczecie sezonu, jedyny pozytywny wynik to zwyciestwo. 1:0, 5:0 czy 6:5, nie wazne. Mamy wygrac i juz. Inaczej bede zly! >:-(

"Kazdy wynik inny niz zwyciestwo, bedzie porazka! No, chyba ze bedzie remisem"

* - tja, wiem ze pisales to nie dokonca powaznie, z lekka nutka sarkazmu i zlosliwosci, ale nie bylbym soba gdybym nie wykorzystal okazji zeby wypomniec typkowi ze imo. przegina pale

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 13:55

każdy wynik poza zwycięstwem będzie dla mnie rozczarowaniem. niech w końcu wezmą się do kupy i pokażą w jakim klubie grają. sezon porażek i poniżeń skończył się w maju.

rafal-1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 13:57

Krasic i Aquilani raczej nie zagrają od początku. Z resztą Del Neri już to powiedział: "Trenowali dużo, ale chcemy mieć pewność i postawimy na piłkarzy, którzy już od jakiegoś czasu trenują razem. Wrócił Marchisio, a Melo radzi sobie bardzo dobrze.". Wie co robi... Skład się za bardzo nie zmieni w porównaniu do poprzednich meczów. Zobaczymy jak będą się spisywały skrzydła, gdy nie ma wysuniętego napastnika. Z Bari będzie ciężko. Ich piłkarze potrafią kopać piłkę, a co ważniejsze potrafią wygrać z faworytem. Juventini muszą uważać przede wszystkim na kontry, bo pewnie taką taktykę będą mieli Galletti. Mimo wszystko liczę na zwycięstwo 2:0.

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 14:12

Pluto pisze:Tym betfair też się mocno zmartwilem, ale na szczescie bet365 takze transmituje Serie A, nie ma tam podobnych ograniczen... i jest duze okno. Takze rejestrujcie sie bo w czasie meczu moga byc z tym problemy ;).
Jak ktoś ma Firefoxa to polecam wtyczkę, a jak inną przeglądarkę to po prostu uruchomienie jej w rozdzielczości 640x480 i wtedy jest prawie cały ekran :)

Zablokowany