LE (baraż): JUVENTUS 1-0 Sturm

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:15

Wawel pisze: Nie wiem, co w Juventusie robią twory takie jak: Martinez, Pepe, Lanzafame, Melo czy De Ceglie.
Melo dziś zagrał bardzo dobrze.
Ładna bramka Alexa. Znacznie lepiej zagrał w II połowie.
Pepe walczył, ale musi poćwiczyć strzały z 5 metrów.
Gandalf8 pisze: Del Piero - to jest geniusz, wiecznie młody, kto Go krytykuje nie zna się na piłce.
ciekawe podejście...
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2010, 23:21 przez ketraB, łącznie zmieniany 1 raz.

me7a7ron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:18

Wawel pisze:Króciutko podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Czas nagli.

Nie wiem, co w Juventusie robią twory takie jak: Martinez, Pepe, Lanzafame, Melo czy De Ceglie.
Widziałeś w ogóle ten mecz?
Melo zagrał bardzo ładnie i pewnie. Martinez ładne rajdy lecz dalej problemy z podaniami , a co do Lanzafame to się zgadzam. Zdziwił mnie ten rajd De Ceglie najpierw myślałem , że to Malaka . Ale mogło być gorzej , widać brak typowego egzekutora.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:18

ogladajac ten mecz zdalem sobie dzieki starszemu sprawe z pewnej sprawy

juve to przecietny zespol

wciaz bede wierzyl i wszyscy powinni trzymac kciuk za marotte ale nic wielkiego na przyszlosc nie widze

nasi napastnicy - gdzie im do del piero czy davida z 2006/7 roku czy pozniej albo wczesniej

poprostu nie mozemy sie odbudowac po skandalu klub zostal zniszczony

lazio tez bylo mocne kiedys fiorentina,parma
bylo tego troche
napoli przeciez tez
i teraz kolej na nas na przecietnosc

wiecie po czym to zauwazylem ? kiedys kiedy byl skandal tata mi powiedzial nie przejmuj sie to gigant oni sie wroca

dzisiaj jak ogladalismy mecza jak pepe spieprzyl ta akcje to ojciec do mnie - gdzie to tacy pilkarze w takim klubie tak pier...

po nastepnej akcji powiedzial mi - to juz nie to juve co kiedys
i to byl cios:(

takie zycie

krasic i aqiulani nagle gry nie poukladaja
to zagadki -jeden z ligi rosyjskiej a drugi caly rok na noszach

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:20

Panowie wygraliśmy 1:0 z "potężnym" Sturmem Graz :lol:. Przyzwoita druga połowa nie może zatrzeć fatalnego wrażenia po beznadziejnej pierwszej. Jeżeli nasz los ma nadal leżeć w nogach Del Piero to trzeba na niego chuchać i dmuchać, żeby wytrwał w dobrym zdrowiu, bo kto będzie bramki strzelać? Lanzafame, który nawet w stodołę by nie trafił? Na plus można zaliczyć przemianę Melo :ok:. Widać, że mu zależy i stać go nawet na konstruowanie akcji :shock:.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2010, 23:21 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mily94

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:20

Nie podobał mi się dzisiejszy Juventus, szczególnie w pierwszej połowie.
Nie potrafiliśmy realnie zagrozić bramce gości, chyba po za strzałem Amauriego...
Wydaje mi się, że do przerwy powinniśmy przegrywać 1:0, bo niewyobrażalne jest dla mnie, żeby w tak prostej sytuacji trafić w słupek.
W sumie bramkę Alex strzelił, ale raczej występ przeciętny.
Ciekawe co z Amaurim, bo przez okres kiedy był na boisku widać było, że szukał gry, ale jakoś tych piłek za dużo nie miał...
W sumie mecz mnie rozczarował, ale z nastawieniem na mecz nudny siadałem przed telewizorem.

Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:22

Oglądałem mecz i cóż... dużo niedokładności ale też druga połowa wyglądała znacznie lepiej. Całkiem nieźle w defensywie(prócz 2 groźnych dośrodkowań na początku spotkania i słupka w późniejszej fazie pierwszej połowy) ,trochę gorzej w ataku.
Co do poszczególnych zawodników to hmm...
De Ceglie - szczerze mówiąc... całkiem nieźle, do tego ten jeden rajd i podanie po którym normalnie wpadłaby brama...
Pepe - nieźle, dużo walki, w drugiej połowie się rozkręcił, szkoda tylko tego fatalnego uderzenia po którym powinna być bramka.
Martinez - naprawdę niezła zwłaszcza druga połowa, dużo ładnych zwodów, widać ,że chłop ma potencjał.
Lanzafame - fatalny kiks, lepiej o tym szybko zapomnieć. Poza tym zaliczył kilka powrotów.
Del Piero - piękna bramka, poza tym ,że zabrakło szczęścia (słupek) w pierwszej połowie to jak zwykle nieźle... Szkoda tylko ,że nie możemy już ciągle opierać gry na starym, dobrym Alexie...

Jeżeli chodzi o spotkanie to pierwsza połowa wyrównana, na zbyt wiele pozwoliliśmy Sturmowi zwłaszcza na początku... Słupek uratował Nas od straty bramki... W drugiej połowie przeważaliśmy, stwarzaliśmy sytuacje ale zabrakło skuteczności i może troszkę szczęścia. Ogólnie widać było ,że nie szukaliśmy na siłę goli...

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:26

triada pisze:
Gandalf8 pisze: Del Piero - to jest geniusz, wiecznie młody, kto Go krytykuje nie zna się na piłce.
ciekawe podejście...

Jedyne, dobre podjeście. Alex radzi sobie z 4 przeciwnikami na raz, potrafi wywalczyc rzut wolny i rożny oraz strzelic gola. Czego więcej trzeba??

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:29

Gandalf8 pisze:
triada pisze:
ciekawe podejście...

Jedyne, dobre podjeście. Alex radzi sobie z 4 przeciwnikami na raz, potrafi wywalczyc rzut wolny i rożny oraz strzelic gola. Czego więcej trzeba??
Ze Sturmem Graz. Od czasu do czasu. Myslisz ze takie numery by wkrecal co tydzien z druzynami z Serie A?

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:29

Uważam, że niektórzy na tym forum za bardzo poddają się świeżym emocjom po odejściu Diego. Ale bez przesady, nie bądźmy aż takimi malkontentami. W mojej opinii już dziś można zaobserwować postęp jeśli chodzi o grę w porównaniu do poprzedniego sezonu. Wtedy, i za Ferrary i Zacherroniego, nie było żadnego pomysłu na grę, wszystko wyglądało beznadziejnie. Po obejrzeniu fragmentów dzisiejszego meczu sądzę, iż jest postęp. Zawodnicy wiedzą co mają robić na boisku. Z wykonaniem jest trochę gorzej, ale wierzę, że z biegiem czasu się to zmieni. Wydaje mi się, że czeka nas ciekawy i raczej udany sezon. A z tym Diego dali byście już na wstrzymanie. Mesjaszem to on naszym nie był i by nie został. Nie sprawdził się w Serie A. Dodatkowo w tym sezonie taktyka Juve nie będzie odpowiadała jego predyspozycjom piłkarskim. Zatem uważam, że Marrota robi dobry ruch go sprzedając. Najważniejsze jest to aby w jego miejsce przyszedł wysokiej klasy napastnik. Jeśli tak się stanie będę szczęśliwy :)

Aha, jeszcze jedno. Ta krytyka wymierzona w Alexa jest nie na miejscu. Żeby każdy tak grał w jego wieku byłoby wspaniale. Dodatkowo uważam, że nie należy kpić z żywej legendy klubu. Sformułowania typu "dziadek" uważam za wysoko krzywdzące.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2010, 23:31 przez Chip, łącznie zmieniany 2 razy.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
piotrinho1234...

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:31

Pierwsza połowa, była słaba, za to druga już nieco lepsza.
Widać, że gra w ustawieniu 4-4-2 sprzyja Melo, bo ma większą swobodę w o obronie jak i przy rozgrywaniu.Felipe na dzień dzisiejszy jest faworytem do zajęcia miejsca w pierwszej 11-stce.Co do Martineza, niby zagrał nieźle, ale widać że to bardziej skrzydłowy napastnik.
Mile mnie zaskoczył Deczelje, dzisiejszą postawą udowodnił, iż zasługuje by być rezerwowych w Juventusie.
Na koniec o Del Piero, to fascynujące że pomimo 36 lat Alex wciąż decyduje o losie meczu.Dziś jego indywidualne akcje wyglądały jak te z przed lat, a gol Alexa przypomniał mi bramkę z Realem w 2003 roku.

Jaskier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:31

Ta bramka Del Piero ciut przypomina mi bramke strzeloną z realem w pół finale w 2003
Co do samej gryto nie było tragedi, tylko bardzo dużo niewykorzystanych sytuacji.

Bardzo podobał mi się w ofensywie Martinez .

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:34

Monte Cristo pisze:
Gandalf8 pisze:
triada pisze: ciekawe podejście...

Ze Sturmem Graz. Od czasu do czasu. Myslisz ze takie numery by wkrecal co tydzien z druzynami z Serie A?
Diego za to świetnie radził sobie z obrońcami Shamrock Rovers. Jak mu idzie z obrońcami z Serie A, to każdy widział. Diego nigdy nie osiągnie takiego poziomu sportowego, jak Alex. Mam jednak nadzieję, że Il Capitano nie będzie musiał grać w podstawowej jedenastce.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:35

Mieliśmy awansować - awansowaliśmy. Oprócz wyraźnej przewagi w posiadaniu piłki stworzyliśmy co najmniej 5 klarownych sytuacji, po których powinny paść bramki. Czy Juventus to drużyna, która w zeszłym sezonie sięgnęła po wszystkie możliwe trofea, grała piękny, widowiskowy futbol i w co trzecim meczu strzelała 3 i więcej bramek, że tak narzekacie? Nie macie większych problemów? :roll:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:37

Monte Cristo pisze:
Gandalf8 pisze:
triada pisze: ciekawe podejście...

A czemu nie?? Co stoi na przeszkodzie?? Chyba nie Jego wiek :C . Zresztą który zawodnik w każdym meczu gra genialnie?? Każdy ma lepszy i gorszy dzień a im więcej tych lepszych, tym lepiej :)

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2010, 23:38

Pierwsza połowa beznadziejna, w drugiej już lepiej. ;) Bardzo podobała mi się gra Melo (zaliczył pare kapitalnych długich piłek), Motty oraz Pepe (imponuje mi jego wola walki, takich piłkarzy trzeba Juventusowi).

Ogólnie to szału nie było, ale z meczu na mecz powinno już być dużo lepiej.

Zablokowany