Sparing (24.07): JUVENTUS 2-1 Lyon

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:29

Nawet w towarzyskim koszą, fiuty.

Gramy lepiej, ale nic z tego nie wynika. Ewidentny faul Kielona i w konsekwencji bramka dla francuzów. Później powinien podyktować dla nas po ewidentnej ręce Crisa w polu karnym. Cóż miejmy nadzieje, że będzie lepiej.

W trakcie pisania posta podyktował karniaka dla nas i jak widać DP strzelił. Należał się karny, bo nie widziałem?

Obrazek
leito1344

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:32

RSelevan pisze:Lanzanfame dobrze? ten czlowiek nie potrafi sie ustawic, nie potrafi nikogo minac dryblingiem, nie potrafi dosrodkowac, i nie potrafi podac do przodu.

przynajmniej w tym meczu.
to chyba pomyliłeś mecze. Wg mnie bardzo aktywny i mam nadzieje że zaowocuje to bramką w jego wykonaniu.
tak na boku, to lyon ma ciekawe stroje.

nowik92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:34

Motta dzisiejszym stylem gry przypomina mi Maicona, ew. Alvesa :D
Tylko jeszcze te wrzutki niech dopracuje i będzie super...
Ja o wynik w tym meczu jestem spokojny, bo wchodzi zaraz Pepe i nasz 'fox in the box' Treze.
A przecież jeszcze na boisku zobaczymy Diego, który wniesie na pewno dużo do naszej gry

Obrazek
FanJuveMielec

Juventino
Juventino

Moim zdaniem brakuje nam typowego srodkowego pomocnika ktory by wział cieżar gry na siebie. Najbardziej podoba mi sie Motta kilka razy ladnie okiwal, ale jeszcze za szybko i nie dokladnie pozbywa sie pilki... mysle ze bedzie z niego pozytek. I ktos nowy na skrzydlo jedno przynajmiej by sie przydal ...

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Po pierwszej części widać plusy.
Amauri biega , odbiera , widać ,że się stara a to cieszy.
Del Piero to cień samego siebie i jest pierwszym zawodnikiem do zmiany.
Z Gry wyglądamy dobrze , ale w środku pola Sissoko jest ogrywany jak dzieciak ... chciałbym w drugiej połowie zobaczyć za niego Poulsena i za Del Piero , Diego.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:35

Lewa strona nie istnieje. Lanzafame gra totalny piach. Za to prawa całkiem nieźle, Motta bardzo mi się podoba, Martinez tez nieźle. Amauri jak się stara :shock:

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:36

KondzioJuveFans pisze:Sissoko jest ogrywany jak dzieciak z podwórka...
KondzioJuveFans pisze:Lanzafame narazie najlepszy u nas na boisku

Ty chyba inny mecz oglądasz... Na razie Motta i Martinez napędzają akcję Juve a Sissoko może meczu życia nie gra, ale Jego gra wygląda dobrze (a może wyglądac jeszcze lepiej). A Lanzafame we wcześniejszych meczach grał lepiej niż dziś.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:38

1) Nie róbcie tutaj czata
2) Pierwsza połowa nie zła. Obrona wydaje się być zgrana, a wyróżniającą postacią dla mnie jest Motta. Bardzo aktywny w ofensywie, ale równie pewny w defensywie. Nietrafiony wślizg Giorgio spowodował karnego, ale zdarza się i najlepszym. Co do linii pomocy... Lanzafame i Marchisio niewidoczni. Pierwszy świruje sztuczkami technicznymi, a drugi wydaje się być pod grą. Sissoko bardzo fajnie, kilka udanych sztuczek z piłką. Martinez dość słabo, ale ciąg na bramkę i szukanie gry trzeba mu przyznać. Zapadła mi w pamięć strata Martineza na prawej stronie, przegranie przez obrońcę odzyskanej piłki na drugą stronę i... znowu Martinez próbujący powstrzymać rozegranie akcji. Imponuje mi jego waleczność. Atak... Alex trochę słabo, Amauri w porównaniu z poprzednim sezonem nieźle. Wygrywa sporo górnych piłek, podaje...
Idę zapalić i druga :prochno:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Tharp

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:39

Mecz nienajgorszy, osobiscie widze poprawe w porownaniu do tego z HSV.
Wrazenie na mnie robi Motta.

Aczkolwiek, sporo uzytkownikow tego forum robi niezla popelune na czacie, na linku. Az sie rzygac chce, nic dziwnego ze ludzie za granica maja takie a nie inne zdanie o polakach. elo melo i reszta, daliscie sie typkowi sprowokowac, i sie klocicie bez sensu jak nie znacie jezyka... no litosci...

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:44

KondzioJuveFans pisze:co Ty gadasz? człowieku Sissoko gra dobrze? haha . Lanzafame był najlepszy do 20 minuty , ale później najlepiej grał właśnie Motta.

Jesteś uprzedzony do Sissoko chyba. To defensywny pomocnik i nie ma grac fajerwerków, tylko piłkę odebrac, ewentualnie chwilę przytrzymac jeśli nie ma do kogo zagrac i dokładnie podac. Dzisiaj rozdziela piłki w miarę dokładnie i dostrzega dobrze ustawionych kolegów, ale nie angażuje się na 100%, bo w meczu o punkty grałby bardziej zdecydowanie. A Lanzafame w tym meczu jest mało widoczny (w przeciwieństwie do prawej strony, gdzie dobrze sobie poczynają Motta i Martinez).

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Bardzo mnie dziwi brutalność z jaką grają zawodnicy Lyonu o.O Martinez dostał dwie takie kosy, że strach.
Gramy nawet dobrze w obronie, na ataku Alex słabo.. zobaczymy co nasz drugi duet pokaże.
P.S widzieliście w przerwie teraz na sky sport reklame z grubymi, zaniedbanymi Cassano, Legro i Cambiasso? :D

#AllegriOut
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Na plus napewno Motta, nareszcie jakiś porządny boczny obrońca, w naszej ekipie...dobry zarówno w obronie jak i w ataku. Martinez również, w tym meczu się pokazał...w porównaniu z jego poprzednimi występami widać postęp. Lanzafame za to się opuścił i wypada blado na boisku.
Atak DP- Amauri mnie jakoś nie przekonuje o wiele bardziej wolę wariant Diego- Treze...
Mecz ogólnie jak na towarzyski dobrze się ogląda...widać, że forma naszych z z meczu na mecz rośnie co cieszy

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:45

Pierwsza połowa można powiedzieć, że na plus, mimo tego głupiego faulu.
Widać wolę walki, dużo biegania i ogólnie podeszliśmy do tego poważnie. Z tego Motty to będziemy mieć pożytek. Wiem, wiem póki co to tylko sparing i nie ma co się jeszcze podniecać nad grą poszczególnych piłkarzy, ale jak się patrzy na dzisiejszą grę Motty... istny dawny Zambrotta. Co do "malaki" to nic nie pokazuje w tych sparingach, oby się ograł, bo szkoda tych 12 mln :lol:

Chiellini z 30 na plecach ? Źle mi się ten nr kojarzy.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:45

Mysle, ze Amauriemu powinno sie ostrzyc te wlosy, to moze by cos ustrzelil wkoncu :wink: Motta jest chyba najlepszym zawodnikiem z Juve na boisku, Kielonowi podstawil w ost chwili noge jak juz mial dotykac pilki ;/ Aha Martinez nawet nie tak zle, wiec nie wiem dlaczego tak na niego narzekaliscie :D
Ciekawe jak sie pokaze Pepe teraz :)

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2010, 21:46

Miałem napisać po meczu, ale jednak mam dużo przemyśleń, mniej lub bardziej znaczących, już teraz, więc napiszę, żebym nie zapomniał. :)

Ogólnie na plus. Fajna gra.
- Motta dobrze jedzie na boku, spoko.
- Chielliniemu troszkę zabrakło szczęścia przy tym odbiorze w polu karnym; cóż zdarza się, forma przyjdzie.
- Sissoko bardzo ładnie, mam nadzieję, że w tym sezonie znowu będzie niezastąpiony.
- Martinez jednak się rozgrzewa powoli. Po pierwszym meczu go trochę zbeształem, ale może coś z niego jednak będzie. Poza tym zbiera trochę fauli na skórę, więc trochę odciąży Diego. :) Na plus. Oby tak dalej.
- Lanzafame troszkę mniej widoczny niż w meczu z HSV, choć pewnie dlatego, że biało-czarni koledzy grają lepiej.
- Amauri trochę przyaktorzył przy tym karnym, ale włoskie obywatelstwo do czegoś zobowiązuje. Poza tym więcej szybszych ruchów niż w tamtym sezonie, co może cieszyć. Widać, że szuka tych goli, które obiecywał.

Sędzia może przesadził z tą czerwoną kartką dla Cissokho, bo to niby mecz towarzyski, ale jeżeli chłopakowi odwala i nie chce grać kulturalnie i z szacunkiem, to sobie nie pogra wcale.

Po przerwie pewnie zobaczymy Pepe i Trezegola. Zobaczymy co nam zaserwują. Oby było pysznie.

edit:
a i jeszcze nie mam pojęcia zielonego, czemu Chiellini gra z 30-stką, a Marchisio z 14-stką, no ale już różne rzeczy się działy z numerkami (które są świetne w tym sezonie - naprawdę piękne). Tyle.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2010, 21:48 przez gawron, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany