LE [1/16] (2): JUVENTUS 0-0 Ajax

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 21:56

Do przerwy 0:0. Gramy w sumie nie tak zupełnie źle :) Bywało naprawde dużo gorzej, wiec nie ma co narzekac. Stworzylismy sobie pare sytuacji, głownie po stalych fragmentach. Wazniejsze jest to, ze Ajax nie mial prawie zadnej sytuacji strzeleckiej. Dobrze spisuje się Nasza defensywa - Chiellini i Legro. Melo i Sissoko takze dobrze rozbijają ataki rywala.

Gorzej jest jeśli chodzi o ofensywe. Del Piero traci prawie każdą piłkę albo oddaje do najbliższego partnera. Diego przez pierwsze 25 minut był zupełnie niewidoczny. Dopiero pod koniec pierwszej połowy zaczął sie rozkręcac i pokazał pare fajnych i przede wszystkim skutecznych zagrań. Marchisio gra mocno przeciętnie - rzucił jak zawsze pare fajnych piłek, ale bok pomocy to nie jest jego pozycja i to po prostu widac. Całkiem dobrze za to radzi sobie De Ceglie. Szkoda, ze Zac'u zamienił pozycjami Marchisio i Sissoko, bo na tym straciła tylko Nasza gra lewą stroną boiska. A prawa i tak nie gra fantastycznie.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2010, 22:00 przez eslk, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 21:59

Jak dla mnie najlepsza połowa za Zaccheroniego. Gramy szybko, z pierwszej piłki, wysokim pressingiem. I Del Piero wygląda dziś wreszcie naprawdę dobrze. Gra rozsądnie, unika dryblingów, stara się rozgrywać i biega - takiego Alexa chce się oglądać.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 22:02

Gra mi sie podoba. Gramy szybko, wymieniamy podania, duzo z pierwszej piłki. Na wyróznienie zasluguje Alex, gra bardzo poprawnie wykorzystując swoje atuty (przegląd pola) a unikając wad (szybkość). Pochwalic należy też Melo. Diego kilka razy mógł wcześniej oddać piłke, ale tez ok.

Za to manninger to dramat. 2 kontakty z piłka i 3 kiksy...

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 22:04

KU-bra pisze: Trochę jestem zdziwiony, że Nasze akcje ofensywne przeprowadzane są lewą a nie prawą stroną.
Forza!
Po prawej biega Zdenek. Nie rozumiem twojego zdziwienia.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 22:56

Najciekawszym wydarzeniem tego spotkania było "ITI vaffanculo" z drugiej połowy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 22:59

Mecz jak dla mnie bezbarwny, zadnego powaznego zagrozenia z obu stron.
Nigdy wiecej takich meczów, do momentu jak grał Diego cos tam chodziło w środku po zejsciu juz totalna załamka.
Rozumiem ze gramy zeby bronic wynik, ale ciezko sie to oglada,
no i komentator z TV4 - żal - ekspert ligi holenderskiej jak nic, gada o ustawienaich Ajaxu itp No i tekst ze Alex Manninger to słaby punkt Juve wogole mnie rozwaliło.
CZekamy na Fulham

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:00

Druga połowa dużo słabsza od pierwszej dobrej. Zagraliśmy chaotyczniej, widać, że remis nas satysfakcjonował.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:01

Jak mieliśmy zagrac na 0:0 to akurat, bo bronienie wyniku w tym meczu wychodziło Nam dobrze. Ale ofensywa to dramat. Oddaliśmy chyba tylko 1 strzał z akcji w tym meczu (Marchisio na samym początku).

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:01

Pierwsza połowa ok o czym pisałem wcześniej. Druga od początku to wybijanie piłki na pałę i przebłyski pojedyńczych graczy. Bezbarwna gra, bezbarwne Juve, dowieziony remis do końca...

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:06

stahoo pisze:Gra mi sie podoba. Gramy szybko, wymieniamy podania, duzo z pierwszej piłki. Na wyróznienie zasluguje Alex, gra bardzo poprawnie wykorzystując swoje atuty (przegląd pola) a unikając wad (szybkość). Pochwalic należy też Melo. Diego kilka razy mógł wcześniej oddać piłke, ale tez ok.
Łukasz pisze:Jak dla mnie najlepsza połowa za Zaccheroniego. Gramy szybko, z pierwszej piłki, wysokim pressingiem. I Del Piero wygląda dziś wreszcie naprawdę dobrze. Gra rozsądnie, unika dryblingów, stara się rozgrywać i biega - takiego Alexa chce się oglądać.
Łukasz, Alex naprawdę dobrze wyglądał przez 2 ostatnie mecze, a nie dzisiaj, kiedy jak dla mnie miał słabszy dzień.

Poza tym wy tak na poważnie? :o Ani mi się dzisiaj nasza gra nie podobała, ani występ Del Piero(kiepski przy grze z kontry). Wydawało mi się, że zawsze łaskawym okiem patrzę na to, co Juve prezentuje na boisku, ale dzisiaj ciężko coś powiedzieć dobrego. Cieszy jedynie to, ze zagraliśmy na zero z tyłu. Jakby nie patrzeć, Zac ustawił dziś zespół defensywnie i cel osiągnął.
+ kolejny dobry mecz Zdenka 8) no i De Ceglie - mam nadzieję, że wywalczył sobie miejsce w pierwszej jedenastce.

Może takie mecze są potrzebne, żeby coś budować. Mecze, w których cała drużyna broni. Niemniej brak mi cierpliwości, by przyglądać się jak nasza drużyna kalkuluje na boisku.
Szkoda, że Marchisio został rzucony na prawą stronę boiska. Lepiej ostatnio to wyglądało jak grał na drugiej flance.

Mecz bez historii, no ale jest awans.

EDIT: widzę właśnie, że zmieniliście zdanie po drugiej połówce :wink:
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2010, 23:14 przez Corcky, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:07

Druga połowo zdecydowanie słabsza od pierwsze, to Ajax robił więcej zamieszania od Nas. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i możemy cieszyć się z awansu do dalszej fazy.

Zmartwiony jestem formą Trezeguet, mam nadzieje, że w następnym meczu się rozkręci i zobaczymy go więcej razy przy piłce.
^FAZZI^ pisze:
KU-bra pisze: Trochę jestem zdziwiony, że Nasze akcje ofensywne przeprowadzane są lewą a nie prawą stroną.
Forza!
Po prawej biega Zdenek. Nie rozumiem twojego zdziwienia.
Razem z Marchisio, który potrafi namieszać podczas akcji na bramkę przeciwnika. Ostatnio Zdenek całkiem fajnie prezentował się w akcjach ofensywnych, dziś tego niestety zabrakło, ale za to w obronie grał bardzo dobrze.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:07

Druga połowa nudna. Cały czas broniliśmy się i chociaż Ajax zaatakował nieco odważniej, to nie był w stanie stworzyć poważnego zagrożenia. Z naszej strony nie było praktycznie żadnych strzałów na bramkę oprócz główki Treze po rzucie wolnym w końcówce spotkania. Dzisiaj De Ceglie pozytywnie mnie zaskoczył swoją grą w defensywie. Miał kilka istotnych iterwencji. Ogólnie obrona zagrał dobrze i po 3 miesiącach w końcu udało się zachować czyste konto. Melo i Sissoko poprawnie, ale to nie jest ten Momo, którego pamiętamy z zeszłego sezonu. Obawiam się, że w takim ustawieniu może mieć problem z powrotem do wysokiej formy. Marchisio po przerwie bardziej widoczny, ale to nie jego pozycja więc nie można oczekiwać cudów. Diego słaby mecz dzisiaj. Poza kilkoma fajnymi kiwkami nic nie zdziałał. Alex tez słabiej niż ostatnio. Fajnie, że Camor już wraca. Chociaż w taktyce Zaccheroniego chyba nie ma dla niego miejsca. A szkoda, bo może zobaczylibyśmy go od 1` już z Palermo.

W 1/8 czeka Fulham. Jestem ciekawy jak tym razem zaprezentujemy się z angielskim zespołem. Na pewno nie będzie łatwiej niż z Ajaxem.

Obrazek
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:11

pikito pisze:no i komentator z TV4 - żal - ekspert ligi holenderskiej jak nic, gada o ustawienaich Ajaxu itp No i tekst ze Alex Manninger to słaby punkt Juve wogole mnie rozwaliło.
CZekamy na Fulham
Mnie najbardziej wkurzył tekst komentatora meczu:
w typowo włoski sposób przeżywał ten faul De Ceglie
wogóle gościa nie kminie, Van der Wiel mocno skosił Paolo to ten co miał robić cieszyć się? -jak go bolało to się wił.

Co do meczu, to no cóż pierwsza połowa jako tako, w drugiej było widać, że gramy na remis i liczymy na kontry, tylko jakoś te kontry nam słabo wychodziło, w konsekwencji czego praktycznie tylko się broniliśmy...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:13

Corcky pisze: Łukasz, Alex naprawdę dobrze wyglądał przez 2 ostatnie mecze, a nie dzisiaj, kiedy jak dla mnie miał słabszy dzień.
Otóż to, Del Piero odstawiał dziś dramat, na szczęście w mało istotnym meczu.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2010, 23:17

Po tym meczu można bez problemu można zobaczyć z jakim Juventusem mamy obecnie do czynienia.

Zac + obrońcy - wyznaczył proste zadanie, nie stracić gola, zamurowaliśmy bramkę i udało się

Melo i Sissoko - przy tych dwóch zawodnikach w pierwszym składzie o ofensywnej grze możemy zapomnieć

Treze - jego czas (i piłkarzy jemu podobnych czyt. zadaniowców) dobiega końca, w dzisiejszej piłce (a szczególnie w słabym ofensywnie Juve) napastnik MUSI umieć sam wypracować sobie sytuacje, MUSI posiadać więcej niż tylko jeden atrybut piłkarskiego rzemiosła

Del Piero - czas zacząć rozglądać się za godnym następcą Il Capitano

Diego - w Barcelonie z Xavim i Iniestą ogrywałby każdą pomoc świata, w Juve, męczy się niemiłosiernie, nie ma z kim grać, widać tą frustracje, chęć gry i brak odzewu ze strony kolegów z drużyny (nie wiem jak można pisać, że rozegrał słaby mecz)

Juventus = przeciętny schemat, z którego wybija się Diego.

Po czymś takim można by długie dyskusje prowadzić o tym co powinno się zmienić (na lepsze) w kadrze, taktyce, systemie gry itp. Pytanie czy jest sens, skoro i tak nic to nie zmieni (niestety).

FORZA JUVE do końca tego nędznego sezonu

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany