Serie A (24): JUVENTUS 3-2 Genoa [JPC na meczu !!!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 15:59

triada pisze:Tak sobie myślę ile czasu Amauri musiał nosić wymazany mazakiem podkoszulek, żebyśmy mogli go zobaczyć gdy będzie celebrował radość po golu... już się bałem, że zdąży się zmazać do tego czasu
A mnie zastanawia tylko jedno: dlaczego nasz gwiazdor nie dostał żółtej kartki za zdjęcie koszulki w trakcie celebracji zdobytej bramki? Czy on nie ma tych samych praw co inni, czy on jest jakiś gorszy? :think:

Pozdrawiam!
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:00

Vincitore pisze:Gramy taką samą katastrofę jak w poprzednich kolejkach. Amauri? Skreśliłem go i nadal skreślam, ale godne odnotowania jest to że była to jego pierwsza sytuacja od iluś tam kolejek i ją wykorzystał, zawsze uważałem że to napastnik żyjący ze wrzutek. Mimo wszystko udział przy tej bramce to dla mnie 50% Caceres, 40 % Amauri, 10% Amelia. Są trzy opcje na drugą połowę.
1) Wprowadzamy Giovinco i liczymy na to że ożywi naszą grę i szukamy zwycięstwa.
2) Stawiamy na obronę a nie na atak jak w starciu z Livorno (wszak podobny przebieg spotkania, również wyrównujemy w końcówce pierwszej połowy).
3) Nie zmieniamy nic w naszej grze i dostajemy bombę w 90 minucie.
4) mecz przerwany z powodu pożaru lub zamieszek
;)

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:00

Ta bramka pokazuje co dają dobre dośrodkowania...-Bramkę Amauriego
Prawda jest taka, że jedynymi zawodnikami którzy dobrze wrzucają piłki w Juve z akcji są Giovinco, i Camoranesi i obaj nie grają...co do drugiego to może słusznie bo jest "świeży"
Caseresowi ta sytuacja udała znakomicie, pewnie chłopak sam się zdziwił, ale oby tak dalej!!
W dzisiejszym meczu gramy jak od dawna, ale mecz jest do wygrania byle zagrać czujnie w obronie i głupio nie stracić no wprowadzić Gio żeby trochę ożywić przód...a może jakaś akcja się uda...

KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:01

Fenrir pisze:Teraz to Amauri moze juz byc tylko krolem strzelcow.

Aha - i niech nikt mi nie pisze, ze "Diego sie przynajmniej stara, biega i probuje" - bo rzygac mi sie chce jak patrze na jego gre.....podobnie zreszta jak na pozostalych naszych gwiazdorow.
A co ma przejść pół boiska i strzelić bramkę? Gdyby reszta grajków ruszyła du*y to może miałby komu podać.
Brawo dla kibiców, dawno nie słyszałem takiego dopingu i to w momencie gdy naprawdę może nas to podnieść, oby tak dalej!

kan1os

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:02

Chłopaki, Alex dzisiaj strzeli gola. Ma najlepsze długie włosy! Forza Alex! Forza długie włosy!

Iuliano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:05

Gramy jak zwykle straszny piach, w czym przoduje dziś nasz brazylijski mistrz Diegomir. Cóż za fatalna połówka w wykonaniu Brazylijczyka :o. Mam wrażenie, że jakby wstawić w jego miejsce Iago czy kogokolwiek z Primavery to nasza gra wcale nie wyglądałaby gorzej, ba oczekiwałbym wręcz poprawy. Jednakże cała drużyna gra tak słabo, że nawet nie ośmielę się kogokolwiek wyróżniać. Pozostaje liczyć (który to już raz w tym sezonie? :roll: ), że w 2 połowie się przebudzą i zanotujemy w końcu jakieś zwycięstwo.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:05

kan1os pisze:Chłopaki, Alex dzisiaj strzeli gola. Ma najlepsze długie włosy! Forza Alex! Forza długie włosy!
tego nie rozumiem ...

Gramy to co gra Genuła. Czyli nic. Z tym że oni wyprowadzają szybkie kontry a my kontry... Mam szczęście że przerwało mi relację przy strzeleniu bo pewnie nie wytrzymałbym psychicznie momentu gdy po strzale Amauriego piłka wpada do bramki... dziwne.

Forza.

2:1 dla nas :pray:

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:06

to sie zara okaze :D heh

JUVE!

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Filip

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:53

No i mamy zwycięstwo! :-) Nareszcie! Niech mi ktoś powie że Del Piero nie odwalił dobrej roboty ;-) Tak samo Caceres, który miał bardzo dobry mecz :)

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:56

filipk pisze:No i mamy zwycięstwo! :-) Nareszcie! Niech mi ktoś powie że Del Piero nie odwalił dobrej roboty ;-) Tak samo Caceres, który miał bardzo dobry mecz :)
Tak, szczególnie dobrze się zachował kiedy w genialny sposób przewrócił się w polu karnym zaraz po tym jak to skrzyżował nogi... :|

Przykro, że musimy się uciekać do oszustw żeby móc wygrać z drużyną ze środka tabeli. Przykro, kiedy się okazuje, że twój życiowy idol nie jest wcale taki różny od przeciętnej.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:56

Ufff udało się w końcu wygrać! Muszę powiedzieć ,że drugą połowa na prawdę bardzo dobra.
Szkoda straty drugiej bramki,jednak wszystko dobre co się dobrze kończy.

Świetny mecz Del Piero ;)

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 16:59

Cóż na temat karnego się nie wypowiadam... Alex nam to wygrał. Ładna akcja z Diego przy golu nr 2. Mecz,cóż oprócz wyniku nie ma rewelki. Ważne 3 pkt. Chłopaki się cieszyli po końcowym gwizdku i dobrze, ja również ostatnie 5 minut oglądałem na stojąco ;)

już widzę wiele krytycznych komentarzy na temat sędziowania na Juve ale cóż... 3-2

Forza JUVE

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 17:00

Nie wiem czy dobrze widziałem i poprawcie mnie jeśli się mylę, ale ja tam nie widziałem karnego - ba, ja nie widziałem żadnego kontaktu. Czyste nurkowanie :whistle:
Poza tym nie można naszym zarzucić braku motywacji - każdy walczył, biegał i na dał z siebie wszystko. Po prostu na dzień dzisiejszy mamy słaby skład.
Giovinco wszedł tak jak chciałem, pograł sobie chłopak, doświadczenia nabrał :angry:

Ważne, że są 3 pkt i jesteśmy kroczek bliżej LM.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 17:04

Druga połowa lepsza, ale bardzo chaotyczna. A i tak wcale nie gralismy dobrze.

a) Na pewno świetną zmianę dał Marchisio.
b) Amauri zagrał drugą połowę co najmniej "niezle", zeby nie powiedziec, ze "dobrze".
c) Diego mimo wszystko, zagrał słabo. Świetne podanie piętką na duzy plus.
d) Del Piero traci strasznie duzo piłek i zwalnia kazda akcje.
e) Karny z kapelusza.
f) Druga bramka troche przypadkowa. Del Piero najpierw stracił, potem odzyskał, potem przez przypadek wypuscil sobie za daleko piłke.
g) Niezle Caceres, Zebina i De Ceglie. Ale tylko niezle.
h) Nasz rywal był dzisiaj bardzo slaby.

Emik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2010, 17:09

LordJuve pisze:
filipk pisze:No i mamy zwycięstwo! :-) Nareszcie! Niech mi ktoś powie że Del Piero nie odwalił dobrej roboty ;-) Tak samo Caceres, który miał bardzo dobry mecz :)
Tak, szczególnie dobrze się zachował kiedy w genialny sposób przewrócił się w polu karnym zaraz po tym jak to skrzyżował nogi... :|

Przykro, że musimy się uciekać do oszustw żeby móc wygrać z drużyną ze środka tabeli. Przykro, kiedy się okazuje, że twój życiowy idol nie jest wcale taki różny od przeciętnej.
Jesli uwazasz, ze tam nie bylo zadnego kontaktu to chyba ogladales inny mecz. Tez myslalem, ze bylo czyste nurkowanie, dopiero na dokladnej powtorce widac moment gdy obronca G (nie pamietam juz nazwiska- Sokratis?) podcial-dotknal (jak kto woli) naszego kapitana.

Wiec prosze zachowaj te wszelkie swoje wyjazdy w stylu "nie jest taki rozmy od przecietnej" . Krytykowac i trollowac za monitorem potrafi kazdy wtedy gdy serce i pluca na boisku zostawiaja nasi pilkarze. Przerzuc sie na Real, bedzie lepiej dla nas wszystkich. Naprawde jak czytam takie komentarze to az mi wstyd za to, ze mamy takich "kibicow" Juventusu.

Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2010, 17:12 przez Emik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany