Serie A (18): Parma 1-2 JUVENTUS
- KamilDeath
- Juventino
kto ma możliwość niech spojrzy na ustawienie Interu w dzisiejszym meczu, który na razie wygrywają, 4-2-2-1-1, gdzie tak naprawdę gra 4 ofensywnych graczy i przypomina to nam do złudzenia sprawdzone w dobrym składzie 4-2-3-1, tylko u nas zamiast na Gio stawia się na defensywnych graczy - dzisiaj robi się to samo, na skrzydle gra Marchisio lub De Ceglie, wg gazzetta.it - :płaczę: nic innego nie pozostaje
...abyssus abyssum invocat.......piekło wzywa na pomoc piekła....
- Venomik
- Juventino
Grają tak tylko teraz wyjątkowo - bo mają kontuzje i zawieszenia. Więc nie płacz kolego za ofensywnym ustawieniem, bo w teorii to my gramy z większą ilością graczy usposobionych ofensywnie.
Tylko nie umiemy tego wykorzystać.
Tylko nie umiemy tego wykorzystać.
Dirty mind
- eslk
- Juventino
Ale chociaz w LM byśmy dalej grali/mieli szanse grac.Siewier pisze:i co by ci to dało? Bari, Catania...eslk pisze:Szkoda, ze meczu z Bayernem nie dało sie przelozyc
Od poczatku powtarzam, ze De Ceglie na lewym skrzydle, Camor na prawym a Giovinco w srodku, to najlepsze dla Nas rozwiązanie ofensywne. Dzisiaj będziemy miec namiastke tej taktyki, oczywiscie bez kontuzjowanego Mauro i Seby (znow ławka, ehh).
Ciekaw jestem postawy Diego. Ostatnio nie grał już "najgorzej", moze w koncu sie rozkreci.
- szczerbi
- Juventino
Myślę, że Diego pokaże się dziś z dobrej strony. Wg mnie jego gra bliżej bramki przeciwnika wyjdzie na dobre.
Przestańcie marudzić na brak Giovinco. Zrozumcie, że miał lekki uraz po meczu z Al Itticośtam, dlatego nie jest w pełni sił. Poza tym Sebastian twierdzi, że woli grać bliżej środka i bliżej bramki, dlatego niechętnie grałby na skrzydle, bo w taktyce, którą ma dziś zaprezentować Juventus skrzydłowi są tylko skrzydłowymi. Giovinco nie byłby w pełni efektywny.
Tak w ogóle to na lewej stronie zagra dziś prawdopodobnie Marchisio, a w środku Melo i Poulsen.
Przestańcie marudzić na brak Giovinco. Zrozumcie, że miał lekki uraz po meczu z Al Itticośtam, dlatego nie jest w pełni sił. Poza tym Sebastian twierdzi, że woli grać bliżej środka i bliżej bramki, dlatego niechętnie grałby na skrzydle, bo w taktyce, którą ma dziś zaprezentować Juventus skrzydłowi są tylko skrzydłowymi. Giovinco nie byłby w pełni efektywny.
Tak w ogóle to na lewej stronie zagra dziś prawdopodobnie Marchisio, a w środku Melo i Poulsen.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
i po co? tylko po to żeby odpaść w 1/8?eslk pisze:Ale chociaz w LM byśmy dalej grali/mieli szanse grac.Siewier pisze:i co by ci to dało? Bari, Catania...eslk pisze:Szkoda, ze meczu z Bayernem nie dało sie przelozyc
Teraz mamy szanse dojść do wyższej fazy LE. A kto wie możemy ją nawet wygrać.
taa jasne żeś wykombinował z tym ustawieniem...eslk pisze:Od poczatku powtarzam, ze De Ceglie na lewym skrzydle, Camor na prawym a Giovinco w srodku, to najlepsze dla Nas rozwiązanie ofensywne. Dzisiaj będziemy miec namiastke tej taktyki, oczywiscie bez kontuzjowanego Mauro i Seby (znow ławka, ehh).
drewno Kuczer na lewej, szybki błyskotliwy lecz słaby Sebastian fizycznie Giovinco na środku i wieczna Mauro kontuzja Camoranesi na prawym.
dajże spokój. W Ofensywie grając trójką w pełni zdrowym składzie nie ma innego wyjścia jak, tak prezentowaliśmy się najlepiej...
Gio - Diego - Camor
a De Ceglie? Miał jeden dobry mecz z Milanem poza tym kicha.
jak będzie miał z kim grać to będzie dobrze, a jeżeli znów będzie musiał sam ten wózek bez kół ciągnąć to oczywiście nie mamy co liczyć na dobry występ. Bo będzie chciał za bardzo samo zdobyć gola (bo nikogo nie będzie miał do rozegrania... )eslk pisze:Ciekaw jestem postawy Diego. Ostatnio nie grał już "najgorzej", moze w koncu sie rozkreci.
Ktoś wie czy mecz się odbędzie? Bo ktoś pisał kilka postów wcześniej że jest zagrożenie czy coś w tym stylu. Ale raczej godzine przed meczem by poinformowali

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dzisiaj mnie żaden wynik nie zdziwi, choć wierzę w wygraną i na "czysto" z tyłu. Wiem, że mało to realne, ale...
Do czego to Juventus doprowadził, abyśmy kibice musieli się ich wstydzić ? ( rzecz jasna chodzi mi o ostatnie poczynania naszych idoli). Wygrana wygraną, ale co z tego jak pewnie za jakieś 2 kolejki znowu wtopa, a jak dziś wtopimy to... Parma! nas w tabeli wyprzedzi, tak beniaminek
Wtedy liczę na dymisje z miejsca Ciro innego wyjścia nie ma, a zaraz za nim, chcę aby głowy swe stracili Blanc i Secco!
Forza Juve!
Do czego to Juventus doprowadził, abyśmy kibice musieli się ich wstydzić ? ( rzecz jasna chodzi mi o ostatnie poczynania naszych idoli). Wygrana wygraną, ale co z tego jak pewnie za jakieś 2 kolejki znowu wtopa, a jak dziś wtopimy to... Parma! nas w tabeli wyprzedzi, tak beniaminek
Wtedy liczę na dymisje z miejsca Ciro innego wyjścia nie ma, a zaraz za nim, chcę aby głowy swe stracili Blanc i Secco!
Forza Juve!
- juveluck
- Juventino
http://webtv.fcparma.com/home/viewvideo/172.html
nawet kibice i to już od 7:30 pomagali, żeby odśnieżyć i przygotować stadion do dzisiejszego meczu, po nocnych opadach śniegu (około 12 centymetrów). Już przed godziną 12, po kontroli, było wiadomo, że mecz się odbędzie.
nawet kibice i to już od 7:30 pomagali, żeby odśnieżyć i przygotować stadion do dzisiejszego meczu, po nocnych opadach śniegu (około 12 centymetrów). Już przed godziną 12, po kontroli, było wiadomo, że mecz się odbędzie.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- eslk
- Juventino
Nie, no, najlepiej to byłoby gdybysmy zrezygnowali w ogole ze startu w LM?dr.DeV pisze:i po co? tylko po to żeby odpaść w 1/8?eslk pisze:Ale chociaz w LM byśmy dalej grali/mieli szanse grac.Siewier pisze: i co by ci to dało? Bari, Catania...
Wow! Ten wiecznie kontuzjowany Camor jednak znalazł się w Twoim wymarzonym ustawieniu! I Giovinco tez!dr.DeV pisze: drewno Kuczer na lewej, szybki błyskotliwy lecz słaby Sebastian fizycznie Giovinco na środku i wieczna Mauro kontuzja Camoranesi na prawym.
dajże spokój. W Ofensywie grając trójką w pełni zdrowym składzie nie ma innego wyjścia jak, tak prezentowaliśmy się najlepiej...
Gio - Diego - Camor
W ogole Ty tak na powaznie czy po prostu lubisz sobie popie/rdolic głupoty?
- dr.DeV
- Juventino
Ty to napisałeś nie ja, Ja stwierdziłem tylko że lepiej dla nas jak gramy w LE bo tutaj możemy zdziałać więcej niż w Champions League po pierwsze patrząc przez pryzmat drużyn występujących w danych pucharach i naszą formę ... która nie powinna raczej zmienić się pod wodzą Ferrary... Chyba że jakiś cud, wtedy uderzę się w pierś i przyznam Ci rację...eslk pisze:Nie, no, najlepiej to byłoby gdybysmy zrezygnowali w ogole ze startu w LM?dr.DeV pisze:i po co? tylko po to żeby odpaść w 1/8?eslk pisze:Ale chociaz w LM byśmy dalej grali/mieli szanse grac.
Akurat nie mamy nikogo lepszego na prawe skrzydło jak 'Wieczna kontuzja Camor' Więc nie wiem o co się czepiasz... Skrytykowałem Cię za ustawienie Gio jako Trequartisy... Jak ty sobie wyobrażasz Gio który walczy o piłę z De Rossim, Abrosinim, Vieirą, Muntarim, Cambiasso czy nawet Bresciano? Seba jest za słaby fizycznie aby podołać temu wyzwaniu, a ustawianie go tam tylko ze względu na to że jest szybki i dobry technicznie to jakieś nieporozumienie, nie mówiąc już o Asztonie na ofensywnej pomocy... Diego na ten tomiast, jest silny fizycznie co nei raz pokazywał w Bundeslidze i w 'naszych' meczach a do tego jest dość dynamiczny i wręcz doskonały technicznie ... nie wiem dlaczego ustawiłeś go na ławce... chyba dlatego że widziałeś tylko mecze jego w ustawieniu 4-3-1-2 a tych meczy z 4-2-3-1 nie widziałeś ... bo wtedy 'trójca przenajofensywna' grała bardzo dobrze z Diego jako trequartistą...eslk pisze:Wow! Ten wiecznie kontuzjowany Camor jednak znalazł się w Twoim wymarzonym ustawieniu! I Giovinco tez!dr.DeV pisze: drewno Kuczer na lewej, szybki błyskotliwy lecz słaby Sebastian fizycznie Giovinco na środku i wieczna Mauro kontuzja Camoranesi na prawym.
Gio - Diego - Camor
W ogole Ty tak na powaznie czy po prostu lubisz sobie popie/rdolic głupoty?
EDIT: Teraz to już są jaja...

Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 14:32 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

- eslk
- Juventino
Wybacz, ale od początku wszyscy tutaj biadolą o tym, ze Giovinco nie ma warunków fizycznych do grania, jako trequatista - co jest kompletna bzdurą. Dlatego, ze akurat warunki fizyczne są rzeczą na którą się zwraca niewielką uwagę, ustawiając piłkarza jako trequartiste. Trequartista nie musi byc tytanem walczący o piłkę, bo nie MUSI WALCZYC o piłkę. O piłkę ma walczyc defensywny pomocnik, srodkowy obronca, nawet napastnik (w polu karnym).dr.DeV pisze:Skrytykowałem Cię za ustawienie Gio jako Trequartisy... Jak ty sobie wyobrażasz Gio który walczy o piłę z De Rossim, Abrosinim, Vieirą, Muntarim, Cambiasso czy nawet Bresciano? Seba jest za słaby fizycznie aby podołać temu wyzwaniu, a ustawianie go tam tylko ze względu na to że jest szybki i dobry technicznie to jakieś nieporozumienie, nie mówiąc już o Asztonie na ofensywnej pomocy... Diego na ten tomiast, jest silny fizycznie co nei raz pokazywał w Bundeslidze i w 'naszych' meczach a do tego jest dość dynamiczny i wręcz doskonały technicznie ... nie wiem dlaczego ustawiłeś go na ławce... chyba dlatego że widziałeś tylko mecze jego w ustawieniu 4-3-1-2 a tych meczy z 4-2-3-1 nie widziałeś ... bo wtedy 'trójca przenajofensywna' grała bardzo dobrze z Diego jako trequartistą...
Piłkarz grający tuż za napastnikami powinien posiadac dobry przeglad pola, swietną technike, przyspieszenie, powinien wiedziec, gdzie zagrac piłke. Nie musi sie przepychac, ciągnac rywali za koszulke, skakac do glowek, etc. Pomyliły Ci się rolę.
Zresztą, nie ma sie co widzic, poniewaz nawet Ferrarze się "mylą rolę". Bo jak inaczej wytłumaczyc wystawienie Marchisio na lewej pomocy? Skrzydłowy, ewentualnie boczny pomocnik, powinien charakteryzowac sie przede wszystkim duzą szybkoscia, dynamiką, zeby z łatwością mijac rywali przy linii, stwarzac przewage i wrzucac pilke w pole karne. Wybaczcie - ale Claudio - jest na tę pozycję zbyt wolny.
Kolejny przykład - Melo. On nie nadaje sie na gre jako ostatni defensywny pomocnik, poniewaz popelnia zbyt duzo bledow i czesto traci piłke. Mimo wszystko, Ferrara z uporem maniak desygnuje go jako "rezysera gry".
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 14:34 przez eslk, łącznie zmieniany 1 raz.
- dr.DeV
- Juventino
błąd logiczny.eslk pisze:O piłkę ma walczyc defensywny pomocnik, srodkowy obronca, nawet napastnik (w polu karnym).
.
Bo to daje nam odwrotna sytuację def. pomocnicy i obrońcy przeciwnika musieliby walczyć z naszym trequartistą tak?
Czyli nasz trequartista - może być mały i lichy żeby def. gracze przeciwnika mogli mu zabrać piłkę? Co mu da to że jest szybki jedno wejście ciałem i po Gio...

Marchisio na lewej, Giovinco na ławce...
Dokładnie, w tej sytuacji lepszą taktyką byłoby 4-3-2-1 Chociaż to też byłoby dziwne...eslk pisze:Zresztą, nie ma sie co widzic, poniewaz nawet Ferrarze się "mylą rolę". Bo jak inaczej wytłumaczyc wystawienie Marchisio na lewej pomocy? Skrzydłowy, ewentualnie boczny pomocnik, powinien charakteryzowac sie przede wszystkim duzą szybkoscia, dynamiką, zeby z łatwością mijac rywali przy linii, stwarzac przewage i wrzucac pilke w pole karne. Wybaczcie - ale Claudio - jest na tę pozycję zbyt wolny.

- eslk
- Juventino
No przeciez to jasne, ale co to ma do rzeczy?dr.DeV pisze:błąd logiczny.eslk pisze:O piłkę ma walczyc defensywny pomocnik, srodkowy obronca, nawet napastnik (w polu karnym).
.
Bo to daje nam odwrotna sytuację def. pomocnicy i obrońcy przeciwnika musieliby walczyć z naszym trequartistą tak?
A boczny obronca rywala nie walczy z Naszymi piłkarzami o piłke? I dysponuje gorszymi warunkami fizyczynymi od np. Muntariego? Kolarov, De Silvestri, Maicon? Tak, oni maja gorsze warunki fizyczne od na ten przyklad Cambiasso?
Chodziło mi o to, ze Giovinco ustawiony na pozycji trequartisty jest odciazony od zadan defensywnych - nie musi walczyc z piłkarzami rywala. Jako boczny pomocnik musi juz pomagac w obronie i wracac sie za bocznym obronca rywala.
Chyba, ze chodziło Ci jeszcze o cos innego? Ale to juz nie mam pojecia o co. Trudno sie domyslic.
Teza o tym, ze Giovinco nie poradziłby sobie na srodku ze wzgledu na warunki fizyczne to bzdura. Po pierwsze dlatego, ze czesto boczni obroncy, z ktorymi musialby walczyc Seba grajacy na skrzydle, sa rownie poteznie zbudowani jak srodkowi. Po drugie dlatego, ze grajac jako trequartista miałby duzo wieksze pole manewru - nie byłby przywiazany do konkretnej linii.
EDIT: Gramy podobno 4231, z Giovinco, Diego i Salihamidziciem. Marchisio i Poulsen jako def. pomocnicy.
- Choperini
- Juventino
Z tego, co ja widzę to zarówno Alex DP, jak i Seba są na ławce.
Pozdrawiam
EDIT: Składy:
Juventus: Manninger - Caceres, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Salihamidzic, Melo, Marchisio, Poulsen - Diego, Trezeguet
Parma: Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Panucci - Castellini, Dzemaili, Morrone, Galloppa, Zenoni - Amoruso, Bojinov
Pozdrawiam

EDIT: Składy:
Juventus: Manninger - Caceres, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Salihamidzic, Melo, Marchisio, Poulsen - Diego, Trezeguet
Parma: Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Panucci - Castellini, Dzemaili, Morrone, Galloppa, Zenoni - Amoruso, Bojinov
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 14:58 przez Choperini, łącznie zmieniany 1 raz.
"Run Hassan. Run!
"