Giuseppe Rossi

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sisman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2009, 22:38

Uważam go za przyszłość włoskiej piłki i byłoby świetnie jakby grał u nas. Wątpie jednak w to, aby nas zarząd wydał kolejne 25mln na jednego zawodnika, Trezeguet ogłosił ostatnio chęć pozostania, Rossi w Villareal jest gwiazdą dobrze czuję się w la liga i jak czasami znajde jego jakiś wywiad to niezbyt pozytywnie wypowiada się o stylu gry w SerieA. Jeszcze jest kibicem Milanu :angry: Już Aquafresca jest tańszą opcją i mielibyśmy znowu Polaka w Juventusie :-D

Day after day I'm getting better and better.
goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2009, 23:03

Po tym jak Trezeguet zadeklarował, iż pozostaje w klubie, o transferze Rossiego możemy już zapomnieć. Nie sądzę aby zarząd był tak chamski, żeby oddać Trezeguet do Villareal wbrew jego woli. Obecnie mamy czterech napastników, więc piąty byłby raczej zbyteczny, zwłaszcza za taką cenę.

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2009, 23:50

Menadżer Manchesteru United, Alex Ferguson rozważa ponowne sprowadzenie na Old Trafford włoskiego napastnika Giuseppe Rossiego - podaje angielski dziennik "The Daily Star".

22-letni snajper Villarreal trafił do hiszpańskiego klubu z Manchesteru United w 2007 roku. Wcześniej w latach 2005 - 2007 był zawodnikiem "Czerwonych Diabłów", ale nie mieścił się w kadrze i często był wypożyczany (do Newcastle United oraz Parmy). Odkąd na stałe przeniósł się do Villarreal wyrósł na gwiazdę "Żółtej łodzi podwodnej", dla której w 57 meczach zdobył już 23 gole.

Tak dobra forma Włocha podobno skłoniła Fergusona do ponownego ubiegania się o sprowadzenie Rossiego na Old Trafford. "Czerwone Diabły" mogą skorzystać z klauzuli zapisanej w kontrakcie Włocha, która gwarantuje im możliwość odkupienia piłkarza.

Ferguson stracił już Cristiano Ronaldo, który od przyszłego sezonu będzie piłkarzem Realu Madryt i Carlosa Teveza, którego odejście do lokalnego rywala Manchesteru City jest już praktycznie przesądzone. Wobec tych osłabień Manchester United musi wzmocnić siłę ognia, a pierwszą nową armatą sprowadzoną na Old Trafford ma być właśnie Giuseppe Rossi.

źródełko: http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Man-U ... omosc.html

Jeżeli jest w tym choć trochę prawdy to możemy pożegnać się z Giuseppe, nie sądzę by chciał zrezygnować z MU na rzecz Juventusu...
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2009, 00:45 przez FalsoVero, łącznie zmieniany 1 raz.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 00:27

Zawsze jest szansa, ze Giuseppe nie bedzie chcial wracac na wyspy (w sumie tam zawodnicy albo sie sprawdzaja i graja na pelnych obrotach, albo wysiadaja kompletnie i nic z nich nie ma). Owszem, kasa, szum medialny, pelny stadion i osoba SAF dzialaja na korzysc MU. Aczkolwiek na chwile obecna raczej nie mialby pewnego miejsca ani w Juve, ani w MU. Dla jego wlasnego dobra najlepsze by bylo pozostanie w Villareal.

mat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 01:44

Jestem przekonany, że byłaby to świetna inwestycja i to niekoniecznie na przyszłość, a już teraz. Jednak, no właśnie.. trudność jest bardzo duża by go pozyskać. Zwłaszcza, że wszystko zależy od głównego zainteresowanego czyli od Manchesteru.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 07:28

Witam, wydaje mi się, że Higuain lepiej zaprezentował się w tym sezonie w lidze hiszpańskiej od Rossiego, na pewno byłby dużo tańszy myślę, że różnica to ok. 10 mln E...

jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 08:51

Po co wydawać 25-30 Mln za Rossiego jak można kupić Cassano 15-20 mln piłkarza ukształtowanego, który byłby dla nas ogromnym wzmocnieniem, a nie jak Rossi która ma pewnie ma talent ale jeszcze nie jest gotów żeby grac na wyskoim poziomie

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 16:37

jareckik pisze:Witam, wydaje mi się, że Higuain lepiej zaprezentował się w tym sezonie w lidze hiszpańskiej od Rossiego, na pewno byłby dużo tańszy myślę, że różnica to ok. 10 mln E...
Higuain z Realu? Higuain ulubieniec kibiców? Najlepszy piłkarz minionego sezonu? I on byłby TAŃSZY??? Nie ma szans. No i nawet jak przyjdzie Villa do Realu, to prawdopodobnie będą oni grac 2 napastnikami i jednym z nich będzie "Igła".

Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 17:53

stahoo pisze:No i nawet jak przyjdzie Villa do Realu, to prawdopodobnie będą oni grac 2 napastnikami i jednym z nich będzie "Igła".
Moim zdaniem, niekoniecznie. Nie jestem pewien jaką taktyką będzie grał Real, ale Kaka i Ronaldo to pewniacy, plus ten Villa. Wydaje mi się że dla kolejnego napastnika może już nie być miejsca w pierwszym składzie.
Co nie zmienia faktu, iż Higuain i tak będzie bez wątpienia ważnym graczem Realu i go nie wyłuskamy.
Ale to są sprawy Realu.

Mnie zastanawia jedno, może naprawdę odpuśćmy kolejnego napastnika w tym mercato i dajmy szansę Giovinco? Cały czas byłem zwolennikiem pozyskania Cassano, Rossiego czy Lavezziego, w sumie nadal jestem, ale jak nic z tego nie wyjdzie to może tylko na tym zyskamy?
Zobaczymy :D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 21:35

Jako, że zostałem ochrzczony "kibicem" Realu, nie wypada mi nie napisac o taktyce Królewskich na nowy sezon.

Na stronce internetowej Pellegrini nie zajął oficjalnego stanowiska w tej sprawie (możliwe jednak, że coś mi umkneło), jednak przewijaja się pewne wizje. Generalnie najprawdopodobniej będzie to (uwaga!) 4-1-3-2 lub 4-2-2-2 (z tym, że w 2 ustawieniu zagra w środku obok DMa... Kaka).

Wszyscy pisza o 2 napadziorach, w tym, wręcz ubóstwianym Higuainie.

Tak wiec szanse na wyciagniecie tego perspektywicznego Argentyńczyka oceniam na 1:100.

edit. co do ustawień, było jeszcze wspominane coś w stylu 4-3-3 z pomocą:

Cesc/Xabi/? -- Kaka -- Lass

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2009, 22:15

stahoo pisze:Jako, że zostałem ochrzczony "kibicem" Realu, nie wypada mi nie napisac o taktyce Królewskich na nowy sezon.

Na stronce internetowej Pellegrini nie zajął oficjalnego stanowiska w tej sprawie (możliwe jednak, że coś mi umkneło), jednak przewijaja się pewne wizje. Generalnie najprawdopodobniej będzie to (uwaga!) 4-1-3-2 lub 4-2-2-2 (z tym, że w 2 ustawieniu zagra w środku obok DMa... Kaka).

Wszyscy pisza o 2 napadziorach, w tym, wręcz ubóstwianym Higuainie.

Tak wiec szanse na wyciagniecie tego perspektywicznego Argentyńczyka oceniam na 1:100.

edit. co do ustawień, było jeszcze wspominane coś w stylu 4-3-3 z pomocą:

Cesc/Xabi/? -- Kaka -- Lass
W ich przypadku najlepsze było by ustawienie 2-5-3 :lol:
-------------------Casillas--------------------
----------Albiol-----------Ramos--------------
------------Diarra----------Xabi--------------
--Ronaldo---------Kaka-------Robben--------
----------Villa------RvN--------Higuain--------
Ładnie wygląda, nieprawdaż? :-D
A tak poważniej, to jestem bardzo ciekaw co zrobią galaktyczni w następnym sezonie. Liczę, że na nich trafimy w LM jak zwykle :wink:
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2009, 19:53 przez JuveR, łącznie zmieniany 1 raz.

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 19:01

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... f-giuseppe

Tutaj jest napisane, ze oficjalna strona Milanu dzisiaj oglosila transfer G. Rossiego, po czym material zostal usuniety. Teraz wszyscy sie zastanawiaja czy to byl włam na strone, czy ktos sie po prostu pospieszyl.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 19:20

eslk pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... f-giuseppe

Tutaj jest napisane, ze oficjalna strona Milanu dzisiaj oglosila transfer G. Rossiego, po czym material zostal usuniety. Teraz wszyscy sie zastanawiaja czy to byl włam na strone, czy ktos sie po prostu pospieszyl.
Wyglądało to mniej więcej tak:

1) Rossi przez 30 sekund oficjalnie w Milanie!

2) Rossi pozostaje w sferze marzeń... :C

Żal mi tylko biednych kibiców Milanu, którzy prawdopodobnie przez chwilę byli w siódmym niebie, by po kilku minutach oczekiwania spaść znów w czeluści piekła, jakie im w tym mercato urządzają panowie Galianni i Berlusconi.

Pozdrawiam!
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 19:27

Fakt, szkoda kibicow Milanu troche, bo wlodarze ekipy z Mediolanu ich nie rozpieszczaja w tym roku. Z drugiej strony, to ja bardzo chetnie widzialbym Rossiego w Juve. Bardziej by Nam pasowal skład zawierajacy dwoch wysokich napasnikow (Amauri, Trezeguet/Iaquinta) i dwoch niskich (Del Piero, Rossi). Tyle, ze nalezaloby wtedy sprzedac kogos z 3 - Amauri, Iaquinta, Trezeguet, a i jeszcze zdobyc pieniadze na wykup samego pilkarza z Villareal (Trezeguet to maksymalnie 10 mln, Poulsen 8 - i tak by braklo). Niech wiec zostanie na razie te temat w sferze spekulacji ; )

Lumberjack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2009, 20:05

eslk pisze:Fakt, szkoda kibicow Milanu troche, bo wlodarze ekipy z Mediolanu ich nie rozpieszczaja w tym roku. Z drugiej strony, to ja bardzo chetnie widzialbym Rossiego w Juve. Bardziej by Nam pasowal skład zawierajacy dwoch wysokich napasnikow (Amauri, Trezeguet/Iaquinta) i dwoch niskich (Del Piero, Rossi). Tyle, ze nalezaloby wtedy sprzedac kogos z 3 - Amauri, Iaquinta, Trezeguet, a i jeszcze zdobyc pieniadze na wykup samego pilkarza z Villareal....
...oraz trzeba by posadzić DP lub Rossiego na ławce, a chyba każdy z nich marzy o murzyńskim mundialu.

Jeżeli w tym roku odejdzie Treze, to wówczas nie przyjdzie nikt lepszy od Pandeva, zatem lepiej, żeby Francuz został i pozwolił w przyszłym sezonie naszym działaczom na sprowadzenie kogoś mieszczącego się najmniej o półkę od Macedończyka wyżej.

I always wanted to be a lumberjack!
Zablokowany